Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:58 am

Autor
 Tytuł: T.Stock
PostNapisane: Wt maja 01, 2007 7:38 pm 

Na zawodach w B.City czoowy zawodnik Team Tamyia,Day "zloil"innych czolowych zawodnikw Grupy Spec modelem TT.Dowodzi to po raz kolejny,ze klasa TS jest zbedna bo to wszystko zalzy od kierowcy,a nie od tego ile ton wegla ma model.Wynika z tego,ze TT-ka nadaje si e do klasy 540.Trudno pisac na niemieckiej klawiaturze...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 08, 2007 8:23 pm 

Czy kiedyś prowadziłeś TT-kę? Z pewnością 1 (jeden) bieg to to trzyma parametry. Gwarantuje że jeżdżąc TT-ką w SPECu co zawody wymieniasz wszystko w środku, czyli co zawody 200-300zł.

Jeśli w tt japończyka był jego regiel i serwo, które na codzień używał w Open, to nie dziwię się że złoił skórę innym. A silnik z pewnością był z 1szej selekcji Oriona bo był tez gość z Oriona. A akuski miał może z pudełka TT-01 ;-) nie wspomne o oponach.

A podobno złoił, bo prowadzącemu silnik się zapalił na ostanim kółku.

Jedynie zgadzam się z tym, że kierowca jest najważniejszy, ale bez regla, szybkiego serwa niczego nie zdziała, tobie tego nie trzeba tłumaczyć.

Czy ma być w specu czy 540 węgiel wg mnie nie, by zostać np MP Młodzików wystarczy dobry plastik nie powiem z jakiej firmy.

Co do TS, kolejny raz pisze ze TS jest dla tych, którzy się nie znają a chcą zacząć i nie chcą kupwać używanych złomów od innych. Producenci nie mogli się dogadać dlatego dalej jest TS w takiej dość dziwnej formie, gdzie można w TS robić o kółko mniej niż 540.

Co udowadnia, że liczy się kierowca. Ale ten kierowca (pierwsza 3jka TS) ma model, który spokojnie łoił by speca a przynajmniej tych, ktorzy nie wiedzą jak ustawić model. Bebechy z tej "TT-ki" i zaplecze, spokojnie się sprawdzą w 540 i specu, sam to z synem przetrenowałem z dobrym skutkiem (a to extra wyposażenie niektórych dzisiejszych TT-01 = GTX, IN4200, szybkie serwo, SPECTRUM, ICE etc...:-) ).

TT-01 nie nadaje się do 540 - wyniki najlepszych w TS dawały by im finał "b" i to z trudem (to są te brakujące 1-2 kółka). A wiem że ci najlepsi są rzeczywiście dobrymi kierowcami i mechanikami, którzy potrafią z modelu TT o zerowych możliwościach regulacyjnych, znanymi sobie metodami, czasami magicznymi, potrafią ustawić model tak jak mało kto z klas wyższych. Widocznie Japończyk kiedyś jeździł TT-ką.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 6:24 am 

Frekwencja TS w Nowym Sączy też świadczy,że ta klasa w MP jest zbędna.
Ps.o "sukcesie"tt w Specu rozwodził się P.Niko,jaki to wspaniały model i co za klasa.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 7:28 am 

W czym przeszkadza wam TS ?? byl obecny przez tyle czasu i nigdy nie widzalem tyle szumu na forum o ta klase, sam nie jezdze plaskimi i jestem malo zorientowany ale kiedy bylem w 1 NT na hmp nie pamietam aby TS stanowil "kawal klody" na drodze do dobrej organizacji zawodow.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 7:40 am 

Prosta sprawa TS powinien być klasą lokalną rozgrywaną na innych zasadach niż klasy dające tytuł MP.Jest to klasa jednego modelu nie mającego nic wspólnego ze sportem.Często przez takie klasy jak MF czy ST.nie można rozegrać 5 eliminacji.Dla tej klasy jest miejsce np.na takich zawodach jak Mikromania,powinny kierować się Swoimi zasadami i nie stanowić klasy równorzędnej do klas np.EFRA.Ta klasa powinna zająć Swoje miejsce,bo nie powinien nieletni stać w kolejce po wino,skoro obok jest kolejka po cukierki...

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 7:58 pm 

Inicjator tej dyskusji był ostatnim ogniwem głuchego telefonu i plotka o złojeniu komuś czymś, przeinacza sytuacje i dla dobra sprawy, pewne rzeczy można wyjasnić na logike a nie temperament.

A. To że TT-01 jest w stanie wygrać coś innego niż TS, nie ma związku do tego czy TS ma być czy nie.

B. Super kierowca jest ważny ale na TT-01 z pudełka taki kierowca nie ma szans nawet w TS

Jeśli w skali 1/10 pojawią się wysokiego poziomu i frekwencji regionalne zawody na asfalcie to może TS tam by się nadał ale takich zawodów jescze nie ma.

Co do frekwencji w NS, to ogólnie była słaba we wszystkich klasach. W TS była słaba bo nikt nie wiedział czy wystartuje.

TS w dzisiejszej formie - bez ograniczeń tuningu jest klasą dla bogatych, którzy chcą wygrać tytuł MP a też dla biednych i początkujących, którzy chcą spróbować ścigania bez szans na jakieś tytuły. I oczywiście dla mnie ;-) którego prospekt w sztuce kierowania jest powolny prawie niezauważalny ;-).

Ja optuje za TS ale rzeczyswiście opartym o pudełkowe zestawy i z ograniczoną baterią, reglem itd, można by przed sezonem ustalić koszt zestawu np poniżej 800PLN (z aparaturą) podać konkretne zestawy które by zaoferowali do tej klay dystrybutorzy i już. Taka klasa dała by FUN i nowy narybek.

Na MP jak pamiętam TS często miał obcinaną ilość eliminacji by inne klasy mogły mieć full wypas i nikt z TS nie miał o to pretensji, znamy swoje miejsce w kolejce po cukierki.

Zapraszam tatusiów do współzawodnictwa na tt-01 w TS , ktorzy strasznie się nudzą na zawodach MP.
A są różni tatusiowe: tatusiowie mechanicy, tatuś - coach, tatuś - kibic itd... Jak któremuś brak wózka, to w naszym klubie z 3 z 4 mogłyby się znaleść - może moglibyśmy pożyczyć. Dziś tacy tatusiowie jak Ja czy Pan Mendza czy Pan Ciechalski nie wstydzą się i potrafią na TT-01 powalczyć. Na następne zawody MP wyzwię na pojedynek na TT-01 szefa mojego TEAMU Krzyśka Hulina;-) mam nadzieje że przyjmiesz rękawice.

Może ktoś kto był świadkiem tryumfu TT-01 w Warszawie napisze jak było na prawde...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 6:52 am 

Mikołaj Barakoński napisał(a):
Inicjator tej dyskusji był ostatnim ogniwem głuchego telefonu i plotka o złojeniu komuś czymś, przeinacza sytuacje i dla dobra sprawy, pewne rzeczy można wyjasnić na logike a nie temperament.

Pozdrawiam

Mikołaj nie podważaj mojej wiarygodności.To była informacja nie z głuchego telefonu,a bezpośrednio od Pana Niko.
W Niemczech na zawodach LRP mieliśmy stosowną wymianę zdań w gronie :ja,Waldek Wolak i P.Niko.Na zakończenie dyskusji P.Niko oznajmił o sukcesie TT w Warszawie,jaki to wspaniały model w rękach odpowiedniego zawodnika.No to znaczy,że ten model ma dla siebie klasę-540.
Czy P.Niko jest końcówką głuchego telefonu?Czy jego wiarygodność trzeba sprawdzać logiką?Czyżbyś zaczął myśleć jak ja?

Ps.Jak się doczytasz to zauważysz,że tego newsa chciałem umieścić jak najszybciej,bo z niemieckiej klawiatury :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 9:10 am 

TS w takiej formie jaka przedstawil p. Mikołaj jest wydaje mi sie bardzo porządany. Nie oszukujmy sie druga tania klasą w modelarstwie jes chyba tylko ic10 start, w off- nie ma tanich klas, nawet "wibratorki" kosztuja po 1500 zl o zawodniczym buggy nie wspominajac bo to wydatek >2000 zl na samo gole podwozie, nie inaczej sprawa ma sie w mt czy truggy. Taki stan rzeczy bedzie sie utrzymywal i nic na razie nie wskazuje na tendencje spadkowa cen.