Czy kiedyś prowadziłeś TT-kę? Z pewnością 1 (jeden) bieg to to trzyma parametry. Gwarantuje że jeżdżąc TT-ką w SPECu co zawody wymieniasz wszystko w środku, czyli co zawody 200-300zł.
Jeśli w tt japończyka był jego regiel i serwo, które na codzień używał w Open, to nie dziwię się że złoił skórę innym. A silnik z pewnością był z 1szej selekcji Oriona bo był tez gość z Oriona. A akuski miał może z pudełka TT-01

nie wspomne o oponach.
A podobno złoił, bo prowadzącemu silnik się zapalił na ostanim kółku.
Jedynie zgadzam się z tym, że kierowca jest najważniejszy, ale bez regla, szybkiego serwa niczego nie zdziała, tobie tego nie trzeba tłumaczyć.
Czy ma być w specu czy 540 węgiel wg mnie nie, by zostać np MP Młodzików wystarczy dobry plastik nie powiem z jakiej firmy.
Co do TS, kolejny raz pisze ze TS jest dla tych, którzy się nie znają a chcą zacząć i nie chcą kupwać używanych złomów od innych. Producenci nie mogli się dogadać dlatego dalej jest TS w takiej dość dziwnej formie, gdzie można w TS robić o kółko mniej niż 540.
Co udowadnia, że liczy się kierowca. Ale ten kierowca (pierwsza 3jka TS) ma model, który spokojnie łoił by speca a przynajmniej tych, ktorzy nie wiedzą jak ustawić model. Bebechy z tej "TT-ki" i zaplecze, spokojnie się sprawdzą w 540 i specu, sam to z synem przetrenowałem z dobrym skutkiem (a to extra wyposażenie niektórych dzisiejszych TT-01 = GTX, IN4200, szybkie serwo, SPECTRUM, ICE etc...

).
TT-01 nie nadaje się do 540 - wyniki najlepszych w TS dawały by im finał "b" i to z trudem (to są te brakujące 1-2 kółka). A wiem że ci najlepsi są rzeczywiście dobrymi kierowcami i mechanikami, którzy potrafią z modelu TT o zerowych możliwościach regulacyjnych, znanymi sobie metodami, czasami magicznymi, potrafią ustawić model tak jak mało kto z klas wyższych. Widocznie Japończyk kiedyś jeździł TT-ką.
Pozdrawiam.