Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:30 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 8:14 am 

Janusz Potepa napisał(a):
...A po co rozbijać jeszcze klasyfikacje na prodecentów? /wydaje mi się, że wiem/

Doszedł kolejny model E-18 NRX-18 firmy Kyosho. Na południu Polski jest dystrybutor.
Są więc juz trzy modele E-18 na tory płaskie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 8:14 am 
Administrator forum

Janusz,

Na hali jeźdimy narazie 2 razy. Jak dobrze pójdzie pojedziemy 3 razy + finał w Warszawie.
Klasa E-18MT pojedzie 3- może 4 razy a promować ją trzeba ale rozsądnie - głównie na zawodach TYLKO dla modeli E-18 lub tam gdzie ilośc klas nie jest oszałamiająca. wielu zawodnikó ma te modele i nie ma za bardzi co z nimi zrobic a rozbicie na klasy jest potrzebne.
Co do ilości zawodników - nie wiem czy czytałeś aneks do przepisów w którym przy ilości zawodników mniejszej niż 10 jeździmy razem - standard i open.

Co do rozbicia klasyfikacji na producentów - robię to czego każdy boi się jak ognia. Wprowadzam rozsądną polityke do klasy którą jestem zainteresowany. Polega ona na tym że dealer firmy X czy Y daje nagrody główne oraz drobne nagrody na eliminacje a statuetki fundujemy z pieniędzy pochodzących między innymi z reklam na RC-AUTO.

Jak długo środowisko nie zrozumiemy że osobne klasyfikacjie w podziel na producentów (dealerów) nie szkodzą a wręcz zachęcaja młodych do startów (nagrody) - tak długo będziemy sie bujać od zawodów do zawodów a wielu jeżdżąc słabymi modelami nie będzie miało szans na cokolwiek.

Nie mówię żeby tak było zawsze i wszędzie. Wszytsko zależy od Organizatora i od tego czy chce promować danego dealera czy nie.

Jak widzisz na przykładzie naszego klubu - nie mamy żadnych problemów z namówieniem kogokolwiek do współpracy. Tylko robimy to rozsądznie. Nigdy nie prosze dealera o nie wiadomo jakie nagdory - to ma byc tylko symbol. Może kiedys będą czasy gdzie na zawodach rangi np. MP beda modele dla pierwszej tórjki :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 5:17 pm 

Witam Państwa

Zastanawiajaca jest dyskusja w temacie opracowania kalendarza imprez.
Zaskakującym jest brak niektórych klas , na niektórych imrezach mających rangę EMP. Weźmy pod uwagę klasę "540" jako klasę krajową
(Bogu dzięki że powstała , jako klasa dla początkujacych i zaawansowanych) w której to klasie były rozgrywane MP.
Czyżby organizator posiadał możliwość dowolnego doboru wszystkich klas na organizowanych przez siebie imprezach?Nie do wiary !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Co na to LOK ???????!!!!!!!!!!!!. Klasy rozgrywane w ramach EMP , wydawało mi się , że są obligatoryjnie rozgrywane na tego typu imprezach.

Klasy obligatoryjne wg mojej wiedzy to:

DTM / M
DTM / S
DTM / 540
18
12

Chyba niczego nie opuściłem.

Być może w publikowanym kalendarzu zadziałał mały chochlik "drukarski"?

Klasa 540 w założeniu miała być klasą tanią , dostępną , dającą mozliwosci nauki jazdy przyzwoitym modelem i taką jest.

Wybaczcie proszę przykład który przywołam z autopsji.
Julek zdobył Tytuł Mistrza Polski na X- rayu T1R 3 letnim i co Państwo na to? Nie T2 , nie CYCLONEM , tylko T1R na bardzo dobrym do tej klasy silniku SATURN (za tanie pieniądze) , na zjeżdżonych akumulatorach.

I gdzie tu mowa o wysokich kosztach , mowa o wysokich kosztach w tej klasie to wierutna bzdura.

Parę miesięcy temu Piotrek Fortuna pisał rzeczowo , o kosztach w klasie TOP STOCK (horror) , a ma w tym względzie bogate doświadczenie , polecam lekturę. (wybacz Piotrze , że powołałem sie na twoje słowa bez uzgodnienia tego z Tobą). Klasa ta uczy jedynie złych nawyków w kierowaniu modelem , co potwierdziło wielu modelarzy w rozmowach.
Komu więc i dlaczego zależy na utrzymywaniu sztucznym tego archaizmu w SPORCIE ( nie mylić z PODWÓRKIEM) Proszę o publiczną odpowiedź!!!.

Jeździć trzeba sie uczyć na przyzwoitym sprzęcie , dającym mozliwości podnoszeni swoich umiejętności. Nie rozumiem chęci wprowadzania zakazów startów dla kogokolwiek w "540" , nie wracajmy do zasad z poprzednich dekad "równaj w dół" . Nie każdy musi być odrazu Mistrzem Polski , na to trzeba zapracować. ( dla antagonistów śpieszę z wyjaśnieniami , Julek nie będzie startował już w "540" ).
Ale uhonorowanie wszystkich uczestników imprez w poszczególnych klasach i finałach dyplomami uczestnictwa i za zajete miejsce (groszowe koszty, potrzebne tylko chęci i brak lenistwa żeby to zrobić) będą mobilizowały do dalszej pracy i wysiłku. Istniejące podziały na grupy wiekowe dają obecnie wieksze mozliwości walki o "pudło".

Dziękuję za uwagę. Wnioski pozostawiam do wyciągnięcia we własnym zakresie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 6:32 pm 

A moze poprostu nie ma w tym sezonie czegos takiego jak eliminacje do mistrzostw polski i mistrzostwa polski ? skoro organizator ustanawia sobie jakie chce mieć klasy na zawodach.... ? Wiem ze 540 nie ma tylko na jednych zawodach, ale to chyba miała być klasa w której można walczyc o Mistrza Polski ? A inni następnym razem powiedzą sobie "jak oni mogą tą klase pominąć na eliminacji to ja też" i taka reakcja łańcuchowa jeden za drugim... .

Jeśli napisałem Kłamstwa to prosze mnie poprawic, a za błąd z góry przepraszam

Chyba że to tylko przy wpisywaniu kalendarza wkradł sie "chochlik" To Tym Bardziej Przepraszam

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 6:35 pm 

Spokojnie , nie bijcie piany, będzie ta klasa w kalendarzu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 7:14 pm 

Dobry wieczór Arturze

Nigdy nie pracowałem w cukierni , a z białkami od jajek mam doczynienia podczas śniadania niedzielnego.
Tu chodzi o zasady , a nie o mydlenie oczu.

Pozdrawiam Waldemar Wolak

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 7:36 pm 

Waldemar Wolak napisał(a):
Dobry wieczór Arturze

Nigdy nie pracowałem w cukierni , a z białkami od jajek mam doczynienia podczas śniadania niedzielnego.
Tu chodzi o zasady , a nie o mydlenie oczu.

Pozdrawiam Waldemar Wolak

Faktem jest że niefortunnie znalazly się klasy w kalendarzu imprez na halę, oczywiście mnie osobiście to również zbulwersowalo ,więc przy okazji wyborów na asfalcie w Klodzku poruszylem tą kwestię i otrzymaliśmy wszyscy zebrani wyczerpującą odpowiedz w tej kwestii. Mialo to zostać zmienione natychmiast, nie wiem dlaczego nadal to nie nastąpilo. Są to sprawy klas elektrycznych , ponieważ również mam zamiar startować w tych klasach więc ta sprawa dotyczyla mnie równiez . Nie jestem jednak upoważniony do zabierania glosu w sprawie tych klas i informowania , od tego macie osoby przez Was wybrane. Moją dzialką jest sprawić by przybylo zawodników w klasach spalinowych i tego mam się trzymać.
Janie i Tadeuszu, weżcie to poprawcie bo brak informacji wprowadza w bląd i wywoluje niepotrzebne konflikty

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 7:44 pm 

Pytanie do Pana Zbyszka:
Oficjalnie co z E-12 ?
Skoro JA już kupiłem do niej model, to może jednak by ją gdzieś umieścić ( :lol: :D :lol: )
A tak na serio to przecież jedna z flagowych klas międzynarodowych, a jakoś przeglądając zagraniczną prasę i www nie natknąłem się na wielką chwałę Mistrza Świata w top stocku...

??????
W

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 18, 2006 8:55 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...Janie i Tadeuszu, weżcie to poprawcie...

Artur - przecież rozmawialiśmy o tym w Kłodzku.
Proszę też przeczytać moje wcześniejsze posty na stronie 1 i 2 tego tematu. Napisałem go bezpośrednio po rozmowach z osobami zainteresowanymi E-12 - ustalenia są wiążące dla wszystkich i nikt nikomu "nie mydli oczu".
Część z Was nie przeczytała całego tematu i stąd niepotrzebne ataki.
Dodam, że wieczorem w sobotę po rozejściu się do hotelu stwierdziliśmy, że na serwerze naszej strony zmienione zostały parametry, uniemożliwiające jej prawidłowe działanie i nie zależało to od nas. Nie mieliśmy przy sobie oprogramowania niezbędnego do poprawienia skryptu ani dostępu do zasobów serwera by natychmiast uaktualnić kalendarz.
Tu już była o tym wzmianka.
Grzesiek dzisiaj pracuje nad stroną, a z Tadkiem pracujemy nad symulacją klas tak, by pogodzić wszystkich.
Uaktualniony kalendarz może pojawić się jutro, ale Marek musi skontaktować się jeszcze z Tadkiem w sprawie E-18.
Wszystkie klasy da się rozegrać na każdych zawodach w godzinach 9-19 (sobotnie biegi eliminacyjne), przy założeniu, że odstęp między kolejkami eliminacyjnymi będzie wynosił maksimum 2 godziny.
W klasach nieefrowskich będzie naprzemienność udziału na poszczególnych EMP, np. u Marka nie będzie TS, a np. w Tarnowie nie będzie E-18.
DTM-540 wraz z DTMM/S i E-12 da się rozegrać na wszystkich zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 19, 2006 7:00 am 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Są to sprawy klas elektrycznych , ponieważ również mam zamiar startować w tych klasach więc ta sprawa dotyczyla mnie równiez . Nie jestem jednak upoważniony do zabierania glosu w sprawie tych klas i informowania , od tego macie osoby przez Was wybrane. Moją dzialką jest sprawić by przybylo zawodników w klasach spalinowych i tego mam się trzymać.

Artur myślę że zgodzą się zemną niektórzy,ale ludzie tacy jak Ty powinni być" wykorzystani" bez reszty.Powinieneś pomagać modelarstwu kołowemu,a nie spalinowemu :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 19, 2006 7:03 am 

Jan Matukin napisał(a):
W klasach nieefrowskich będzie naprzemienność udziału na poszczególnych EMP, np. u Marka nie będzie TS, a np. w Tarnowie nie będzie E-18.
DTM-540 wraz z DTMM/S i E-12 da się rozegrać na wszystkich zawodach.

Dwa razy Tarnów na jeden raz Kłodzko...Przydałby się jeszcze jeden placek do tego przekładańca...

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 19, 2006 7:45 am 
Administrator forum

Do placka dorzucimy jedne zawody w Kłodzku dla klas micro i jeden w Kobierzycach dla micro i coś jeszcze :)

Możliwe że zrobimy w Kłodzku GP halowe bo jest ku temu okazja i poparcie w pewnych kręgach :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4