Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:22 am

Autor
 Tytuł: CKM 28.03
PostNapisane: Cz kwi 05, 2007 9:57 pm 

Mam przecieki ,że....

Dnia 28.03 r.odbyło się posiedzenie CKM w Warszawie.Na posiedzeniu tym zapadły dość istotne ustalenia dla Nas modelarzy.Jedną z nich jest powołanie Tadeusza Żelazo do prac Komisji Doradczej Sekcji Samochodowej przy LOK.Zapadły też dość istotne ustalenia dotyczące przepisów.Niestety nikt z osób odpowiedzialnych za stronę "jedynie słuszną" i obecnych na tym posiedzeniu nie raczy podzielić się tymi wieściami z nami.Być może jest to kontynuacja teorii "z nimi nie gadaj" lub niechęć ogłoszenia ustaleń,które są jednoznaczne z przyznaniem się do popełnionych błędów.
Zresztą jak się okazało,co wynika z informacji osoby zbliżonej do LOK,instytucja ta nie ma żadnych praw,ani wpływu na to co dzieje się na forum "słusznej strony",a więc jest to strona prywatna,która korzysta jedynie z loga LOK.Jedno jest pocieszające,że organ nie używany z czasem sam odpadnie i być może wrócimy do czasów kiedy zgłoszenia będą tam gdzie Nasze przyzwyczajenia, że LOK przetrze oczy i zauważy gdzie leży problem kontaktu i porozumienia z modelarzami(co czasami jest powodem negatywnego stosunku do LOK).

PS.myślę ,że wyniki z Mistrzostw Polski też mogłyby się już znaleźć na stronie...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 7:56 pm 
Administrator forum

No to mamy odpowiedż w postaci aneksu nr 4 do przepisów.

Oto mój post który napisałem na stronie Komisji:

"Panowie modelarze,

Czytając aneks nr 4 do przepisów cos mi nie gra. Na samym poczatku ułożenie klas mistrzowskich i pucharowych:

rozumiem że klasy e-18 sa pucharowe - rozwijamy sie dobrze bez udziału osób postronnych, ale IC-8 Truggy??? pucharowa (klasa w której jeździ kilkanaście osób a w której bedzie jeździc o wile więcej) a klasa ET102 i 4 WD klasa a mistrzowska (klasa w której w ubiegłym roku jeździło 7-8 osób w obu klasach)?????
Czy ktoś pił przez świeta czy jaka cho.....a????
Czy WY którzy tworzycie przepisy myślicie że macie monopol na wiedze czy co?? Jak mozna w taki sposób traktować te dwie klasy??? Klase umierająca - elektryki bagusy - i klase Truggy która się rozwija??? Jak chcecie rozpierdzielic modelarstwo to napiszcie że o to Wam chodzi i będzie wiadomo co i jak !!!!

Kolejny BUBEL lub branie w łapę: silnik do klasy E10TC 540 - ORION 20T - GRATULACJE !!! Silnika nie bylo nigdzie w sprzedaży ani w produkcji a PANOWIE wprowadzili go do klasy 540. Kto dał i ile dał i komu???? Sądząc po producencie silnika - mozna się domysleć.

Widze że pomimo ustaleń ktoś na CHAMA wprowadza akusy 3800 do klasy 540. PO CO??? mało macie pracy jako sędziowie ze sprawdzaniem silników jeszcze akusy musicie wziąść sobie na barki? A kto to bedzie sprawdzał?? Może nasz sędzia Jan M. z czysto teoretyczną wiedzą sprzed 20 kilku lat?? Ludzie!!!! Opamietajcie sie bo zamiast pomagac szkodzicie!!!!!
Ograniczacie 540-tke a w klasie TOP-STOCK (klasie JEDNEGO producenta) wszytsko jest na FULL odnośnie akusów. BRAWOOOOOO !!!! Pobijacie sami siebie.

Jako osoba której zalezy na rozwoju modelarstwa w Polsce nie omieszkam porozmawiać o zaistniałym fakcie z WASZYMI przełożonymi. Post zostanie zapamietany jako plik *.jpg żeby nie było że ktos kogoś wkręca.

ps. Zniechęcacie Wszystkich do startów i jakiegokolwiek zaangażowania w cokolwiek co jest związane z tym sportem. Jeszcze raz GRATULACJE i mam nadzieję że szybko ta sekcja padnie i bedzie to głosny pad w naszym środowisku. I jeszcze jedno: Będę dążył do tego aby jak najszybciej powołać nową komisję ponieważ ta zamiast dążyć do rozoju modelarstwa kołowego w Polsce dąży do jego upadku.

Wyłaczam z tego posta i pretensji osoby które zrezygnowały w pracy komisji i gratuluję dobrej decyzji."

Mysleże na jedynie słusznej stronie dostane bana ale cóż - swoje zrobię.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 8:20 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
No to mamy odpowiedż w postaci aneksu nr 4 do przepisów.

Oto mój post który napisałem na stronie Komisji:

"Panowie modelarze,

Czytając aneks nr 4 do przepisów cos mi nie gra. Na samym poczatku ułożenie klas mistrzowskich i pucharowych:

rozumiem że klasy e-18 sa pucharowe - rozwijamy sie dobrze bez udziału osób postronnych, ale IC-8 Truggy??? pucharowa (klasa w której jeździ kilkanaście osób a w której bedzie jeździc o wile więcej) a klasa ET102 i 4 WD klasa a mistrzowska (klasa w której w ubiegłym roku jeździło 7-8 osób w obu klasach)?????
Czy ktoś pił przez świeta czy jaka cho.....a????
Czy WY którzy tworzycie przepisy myślicie że macie monopol na wiedze czy co?? Jak mozna w taki sposób traktować te dwie klasy??? Klase umierająca - elektryki bagusy - i klase Truggy która się rozwija??? Jak chcecie rozpierdzielic modelarstwo to napiszcie że o to Wam chodzi i będzie wiadomo co i jak !!!!

Marek nie tak ostro !
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 5&start=45

przeczytaj i ochłoń trochę i proszę zmień słownictwo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 8:29 pm 
Administrator forum

Michale,

Czasy spokojnej dyskusji się skończyły. Albo bedzie dobrze albo sz......g trafi cały ten sport.
Wiesz przecież że TYLKO jeden-dwóch ludzi rozpierdziela nasze hobby od środka.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO