Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 08, 2007 9:19 pm 

To ja Was teraz nakręce, MOD jest jeszcze narazie stosunkowo wolna, ostatnio rozmawiałem z kolegą z Włoch , tam teraz ligają na bezszczotkach i co najważniejsze akusach litowo-jonowych i litowo-polimerowych, różnica jest podobno taka że na prostej o dł około 60-65 model na niklowowodorkowych dostaje w tyłek około 5 -10 metrów :shock: oczywiście ze wzgledu na wagę modelu a dokładniej akusa

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 08, 2007 9:26 pm 

Cytuj:
ciach...
5ć kamer (obrotowych) na modelu, stanowisko komputerowe z pedałami kierownicą 4ma monitorami (albo okularki) i siurand 5.x i po wifi sterowanie modelem na realnym torze. A jeszcze force feedback i fotel bezwładnościowy.

Chyba się nakręciłem ;-)

spoko.... chlopaki juz lataja w okularkach.. i to u nas nad Wisla... jest takich kilku... jak czytam o ich patentach to szczena opada... respect... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 08, 2007 10:21 pm 

Zawody byly ok.
Powaznych minusow nie widze.
A wszytskie drobne, nie dociagniecia zostaly juz wymienione poprzez przedmowcow.
Kielbaski - super akcent.
Super plus za nagrody, nie co nie przemyslane, ale super ze byly (silnik saturn jako nagroda w klasie SPEC, oleje do amortyzatorow, twardosc 60 i 70W. 2 felgi. :? :shock: :roll: ) Ale waze ze ktos zainwestowal :!: :!:
Nie spodziewalem sie tez interwencji w czwartek ze strony organizatorow dot. zejscia z toru przez 'cywili'. Nawet poskutkowalo :) <respect>
Pogoda to chyba troche mojej sprawki:
W piatek w hotelu zorientowalem sie, ze slonce spalilo mi kark, przez co zaczalem je kulturalnie zaklinac. I w rekompensacie na nastepne dni dostalem deszcze. Widze ze ktos sie mocno mnie stara przeprosic, bo dzis tez mnie bardzo mocno zmoczylo (deszcz, zeby nie bylo watpliwosci :P )
Gdyby nie pewna serwisujaca dorosla osoba (bardzo obiektywna)
nie postawila mi modelu tak jak to uczynila, mialbym ok. 6 miejsca w A i 2 w Mlodzikach, ale coz......
Nastepnym razem chyba przywioze video-reportera, ktory bedzie sledzil moj bieg. (dowod dla sedziow)
Zaklucacze kamer nie mile widziane.
Ogolem zawody zaliczam do udanych.
Tymbardziej, ze bardzo mi sie spodobal tor (kombinacja)
Co prawda nie przemyslana ze wzgledu na bardzo nie rownomierne zuzycie opon. (liczba skretow wyrownana, ale wiekszosc lewych jest ostra badz dluga co katuje prawe opony (sila odsrodkowa))
Pozdrawiam
QB

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 12:07 am 

Waldemar Wolak napisał(a):
NIE ROZUMIEM ZARZUTÓW!!!!! pod moim adresem.
Dziękuje serdecznie za słowa uznania wypowiedziane pod moim adresem , natomiast przywołanie tych cech w sposób krzwdzący dla mojej osoby odbieram jako przejaw agresji. ( z decyzją 20-to minutowego finału proszę mnie nie łączyć i nie imputowć jej podjecia)
...

Ok, to co się stało? Słyszałem - niestety, tylko słyszałem - że motor nie wytrzymał trudów dwudziestominutowego wyścigu. I Waldku, naprawdę nie ma w tym żadnej agresji z mojej strony pod TWOIM adresem, mam jedynie żal do sędziów, którzy - jak to zwykli robić w poprzednich sezonach - traktują przepisy jako własne podwórko (czyli w/g zasady - skoro ja jestem legislodawcą, to mogę tę legislację zmieniać ad hoc - nie patrząc na to, czy prawo, które ustanowiłem sam, daje mi taką możliwość czy nie - czyli praktycznie kopia cesarza Nerona).
Może jednak te ćwierć obrotu więcej dałoby nie 5, a 2 kółka przewagi po 12 minutach, ale pozwoliło przejecachać 20 i czas dojazdowy jednorazówką o nazwie T-15? - Myślę, że chociaż raz delikatnie mógłbyś się we własną pierś lekko stuknąć - i to był cel mojego postu - jeszcze długo obaj będziemy w 99% odpowiedzialni za to, co nasi Mali Mistrzowie wyczyniają na torach (niestety, Dominik nadal utrzymuje, że offroad jest bardzie "fun" niż IC-10).

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 3:59 pm 

Szanowny Jacku

Pzeczytaj uważnie moje posty w tym temacie , a dopatrzysz się stwierdzenia z mojej strony , że winę za stan rzeczy opisany ponosze wyłącznie ja i moje niedopatrzenie. Mnie do przyznania się do popełnionych błędów namawiać nie trzeba. Zagubisz sie w domysłach jak widze , co było powodem 12 minut , ale ja tobie tego nie ułatwię.

Na zakończenie - nie jest to właściwa lokalizacja do rozwijania tego tematu , tutaj powinno pisać się o zawodach które się odbyły.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 11, 2007 11:16 pm 

Waldemar Wolak napisał(a):
Szanowny Jacku

, tutaj powinno pisać się o zawodach które się odbyły.
Pozdrawiam

Temat zawodów jak widzę zszedł na dalszy Plan :) . W takim razie jeszcze raz podziękuję organizatorom oraz miejscowym, dla mnie 4 dni w Nowym Sączu były SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3