Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 11:13 am 

Łukasz Sabat napisał(a):
.... Nic nie uważam niestosownego w tak zadanym pytaniu. Nie wiem też kto Panu dokonał takiego tłumaczenia, jakie Pan zacytował w swojej wcześniejszej wypowiedzi...

Pozdrawiam

Andy jest etatowym pracownikiem HPI i trudno wymagać od niego takiej odpowiedzi.Każdy wie że w czołówce są modele różnych marek.Zadając takie pytanie właśnie jemu zapomina się,że jast coś takiego jak lojalność.
To tak jakby na weselu zapytać Pana Młodego które dziewczyny woli rude,brunetki czy blondynki.
Amen!

Ps.proponowałbym się jednak skupić nad jakością sędziowania i to we wszystkich klasach i grupach.Bo ci słabo jeżdżący bezkarnie walili w siebie,a i w grupach A to się zdażało.Kompletny brak prowadzenia zawodników prowadzących .Na zagranicznych zawodach prowadzący spiker informuje o zajmowanym miejscu,dziękuje zawodnikom za puszczanie w czasie dubli,a u Nas chyba zaciera ręce z radości jak zawodnik 1 czy 2 zostaje wysadzony przez "marudera.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 11:34 am 

Piszę te słowa jako osoba niezwiązania w pewnym stopniu z on-roadem, ale chcąca tutaj wystartować. Pozostaje tylko jedno ale... To co czytam po KAŻDYCH płaskich zawodach przyprawia o dreszcze. Z przykrością stwierdzam, że Wasze "elektryczne środowisko" pozbawione zajęcia przy modelach spalinowych (regulacje itp) MUSI wynajdować sobie kłótnie, animozje, zatargi i sprzeczki.
Czy Wy nie możecie dać sobie spokój z tym wszystkim, polać na łeb kubeł zimnej wody, włożyć pakiet do modelu i po prostu JEŹDZIĆ ? Chyba, że lubicie taki stan rzeczy. Proponuje wtedy zmianę sportu na boks. Ponakładacie sobie po facjatach i każdy pójdzie zadowolony w swoją stronę.
Przejmujecie się na wzajem kto co jak dlaczego po co powiedział... Niby czemu ma to służyć ?
Jesteście w tym tak mocno zakorzenieni, że nawet nie zauważacie jak postrzegają Was ludzie postronni.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 11:38 am 
Administrator forum

Marku,

Przyjedź na zawody LIGI MICRO.
Atmosferę w elektrykach podgrzewają ludzie nie mający zielonego pojęcia o tym że robia źle choć im sie wydaje że robią dobrze.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 11:59 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Marku,

Atmosferę w elektrykach podgrzewają ludzie nie mający zielonego pojęcia o tym że robia źle choć im sie wydaje że robią dobrze.

To chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 1:47 pm 

Andy jest etatowym pracownikiem HPI i trudno wymagać od niego takiej odpowiedzi.Każdy wie że w czołówce są modele różnych marek.Zadając takie pytanie właśnie jemu zapomina się,że jast coś takiego jak lojalność.
To tak jakby na weselu zapytać Pana Młodego które dziewczyny woli rude,brunetki czy blondynki.
Amen!

Na tak postawione pytanie czasami Pan Młody może odpowiedzieć że lubi brunetki, ale niestety musiał ożenić się z blondynką.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 1:56 pm 

Łukasz Sabat napisał(a):

Na tak postawione pytanie czasami Pan Młody może odpowiedzieć że lubi brunetki, ale niestety musiał ożenić się z blondynką.

I to świadczy o beznadziejności tego Pana Młodego.Po jednym piwie został alkoholikiem.
Być może że są to sytuacje gdzie opiniotwórcze są "moherowe berety",a wpływ środowiska jest dla demokracji jak jad.
Demokracja tak dalece przywoływana w Pańskich postach daje prawo wyboru i decyzji,ale i konsekwencji i lojalności.

Ostatnio edytowano Śr lis 28, 2007 5:27 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 2:13 pm 

I tu się z Panem zgadzam w pełnej stanowczości. Tyle tylko że je nie chciałem zachwiać lojalności pytając co jest dobre, tylko uzyskać porady u mistrza zastrzegając mu na samym początku, że wiem iż odpowie mi HB. Pytanie do Andiego później sprecyzowałem bardziej tzn. zapytałem go jak eliminować luzy w układach kierowniczych. I na to pytanie uzyskałem odpowiedź. A tak już na marginesie ( i to jest mój humor ) wcale na spotkaniu nie zamierzałem pytać o modele Tamiya.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 4:17 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Marku,

To chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

To jest świetne rozwiązanie. Od tego sezonu jeżdżę w mikro i chyba sprzedam dziesiątkę :)

Co do zawodów:
-brak sprawdzania serwisu (połowy nie było)
-tor był do bani
-brak depozytu aparatur, miałem zakłócenia a sędziowie wrzeszczeli że to moja wina :D
-walka o stoły
-sędziowie, ah...:
* startując w eliminacjach po usłyszeniu mojego nazwiska ruszył razem ze mną inny model, uderzył i straciłem pół okrążenia, sędziowie powinni jakoś zareagować chyba
* według rozpiski finałowej 5 zawodników miało założyć ten sam kwarc
* jeden sędzia na torze to trochę za mało
+ przyjazd zagranicznych gości
+ publiczność
+ wszystko sprawnie i bez opóźnień

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 9:51 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Paweł Żelazo napisał(a):
...

Druga sprawa to "wojenka" pewnych grup ludzi. Według zasady " kto nie z nami ten przeciw nam " Sami z Pawłem tego doświadczyliśmy...
Tadeusz Żelazo...

Wojenka to niestety pozostała już tylko jedna....,bo:
Życie samo zweryfikowało te problemy,które stanowiły podstawę wojenek,a mianowicie tworzenie klas-zabawek dla najmłodszych i nadawanie im tytułu Mistrza Polski(Top Stocki czy słynne już MF-y).Na dzień dzisiejszy Śekretarz P.Ćećwierz ogłosił ,że LOK jest żwiązkiem sportowym ,a modelarstwo stało się sportem kwalifikowanym.W związku z tym MP mogą się odbywać tylko w grupach wiekowych junior i senior.Klasa Kadet staje się klasą poza mistrzowską.Tu się nasuwa pytanie czy od zawodów w Kłodzku nie będą wymagane książeczki zdrowia sportowca,ale tę kwestię musi LOK wyjaśnić jeśli chce być całkowicie zgodny z prawem.I to jest właśnie koniec jednej wojenki...
Druga wojenka to pewnie między mną ,a P.Niko,ale jej też nie ma .Na ostatnich zawodach w Ursusie wspólnie rormawiając ,okazało się,że ocieraliśmy się o te same podwórka,a kto wie czy nasi ojcowie nie robili wspólnych interesów.W ten sposób mówienie o prywatnych antypatiach też nie ma mowy(wszak my wrocławianie...).
Tylko ta jedna wojenka mi się nasuwa.... :D :D
No chyba,że ktoś zna jeszcze jakąś?

Odniosę się tylko do części tej wypowiedzi. LOK na dzień dzisiejszy nie jest związkiem sportowym i takie twierdzenie jest wprowadzaniem w bląd. Moim zdaniem jaki wielu innych sam nie jest w stanie uzyskać takiego prawa i tutaj możecie sami sobie dopowiedzieć co się dzieje.......i co nowego obecnie powstaje
Niczym dziwnym i nienormalnym jest reklamowanie swoich zawodników poprzez reklamę wizualną( te ręczniki o których mowa) . Natomiast wierutnym klamstwem jest wypisywanie na plakatach bzdur że dana marka jest naj. i wciskanie kitu że wystarczy kupić a Mistrz Polski w kieszeni co jednemu sprzedawcy się zdarza.
A tak dla przypomnienia. W zeszlym roku w Lubawie organizator czyli firma ........ zabronil sprzedawania akcesorii modelarskich innych firm- to uważacie jest fair?
Nic się nie zmienia.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 10:07 pm 

Jest coś w tym, co napisał Marek Byrczak :-(. Za każdym razem, kiedy zaczyna się nowy temat z oceną zawodów w elektrykach - zaczyna się dyskusja, kto, komu, kiedy, co i dlaczego powiedział!!! Zaraz idą za tym analizy, kto co miał na myśli, wypowiadając jakieś słowa. Często natomiast nie ma słowa nt. zawodów (od ich sportowej strony). Tym razem jest podobnie. Trzy strony postów, a tylko cztery wypowiedzi o tym, jak było na zawodach!!! Przecież to żenada. Sam jeżdżę na Eliminację okazjonalnie (brak czasu,m odległość itp.) i prawie zawsze nieźle się bawię, bez względu na to jakim modelem jeżdżę. Oczywiście do każdej imprezy można się przyczepić, bo albo śmierdzi, albo dywan się kudłaci, albo asfalt nierówny, albo podest się hybocze, albo sędziowie nie tacy, albo Bóg wie co jeszcze... Tylko czy jest sens rozdmuchiwać drobiazgi do rangi problemu w czasie, gdy zawodów jak na lekarstwo, i powinniśmy wspierać każdą inicjatywę, bo wiecznym narzekaniem możemy popsuć nawet to co już jest.
Dlaczego do tej pory nikt nie napisał, że okazja obejrzenia Andy Moore'a w akcji warta była każdych pieniędzy? Dlaczego w ogóle nie wspomina się o możliwości podejrzenia topowego kierowcy podczas przygotowywania wózka do jazdy? Ciekawe, czy ktoś na to odpowie...
Moim zdaniem impreza (mimo zwykłych niedociągnięć) była udana, i trzeba totalnie nie mieć pojęcia o organizowaniu takich imprez, żeby nie docenić zaangażowania łódzkiej ekipy. A tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi.
Podsumowując moją, może przydługą wypowiedź, chciałby zaapelować na przyszłość do braci modelarskiej: w dziale z oceną zawodów piszcie o zawodach a nie róbcie osobistych wycieczek, bo atmosfera już jest gęsta, a w wyniku tych kłótni stanie się nie do wytrzymania. Zwróćcie uwagę, że na zawodach było ok. 100 zawodników i moim zdaniem większość z nich nie napisała w tym temacie ani słowa, bo wkurza ich taka dyskusja i nie widzą sensu brania w niej udziału.
Ja mam podobne zdanie ale nie mogłem się oprzeć, żeby tego nie skomentować. Życzę większego dystansu do życia i wyluzowania, bo w końcu nikt na te zawody za karę nie jeździ i możnaby traktować je jako dobrą zabawę a nie sprawę życia i śmierci

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 10:51 pm 

Na zawody przyjechałem tylko i wyłącznie po dwie rzeczy. Pościągać się z moimi przyjaciółmi i zobaczyć co Mistrz Świata wyrabia na torze. Obydwa moje założenia zostały wykonane. Pościgałem się z Maciejem (moim kolegą) no i nakręciłem sobie filmik z Andym, który teraz analizuję. To nic, że tor był tak tragiczny, że wjeżdżały modele pod wykładzinę bo organizatorowi było szkoda 3zł na taśmę power tape. Sami zawodnicy, którzy nie byli na serwisie przychodzili i poprawiali bandy żeby któryś z jadących modeli nie zanurkował pod wykładzinę. Ale to pikuś bo zobaczyłem Andego i to z tej całej imprezy jest najważniejsze, to się na pewno udało - pomysł super gratuluję.
Pojechałbym do domu i podniecałbym się z kolegami jak to Andy wymiatał, a tu wielki zonk. Bo znowu Ci sami ludzie wykłócają się na forum, znowu Ci sami ludzie coś komuś powiedzieli!! (ZAWSZE CI SAMI NIE SPEłNIENI żYCIOWO - Jak Wam się nudzi na zawodach to wezmę z domu PS2 pożyczę Wam i będziecie sobie grali w colina i może nie przyjdą takie debilne pomysły do głowy.
Ja bawiłem się świetnie pomimo wielu niedociągnięć, ale wierze w to że inni organizatorzy wezmą to pod uwagę i na następnych zawodach nie będzie 79 dubli w przeciągu 5 minut, żaden model nie znajdzie się pod wykładziną ani nie pęknie żadna płyta podwoziowa na pół na stalowym kątowniku!!
Pomysł z Andym i Adamem (bo o Nim wszyscy zapomnieli) rewelacja!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 11:17 pm 

Jacek Polaczek napisał(a):
[...]

Zwróćcie uwagę, że na zawodach było ok. 100 zawodników i moim zdaniem większość z nich nie napisała w tym temacie ani słowa, bo wkurza ich taka dyskusja i nie widzą sensu brania w niej udziału. Ja mam podobne zdanie ale nie mogłem się oprzeć, żeby tego nie skomentować.
[...]

ja tez nie mogłem sie oprzec, żeby tego nie skomentować

Jakub Mazur napisał(a):
[...]
....To nic, że tor był tak tragiczny, że wjeżdżały modele pod wykładzinę bo organizatorowi było szkoda 3zł na taśmę power tape....
[...]

szkoda, ze moj model "nie widział" tego toru.... :twisted: :twisted: :twisted:

Marek Byrczak napisał(a):
Piszę te słowa jako osoba niezwiązania w pewnym stopniu z on-roadem, ale chcąca tutaj .......
[reszta wyżej w poscie autora, niechce robic syfu na forum kopiując ten sam tekst kolejny raz]
....Jesteście w tym tak mocno zakorzenieni, że nawet nie zauważacie jak postrzegają Was ludzie postronni.

....A ja zawsze sie dobrze bawie na zawodach....
:twisted:
....dla mnie to dobra okazja do spotkania się ze znajomymi, możliwość oderwania się od codzienności, no i to najważniejsze; RYWALIZACJA :D hehe - bo chyba po to sie jezdzi na zawody aby scigać sie z innymi :P

a te zawody w Łodzi były dla mnie wyjątkowe pod kilkoma względami :D

Ogolnie nie jest tak źle w społecznosci elektryków.... :D

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 1:19 am 

Rafał Pajor napisał(a):

Ogolnie nie jest tak źle w społecznosci elektryków.... :D

Ogólnie też tak myślę, generalnie uważam, że powinni się wszyscy spotkać wyjaśnić wątpliwości, potępić głupców i pokazać im właściwą drogę (wszyscy mają prawo błądzić) ale do tego, Rafale potrzebny jest otwary umysł, przyjmujący swobodnie krytykę czy swobodę wypowiedzi innych. W dzisiejszych czasach w dobrze funkcjonujących strukturach potrzebne są trzy cechy; OTWARTOŚĆ, SIŁA PŁYNĄCA Z RÓŻNORODNOŚCI i DUCH PRZEDSIĘBIORCZOŚCI. Jeśli zrozumiemy te wartości (każdy z nas jest inny, każdy może powiedzieć co myśli, razem, "na koniec dnia" wszyscy na tym zyskują) światowe sławy na polskiej scenie modelarskiej będą gościć często a zawody będą coraz lepsze.

Wielu z was ma rację. Był na zawodach mistrz świata. Prawie nikt tego nie zauważył w tym sensie, że tak na prawdę niewiele osób skorzystało z jego obecności. Ci co skorzystali są bogatsi o nieocenioną wiedzę, choć zdarzały się pytania, że wstyd mi było przekładać je na angielski...

Co do samych zawodów, to uważam, że jest jedna wielka trzyliterowa kłoda, która przeszkadza się rozwijać temu sportowi, zabija ducha rywalizacji na rzecz prywatnych wojenek i układzików, zapraszam na NIEZALEŻNE zawody micro, Liga Micro daje przykład, że można. Mam nadzieję, że "dziesiątki" też w krótce będą mogły się uniezależnić, to poprawi wiele- dosłownie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:17 am 

Witam Miałem nie pisać ze względu na brak czasu ,zajmuję sie przygotowaniem dokumentów na pozyskanie środków finansowych dla sportu kwalifikowanego czyli dle reprezentacji kraju wywodzących się z 5 Sekcji.
Panie Dzierzęcki oraz koledzy którzy chcą coś pisać o Polskim Związku Sportowym modelarstwa pływającego i kołowego oświadczam że 12. 09. 2007 na podstawie ustawy LOK jest związkiem.Jeżeli chcieli byście wiedzieć coś więcej to proszę o pisanie na adres modelarstwo.zgwarszawa@lok.org.pl w miarę wolnego czasu odpowiem, pozdrawiam wszystkich zawodników i mam nadzieje że Wasza dyskusja przyczyni się do podniesienia poziomu sportowego.

Ostatnio edytowano Cz lis 29, 2007 9:45 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:23 am 

A czy ktoś zadał Mistrzowi pytanie , czy kiedykolwiek przyjedzie jeszcze do Polski na zawody ? :D no chyba ze do Marka na Ligę Mikro , o ile w tej klasie jeżdżi . :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona