Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 1:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sie 25, 2007 8:51 pm 

Witam,
Czy coś już wiadomo odnośnie toru??
Pozdrawiam

Team FortaSport

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sie 26, 2007 1:12 am 

Najgorsza mieszanka podobno: bruk i piach

Tytuł:
PostNapisane: N sie 26, 2007 10:24 am 

gdzie bedzie tor, jestem własnie w kielcach na targach sportowych :) , nielepiej zrobic w piasecznie :D

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: N sie 26, 2007 12:46 pm 

Jestem za :P

Ale to ma być w czasie święta zabawek :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 9:43 am 

Czy bedzie miejce na rozłozenie namiotu, a moze organizator zapewni jakieś zadaszenie?

W informatorze pojawiły sie - chyba po raz pierwszy na zawodach ESSE - klasy elektryczne. Czy to tak na powaznie? Bo na razie do 2WD nie zgłosił sie nikt, do 4WD jedna osoba. Organizator nijak nie promuje tego faktu, wiec osoby nie związane z ESSE pewnie nawet nie wiedzą, ze tym razem jadą tez elektryki. Czy rzeczywiście przewidywane jest rozegranie biegów w klasach elektrycznych?

Według jakich przepisów będą rozgrywane klasy elektryczne - normalnych LOK-owych, czy jakichs specjalnych?

I ta juz z czystej ciekawości - tutaj napisano
Cytuj:
W dniach 8-9 września na placu Wolności odbędą się Krajowe Mistrzostwa Modeli Spalinowych i Elektrycznych (RC). W Kielcach poznamy mistrzów Polski w kategorii samochodów elektrycznych.

Czy to znaczy, ze na tych zawodach będzie przyznawany jakiś alternatywny tytuł mistrza Polski? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 10:28 am 

TAK.
Pod patronatem Sekcji Modelarskiej LOK
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 1:35 pm 

Tadeusz Żelazo napisał(a):
TAK.
Tadeusz Żelazo

Odpowiedż członka komisji odpowiedzialnego za zawody jest wiarygodna.Poza tym jedzie tam sędziować Pan J.Matukin to muszą być jakiekolwiek Mistrzostwa.Zastanawiające jest tylko dlaczego "zrobił" w konia swoich kolegów,którzy będą w tym czasie sędziować w Tarnowie i zgłosił się jako zawodnik Speca.
Ciekawe też czy wszyscy zawodnicy klas 2WD i 4WD wiedzą,że finał mają w Kielcach,bo nawet w informatorze na słusznej stronie i w kalendarzu nie ma o tym mowy...
A jakiś komunikat oficjalny by się przydał,bo np.Łukasz Potępa ,który zgłosił się do Tarnowa ma szanse na MP w klasie 2WD.
No chyba,że jest to jakiś mętlik niezrozumiały dla normalnego zjadacza chleba.
Ps.Pewnie znowu Pan Żurek będzie mistrzem Polski wśród dzieci...jak na hali.

PS.Wszyscy pamiętamy apele o nie zgłaszanie się bezsensowne na zawody,bo to utrudnia pracę sędziów(tworzenie List startowych)
Cytuj:

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 8:29 pm 

JarekC napisał(a):

W informatorze pojawiły sie - chyba po raz pierwszy na zawodach ESSE - klasy elektryczne. Czy to tak na powaznie? Bo na razie do 2WD nie zgłosił sie nikt, do 4WD jedna osoba. Organizator nijak nie promuje tego faktu, wiec osoby nie związane z ESSE pewnie nawet nie wiedzą, ze tym razem jadą tez elektryki. Czy rzeczywiście przewidywane jest rozegranie biegów w klasach elektrycznych?

Według jakich przepisów będą rozgrywane klasy elektryczne - normalnych LOK-owych, czy jakichs specjalnych?

I ta juz z czystej ciekawości - tutaj napisano
Cytuj:
W dniach 8-9 września na placu Wolności odbędą się Krajowe Mistrzostwa Modeli Spalinowych i Elektrycznych (RC). W Kielcach poznamy mistrzów Polski w kategorii samochodów elektrycznych.

Czy to znaczy, ze na tych zawodach będzie przyznawany jakiś alternatywny tytuł mistrza Polski? :lol:

Witam.

Tytułem sprostowania. Zawody cyklu letniego pod nazwą Krajowych Mistrzostw Modeli RC , zarówno w klasach spalinowych ( organizowane przez ESSE ) oraz klasach elektrycznych 2i 4 WD ( organizowanych przez Ata pod szyldem KMMT ) są kompatybilne od początku sezonu letniego. Podobnie jak w Piasecznie , BlueCity itp są rozgrywane w tym samym czasie, na tym samym torze z racji wspólpracy w/w organizatorów. Nie jest na nich nadawany tytuł Mistrza Polski ( jak co poniektórzy piszą wprowadzając zainteresowanych w oczywisty błąd ). Cykl zawodów klas spalinowych jest rozgrywany pod nazwą Krajowych Mistrzostw Modeli RC i taki tytuł może uzyskać osoba ten cykl wygrywająca w danej klasie. Podobnie sprawa wygląda w klasach elektrycznych. Ata organizuje cykl Krajowych Mistrzostw Modeli Tamiya i taki tytuł uzyskuje zwycięzca zawodów rozgrywanych w tym cyklu.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 8:33 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
TAK.
Tadeusz Żelazo

Witam.

Proszę członka komisji w osobie Tadeusza o sprostowanie tej informacji.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 05, 2007 8:58 pm 

Panie Robercie, dziękuje za wyjasnienie. Informator na stronie Komisji niestety nie zawiera tych informacji. W informatorze nie ma tam tez wzmianki o firmie ATA wśród organizatorów, jedynie o ESSE - stąd moje zdziwienie pojawieniem sie klas elektrycznych.

Czy moze Pan potwierdzic, ze klasy 2WD i 4WD będą rozgrywane w/g przepisow LOK, czyli podwozia dowolnych firm (nie tylko Tamiya), silniki bezszczotkowe etc?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 6:47 am 

JarekC napisał(a):
Panie Robercie, dziękuje za wyjasnienie. Informator na stronie Komisji niestety nie zawiera tych informacji. W informatorze nie ma tam tez wzmianki o firmie ATA wśród organizatorów, jedynie o ESSE - stąd moje zdziwienie pojawieniem sie klas elektrycznych.

Czy moze Pan potwierdzic, ze klasy 2WD i 4WD będą rozgrywane w/g przepisow LOK, czyli podwozia dowolnych firm (nie tylko Tamiya), silniki bezszczotkowe etc?

Witam.

Informator ,klaendarz i formularz zgłoszeniowy zawodów cyklu KMMT znajduje się na stronie ATY. Ja z racji innych czynności, które robię w okresie letnim nie mam dostatecznej wiedzy na temat podwozi dopuszczonych do tego cyklu zawodów w okresie latnim ( wiedzę tą posiadam odnośnie cyklu zimowego , którym się współzajmuję ). W informatorze ATY będzie zapewne odnośnik w/g jakich przepisów poszczególne klasy są rozgrywane ( wydaje Mi się, że w/g LOK-owskich , lecz dokładnie sprawdzić musisz Sam ). Ewentualnie skontaktuj się z Jackiem Żurkiem. Mogę natomiast powiedzieć, że z informacji jakie posiadam od właściciela ATY do Kielc wybiera się akipa z Niemiec, będzie więc okazja sprawdzić jak jeżdżą nasi sąsiedzi i zdrowo z Nimi pokonkurować.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 8:28 am 

fragment z informatorana stronie Muzeum napisał(a):
W zawodach RC przewidziano 10 kategorii: na torze zaprezentują się modele terenowe (Off Road) o napędzie elektrycznym i spalinowym oraz różnych rozmiarach (największe z nich to Monster Truck). Jest to ostatnia eliminacja sezonu w samochodach elektrycznych, więc w Kielcach poznamy mistrzów Polski sezonu 2007. W imprezie wezmą udział mistrzowie i wicemistrzowie Polski, jak również zaproszeni zawodnicy zagraniczni. Publiczność może liczyć na wiele wrażeń: modele osiągają prędkość do 70 km/h, a średnia prędkość ...

Jak w wyborach miss:Miss Polonia i Miss Polski.Tylko,którzy mistrzowie są prawdziwi?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 8:38 am 

Robert Goś napisał(a):
Informator ,klaendarz i formularz zgłoszeniowy zawodów cyklu KMMT znajduje się na stronie ATY. Ja z racji innych czynności, które robię w okresie letnim nie mam dostatecznej wiedzy na temat podwozi dopuszczonych do tego cyklu zawodów w okresie latnim ( wiedzę tą posiadam odnośnie cyklu zimowego , którym się współzajmuję ).

Skorzystam z okazji dyskusji o klasach elektrycznych i MP.
Dostałem ostatnio propozycję kalendarza imprez halowych LOK 2007/08.
Poza znanymi wszystkim klasami
ET-10 2WD
ET-10 4WD
Pojawiła się tam jak zjawa nowa klasa
ET-10 2WD Junior, ???
Pytam grzecznie bo to może tylko błąd i mam nadzieję ze nie wciskacie znowu Mad Figtera do Mistrzostw Polski.
Wydawało mi się ze ustalono iż MF będzie jeździł razem z innymi modelami 2WD i nie zabierał czasu innym zawodnikom.
Myślałem że stanowisko w tym temacie jest dla was jasne.
Napisz proszę jakie jest Wasze stanowisko w tej sprawie i wyjaśnij co to za nowa klasa ET-10 2WD Junior, ???.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 9:19 am 

Szanowny Robercie.
Co mam prostować.
Leszek Zaremba zacytował już odpowiedni fragment informatora ze strony Muzeum.
Może to Wy powinniście zamieścić sprostowanie.
A może przytoczyć Wam odpowiedni cytat z wypowiedzi p.Ciećwierza dotyczący tytułów mistrzowskich?

I drobna dygresja.
Razem z Pawłem "bawimy" sie bo sprawia nam to frajdę. Tytuły i zaszczyty to dla nas sprawa miła lecz drugorzędna. Jeżdzimy na zawody gdzie możemy podnosić swój poziom sportowy i gdzie jest miła atmosfera.
Zdobyte puchary odkładamy od razu do garażu.
Dlatego nie wiem dlaczego u niektórych jest takie przekonanie, że walka o tytuły mistrza ( tak jest w informacji o zawodach ) podniosą prestiż imprezy im i zwększą frekfencję.
Idąc tym tokiem rozumowania może trzeba zrezygnować z organizacji GP Nowego Sacza a w to miejsce zorganizaować Misrtrzostwa Nowego Sącza ( lub Małopolski lub Polski Południowej ).
Zawody te same ale jaki prestiż dla zwycięsców a nawet dla uczestników

Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 06, 2007 9:23 am 

W sprawie mojego członkowstwa w Komisji.
Jest ono ( jak chyba większości członków ) tylko i wyłącznie honorowe.
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona