Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 2:42 am

Autor
 Tytuł: Firma HSP
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 9:31 pm 

Wiem że pytam się tak dziwnie, wyrywkowo, ale ostatni mam mało czasu. Co sądzicie o tej firmie. Jakiej jakości są te modele ?? Czy opłaca się kupić ?? pytam siebo kumpel nie ma neta a chciałby model. Z gory thx za odpowiedz.

Tamiya TT-01 BMW M1 PRO CAR
Tamiya TB-01 Ford Focus WRC 2001

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 4:03 am 

nie kupuj badziewia chyba ze chcesz zostac pionierem, wiem ze polacy sa skapi ale to dla wlasnego dobra kupujesz a nie koledze na prezent

Team Losi LST w/ LRP 28, Sportwerks Mayhem w/ 26, TA TC3 w/ os 18, Team Losi Mini-T w/ cobalt 14T, tyle zostalo po uszczuplaniu :(

http://www.putfile.com/spinacz_nyc/

Tytuł: Re: Firma HSP
PostNapisane: N maja 02, 2010 7:14 pm 

Chciałbym wznowić ten temat, wiem że jest stary lecz po co zakładać drugi taki sam?
Chciałbym rzetelne wypowiedzi na temat modeli z tej firmy , najlepiej od osób które ich używały lub je posiadają .
Z góry dziękuję .
Pozdrawiam

PostNapisane: N maja 02, 2010 8:11 pm 

Modelman napisał(a):
Chciałbym rzetelne wypowiedzi na temat modeli z tej firmy , najlepiej od osób które ich używały lub je posiadają .

kupiłem chrześniakowi taki wynalazek :lol:

o ile sam model jeździ nieźle to z serwisem już tragedia - zapewniali mnie w strefiehobby, że są głównym importerem i części wszystkie są pod ręką zarówno fabryczne jak i tuningowe :D

życie pokazało, że jest trochę inaczej - części bywają lub nie , terminy dostaw są brane z dużego palca :oops:

na szczęście HSP to kopia/podróbka i można się zaopatrzyć u konkurencji 8)

PostNapisane: N maja 02, 2010 11:38 pm 

Dokładnie, nie bierz badziewia, a co do sklepu to kicha totalna - zamawiasz i nie wiadomo czy przyleci do ciebie paka czy nie. Robienie klienta w balona to jak widać niekiedy podstawa !

PostNapisane: N maja 02, 2010 11:43 pm 

Słyszałem dość dobre opinie na temat Flying Fish a to jest identycznie podwozie co brontosaurus, części kompatybilne z tamiya bo to jest podróbka tamki , wydaje mi się z tego co słyszałem że to całkiem przyzwoity model jak za ta cenę, amortyzatory aluminiowo-olejowe, silniki brushless z esc , aparatura z trymerami i max wychyleniami serw .
Co do serwisu i kupna jest wiele sklepów z tymi modelami i częściami do nich na magazynie więc teraz to najmniejszy problem :)
Interesuje mnie głównie żywotność układu przeniesienia napędu ponieważ z czasem pewnie dokupiłbym silnik brushless 5700 z nowym esc .
Niestety nie znam nikogo osobiście kto by jeździł czymś z HSP .
Dziękuję za wypowiedzi

PostNapisane: Pn maja 03, 2010 9:20 am 

Witam.
Używam modelu hsp xstr i myślę, że jest to dobry model. Wiadomo nie można nim robić cudów bo to model cały z plastiku. Jedyną rzecz która mi się popsuła to oryginalny silnik. Po prostu się stopił jakiś plastik w środku i zablokował cały układ(nie można było nim obrócić). Nie wiem jak inne modele ale hsp xstr jako pierwszy model się nadaje.
Pozdrawiam :)

GG: 10157876

PostNapisane: N paź 03, 2010 4:14 pm 

Ja z kolei posiadam model Tyrannosaurus . Jeździ ładnie , szybko przyspiesza (posiada silnik GO18 w skali 1:10 ) , nie przewraca się na zakrętach . Minusem jego jest słabe zawieszenie . Przy fabrycznych amortyzatorach hopka na wysokość 40 - 50 cm mogła się skończyć rysowaniem podwozia . Jeżeli chodzi o części , o ich ceny nie jest źle . Denerwujące jest za to wymienianie baterii . Jeżeli chcemy to zrobić musimy odkręcić śrubki mocowania ( to akurat jest łatwe :D ) . Później trzeba zdjąć górną obudowę z przełącznikiem ON/OFF co jest trudne ponieważ blokuje to servo przepustnicy , potem wymienić baterie . Na końcu trzeba upchać wszystkie kabelki w środku ( jest ich masa ! ) i nałożyć obudowę ( ale się rozpisałem ... ) Słabo jest wykonana obudowa . Jednak przeraża jedna rzecz : ogromne morze plastiku ! Można kupić części tuningowe ( wykonane z aluminium ) ale to kosztuje fortunę . Ogólna ocena 7.0/10 .
Pozdrawiam

Traxxas Nitro Rustler TRX 2.5

PostNapisane: N paź 03, 2010 10:36 pm 

To ja się też wypowiem ;)

Miałem model HSP Brontosaurus. Zdecydowanie uważam, że model świetnie nadaje się dla początkujących. Za nie za wysoką cenę możemy nauczyć się ogólnego działania modelu i jego budowy a także techniki jazdy. Model jest wytrzymały i wyrozumiały. Poszczególnych części opisywać nie będe, plastik jak plastik :p zwróce tylko uwagę na łożyska. Rozczerowałem się tym, że w zwrotnicach były panewki.
Wielu powie - za taką cenę dostaniesz używane podwozie zawodnicze itp itd. Ale kto na początek nie woli rozpakować nowego modelu, byc pierwszym użytkownikiem i wgl? Do tego modele wyglądają dobrze i zachęcająco. Pewnie, że nie jest to wysoka klasa, jednak na początek starczy ;)

Na sprzedaż skrzynki, organizery, pojemniki

PostNapisane: Pn paź 04, 2010 7:11 am 

Wojek napisał(a):
Miałem model HSP Brontosaurus.

Zdecydowanie uważam, że model świetnie nadaje się dla początkujących.

A ja kupiłem dla dzieciaków używane Asso B44 i mają do dziś i dlatego twierdzę, że to dobry model.

Jakoś nie muszą się go pozbywać.

Robert