Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:54 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
Jestem załamany, Panowie - proponuje abyście odpuścili temat w tej materii i poczekali na rezultaty, nie atakujcie nas, my naprawde chcemy zrobić coś dobrego dla modelarstwa w naszym kraju i NIKT NAM ZA TO NIE PŁACI.
Jezeli bedziecie robić niepotrzebne problemy nie zachęci nas to do WALKI .
Fakt jest taki ze w licencji ubezpieczenie zawodnika jest zawarte i koniec kropka. Jest to ubezpieczenie indywidualne, działające od chwili wejścia zawodnika do obiektu sportowego i kazdy powinien je posiadac, niezależnie od tego czy organizator ubezpieczył zawody czy też nie.

Musimy przyjąć pewne zasady, nazwijmy to - dyscyplina lub obowiązek, jak kto woli. Pierwszą żelazną zasadą jest to, że każda osoba która bedzie chciała sie nazywać zawodnikiem powinna posiadać licencje sportową. I nikt nie robi nikomu wody z mózgu. Trzymajmy sie zasad i uformujmy jakiś porządek, od czegoś trzeba zacząć.

P.S.
licencja kosztuje tyle co dwie cele do modelu, albo blachy i rurki do pakietu,albo farba do jednej karoserii. Dajcie spokój.

Panie Arkadjuszu,

Zanim Pan cos napisze o tym ubezpieczeniu proponuje aby sie Pan zapoznal z tekstem polisy.

Niech Pan nam pokaze gdzie jest napisane ze "ubezpieczenie jest indywidualne"

Prosze jeszcze zwrocic uwage ze ubezpieczeni sa jedynie zawodnicy czlonkowie LOK.
Czy wszyscy ktorzy wykupili licencje sa czlonkami LOK?
Z pewnoscia nie poniewaz jest stawka za licencje dla nie bedacych czlonkami LOK a wiec ci zawodnicy nie sa ubezpieczeni pomimo ze wykupili licencje.

Tresc polisy OC za 2006 rok
Ubezpieczajacy: LOK Stowarzyszenie BZG o/Warszawa
Ubezpieczony: LOK Stowarzyszenie Zarzad Glowny
Rodzaj dzialalnosci podlegajacej ubezpieczeniu: Dzialalnosc statutowa i gospodarcza LOK
Suma ubezpieczenia: 200 000zl
Limit dla jednego wypadku: 70 000zl

Ubezpieczeniem objete sa szkody wyrzadzone osobom trzecim przez spowodowanie smierci, uszkodzenie ciala, rozstruj zdrowia albo uszkodzenie lub zniszczenie mienia. Dodatkowo ochrona objeta jest odpowiedzialnosc ubezpieczajacego za szkody powstale podczas imprez organizowanych przez ZG-LOK oraz terenowe jednostki i kluby LOK. Ochrona objeci sa podczas imprez organizatorzy, trenerzy, zawodnicy czlonkowie LOK. W stosunku do zawodnikow suma gwarancyjna wynosi 20 000zl.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 2:40 pm 
Witam.Zwracam się z apelem o ograniczenie dyskusji celem dania czasu na podjęcie działania nowej Komisji.
Naprzykład w sprawie licencji atakujecie Waszych przedstawicieli kiedy dokumenty są w LOK-u.
Jednocześnie zmienia się sytuacja prawna w kwesti dyskusji.Jedynie na forum Komisji Modelarstwa Kołowego może być formalnie podejmowana dyskusja.
Na tym forum mogą być kształtowane opnie lub pytania z zachowaniem merytorycznych zasad.Przychylam się do apelu Marka K. o danie czasu na ułożenie organizacyjne nowym władzą Komisji.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 2:51 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam.Zwracam się z apelem o ograniczenie dyskusji celem dania czasu na podjęcie działania nowej Komisji.
Naprzykład w sprawie licencji atakujecie Waszych przedstawicieli kiedy dokumenty są w LOK-u.
Jednocześnie zmienia się sytuacja prawna w kwesti dyskusji.Jedynie na forum Komisji Modelarstwa Kołowego może być formalnie podejmowana dyskusja.
Na tym forum mogą być kształtowane opnie lub pytania z zachowaniem merytorycznych zasad.Przychylam się do apelu Marka K. o danie czasu na ułożenie organizacyjne nowym władzą Komisji.

Panie Zbigniewie C.,
Sadzac po Pana dotychczasowym zachowaniu, Panu nie wydaje smiszne ze ktos placi za jakis produkt (licencja sportowa LOK) i dopiero po zaplaceniu dowiaduje sie za co zaplacil a jeszcze gorzej bo dopiero po zaplaceniu dowiaduje sie do czego sie zobowiazal.
Dla mnie to nie jest smieszne. To jest niezgodne z prawem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 6:24 pm 

Jestem załamany, Panowie - proponuje abyście odpuścili temat w tej materii i poczekali na rezultaty, nie atakujcie nas, my naprawde chcemy zrobić coś dobrego dla modelarstwa w naszym kraju i NIKT NAM ZA TO NIE PŁACI.
Jezeli bedziecie robić niepotrzebne problemy nie zachęci nas to do WALKI .
Fakt jest taki ze w licencji ubezpieczenie zawodnika jest zawarte i koniec kropka. Jest to ubezpieczenie indywidualne, działające od chwili wejścia zawodnika do obiektu sportowego i kazdy powinien je posiadac, niezależnie od tego czy organizator ubezpieczył zawody czy też nie.

Musimy przyjąć pewne zasady, nazwijmy to - dyscyplina lub obowiązek, jak kto woli. Pierwszą żelazną zasadą jest to, że każda osoba która bedzie chciała sie nazywać zawodnikiem powinna posiadać licencje sportową. I nikt nie robi nikomu wody z mózgu. Trzymajmy sie zasad i uformujmy jakiś porządek, od czegoś trzeba zacząć.

P.S.
licencja kosztuje tyle co dwie cele do modelu, albo blachy i rurki do pakietu,albo farba do jednej karoserii. Dajcie spokój.

jako osoba z ainteresowan wykopem licencji chce dowiedziec sie o warunki tego ubezpieczenia czyli warunki szczegołowe umowy ubezpieczenia gdzie moge się zaponac z warunkami tej umowy ubezpieczeniowej . Kazdy ubezpieczyciel musie je przedstawic i kazdy ubezpieczony musie je poznać

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 7:34 pm 

Darek Mołodecki napisał(a):
Jako osoba zainteresowana wykupem licencji chce dowiedziec sie o warunki tego ubezpieczenia czyli warunki szczegołowe umowy ubezpieczenia gdzie moge się zaponac z warunkami tej umowy ubezpieczeniowej. Kazdy ubezpieczyciel musie je przedstawic i kazdy ubezpieczony musie je poznać

Witam,
Zaraz sie dowiesz od milosciwie nam panujacego Zbigniewa C. ze takie pytania mozna tylko zadawac na "tamtym" forum.
Ja te pytania zadaje na tym forum od 2 lat i do dzisiaj czekam na odpowiedz. A wlasciwie to juz nie czekam bo Pan Zbigniew C. tutaj napisal ze na moje pytania nie odpowie.
Pozdrawiam,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 9:40 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Wyraźnie da się zaobserwować syndrom powyborczej wody sodowej.
Każdy z nas jest w różnym stopniu cierpi na to schorzenie. To normalne
Pozostaje mieć nadzieje że gaz szybko wyparuje.
Im szybciej zostanie opublikowany oficjalny i pełny komunikat i konkretne decyzje tym lepiej dla sekcji.

Dareczku, syndrom wody powyborczej dotyka tych, ktorzy- po tygodniach lania ludziom wody do mózgu w końcu mogą dorwać sie do koryta. Nas to nie dotyczy zupełnie.

Meritum mojej wypowiedzi brzmiało:
"Im szybciej zostanie opublikowany oficjalny i pełny komunikat i konkretne decyzje tym lepiej dla sekcji"

Czy możesz Areczku podać taki termin :?:
Nie za bardzo interesuje mnie ani czytelników forum, kto, z kim się spotyka.
Ważne, co z tego wynika.
Z oficjalnego komunikatu niestety nie wiele wynika. :!:

Interesuje mnie szczególnie:

9. Zaproponowano powołanie Kolegium Doradczego ds. kontaktu z dystrybutorami. Skład kolegium i osoba odpowiedzialna za kontakt z dystrybutorami podane zostaną w terminie późniejszym po konsultacjach przedstawiciela ZG LOK z dystrybutorami.
KIEDY :?: :?: :?:

10. Przedstawiono i omówiono przepisy sportowe i techniczne na rok 2007. Zgłoszonych zostało kilka poprawek, które zostaną ujęte w przepisach na rok 2007. Zmiany w przepisach przedstawią Jan Matukin i Tadeusz Bernady w najbliższym czasie na oficjalnej stronie Komisji Modelarstwa Kołowego.
KIEDY :?: :?: :?:

Poroszę o definicję – „Głos doradczy Dystrybutorów”, co to dokładnie jest i czego ma dotyczyć?
Jestem ciekaw, bo z komunikatu wynika, że pojawią się poprawki do przepisów technicznych. Natomiast decyzje w zakresie poprawek jak wynika powyższego cytatu znane tylko wybrańcom. Było by miło jakby dystrybutorzy mogli zapoznać się z nowym projektem przepisów w całości przed jego publikacją i mogli zgłosić nasze ewentualne sugestie lub uwagi.

Nie pytam o te kwestie bez powodu.
Nie podjąłem jeszcze decyzji, co do kalendarza cyklu HPI Challenge na rok 2007.
Decyzje te wiązałem z ustaleniem naszej roli oraz zakresu ewentualnej współpracy z LOK.
Do dziś też nie otrzymałem żadnych konkretnych propozycji od LOK na rok 2007.
Obawiam się, aby określenie „w terminie późniejszym” nie znaczyło "za późno".
Chcę uniknąć choćby pretensji o pokrywające się terminy zawodów albo o to, że w ogóle je organizujemy tak jak było z Pucharem Polski off-road 2006.

Powyższą wypowiedzią nie zamierzam nikogo atakować i doceniam Wasze dobre chęci niemniej jak sami widzicie brakuje odpowiedzi na wiele pytań niecierpiących zwłoki i nie tylko ja zwracam na to uwagę.
Z obecnego sprawozdania wynika tyle, że wszystkiego dowiemy się później. :D :) :D
A ja pytam tylko grzecznie KIEDY ??? :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 9:40 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
Darek Mołodecki napisał(a):
Jako osoba zainteresowana wykupem licencji chce dowiedziec sie o warunki tego ubezpieczenia czyli warunki szczegołowe umowy ubezpieczenia gdzie moge się zaponac z warunkami tej umowy ubezpieczeniowej. Kazdy ubezpieczyciel musie je przedstawic i kazdy ubezpieczony musie je poznać

Witam,
Zaraz sie dowiesz od milosciwie nam panujacego Zbigniewa C. ze takie pytania mozna tylko zadawac na "tamtym" forum.
Ja te pytania zadaje na tym forum od 2 lat i do dzisiaj czekam na odpowiedz. A wlasciwie to juz nie czekam bo Pan Zbigniew C. tutaj napisal ze na moje pytania nie odpowie.
Pozdrawiam,
Marek

trudno by mi zadac to pytanie na tamtym forum bo zawodnikiem niejestem tzn moj syn a ja jako opiekun prawny
Ciekawe to ze na strone moge sie logowac tam mnie zarejestrowano ale na forum nie a nawet odpowiedzi dlaczego
nie

2 pytanie kiedy n a oficjalnej stronie lub gdzie kolwiek pojawi sie info o finale PP w klasie e-18
bo wlublinie go nie ma ( 2 gwiazki to nie e-18)

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 8:57 am 
Administrator forum

Darku, w Lublinie starują wszystkie klasy - pucharowe też.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 2:04 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Słuchaj – Adrianna miała jechać do koleżanki w Warszawie, ja miałem iść na spotkanie, jednak poproszono mnie ( stary zarząd ) aby przyszła ze mną, sam bym jej nie zabrał (ta informacja nie jest dla Ciebie bo nie ma sensu z Tobą dyskutować, jest tylko dla osób które wprowadzasz w błąd).

Z całym szacunkiem ale za rączkę to powoli trzeba będzie Pana prowadzić Panie Zaremba.

.

Drogi Michale ponieważ uznałeś mnie za "*****"podpierającego się laseczką i nie jesteś zdecydowany jak zwracać się do mnie to Ci powiem,wytrzy "gila "pod nosem"i mów mi Pan.
Moje pytanie nie było skierowane do Ciebie,tylko do osób ,które biorą odpowiedzialność za powagę przedsięwzięcia zorganizowania Sekcji na zdrowych warunkach.Wybraliśmy Was w niby demokratyczny sposób,a tu naglepojawia się osoba(na posiedzeniu CKM),której nie dopisała warszawska koleżanka.Być może obecność Twojej żony na posiedzeniu była pokierowana szkocką duszą poznaniaka,bo to i obiad i delegacja rozpisana.Tylko,że boję się,że zaczęło się od matek w EFRA,przez żony w CKM ,a niedaj boże skończy się na kochankach.Żebyśmy czasem nie doczekali się badań DNA w Sekcji.
Jeszcze jedna sprawa,przerażające jest to,(myślę dla wszystkich wyborców),że wśród wybranych demokratycznie osób byli sami analfabeci i nikt nie nadawał się na sekretarza,co stało się przyczyną do nie prawidłowego powołania na stanowisko sekretarza sekcji,osoby przypadkowej(bo jeśli Adrianna niemiała by koleżanki w Warszawie to co by było).To nie są wybiegi personalne, tylko kwestionowanie tworzenia struktur demokratycznych.To za komuny przywoziło się w teczkach pewne osoby,a w demokracji podobno wybiera...

PS.Drogi Michale czytając Twoje posty na temat przepisów na jedynie słusznej stronie,ich ton,ton który tutaj przyjąłeś,zastanawiam się ,czy nie postawiłeś Sobie za wysoko poprzeczki i pewne sprawy fizjologiczne chcesz wykonać wyżej niż pozwala na to budowa anatomiczna człowieka,a może to nadmiar skrobii w organiżmie.
Starałem się w tym poście przyjąć Twoją metodę,mało merytoryki,ale dużo analityki skierowanej personalnie (sikanie ,siedzenie na forum,laseczka i ta rączka tylko nie wiem czyja)
Pozdrawiam Sprawny i w sikaniu i w trzymaniu za rączkę... Zaremba(przez "em" a nie "ę" ,bo nie będę wiedział czy to do mnie).

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 11:53 am 

Przepisy dla danej klasy opracowywałem działając w porozumieniu przynajmniej z większością osób, jeśli ton moich wypowiedzi był ostry, to wynikał on pewnie z faktu że 15 raz tłumaczyłem tą samą rzecz, wykonałem około 30 telefonów, siedziałem nad tłumaczeniem przepisów ROAR kilka godzin. Oczywiście nie uzasadnia to tonu, ale jestem ciekaw ile Pan by wytrzymał tłumaczeń jednej rzeczy, która moim zdaniem i nie tylko moim była oczywista. Ale wszystko jest zakończone i wszyscy są zadowoleni przepisy ukażą się na dniach.

Panie Zaremba, kolejny raz widać że treść Pana postów tylko dąży do tego aby zniechęcić osoby, które coś chcą zmienić. Proszę Pana następnym razem jeśli Pan coś napisze, proszę się zastanowić się nad tym, zapytać kogoś, później jeszcze raz się zastanowić a później dopiero napisać. DLACZEGO? bo pisze Pan nieprawdę i kłamie. Chcę zobaczyć czy będzie Pan potrafił powtórzyć to Adriannie prosto w oczy na zawodach, Adrianna ma bardzo delikatny charakter, wystarczyło się grzecznie zapytać a nie przeprowadzać atak na jej osobę, pewnie z miłą chęcią odpowiedziała by Panu.
Aby była jasność Adrianna nie dostała delegacji jak to Pan dumnie opisuje i jak by tylko dla tego tam pojechała. Ale jak widać Pan napisze jedno zdanie nieprawdziwe na forum a ja musze się tłumaczyć, aby Ludzie wiedzieli że to nieprawda. Pana posty zaczynają być śmieszne dodatkowo opisują kłamstwa.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 2:21 pm 

Dajcie juz spokój, załatwiajcie to na privie...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 9:33 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Panie Zaremba, kolejny raz widać że treść Pana postów tylko dąży do tego aby zniechęcić osoby, które coś chcą zmienić. Proszę Pana następnym razem jeśli Pan coś napisze, proszę się zastanowić się nad tym, zapytać kogoś, później jeszcze raz się zastanowić a później dopiero napisać. DLACZEGO? bo pisze Pan nieprawdę i kłamie. Chcę zobaczyć czy będzie Pan potrafił powtórzyć to Adriannie prosto w oczy na zawodach, Adrianna ma bardzo delikatny charakter, wystarczyło się grzecznie zapytać a nie przeprowadzać atak na jej osobę, pewnie z miłą chęcią odpowiedziała by Panu...

Michał,to,że Adiianna jest sympatyczna i łagodna wiem i nie wątpię w to.Ubolewam,że trafiło to akurat na nią,ale problem polega zupełnie na czym innym.Gdyby na jej miejscu znalazł się Pudzianoski,Kwaśnieski,Kowalski czy Nowak ,problem by pozostawał taki sam.Wybraliśmy demokratycznie delegatów na Walne posiedzenie CKM (bo członkami CKM-u jest każdy kto posiada licencję).Odbyło się Wasze spotkanie inauguracyjne i tam między innymi wybraliście zarząd sekcji,obsadzając stanowisko mandatowe Sekretarza osobą nie wybraną (pech,że była to Adrianna,a nie np.Beger).Osobiście uważam,że Twoja żona mogła być jak najbardziej,protokulantką na posiedzeniu sekcji,(z uprzejmości i sympatii dla modelarstwa)ale żeby dawać mandat bez wyborów to tylko na Kubie i na Białorusi.Sekretarzem powinna być osoba z "wybrańców".(i nie jest to tylko moje zdanie)Tym bardziej ,że na spotkaniu w Nowym Sączu ,Pan Ćećwierz jednoznacznie powiedział ,że po za wyborem są tylko dwie osoby P.Bernady i P.Matukin.
Szkoda ,że na tym spotkaniu sekcji,jako obserwatorów,zabrakło ludzi dających "szansę "dla modelarstwa w osobachbach .P.Pasiuta,P.Piechy,P.Kusiakiewicza,P.Oleńczaka i innych ludzi ,którzy "mają "objekty,a im należy się szacunek nielada,bo może się tak skończyć jak ze Sprotawą.Piękny objekt,super organizacja,ale zniechęcony organizator poddał się.Przyjdzie nam żyć złudzeniami torów wirtualnych ,tych w nieustających planach.z roku na rok .

Ps.Martwi mnie to,że głosowałem na Ciebie ,a pewnych spraw nie rozumiesz i sprowadzasz do pozionu zsikanych pieluch i osobistych odczuć.Tu chodzi o prawidłowy początek działania czegoś co zaczeliśmy wszyscy,w co jeszcze wierzymy i mamy nadzieję,że będzie nam gwarantowało świetlaną przyszłość.Bo podobno jest już światło w tunelu.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 9:06 pm 

Witam

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
.................
"Jednocześnie zmienia się sytuacja prawna w kwesti dyskusji.Jedynie na forum Komisji Modelarstwa Kołowego może być formalnie podejmowana dyskusja.
Na tym forum mogą być kształtowane opnie lub pytania z zachowaniem merytorycznych zasad ........."

Zbyszku czy aby sie w tym poscie zastanowiles nad tym co piszesz ???

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 9:52 pm 

Marek Gawel napisał(a):
Witam

[
Zbyszku czy aby sie w tym poscie zastanowiles nad tym co piszesz ???

Pozdrawiam

Po co się zastanawiać,przeciż to nie szachy...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 29, 2007 11:16 am 

:D :D :D :D :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona