Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:38 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 24, 2007 11:41 pm 

Adrianna brała czynny udział w zawodach kiedy niektórzy z was sikali w pieluchy. Pierwszy raz w zawodach brałą udział chyba 9 lat temu. Ale jak Pan Zaremba może wiedzieć coś takiego, kiedy prawie całe życie przesiedział na forum. :lol: W 2007 roku wystartuje w klasie ET 2 wd Mod.

Ps Ja sobie daje spokuj z odpowiadaniem na posty kilku osób bo widzę że i tak nie ma to sensu. Panowie a zwłaszcza Panie Zaremba powinien pan się wstydzić takiego zachowania tyle na ten temat.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 24, 2007 11:45 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Tak samo jak na tym forum które bardzo lubię są dzialy o różnych formach dostępności , tak na forum Komisji Modelarstwa Kolowego jest oo skierowane tylko i wylącznie dla zawodników startujących ( czyt. posiadających licencję)

Artur, Jest pewna drobna roznica miedzy tym forum a tamtym.
Na tym forum mozna nie miec uprawnien ale mozna przynajmniej czytac co inni napisza. Na tamtym forum nie majac uprawnien nie mozna nawet przeczytac.
Pozdrawiam,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:30 am 

Tamto forum jest dla zawodników, każdy kto startuje modelami i posiada licencje, jest zawodnikiem.
Jesli jest zawodnikiem to znaczy że bierze udział w zawodach, biorąc udział w zawodach znaczy sie ze jest sportowcem, profesjonalnym sportowcem, biorącym udział w profesjonalnych zawodach. Takie profesjonalne zawody w naszym kraju organizuje jedna organizacja, i musimy sie z tym pogodzić.
A przepisy mówia że każdy sportowiec (zawodnik) biorący udział w zawodach jest zobowiązany mieć ubezpieczenie.
Mając licencje mamy ubezpieczenie. Tak jest na całym świecie.
To tylko jeden z przykładów.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 1:15 am 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
Tamto forum jest dla zawodników, każdy kto startuje modelami i posiada licencje, jest zawodnikiem.
Jesli jest zawodnikiem to znaczy że bierze udział w zawodach, biorąc udział w zawodach znaczy sie ze jest sportowcem, profesjonalnym sportowcem, biorącym udział w profesjonalnych zawodach.

Dziekuje za informacje ze modelarze ktorzy startuja w zawodach serii GP nie sa zawodnikami.
Bardzo "profesionalne" zachowanie.

A przepisy mówia że każdy sportowiec (zawodnik) biorący udział w zawodach jest zobowiązany mieć ubezpieczenie.

Jakie przepisy i kiedy one powstaly?

Mając licencje mamy ubezpieczenie. Tak jest na całym świecie.

Na calym swiecie ubezpieczenie ubezpiecza zawodnikow.
Ubezpieczenie LOK-owskie ubezpiecza glownie dzialaczy, trenerow i czlonkow LOK
Taki drobny szczegol.
Zawodnicy sa ubezpieczeni do 20k a trenerzy, dzialacze i czlokowie LOK do 70K.

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 7:55 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Adrianna brała czynny udział w zawodach kiedy niektórzy z was sikali w pieluchy... Ale jak Pan Zaremba może wiedzieć coś takiego, kiedy prawie całe życie przesiedział na forum. :lol: W 2007 roku wystartuje w klasie ET 2 wd Mod.

Ps Ja sobie daje spokuj z odpowiadaniem na posty kilku osób bo widzę że i tak nie ma to sensu. Panowie a zwłaszcza Panie Zaremba powinien pan się wstydzić takiego zachowania tyle na ten temat.

Adrianna nieżle się trzyma...Jeśli ja sikałem ,a ona jeżdziła...to licencję z jakim numerem ma,chyba 1
Z Twojej wypowiedzi wynika,że każdy kto jeżdził od 9 roku życia mógł być na CKM.Adrianna ,z całym szacunkiem do jej dorobku modelarskiego nie została wybrana do Sekcji i na zebraniu nie powinna się znależć.Wstydzić to Ty się powinieneś,że żona musi Cię prowadzić za rączkę,bo w Stolicy mógłbyś się zgubić.Wstydzić powinni się Ci,którzy podważają wiarygodność LOK-u i Sekcji.Wstydzić to się powinieneś Ty,tego,że najpierw się kochałeś z HPI a teraz plujesz na nich (nawet na CKM).

PS.masz rację jak się mie ma odpowiedzi to lepiej jej nie dawać,a czasoprzebywanie na forum myślę,że mamy podobne...

Sprawdziłem na jedynie słusznej stronie i okazało się,że Adrianna nawet licencji nie posiada.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 9:34 am 

Słuchaj – Adrianna miała jechać do koleżanki w Warszawie, ja miałem iść na spotkanie, jednak poproszono mnie ( stary zarząd ) aby przyszła ze mną, sam bym jej nie zabrał (ta informacja nie jest dla Ciebie bo nie ma sensu z Tobą dyskutować, jest tylko dla osób które wprowadzasz w błąd).

Z całym szacunkiem ale za rączkę to powoli trzeba będzie Pana prowadzić Panie Zaremba.

HPI – Panie Zaremba kolejny raz się pan myli, nie wyrażałem opinii na temat HPI ale skąd Pan może to wiedzieć skoro Pana tam nie było.

Sprawdziłem na jedynie słusznej stronie i okazało się, że Adrianna nawet licencji nie posiada.[/quote]

Dobijasz mnie swoim profesjonalizmem, pewnie sprawdzałeś pod nowym nazwiskiem, trzeba wiedzieć jak się nazywała przed zamążpójściem. Ale skąd Zaręba może to wiedzieć, stary wyjadacz, jak to możliwe, aby umknęło te jego niezawodnemu oku?
Jak widać ten post który napisałeś nie trzyma się KUPY są w nim same błędne informacje i oszczerstwa. Proszę adnima o usunięcie tych postów bo będzie z tego niepotrzebne kilka stron, których i tak nikt nie przeczyta.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 9:49 am 

Nie zabieram głosu w sprawach merytorycznych.
Ale pozwolę sobie na komentarz do zachowania p.Karpińskiego.
Kiedys juz wyraziłem swoje zdziwienie głoszonymi przez tego pana poglądami co do własnej osoby. Byłem za to skarcony. Póżniej dziwiłem się że nikt nie reaguje na formę jego wypowiedzi w sprawie nowych przepisów.
A teraz juz niczemu się nie dziwię.
A czy ma rację czy nie - każdy może sprawdzić na tym forum. Wystarczy wejść w profil, wybrać wszystkie posty i sobie poczytać.
I mam nadzieję że nic mnie nie doleci za to co napisałem. Bo podobno Polska to wolny kraj.
Z poważaniem. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 10:29 am 
Administrator forum

Jedna rzecz zaczyna mnie ciekawić:

Jak to się stało że ludzie mający własne poglądy, mądrzy, potrafiacy postawic na swoim dali sobie mózg wyprac?

Arek, co ty za bzdety piszesz o "prawdziwych zawodowcach, profesjonalistach".
Profesjonaliści zapisując się na zawody przyjeżdżaja na nie, a zwłaszcza profesjonaliści pełną gębą (klasa E-12 ponoć w niej trzeba dopiero posiadac umiejetności żeby jeździć). Profesjonaliści walczący o ta klasę, profesjonaliści zarzekający się że będa jeździć na zawody a co potem? Profesjonalnie wpuszczają Organizatorów w mailny nie przyjeżdżając na nie.

Arek, w każdej dyscyplinie sportowej mam możliwość zapoznania się z materiałami z posiedzeń. Ba, istnieje coś takiego jak BIP. mniemam że takowym BIP-em jest dla modelarzy forum LOK-owskie.

Nie uważasz Arku że postawienie sprawy w ten sposób jak wyjaśniłeś jest nietaktem?

A co z jeżdżącymi na zawodach rangi GP? To nie zawodnicy bo nie maja licencji? Nie zawodnicy bo nie sa ubezpieczeni? Wskarz mi Organizatora który nie ubezpiecza imprezy. Koszt ubezpieczenia imprezy na 2 dni do kwoty 20000$ (tak dolarów nie złotych) to rząd wielkości 200zł (tym razem złotówek).

Proponuję nie obrażać sie nawzajem tylko logicznie poukładac i podpowiedzieć wierchuszce gdzie sa błedy w ich rozumowaniu - póki jeszcze mozna cokolwiek zdzialać.

A pozwolę sobie przypomnieć naszym wybrańcom że nie zostali wybrani do skakania jak sie im zagra ale do tego żeby walczyli o jak najlepsze warunki do rozgrywania zawodów, startów, wyjazdów oraz aby walczyli o ciagłe podnoszenie poziomu sędziowskiego. (co miałem na mysli pisząc WALCZYLI) powinni wszyscy zainteresowani wiedzieć :)

A - i jeszcze jedno: do iu Organizatorów zarząd Sekcji wystosował pismo, e-mail z zapytaniem czy będzie on organizował zawody w sezonie letnim 2007?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 10:31 am 

Panie Tadeuszu

Ja jestem spokojny, lecz nie uważam że można spokojnie patrzeć jak ktoś bezpodstawnie atakuje mnie lub osobę mi bliską.
Była między nami ostra wymiana, ale nie była bezowocna. Przyczynił się do tego też Janusz i Pan Janek, na spotkaniu zostały przedstawione propozycje i zatwierdzone jednogłośnie. Będą przedstawione na forum LOK

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 11:08 am 

Do wszystkich:

Bijecie pianę, podkręcacie atmosferę a tak naprawdę to sami nie wiecie o co. Kto powiedzial o obowiązku posiadania licencji na zawodach GP? Chyba nikt.
Nie da się wszystkim podpasować , jak i nie da się naraz zmienić wszystkiego a przypominając nam nasze ,,miejsce,, nie zachęcacie nas do pracy. Przypominam że jest to funkcja spoleczna i realizujemy ją w wolnym czasie.
Licencja jest obowiązkowa czy to się komuś podoba, czy nie. Wszystkie sekcje posiadają licencję i nigdzie nie wywoluje ona tyle kontrowersji co tutaj. Więcej kasy wydajecie na bzdety niż ona kosztuje rocznie, więc nie ośmieszajcie sie proszę. Oplacenie licencji w innej sekcji spowodowalo wyplatę odszkodowania osobie poszkodowanej na zawodach, więc nie jest to lipa.Znam tą osobe osobiście.
Sprawozdanie ze spotkania ukazalo sie , w czym jeszcze jest problem?
Jeżeli jest osoba zainteresowana funkcją sekretarza to myślę że Adrianna chętnie ją odstąpi, uważam że nikt inny nie poradzi sobie lepiej z papierami jak wlaśnie kobieta i ja osobiście jestem zadowolony z takiej osoby.
Marku, czy jak chcialeś organizowac imprezę to czekaleś na zaproszenie od LOK-u? W sprawie imprez proszę kontaktować sie z Tadkiem Bernadym, on jest za tą dzialkę odpowiedzialny.
Nikt Marku nie dal sobie mózgu wyprać, przystopuj trochę. Wielką sztuką jest znalezienie kompromisu i pogodzenie wszystkich interesów jak i przyspieszenie rozwoju naszego sportu bo wkrótce tak to może się nazywać. Aż boję się napisać bo jakie będzie wasze zdziwienie i dyskusje jak każdy zawodnik posiadający licencję będzie również musial posiadać badania lekarskie od lekarza sportowego. :shock: Normalnie zadymie końca nie będzie a moze nie wszyscy otrzymają takowe zaświadczenie? :lol:

Proponuję spokoju, dalsze bezpodstawne ataki na nas niczego na dobre nie zmienią .

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 11:39 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...Bijecie pianę, podkręcacie atmosferę a tak naprawdę to sami nie wiecie o co. Kto powiedzial o obowiązku posiadania licencji na zawodach GP? Chyba nikt.

Artur,

Masz racje nikt nie napisal.
Arkadiusz Gajzler napisal jednak ze jedynie modelarze z licencja sa zawodnikami. Stwierdzil rownoczesnie ze tylko zawodnicy maja prawo zagladac na "oficjalne" forum. Wykluczyl w ten sposob z grona zawodnikow tych ktorzy startuja w zawodach serii GP.
Jak widac z Twojej i Arkadiusza wypowiedzi oraz ze sprawozdania z "posiedzenia" wszyscy "reprezentaci" sie z tym zgadzaja glosujac jednoglosnie za monopolem informacyjnym "oficjanego" forum.

Pozdrawiam profesionalnych sportowcow,
Marek
(tylko modelarz)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:22 pm 

Wyraźnie da się zaobserwować syndrom powyborczej wody sodowej.
Każdy z nas jest w różnym stopniu cierpi na to schorzenie. To normalne
Pozostaje mieć nadzieje że gaz szybko wyparuje.
Im szybciej zostanie opublikowany oficjalny i pełny komunikat i konkretne decyzje tym lepiej dla sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:24 pm 

Jestem załamany, Panowie - proponuje abyście odpuścili temat w tej materii i poczekali na rezultaty, nie atakujcie nas, my naprawde chcemy zrobić coś dobrego dla modelarstwa w naszym kraju i NIKT NAM ZA TO NIE PŁACI.
Jezeli bedziecie robić niepotrzebne problemy nie zachęci nas to do WALKI .
Fakt jest taki ze w licencji ubezpieczenie zawodnika jest zawarte i koniec kropka. Jest to ubezpieczenie indywidualne, działające od chwili wejścia zawodnika do obiektu sportowego i kazdy powinien je posiadac, niezależnie od tego czy organizator ubezpieczył zawody czy też nie.

Musimy przyjąć pewne zasady, nazwijmy to - dyscyplina lub obowiązek, jak kto woli. Pierwszą żelazną zasadą jest to, że każda osoba która bedzie chciała sie nazywać zawodnikiem powinna posiadać licencje sportową. I nikt nie robi nikomu wody z mózgu. Trzymajmy sie zasad i uformujmy jakiś porządek, od czegoś trzeba zacząć.

P.S.
licencja kosztuje tyle co dwie cele do modelu, albo blachy i rurki do pakietu,albo farba do jednej karoserii. Dajcie spokój.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:31 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Im szybciej zostanie opublikowany oficjalny i pełny komunikat i konkretne decyzje tym lepiej dla sekcji.

Dareczku, syndrom wody powyborczej dotyka tych, ktorzy- po tygodniach lania ludziom wody do mózgu w końcu mogą dorwać sie do koryta. Nas to nie dotyczy zupełnie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 25, 2007 12:52 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Również pozostawiam to bez komentarza

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona