Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 3:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 5:09 pm 

dlaczego tak duzo tematow, nie tylko moich jest zamykanych po kilku postach ?

niestety link : Email do admina nie dziala, poniewaz poczta zwraca maile, autor nie dostaje zadnej informacji o powodzie zamkniecia tematu .

troche to niepowazne

pisze temat - jakie serwo wybrac w dziale Co wybrac? 5 postow, srodek dyskusji - temat zamkniety

skoro wypowiedzi laikow sa nudne, zbedne, nieciekawe - to po co dzial dla nowicjuszy , lepiej zrobic forum tylko dla RC-swiatka i kisisc sie we wlasnym sosie

ten temat przerabiany byl nie tylko w gronie RC, akurat naleze tez do innych grup, np. staram sie startowac w zawodach CA , tam tez byla tendencja do odrzucania wszelkich pytan i opini nowicjuszy - bo co oni moga wiedziec i o tym wszystkim juz bylo, przyjdz na zawody to sie dowiesz . pewnie tak .. tylko nie po to jest dzial na swiezakow, takich jak ja,zeby im dyskusje ucinac . i na wspomnianym forum CA doszlismy do wniosku,ze bez nowicjuszy swiatek umrze smiercia naturalna

przepraszam,ze pisze tutaj, ale nigdzie indziej nie mam dostepu, dzial Tematy ogolne tez sa zamkniete, mail do Admina nie dziala ...

chociaz jakas informacja na koncu zamykanego topicu - temat byl ; uzyj funkcji szukaj , jakiekolwiek wyjasnienie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 5:35 pm 

chudej napisał(a):
pisze temat - jakie serwo wybrac w dziale Co wybrac? 5 postow, srodek dyskusji - temat zamkniety
A nie zauważyłeś, Ty i inni, że są już działy o elektronice? Jak widać nie chce się czytać ogłoszeń.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 6:40 pm 

Co nie zmiania faktu, że moderator powinien taki temat PRZENIEŚĆ do odpowiedniego działu a nie go zamykać. A czy w ogóle "chudej" jako nowy użytkownik forum ma dostęp do działu "Elektronika"?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 6:55 pm 

http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=15152

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 8:13 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=15152

A może trochę więcej wyrozumiałości dla NOWYCH Forumowiczów :?: Wystarczyło przenieśc ten topic i nie było by problemów, dlaczego tego nie zrobiłeś ? Lenistwo ? Proszę wytłumacz mi to ?!

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 8:28 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
[A może trochę więcej wyrozumiałości dla NOWYCH Forumowiczów :?:

A myślisz, że tylko nowi tak robią?
Cytuj:
Lenistwo ?

Tak.

Te, które są zamykane to tylko kropla w morzu tych, które powinny znajdować się w innym dziale. Są one zamykane, a nie usuwane tylko dlatego, że są zakładane przez "najnowszych" użytkowników.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 8:50 pm 

Nie było by tego SYFU na forum gdyby wszyscy użytkownicy mieli dostęp wszystkich działów

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 8:50 pm 

Piotr - Jeśli nie chce Ci się robić na forum, może czas na zmiany?

Kopec - gdyby wszyscy użytkownicy mieli dostęp wszędzie, bałagan byłby na całym forum, a tak jest tylko w dwóch działach :lol:

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 10:03 pm 

jestem jak najbardziej za tym,zeby takie szczawie ( w temacie RC ) jak ja, mieli dostep tylko do wyznaczonej czesci forum, tutaj mamy piaskownice i zadajemy idiotyczne pytania, kotre mga meczyc ludzi siedzacych w temacie RC

tylko skoro juz taka piaskownica jest, to powinna byc dobrze urzadzona - dzialy "jak zaczac" i "co wybrac" - to moze za malo ?
moze warto by zrobic poddzialy - elektronika, mechanika , nie wiem co jeszcze .

Jesli mam pytanie na temat silnika - wiadomo ,ze napisze w Jak zaczac, chociaz wolalbym na Modele Spalinowe/Silniki Spalinowe. O dylematach z zakupem serwa, tez wolalbym gdzie indziej, ale .. nie moge, ograniczenia mnie nie puszcza

jako nowicjusz mam dostep tutaj i tutaj pisze

nie twierdze,ze ma to byc smietnik, ze nie nalezy zamykac tematow. Byc moze moje dylematy w roznych topicach sa bzdrunie proste dla normalnego RC'owca

ale ucze sie, poznaje. Jesli ktos czuje sie tak doswiadczone,ze szkoda mu czasu czytania setny raz o kupnie aparatury - zapraszam go do zmiany tematu i na forum Car Audio, tam bedziemy sobie dyskutowali o naglasnianiu samochodow ukierunkowanym na zawody , ciekawe czy bedzie wszystko wiedzial :D

jesli temat jest zamykany - postuluje,zeby byla chociaz jednowyrazowa informacja : BYLO, albo jakas inna , typu : "uzyj opcji szukaj, temat poruzany wielkorotnie"

i po problemie. A tak - cos sobie czlowiek kombinuje , mysli pol dnia, napisze temat, ktos cos odpisze, rodzi sie dyskusja, niezwykle cenna dla nowicjuszy. przychodzi do domu - ciach, temat zamkniety :(

OT: nie chcialbym tu robic burzy w szklance wody :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 10:08 pm 

W ogóle odnosze wrażenie, że owe forum (a raczej jego niektórzy użytkownicy - w tym ja) nie sprzyjają promowaniu tego pięknego hobby.
Nowy użytkownik często zadaje głupie (z punktu widzenia bardziej doświadczonych) pytania. Trzeba to tolerować w tych 2 działach i na swój sposób prowadzić nowych za rączkę.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 9:07 am 

Jakub - o tym wlasnie mowie
nie ,zeby o Twojej osobie dokladnie , ale ogolnie :)

jesli nie zawodnicy i pelnoprawni uzytkownicyu nie pociagna nowych za uszy - nie bedzie nowych, RC jest dosc trudnym tematem i taki 14 latek nie da rady ogarnac tematu, ja to sobie porownam z samochodem i juz wiem po co jest dana czesc :)

a jak nie bedzie nowych, chetnych zajaranych - to nie bedzie mial kto lopata machac przy budowei torow , nie bedzie mial kto skladek placic , jesli takowe beda

no i na zawodach sie sami zanudzicie, bez tych , co ich mozna objezdzac :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 1:26 pm 

Kilku modelarzy już mi wspominało ze na tym forum panuje chora atmosfera i całkowicie to potwierdzam i na szczęście powstało już kilka nowych for i miejmy nadzieje ze skończy sie monopol rcauto. Forum bardzo fajne, jedynie czas na zmiany, podobnie jak w naszym rządzie i to jest chyba najlepsze porównanie.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 7:24 pm 

ale to jest pewnego rodzaju regula - im lepsze forum ( pod wzgledem ilosci i jakosci uzytkownikow ) , tym dziwniejsze na nim zasady

a jeszce pytanie "technicze" - co zrobic jak zamkneli mi temat, bez uzykanych informacji ? otowrzyc drugi - to dostaen ostrzezenie.. czy zyc w ciemnocie do konca swych dni ( albo kupic serwa w ciemno i pluc sobie pozniej w brode? )

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 7:52 pm 

Jestem za,trzeba pomagać "młodszym" rc maniakom...od tego jest forum,tez slyszałem od wielu ze to forum zmienilo sie na gorsze....
Takze proponuje rozszerzenie działów dla nowicjuszy bo te "2" działy robia wysypisko i samemu przyznam sie rzadko otwieram te tematy.

takie jest moje zdanie....

pozdrawiam serdecznie

KYOSHO 777 WC ||SIMM||MX-3 AM|| Sanwa ERG-VB || Sanwa ERG-VZ || Duratrax ICE ||

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 8:08 pm 

Jakoś jak Ja zaczynałem na tym forum to nie zadawałem pytań jako nowicjusz ale wolałem przeczytać i przeszperać nawet 30 stron przy pomocy opcji "szukaj" i tak się najwięcej dowiedziałem niż zadając po raz setny te same pytania z tego powodu że komuś się nie chce poszperać. Teraz Mnie pytania nowicjuszy nie interesują na forum bo Mi trują na GG ale co po niektórym da się coś wytłumaczyć bo jeszcze jako taką trybią o co w RC chodzi a reszta niekumatych to niestety - ale jak go bozia nie obdarzyła cząstką rozumowania technicznego to z taki delikwentem nie ma o czym rozmawiać ani doradzić - takie hobby, nie dla wszystkich nawet jak sie komuś podoba.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona