NO i stało się, mam Mambę 6800. Zamontowałem ja w M18T. Przełożenie, nie pamiętam

w każdym bądź razie zębatka atakująca to 12. Do tego pakiet 7,2V. Pierwsza poważna jazda odbyła się w czasie pokazu modeli RC jaki zorganizowałem przy okazji pikniku "Pożegnanie lata" w moim mieście więc publiczność była całkiem spora. Co tu dużo mówić, M18T wzbudził sensację. Oprócz niego miałem również dwie spalinówki 1:10 i dwa elektryki 1:10. M18T z Mambą okazał się duuużo szybszy od Xraya T1 z silnikiem 17x2. Publiczność patrzała z niedowierzaniem (podobnie jak i ja) co to moje maleństwo wyprawia. Co ciekawe czas jazdy niemal identyczny z czasem jazdy na silniku szczotkowym klasy 300 czyli ok. 20 minut na pakiecie 1200mAh. Jedyny minus całej tej zabawy to szybko ścierające się opony ale to już nie problem zakupiłem adaptery na sześciokąty 12mm i od dziś będę śmigał na kołach od 1:10, piankowych na asfalcie i terenowych w terenie. Dalszy ciąg wrażeń wkrótce.
Aha, model całkowicie seryjny, bez tuningu i w czasie godzinnej jazdy nic nie uległo uszkodzeniu.