Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 2:44 pm 

Odniosę się tylko do jednej propozycji która moim zdaniem jest gwożdziem do trumny

- Zgłoszenie poprawek do przepisów technicznych
a. zmiana systemu liczenia biegów eliminacyjnych i finałowych w klasach modeli elektrycznych
b. uzgodnienie, iż w zawodach rangi Eliminacji do Mistrzostw Polski , Mistrzostw Polski oraz Pucharu Polski nie mogą wziąć udziału osoby, które nie posiadają obywatelstwa polskiego

Mam nadzieję ze dotyczy to wylącznie off-road gdzie liczebność zawodników jest większa niż w on-road. Natomiast jeżeli sprawa mialaby dotyczyć również tych drugich to życzę powodzenia. Pominę fakt że dzięki przyjezdnym zawodnikom nasi czegoś się uczą ( zapraszani zawodnicy przez ATA, Conect) ale również prestiż imprezy podnosi się a to znowu pozwala znaleść środki na organizację imprez - bo organizacja wiodąca nie pokrywa lwiej części kosztów zawodów , o przygotowaniu toru nie wspomnę)
Tak jak zgadzam się ( choć nie do końca) w sprawie udzialu tych zawodników w MP , tak nie rozumiem zakazu dotyczącego eliminacji i PUCHARU POLSKI ( to już dla mnie jest zupelnie niezrozumiale). Wytlumaczcie mi co kierowalo Wami przy podejmowaniu takiej decyzji, może jakieś obawy?? Jak wytlumaczycie Rajdusowi, Anatolowi i innym że już nie mogą startować na naszych zawodach bo ..... bo nie.....bo ja nie widzę racjonalnego wytlumaczenia.Takie decyzje doprowadzą do obniżenia atrakcyjności imprez modelarskich i co nie wykluczone wycofania się organizatorów z organizowania EMP.
Wątek będę ciągnąl również na drugim forum, chętnie poznam opinie innych zawodników.

Zamieścilem ten post na forum Komisji, chętnie poznam również Wasze opinie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 3:11 pm 

Poroniony pomysł z zakazem dla obcokrajowców. MP - racja, ale nie zwykłe eliminacje. Są miasta organizatorskie przy granicy i naszym sąsiadom jest blisko. Poziom imprezy się zwiększa, nasza czołówka może porównać się z innymi.
Jakoś w dorosłych rajdach nie przeszkadza Francuz prowadzący w klasyfikacji do MP. :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 3:18 pm 

Ale "obcy" zabierają cenne punkty "swoim" zawodnikom. Jak to wygląda, że np. prezydent miasta X wręcza puchar zamiast "swojemu" zawodnikowi jakiemuś "obcemu" :) A tak na poważnie to pomysł jest poroniony. Przykład z mikro, wiadomo że jak nasi południowi sąsiedzie przyjadą to złoją nam tyłki ale dzięki temu wiemy czy robimy jakies postępy czy stoimy w miejscu. Poza tym nie jesteśmy Białorusią żeby zamykać granice przed wrogimi imperialistami.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 3:24 pm 

Rywalizacja z obcokrajowcami jest ciekawsza i lepsza. Poza tym można się od nich czegoś nauczyć bo zazwyczaj są to zawodnicy wyższego poziomu. Zawsze chętni są do pomocy. To kolejny poroniony pomysł KMK.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 4:07 pm 

Panowie nie jest to poroniony pomysł, a z czego to wynika to na pewno się dowiecie w najbliższym czasie. Oczywiście była to tylko propozycja ale jak propozycje kilkanaście osób opowiedziało się za jednogłośnie to chyba coś w tym musi być... Przed wyciąganiem wniosków trzeba sie nieraz zastanowić a zebranie dotyczyło tylko klas off road więc nie wiem dlaczego wypowiadają się zawodnicy którzy jeżdżą w klasach on road ? oczywiście nie mówię że nie mają do tego prawa

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 4:17 pm 

Ja juz wiem . ci obcokrajowcy to na pewno szpiegują , podsłuchują , nagrywają , a nawet filmują . Zgroza . Czy Wam sie coś nie popis-dziło ?
.

Ostatnio edytowano Pn wrz 10, 2007 8:41 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 4:25 pm 
Administrator forum

Panowie,

Jestem PRZECIW takie polityce. Zrozumcie jedno - jak przyjeżdżaja zawodnicy z zagranicy to podnoszą poziom jazdy - poziom do którego nam jeszcze sporo brakuje.

Nie zdziwcie sie jak po takiej decyzji wywala naszych zawodników z zawodów np. w Czechach.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 5:31 pm 

ja też jestem przeciw nie dość że komisja robi przepisy na ostatnią chwilę to jeszcze takie ograniczenia które w pewien sposób ograniczają nam możliwość rozwoju i podwyższania poziomu

Tytuł: :)
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 5:39 pm 

Witam

Dodam swoje 3 grosze :)

Uwazam ze udzial Gosc jak najbardziej powinnien miec miejsce na eliminacjach bo jak nie na nich to kiedy i gdzie???

Natomiast co do finalu jestem przeciwny chyba ze zostanie zmieniona nazwa z Mistrzostw Polski na Otwarte Mistrzostwa Polski wtedy nie mam nic przeciwko

Jestem za jak najwiekszym otwarciem naszych zawodow dla Gosci

Chcialbym jezdzic za granice na zawody i dlatego jestem tez otwarty w druga strone

Pozdrawiam
Piotr Łękarski

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 6:21 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panowie,

Jestem PRZECIW takie polityce. Zrozumcie jedno - jak przyjeżdżaja zawodnicy z zagranicy to podnoszą poziom jazdy - poziom do którego nam jeszcze sporo brakuje.

Nie zdziwcie sie jak po takiej decyzji wywala naszych zawodników z zawodów np. w Czechach.

Marek nie podnoszą poziomu tylko obnażają naszą słabość.Przypomnij sobie jak prawie wszyscy stali w Kłodzku z rozdziawionymi paszczami i patrzyli jak zawodnik niemiecki w klasie IC-8 pokonywał zakręt na końcu prostej.

Ps.Jak my nie wpuścimy to i nas nie wpuszczą.Napewno była to inicjatywa zawodników,którzy jak to mówią cyt.w d..... byli i g....... widzieli... koniec cytatu.
Intencją wszystkich powinno być zciągnięcie jak najliczniejszego grona obcokrajowców.Chyba ,że decyzję podejmowali eurosceptycy z Samoobrony...

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 6:58 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Panowie nie jest to poroniony pomysł, a z czego to wynika to na pewno się dowiecie w najbliższym czasie. Oczywiście była to tylko propozycja ale jak propozycje kilkanaście osób opowiedziało się za jednogłośnie to chyba coś w tym musi być... Przed wyciąganiem wniosków trzeba sie nieraz zastanowić a zebranie dotyczyło tylko klas off road więc nie wiem dlaczego wypowiadają się zawodnicy którzy jeżdżą w klasach on road ? oczywiście nie mówię że nie mają do tego prawa

Michale, zgadza się że to TYLKO propozycja ale rzeczywistość dnia dzisiejszego pokazala nam że to chwila od obowiązującego durnego zapisu. Tak na marginesie to co to za tajna informacja skoro wiedzą o niej nie tylko czlonkowie komisji ?
Wiele miejscowości a zwlaszcza przygranicznych ma możliwości na pozyskanie środków na organizację imprez z uczestnictwem zawodników krajów ościennych, przykladem może być Klodzko w ubieglym sezonie ( jak się nie mylę)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 7:03 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Panowie nie jest to poroniony pomysł, a z czego to wynika to na pewno się dowiecie w najbliższym czasie...

Coś sie chyba komuś pomyliło. Moze od razu napiszmy, ze o ile nasi południowi zawodnicy byli zbyt słabi, by dokopać Polakom w modelach spalinowych, o tyle zachodni sąsiedzi wyznaczają standardy i wskazuja miejsce w szeregu? A moze głos na forum zabiorą osoby, które są odpowiedzialne za takie decyzje i przestaną wysługiwać się płotkami?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 7:04 pm 

Artur Dzierzecki napisał:
lWytlumaczcie mi co kierowalo Wami przy podejmowaniu takiej decyzji :?:

Odpowiadam:

ŁĄCKA 80%

:D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 7:33 pm 

hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Nie wiem co myśleć może powinniśmy ogrodzic tory 4 metrowym murem posypiemy ten murek tłuczonym szkłem i jeszcze dla pewności postawmy jakieś zasieki i troche drutu kolczastego też by sie przydało :)

I w tedy bedziemy mieli pewność że nikt "obcy" do nas nie przyjedzie i nadal bedziemy sie dusić we własnym sosie troszke przeterminowanym lekko niestrawnym ale własnym.

No i najważniejsze bedziemy mieli 100 procentową pewnośc że nikt obcy nie zabierze nam punktów i pucharków.

A teraz mała przepowiedz przyszłości.

Powracają czasy że na zawody przyjeżdza 15 zawodników.
Wszyscy jeżdżą na jedynie słusznym sprzęcie.
A wszyscy którzy chcą sie rozwijac i rywalizować z najlepszymi bedą jeżdzić za granice pod warunkiem że ktoś po tamtej stronie Europy nie postanowi wprowdzić takiego samego zapisu.

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 8:08 pm 

Marcin ,nie ma to jak własny smród,nawet bąki pachną... :lol: :lol: :lol:Nie będzie nam tu obcy śmierdział perfumą jak my do giekcia przyzwyczajone...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona