Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:46 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 8:49 pm 

W ic 8t jest wielu wspaniałych zawodnikow w tej klasie jest z czego
wybierac

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 9:16 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Pojechali do Brukseli na zaproszenie imienne ( była propozycja ze strony władz Efry żeby Pani Anna została skarbnikiem Efry-taki był główny powód wyjazdu)

Zaprosili z myślą o wybraniu i nie wybrali...
Ponieważ Pani Ania Blazucka była prawie we władzach EFRA,a Polska to taki kraj ,w którym przepisy EFRA sa zaraz po 10 przykazaniach,warto było by wykorzystać doświadczenie efrowskie i powołać Panią Anię na stanowisko Komandora polskiej sekcji modelarzy samochodowych.Korzyść będzie wszechstronna,bo i start do wyborów w przyszłym roku będzie łatwiejszy,a i tłumaczenie przepisów szybsze i precyzyjniejsze imoże i lość klas będzie klarowniejsza(domniemam,że Pani Ania posługuje się językiem obcym sprawniej niż dotychczasowy zarząd sekcji).No i nie będzie dla wielu modelarzy osobą nieznaną.
Chyba, ze koledzy zaproponują stanowisko sekretarza CKM w LOK... :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 24, 2006 11:53 pm 

Witam Wyjaśniam Piotr nie musi pisać na tym Forum ponieważ niema czasu tak mi wyjaśniła Pani Anna Błazucka kóra została zaproszona razem z synem do Brukseli.
Jest kilka obradujących komisji jednocześnie i to był wybór Piotra że cały dzień brał udział w pracach komisji w której czuł się najlepiej.Mogę tylko dodać że informacja o wyjeżdzie zapadła w ciągu kilku godzin nie było żadnych wytycznych było jedno uzgodnienie że reprezentują oficjalnie Polskę .Tam mieli się zapoznać z pracą w EFRZE w czasie tych spotkań.Do powiedzenia mają tylko obecni przedstawiciele w Komisji.

Koledzy, Koleżanki niektórzy z Was mają nadmiar czasu i chyba chcą zaistnieć na tym Forum.Jeżeli tak mocno interesujecie się tym co postanawią w EFRA, to czemu nie zgłosiliście chęci pojechania na to spotkanie do Brukseli.
Szczytem mądrości są posty Pana J.....z Łodzi.
A to ciekawe skoro tzw. LIPA sie obnaża sukcesywnie....

Wasz poziom amatorstwa w tej sprawie po prostu osiągnął "Zenit"
Wynika z tego ,ze POLSKA to POLSKA reprezentująca dalej OSOBY osiągnniętej prywatnej satysfakcji...

MODELCARS

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 10:06 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 12:21 am 

Mateusz Studziżba napisał(a):
widze ze wielki Pan Ochociński juz DAWNO niebyl na zawodach (moze wogole) ale to niemoja sprawa 8)

może i wielki, na tyle wielki, żeby się nasłuchać od członków komitetu EFRA wystarczojąco dużo na temat "wypowiedzi" "Naszego" reprezentanta - rozumiem, że to TY jesteś DRUGIM do żloba?

PostNapisane: So lis 25, 2006 12:23 am 

Maciej Pierzchała napisał(a):
Jacek Ochociński napisał(a):
Wielki sukces naszego reprezentanta na dorocznym spotkaniu Efra - mamy na MŚ w klasach elektrycznych buggy po 2 (DWA!!) miejsca, i ZERO miejsc na ME w klasie IC-8T
OGROMNE GRATULACJE - w tak konkurencyjnych klasach, jakimi są ET-2WD i ET-4WD mamy wreszcie swoich przedstawicieli.
Zdecydowanie niepotrzebne byłoby startowanie w IC-8T - to nie jest klasa w naszym kraju tak popularna, jak elektryczne klasy buggy 1:10, w których udało się wreszcie - dzięki importowi chińszczyzny hobao uzyskać wymagane 5 osób do rozegrania finału.
Jeszcze raz HIP HIP HURA!
Szczegóły - jak zwykle - na www.efra.se

To musi byc zasluga Piotrka Blazuckiego ktory zapewne nie od dzis jezdzi i skutecznie startuje w klasach elektrycznych. Zamiast sie cieszyc z tego sukcesu to jak zwykle piasek w oczy. Polak potrafi ;)

Jestem przekonany ze na arenie zawodowej bardziej znane jest nazwisko Blazucki w klasie elektrycznej niz Pan Ochocinski w klasie spalinowej. Jak naz widza tak nas pisza, w IC8T najwyrazniej nas nie widza, skoro przydzielili tam niezbyt wysoka liczbe (zero) ;)

PS. Zgadzam sie z tym ze nasze przepisy klas elektrycznych sa obecnie niejasne , dotyczy to rankingu i silnikow. Ale juz sie do tego przyzwyczailem, co nie znaczy ze mi sie to podoba ;) Moze to jest jeden z powodow dla ktorych buggy elektryczne tak podupadly. Ilez mozna sie prosic, a pozniej zaplaca za wszystko i tak organizatorzy jak im przyjedzie 3 zawodnikow na krzyz.

Sam mam nie lada dylemat czym startowac na asfalcie w lecie, i co z tego ze bardzo bym chcial skoro na 540 nie mam przelozenia, spec to porazka na 1 silniku, a open za wysokie progi. Zle jest, a zanosi sie na koniec z zawodami asfaltowymi w przypadku 5 celek (nie dam sie robic w bambuko przez paru kolesi z efry ktorzy chca nabic kase), pozostaje nikla nadzieja ze dzieki inicjatywie P.Blazuckiego i A.Karpinskigo ta krzywda nie dotknie modeli terenowych i bedzie mozna na zawody pojezdzic w lecie.

... bez sensu

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 9:32 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 12:26 am 

A skad wiesz ze mozna bylo wywalczyc Marku?
Wiesz cos czy to tylko naturalne rozgoryczenie i niedosyt?

to nie jest żadna walka, po prostu - zgłasza się kraj - i należą się jak psu zupa 2 miejsca, trzeba tam po prostu być, a skoro Państwo Błazuccy to takie papuzki nierozłączki - może któreś z nich nie kuma po obcemu? - to się nie dało 2 spraw na raz załatwić, bo rzeczywiście zgłoszenie kraju do zawodów wymaga "załatwiania".

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 9:32 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 12:32 am 

Witam Wyjaśniam Piotr nie musi pisać na tym Forum ponieważ niema czasu tak mi wyjaśniła Pani Anna Błazucka kóra została zaproszona razem z synem do Brukseli.
Jest kilka obradujących komisji jednocześnie i to był wybór Piotra że cały dzień brał udział w pracach komisji w której czuł się najlepiej.Mogę tylko dodać że informacja o wyjeżdzie zapadła w ciągu kilku godzin nie było żadnych wytycznych było jedno uzgodnienie że reprezentują oficjalnie Polskę .Tam mieli się zapoznać z pracą w EFRZE w czasie tych spotkań.Do powiedzenia mają tylko obecni przedstawiciele w Komisji.

Koledzy niektórzy z Was mają nadmiar czasu i chyba chcą zaistnieć na tym Forum.Jeżeli tak mocno interesujecie tym co postanawia EFRA to czemu nie zgłosiliście chęci pojechania na to spotkanie do Brukseli.Szczytem mądrości są posty Pana J.....z Łodzi.

dlaczego nie kończysz - może skończ tak, jak skończyłeś moją próbę zorganizowania imprezy w Łodzi - jednym telefonem, moze wystarczyło zadzownić - przecież znasz mój nr i do firmy i na komórkę - może zamiast wysyłać dzieciaka z obstawą mamusi trzeba było wysłać kogoś, kto na przykład jak ja zna parę osób w EFRA, 3 języki i wie, co jest do zrobienia no dorocznym spotkaniu EFRA, zamiast załatwiania WŁASNEJ prywaty - np. Janka Matukina, Tadka Bernadego, czy któregoś z innych Łebskich chłopaków - przecież mozliwośc zrobienia przeze mnie, Norberta Rękawka lub kogokolwiek bardziej niż hobbystycznie związanego z modelarstwem została skutecznie zablokowana sprytnym regulaminem sekcji - i gdzie SIĘ DO JASNEJ CH. MIAŁEM ZGŁOSIĆ?

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 12:51 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 12:36 am 

Witam Pojechali do Brukseli na zaproszenie imienne ( była propozycja ze strony władz Efry żeby Pani Anna została skarbnikiem Efry-taki był główny powód wyjazdu)

skarbnikiem została Pani Jaqueline Aebi - jakoś Pani Ania przepadła - mimo "imiennego zaproszenia" może jej czegoś brakło - np. doświadczenia, braku "naszego reprezentanta" w pracach EFRA przez kilka ostanich lat, braku polskich zawodników na ME, MŚ - ciekawe, kto tego nie dopatrzył - Pani Ania, czy Pan Zbyszek?

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 9:30 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 12:39 am 

...

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 9:29 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 1:00 am 

Jesli prawda jest to co pisze Pan Jacek Ochocinski, to faktycznie szkoda ze przeoczona zostala klasa IC-8T. I przepraszam za wszystkie glupoty jakie wypisalem, myslalem ze nas po prostu nie dopuscili. Mam nadzieje ze sprawe uda sie odkrecic. Jesli nie, to zostaje lekcja na przyszlosc.
PS. Czy ktos wczesniej ten temat poruszal czy to tylko Polak madry po szkodzie? Na pewno po takiej zadymie nasi nastepnym razem postaraja sie bardziej..

kurczę, normalnie człowiek gada jak dorosły -RESPECT - tak chyba się młodzież teraz odzywa do siebie
Tak, Maćku - to się da odkręcić - 1. PROSZĘ nie na Pan do mnie, jestem takim samym zawodnikiem, jak Ty - może odrobinę starszym,
2. rozmawiałem zakulisowo z EFRA - jeśli "organizacja wiodąca" lub jakieś inne podobne jej ciało wystosuje do EFRA pismo, że jednak mamy ogromną nadzieję na nasz udział w IC_8T ECB w przyszłym roku, to są szanse, że Niemce oddadzą 2 z 20 miejsc, które im przyznano - moim zdaniem TRZEBA o te miejsca walczyć!

Ostatnio edytowano So lis 25, 2006 9:28 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 1:58 am 

Lat juz prawie 30. Nie czuje urazy, bo faktycznie strzelilem gafe. Gdybym wiedzial wczesniej, ze to byla tylko kwestia zgloszenia, nie zabieralbym glosu w tym temacie. Ale za to juz przeprosilem - nie bede tego robil drugi raz. EOT

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 9:35 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...

wiesz coś?- robi się wreszcie wakat na to miejsce?? :)

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 11:10 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Zaremba Lesław napisał(a):
...

wiesz coś?- robi się wreszcie wakat na to miejsce?? :)

Nic nie wiem,ale Pani Ani należy sięjakaś rekompensata za niedocenienie w Brukseli i nalatywanie kraju dla ,którego dała się porwać w "kapciach" z przed telewizota,w ostatniej chwili na posiedzenie EFRA... :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 11:29 am 

Koledzy niektórzy z Was mają nadmiar czasu ...

Jeśli Piotrek nie ma czasu zdać relacji z posiedzenia EFRA to ma Nas wszystkich głęboko w "życi"jak mówią górale,ponadto świadczy o tym ,że pojechał tam reprezentować swoje interesy.Jego czas jest tak cenny ,że lepiej proponuję zamknąć ten temat,bo jeszcze będziemy musieli się złożyć na zwrot kosztów za ten cenny czas.
Chyba ,że wszystkie informacje będzie przekazywał osobisty sekretarz Pana Blazuckiego,Pan Ćećwierz...

Tytuł:
PostNapisane: So lis 25, 2006 10:15 pm 

Jak zwykle przystało, mimo wyborów pozostaje prywata!
Dokąd tak naprawdę LOK zmierza, nie wie nikt, ale bardzo się lubi narazać?

Dla czego są "wykrywane" informacje przekazane po jakims ważnym wydarzeniu?
a nie podawane przed?

Halo Ziemia!
co na to wybrany komitet sekcji w NS???
Czy to jak powstało tak umarlo???

PS: może wystarczy jedno konkretne pismo do Ministra d.s Sportu
( nadmieniam, że Minister jest szybki w decyzjach) obrazujące temat rzeczy - to co obserwujemy nie ma nic wspólnego z
interesem wiekszości Modelarzy.

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona