Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 5:50 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 26, 2007 7:41 pm 

Witam.

Przymierzam się do kupna jakiejś w miarę taniej aparatury. Aparatura miałaby być do max 150zł, najlepiej nieco mniej i mniejsza z tym czy używana czy nowa (aby działała :D). Obecnie posiadam dwa modele, wkrótce będzie trzeci. I teraz stoję przed takim dylematem. Najbardziej w tym wypadku by mi odpowiadała apka Acoms Hayabusa, ponieważ ma pamięć do kilku modeli. Jednak z drugiej strony słyszałem o kiepskiej jakości tych apek, a w domu mam już dwie chińskie z zestawów RTR (zależy mi aby je zmienić, aby dobrze współpracowały z resztą elektroniki). A moim drugim pomysłem to Sanwa Blazer - z tym że niestety ta apka nie ma pamięci do kilku modeli. Co Wy byście wybrali na moim miejscu? Może jeszcze jakąś inną w tej granicy cenowej?

POZDRAWIAM

Futaba 3PM Fasst
E-Revo (MMM 2200+6S LiPO)
TL-01 :: RC18T

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 26, 2007 11:32 pm 

Za 150 zł nie oczekuj cudów. Czy to będzie chińska, czy markowa, w tej cenie to nie ma znaczenia. Porównałbym to do wyjęcia z portfela 150 zł i... zgubieniu ich. Niby nie twoja wina, a boli. Chłopie, jak masz dwa modele i myślisz o trzecim, nie inwestuj w jakieś wynalazki po 150 zł, tylko odłóż trochę grosza i kup radio z prawdziwego zdarzenia. Raz kupisz i na kilka lat zapominasz o sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 9:51 am 

No to może wreszcie sie do czegoś przydam. Nie powiedziałeś KRAVID skąd ona ma być więc proszę http://cgi.ebay.com/Futaba-magnum-jr-FP ... dZViewItem Sam mam zamiar przymierzyć się na powarznie do tej apy :D :D :D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 10:24 am 

Michał Woszczek napisał(a):
Za 150 zł nie oczekuj cudów. Czy to będzie chińska, czy markowa, w tej cenie to nie ma znaczenia. Porównałbym to do wyjęcia z portfela 150 zł i... zgubieniu ich. Niby nie twoja wina, a boli. Chłopie, jak masz dwa modele i myślisz o trzecim, nie inwestuj w jakieś wynalazki po 150 zł, tylko odłóż trochę grosza i kup radio z prawdziwego zdarzenia. Raz kupisz i na kilka lat zapominasz o sprawie.

dokladnie tak, aparature (jak i elektronike) kupuje sie raz a dobrze. Moze niekupuj trzeciego modelu tylko doloz do porzadnej apy..na pewno bedziesz mial wiecej radochy z super apy niz z chinskiej tandety....

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 11:15 am 

Tak jak napisał Tomasz. Lepiej kup dobrą aparaturę. Pomyśl nad Futabą 3pm oraz Spektrum DX3(.0). Wszystkie mają pamięc na kilka modeli oraz jeden duży plus. Pracują w paśmie 2,4GHz. Futaba jest na allegro za 600zł chyba. Spektrum używana w Polsce kupisz za około 450-500zł. Sciągając z eBaya możesz zejść nawet poniżej 400zł.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 11:28 am 

Za 150zl kupi sie przecierz hayabuse i to jak dobrze poszukasz to FM, więc nie wiem czy to będzie wyrzucenie pieniazków w błoto, aparatura moze nie ma takiej renomy jak produkty "firmowe", ale sprzet jest naprawdę zacny. Sam uzytkuje hayabuse juz od 2ch lat - zero jakichkolwiek zastrzeżen, a jak nie widać roznicy, po co przepłacac?

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 11:51 am 

_bollo_ napisał(a):
Za 150zl kupi sie przecierz hayabuse i to jak dobrze poszukasz to FM, więc nie wiem czy to będzie wyrzucenie pieniazków w błoto, aparatura moze nie ma takiej renomy jak produkty "firmowe", ale sprzet jest naprawdę zacny. Sam uzytkuje hayabuse juz od 2ch lat - zero jakichkolwiek zastrzeżen, a jak nie widać roznicy, po co przepłacac?

ja tez mialem hayabuse dlugi czas, i apa ktora teraz mam(spektrum dx2.0) to wogole bez porownania...i nie zaluje ani grosza wydanego na spektrum...Oczywiscie hayabusa niejest zla, no ale...

Cytuj:
Pomyśl nad Futabą 3pm oraz Spektrum DX3(.0). Wszystkie mają pamięc na kilka modeli oraz jeden duży plus. Pracują w paśmie 2,4GHz. Futaba jest na allegro za 600zł chyba.

chyba 3pk...3pm jest o wiele tasza, i z tego co wiem pracuje na pasmie FM

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 12:15 pm 

Wersja 2.4GHz tez jest i cena jest porównywalna do Spektrum Dx3. Link http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXPZT7&P=ML

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 12:15 pm 

A co sądzicie o Futabie Mega Tech 2PL?

POZDRAWIAM

Futaba 3PM Fasst

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 12:53 pm 

Zależy czy nowa czy używana ale i tak jakość świetna.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 1:09 pm 

Cytuj:
ja tez mialem hayabuse dlugi czas, i apa ktora teraz mam(spektrum dx2.0) to wogole bez porownania...i nie zaluje ani grosza wydanego na spektrum...Oczywiscie hayabusa niejest zla, no ale...

Mialem na mysli tylko to, ze za te 150zł za hayabuse fm, to nie jet wcale zła opcja... owszem nie umywa sie do aparatur z wyzszej pólki, ale cena tez bez porównania...

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 1:47 pm 

No w moim przypadku to raczej Hayabusa 27AM bo nie chciałbym zmieniać odbiorników, bo wszystkie są na tą częstotliwość. A wiem, że koszt odbiornika to ok 100zł, a na to już mnie nie stać :P Poza tym właśnie kumpel ode mnie z klubu oferuje mi taką za ok. 100 (cena do uzgodnienia ;p). A apki naprawdę nie potrzebuję jakiejś super kosmicznej, bo modelami i tak śmigam tylko "przed domem"

POZDRAWIAM

Futaba 3PM Fasst

Tytuł:
PostNapisane: So paź 27, 2007 10:47 pm 

No właśnie by pomóc koledze podjąć decyzję napiszcie dlaczego miałby kupowć spektrum?

Bo argument "bo jest lepsza" jest nieco lakoniczny, prawda?

Robert

Tytuł:
PostNapisane: N paź 28, 2007 11:11 am 

KiT napisał(a):
No właśnie by pomóc koledze podjąć decyzję napiszcie dlaczego miałby kupowć spektrum?

Bo argument "bo jest lepsza" jest nieco lakoniczny, prawda?

kolega (wnioskuje z podpisu) planuje kupic spaline - i do tego mt, ja bym sie bał jezdzic takim monsterem na aparaturze AM, pozatym - spektrum rzeczywiscie niejest lepsza? :wink:

Naprawde warto kupic aparature raz - a dobrze, mialem wiele aparatur, i mimo swojej ceny warto kupic spektrum, a jesli niema funduszy na spektrum, przynajmniej ape FM....Ale to jest tylko moje zdanie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 07, 2007 10:26 pm 

Pozwolicie, że się wepchnę, żeby nowego tematu nie zakładać :).

Czy aparatura Acoms Technisport V 40MHz FM "nadaje się" w Waszej opinii do modelu elektrycznego touring? Czy za tę cenę mogę kupić coś lepszego? Chodzi mi o aparaturę nówkę sztukę ;).

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona