Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Nie ukrywam zaskoczenia ta informacją.
Z wyjaśnień Michała wynika, że LOK lub jakiś jego przedstawiciel wprost zabronił mu współpracy z nami przy tej imprezie.
Powyższa sytuację pozostawię bez komentarza i do Waszej oceny.
Widać natomiast jasno, że zamiast jednoczyć i wspierać ktoś tu próbuje poróżnić środowisko.
W tej sytuacji zgodnie z deklaracją złożoną zawodnikom informuję ze VII eliminacja HPI Challenge odbędzie się we wcześniej planowanym terminie 23/24-09-2006.
Imprezę zorganizujemy w plenerze na torze Zgierz Malinka lub na hali w Łodzi.
Niestey zostaliśmy zaskoczeni tą decyzją, więc potrzebuje parę godzin na ustalenie szczegółów i budżetu imprezy.
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych.
Informator postaram się opublikować najpóźniej jutro.

Oj widze ze ponosi.
1. Nie mówiłem że LOK zabronił lecz że nie mamy zgody na tą chwilę i upoważnienia na organizację takiej imprezy tak trzeba to rozumieć, pisalem że możesz porozmawiać na ten temat z władzami LOK ale nie będę tutaj pisał jaka była odpowiedz z Twojej strony.
2. Druga sprawa to, iż zostałem wybrany jak jeden z przedstawicieli OFF ROAD przez wszystkich zawodników, za co chciałbym tutaj podziękować, ciągnie to za sobą pewne konsekwencje, musze być jako organizator utrzymywać wizerunek niezależny, ponieważ mógłbym być posądzony o przychylność. Bardzo długo trwały rozmowy na zebraniu na ten temat i sadzę, że tak jest lepiej.
3. Organizacja imprezy Chelenge była związana z finansami z naszej strony (niestety) dzisiaj będąc i uzgadniając budżet okazało sie ze i tak nie stać nas na "pomoc" ze strony HPI Polska ale to dowiedziałem się dzisiaj jednakże to tylko pogłębiło moją decyzję.