Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 5:17 pm 

To może spróbujmy wyjaśnić, po co cały ten raban - prawdopodobnie nie było wystarczającej w mniemaniu Pana Marian frekwencji zawodników w klasie 540 - a potrzebni mu byli nie po to, żeby się z nim ścigać, tylko żeby podziwiać jego nowiutką wanienkę.
Myślę, że pierwsze zawody rozegrane w okolicach Polski centralnej pokażą, jak silna obsada jest w poszczególnych klasach elektrycznych.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 8:56 pm 

Rzadko jezdze on roadem głownie w zimie i na hali z moich obserwacji klasa 540 ma lepsza frekwencje niz standart i open razem wzieci .
Jest tansza nie ma zabawy ze szczotkami , toczeniem komutatorów (a tokarka pare złoty kosztuje ) wystarczy jeżdzic na zwykłych nie selekcjonowanych pakietach .
Na Mp Polski odkad pamietam zawsze jest słabsza frekwencja nie przyjada Ci spoza 30 , Ci którzy nie maja szans na dobre miejsca lub Ci których rok szkolny zatrzymał w domu . Jestem tego samego zdania co Marcin sam w lecie jezdze bagusem spalinowym a w zimie elektrykiem
Powiem wiecej moze to sie komus nie spodoba ale trudno gdy powstała klasa 540 czesc zawodników przeszła ze standartów wcale sie nie dziwie tańsze koszty uczestnictwa a osiagi niemal identyczne ( Koval miał w tym roku lepszy wynik w 540 niz zwyciezca w dtm standart ).
Mamy 2 prawie identyczne klasy zamiast rozwijac tą tańsza (co jest wazne dla poczatkujących zawodników ) i podnosic poziom rywalizacji do standarta wsadzamy silnik 19 zwojowy który kosztuje tyle samo co do opena w takiej sytuacj wolałbym kupic bezszczotkowca i zapommniec co to toczenie komutatora itd.. a jak bedzie za szybki to ograniczyc gaz . I tak niedługo w 540 tez bedzie "wyscig zbrojeń " jak to miało miejsce w standarcie co zamożniejsi zawodnicy beda mieli po kilka silników na jedne zawody
Gdzie logika skasujmy standarta a zostawmy opena i 540
Pozdrawiam
PS a co do Pana Janka nie zauważyłem zeby miał awersje do dystrybutorów

Tytuł: 540
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 9:48 pm 

No wlasnie wszyscy piali jak stare koguty klasa 540 ma byc super tania,dla najmlodszych,uczaca,czy tak jest rzeczywiscie,chyba nie czolowka klasy 540 jezdzi modelami z najwyzszej polki,full wypas.Wiec co ich wyroznia od innych klas-nic,no chyba ze chca w nie podnosic swoje umiejetnosci,zycze sukcesow.Uwazam ze ta klasa powinna jezdzic na modelach alternatywnych,ktore sa produkowane przez wszystkie czolowe firmy,tak zwane wanienki,jednoczesnie ograniczyc wiek uczestnikow tej klasy do lat 16,wtedy opiekunowie,rodzice beda mogli sprubowac sil ze swoimi pociechami na rownych partnerskich prawach i przy rozsadnych wydatkach.
Przepraszam ze niema polskich czcinek ale pisze to z innego kompa .

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 9:49 pm 

Popieram opinię Pawła L.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 9:58 pm 

p.Marianie model full wypas(używany w super stanie) idzie kupić już za 700zł przy czym nowy wanienka kosztuje conajmniej (tc 4) 800zł gzdzie sens pana rozmowy ? ograniczenia wieklowe? może do 3 lat tak będzie prościej

PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:03 pm 

p.Jacku a nie wstyd stac panu na pomoscie z zawodnikami co panu miedzy nogami przeleca

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:17 pm 

Niestety nie!! bardziej bym sie wstydził jakbym był ostatni .Mówi pan tak jakbym młodszym miesjsca na pudle odbierał , przeszedłem z klasy wyższej do niższej nie po to by wygrywać tylko ze względów finansowych , jeżeli sie to komuś nie podoba to zażalenia w trzech egzemplażach prosze kierować do mnie rozpatrze je wszystkie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:20 pm 

Dla początkujących są dwie klasy Mad Fighter i Top Stock. Jeździ się tam "tanimi" modelami wanienkowymi. Są to modele czołowego producenta i nie ma tam wyścigu zbrojeń. Kupując model na zawody trzeba wziąć pod uwagę przepisy klasy w której ma sie startować a nie próbować dostosować przepisy do posiadanego modelu. Jeśli lubi ktoś wanienkę niech kupi TT-01 i jeździ w Top Stock. Klasę 540 zostawmy tym co wolą prysznic zamiast wanny :-)

Tytuł: Re: 540
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:43 pm 

marian.kala napisał(a):
No wlasnie wszyscy piali jak stare koguty klasa 540 ma byc super tania,dla najmlodszych,uczaca,czy tak jest rzeczywiscie,chyba nie czolowka klasy 540 jezdzi modelami z najwyzszej polki,full wypas.Wiec co ich wyroznia od innych klas-nic,no chyba ze chca w nie podnosic swoje umiejetnosci,zycze sukcesow.Uwazam ze ta klasa powinna jezdzic na modelach alternatywnych,ktore sa produkowane przez wszystkie czolowe firmy,tak zwane wanienki,jednoczesnie ograniczyc wiek uczestnikow tej klasy do lat 16,wtedy opiekunowie,rodzice beda mogli sprubowac sil ze swoimi pociechami na rownych partnerskich prawach i przy rozsadnych wydatkach.
Przepraszam ze niema polskich czcinek ale pisze to z innego kompa .

Panie Marianie, nie rozumiem po co chce Pan rozgraniczać klasy wg wieku zawodników, sami dobrze wiemy na własnej skórze jak biją nas młodsi , chyba że o to chodzi i mamy zrobić klasę senior. Nie wszyscy rodzą się geniuszami i od razu wygrywają zawody. Nie wszyscy również zaczeli swoją przygodę z zawodami w wieku 5 czy 10 lat. Na moim przykładzie, na taką dość drogą zabawę mogłem sobie pozwolić od niecałych dwóch lat, a mam 29l. Rozumiem że mam teraz kupić full wypas wózek i dostać łomot w Openie. Jednak pojeżdzę z Panem w TC540 , mam nadzieję że już niedługo. Do zobaczenia na hali.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 11:11 pm 

Już wiem, Pan Marian chce nam wszystkim obrzydzić 540, żeby wreszcie wygrać - niedoczekanie - MY KOCHAMY 540!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 7:00 am 

Paweł Lipinski napisał(a):
...Mamy 2 prawie identyczne klasy zamiast rozwijac tą tańsza (co jest wazne dla poczatkujących zawodników ) i podnosic poziom rywalizacji do standarta wsadzamy silnik 19 zwojowy który kosztuje tyle samo co do opena w takiej sytuacj wolałbym kupic bezszczotkowca i zapommniec co to toczenie komutatora itd.. a jak bedzie za szybki to ograniczyc gaz ...
Pozdrawiam

Klasa Master otwarta,a więc i bezszczotkowce,klasa Spec-17T
Paweł Lipinski napisał(a):
...
...PS a co do Pana Janka nie zauważyłem zeby miał awersje do dystrybutorów

Z tym się zgodzę,jeden dystrybutor to jeszcze nie dystrybutorzy... :D

PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 7:13 am 

nie będzie okazji,a tak apropo p.Jacku S. nie lepiej przegrać z p.Kowalczykie niż wygrać ze mną czy młodym Barakońskim,zawsze uważałem ze jest pan dobrym zawodnikiem,człowiekim mądrym i ambitnym a z tym brakiem kasy to chyba nie tak dokońca prawda.I starty w tej klasie pana i kilku podobych jest takim małostkowym sportkiem.
Arek F. chyba nie masz zamiaru startować w 540

Tytuł: Re: 540
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 9:58 am 

marian.kala napisał(a):
nie będzie okazji,a tak apropo p.Jacku S. nie lepiej przegrać z p.Kowalczykie niż wygrać ze mną czy młodym Barakońskim,zawsze uważałem ze jest pan dobrym zawodnikiem,człowiekim mądrym i ambitnym a z tym brakiem kasy to chyba nie tak dokońca prawda.I starty w tej klasie pana i kilku podobych jest takim małostkowym sportkiem.
Arek F. chyba nie masz zamiaru startować w 540

ja również zrezygnowałem ze standarta i przeszedłem do klasy 540 TYLKO i wyłącznie ze względnów finansowych (dypsonowałem jedynie rocznymi gp3700, ktore juz swoje wysłużyły i nie dawały mi szansy rywalizacji w ST, a w 540 mogłęm nawiązac walke z najlepszymi - I TO JEST NAJWAŻNIEJSZE,
>>RYWALIZACJA<<
to ze sie scigam i to ze mam mozliwość mierzyć sie z innymi,

teraz staram sie zrobic wszystko, aby módz startowac w SPEC, i niezostawać w tyle sprzetowo... tylko "umiejetnościowo"

a wracając do "małostkowego sportu" to wole taki, niż żaden!!!

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 10:33 am 

No pozostaje jeszcze ten mały z portek

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 11:47 am 

Marian, chyba przeginasz, ludzie przestaną Cie szanować, po co Ci to jest potrzebne ?
Tylko nie odpisuj że masz to gdzieś.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona