Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 31, 2026 12:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:39 pm 

Wydaje mi się, że Kuba mając na myśli standard chodzi mu o taki prawdziwy standard. Chodzi o to że, wygrywa Sav lub nie sav bo zależy ile z tego savaga jest w tym savagu.
Wiem, że brzmi to jak masło maślane ale tak jest!

Niektórzy budują własne konstrukcję i wygrywają i za to dla nich respect!

Odnośnie tematu: Jeżeli mamy prawidłowo jeździć z nazwą klasy to powinny być dopuszczone normalne: mgt, savy, reva itp itd.

Standard jest tylko w nazwie :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:46 pm 

Myślę, ze powodem tego tematu jest to iz nie kazdy ma fundusze na taki tuning jak inni a co z tym idzie zajmowanie ostatnich miejsc w tabeli... Czyli jednym słowem zazdrosc... Technika budowy i tuningu modeli ida do przodu wiec nie pozostawajmy przy archaicznych rozwiązaniach, bo niekazdy ma fundusze na tuning modelu... Przegrana bedzie dalszą mobilizacją by piąc sie w góre i rzeźbic od rodziców sos na tuning :lol: az kiedys wkoncu bedziemy miec wypasioną maszyne... W tym roku na arene wejdą Losi które są dobrymi modelami, wiec dlatego przeniosłem sie do buggy, bo tam kupując model mam odrazu dosc duzo tuningu a reszta to tylko szczegoły :mrgreen: Bo na dalszy tuning Losiego niebyło by mnie stac, wiec na bank bym sie spierał z tak duzym tuningiem mt, bo byłbym zazdrosny i chciabym zeby model innych niemiały tego czeog mnie nie stac.. - to proste :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:52 pm 

Zamiast gdybać, że są złe, przdstawswój projekt .

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:53 pm 

chyba nie trzeba nic dodawac ;)
Jarku pieknie powiedziane :)

zazdrosc jest zla.. zamiast patrzec na modele innych idz potrenuj jazde na torze ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:57 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Sory ale to nie moja wina a pozatym

W tamtym roku po raz pierwszy wystartowałem w zadowach (była to EMP) niemalże seryjnym modelem ze zmieniną aparaturą (serwa seryjne) oraz z innymi kołami które dostałem w przeddzień zawodów i tak naprawde dopiero na zawodach jeździłem na nich po raz pierwszy ... w tych też zadowach byłem 3 .... jak pokazane na przykładzie - seryjnymi modelami można wygrywać z jak to zazwał kolega KubiB POTWORAMI, za których sterami siedzą starzy wyjadacze ...

Koniec w tym temacie ...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:58 pm 

Panowie nie da się dostosować pod kazdego z was przepisów.
Po pierwsze każdy jakie ma środki na model tyle przeznacza pieniędzy. Tworzą sie potwory warte w granicach 6tys zł i nic na to nie poradzimy. Skoro masz pieniądze i chcesz przeznaczyć na model zrób to. Na szczeblu polskich zawodów nie jest aż tak istotny model
Po drugie seryjnym modelem z pudełka nie da się startować w zawodach. Nie wiem jak to jest w przypadku wszystkich monsterów ale najczęściej może się skończyć na jednych lub dwóch zawodach bezawaryjnie. Jak zaczniemy dopuszczać pewne modyfikacje nie ma sensu dalsze działanie bo okaże się żeby jeździć najmniej awaryjnie to trzeba ciągle dokładać. kłótnie nastąpią zapewne jak ktoś w seryjnym modelu by zmienił aparaturę a niestety bardzo mało modeli ma w zestawie porządną aparature. Moim zdaniem Niech kazdy jeździ czym chce lub na co go stać. Ja na wąłsnej skórze dowiedziałem sie że kierowca to podstwa. Najlepszy przykład Arek Gajzle (mistrz Polski w IC8T) podczas zawodów w Murowanej Goslinie praktycznie seryjnym revo był 3 z badzo małym doświadczeniem w monsterach, ale ogromną wiedzą w modelarstwie kołowym.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 9:51 am 

No to Adrian zacząłeś wojne zbrojeń. Nie trzeba było się chwalić przed sezonem modelem :D . No i chyba co niektórzy będą zawiedzeni jak zobaczą jaki silnik zamówiłeś do niego 8) . Ale niektóre modele startujące w tamtym sezonie też nie miały wiele części standardowym i nikomu to nie przeszkadzało aż do teraz. Nie rozumie tego. :D .

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 10:30 am 

W praktyce da sie powalczyc modelem z wymienionymi tylko kołami na odpowiednie (bow-tie itd) czego najlepszym przykladem jest Krzysztof Klimczak ktory w zeszlym sezonie jezdzil autem totalnie z pudla (silnik .25 potem RB) i dawal sobie rade pare razy na MP wskoczyl na pudlo i otarl sie o pudlo w efekcie koncowym.
Czy lepiej bylo by gdyby wlasciciel ukrywal zdjecia swojego auta az do ostatniej chwili ? no i dlaczego nie ma tych zdjec juz - nie ma sie czego wstydzic....
Ja np nie wiedzialem ze ktos produkuje takie cusie karbonowe z wstawka metalowa - wogole co to jest? (wybaczcie moja ignorancje ale naprawde nie wiem a chce wiedziec) ;] (tutaj dobry efekt poszerzamy swoja wiedze)

Przepisy radze zostawic w spokoju jak zaczniemy probowac ograniczac mozliwosci modyfikacji zrobi sie bajzelek jedne monstery z pudla sie bardziej nadaja inne mniej ;] i bedzie placz ze dyskryminujecie moje auto..
Przepisy stanowia jasno co wolno a czego nie i tego trzeba sie trzymac

Na koniec jak auto jest sprawne to co sie z nim stanie podczas wyscigow w 90% zalezy od lacznika miedzy ziemia a aparatura..

Tytuł:
PostNapisane: So lut 24, 2007 11:49 am 

temat bez sensu. Zazdrośc jest zła droga, kazdy ma to na co sobie zapracował.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 9:08 pm 

Marcin Bassara napisał(a):
No to Adrian zacząłeś wojne zbrojeń. Nie trzeba było się chwalić przed sezonem modelem :D . No i chyba co niektórzy będą zawiedzeni jak zobaczą jaki silnik zamówiłeś do niego 8) . Ale niektóre modele startujące w tamtym sezonie też nie miały wiele części standardowym i nikomu to nie przeszkadzało aż do teraz. Nie rozumie tego. :D .

Ten bzyczek Adriana to pikuś w porównaniu z moim picco .28 team turbo :] a podwozie będzie mialo podobny wyraz.
Co do przepisów, to ustalała je cała banda ludzi, wszyscy mieli pole do popisu i wypowiadania się. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak by te przepisy miały wyglądać. Wydać tylko np. 2,5zł na model, i z paragonem do Pana sędziego przed startem? Albo zakazać używania aluminium, tytanu, karbonu, łożysk ceramicznych. Zawody to profesjonalna część zabawy taki przynajmniej jest ich cel. A Adrianowi te wszystkie przeróbki i tak nic nie dadzą, najwyżej model będzie mu się żadziej sypał. To, że chłopak potrafi jeździć to jest ważne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 10:14 pm 

Wybaczcie, że tak długo nie odpisywałem, ale mam problemy z logowaniem się na forum.
Mój 1 post w słaby sposób wyrażał to co chciałem przekazać, ale mniejsza z tym.
Cytuj:
Ten bzyczek Adriana to pikuś w porównaniu z moim picco .28 team turbo :] a podwozie będzie mialo podobny wyraz.
czy mam się bać? :wink:
Przyznaje się także, że mój post był na swój sposób bez sensu, a to co ludzie ładują to jest wyłącznie ich sprawa.

Teraz pytanie ode mnie: Czy wolno używać żyroskopów? W przepisach nie ma o tym słowa, a wiem, że to pomaga (sprawdzałem).

PS: Jeżeli ten temat kogokolwiek uraził to przepraszam. Mogę nawet wysłać kwiaty :wink: !

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 10:49 pm 

to chyba w tych "nowych" przepisach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 26, 2007 11:03 pm 

KubiB napisał(a):

Teraz pytanie ode mnie: Czy wolno używać żyroskopów? W przepisach nie ma o tym słowa, a wiem, że to pomaga (sprawdzałem).

!

12. Dodatkowe urzadzenia elektroniczne.
Stosowanie jakichkolwiek aktywnych urządzeń kontrolujących trakcję, aktywnych zawieszeń, aktywnych systemów kontroli skrętu, wykorzystujących żyroskopy albo urządzenia mierzące przeciążenie jakiegokolwiek rodzaju jest surowo zabronione. Czujniki mogą być używane dla celów biernych, czyli odczytu, lub nagrania danych ale nie do kontrolowania i korygowania osiągów modelu. :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 27, 2007 8:21 am 

KubiB jesli umiesz jezdzic to nie masz sie czego bac.. gorzej jak nie umiesz to wtedy mozesz miec do wszystkich pretensje ze maja fajny sprzet nawet ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 27, 2007 9:31 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
KubiB napisał(a):

!

12. Dodatkowe urzadzenia elektroniczne.
Stosowanie jakichkolwiek aktywnych urządzeń kontrolujących trakcję, aktywnych zawieszeń, aktywnych systemów kontroli skrętu, wykorzystujących żyroskopy albo urządzenia mierzące przeciążenie jakiegokolwiek rodzaju jest surowo zabronione. Czujniki mogą być używane dla celów biernych, czyli odczytu, lub nagrania danych ale nie do kontrolowania i korygowania osiągów modelu. :mrgreen:

od kiedy jest ten przepis? od tego roku czy juz wczesniej byl ustanowiony?

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona