Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 10:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:56 am 

Rozmawiałem przed chwilą z Markiem i on wystawi posta.
Informuję, że zarząd sekcji nie ma żadnego wpływu na to, kto spoza 30-ki z rankingu zgłasza swój udział na formularzu rcauto.
Administratorem RCAUTO jest Marek a nie zarząd sekcji.
Nie mamy również żadnej możliwości poinformowania np. Czechów drogą mailową, że nie mogą wystartować w naszych MP.
Jest to sprawa wyłącznie po stronie administratora i organizatora.
Krzysztof Dzioboń poinformował mnie o zaistniałej sytuacji i odpowiedziałem jemu, że albo "wygonić" osoby nieuprawnione z MP albo umieścić je w odrębnej grupie bez prawa do finału kwalifikowanego, tak by nie startowały z zawodnikami walczącymi o finał zgodnie z przepisami.
Ponadto sytuacja wyniknęła z winy zgłaszajacych się spoza 30 i ich nieznajomości przepisów.
Uważam za przedwczesne wywoływanie awantury, skoro zawody jeszcze się nie rozpoczęłyi nie zostały sporządzone listy startowe.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:59 am 

Ja od sedziego dostalem odpowiedz ze nie ma sznas zeby zawodnicy z poza 30stki wystartowali na MP, wiec nawet nie przygotowywalem sie na wyjazd, a teraz dowiaduje sie ze jednak mozna...

To chyba cos nie tak... :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:00 am 

Tu słówko od organizatorów:
"zawodnicy z poza 30 a także zawodnicy którzy wogule nie byli w rankingu beda mogli startowac i dla nich jest przeznaczona oddzielna pula nagród(poza mp) oprucz mp chodzi o zorganizowanie duzej modelarskiej imprezy"

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:04 am 

Marcin Bassara napisał(a):
Tu słówko od organizatorów:
"zawodnicy z poza 30 a także zawodnicy którzy wogule nie byli w rankingu beda mogli startowac i dla nich jest przeznaczona oddzielna pula nagród(poza mp) oprucz mp chodzi o zorganizowanie duzej modelarskiej imprezy"

No to fajnie, ale zapewne wiekszosc zawodnikow z poza 30 nie przyjedzie bo zostala wprowadzona w blad... :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:10 am 
Administrator forum

Panowie,

Od sezonu halowego w formularzu zgłoszeń do Mistrzostw Polski będzie weryfikacja na podstawie aktualnego rankingu. Będzie to robione automatycznie i NIKT z poza list rankingowych nie będzie mógł wysłac formularza zgłoszeń.

W zaistniałej sytuacji - MP w Nowym Targu - wszystko poszło na zasadzie - można sie zgłaszać do woli. W eliminacjach głównej imprezy tj. MP weźmie udział WYŁACZNIE pierwsza trzydziestka z rankingu. Reszta jeździ w osobnych grupach i w osobnych finałach.

Uprzejmie prosze nie mieszać w zaistniała sytuację nikogo z grona sędziowskiego - nie mieli na to żadnego wpływu a działali zgodnie z istniejącymi przepisami. Z kolei domeną modelarza jest znać przepisy - a one jasno i wyraźnie mówia kto ma prawo startu w MP w Nowym Targu.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:19 am 

Jakkolwiek rozumiem ze Czesi nie beda startowac w grupach eliminacyjnych, podfinalach i finalach razem z 30 zawodnikow walczacych o pkt do rankingu??

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:27 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Z kolei domeną modelarza jest znać przepisy - a one jasno i wyraźnie mówia kto ma prawo startu w MP w Nowym Targu.

Jesli jestesmy przy przepisach to wyraznie jest napisane ze przyjmuje sie limit 30 zawodnikow, czyli mam rozumiec ze reszta zawodnikow startuje tak jagby w oddzielnej imprezie...?

Jest tez przepis (pkt.1-1.2) cytuje:"w finale MP startuja obywatele RP", czyli Czesi, ktorzy maja byc na zawodach nie moga brac udzialu w MP ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:54 am 
Administrator forum

Maciej, wyraźnie napisałem: 30 zawodników z rankingu w każdej klasie jeździ razem reszta która przyjedzie jedzie osobno w eliminacjach, półfinałach i finałach.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:22 am 

Super, ze 3 dni przed o tym dopiero sie pisze... Chętnie pojechałbym ale teraz juz po ptokach... Miłej zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:27 am 

Jan Matukin napisał(a):
....Uważam za przedwczesne wywoływanie awantury, skoro zawody jeszcze się nie rozpoczęłyi nie zostały sporządzone listy startowe.

Tu chodzi głównie o to żeby awantur nie było bo dowiedzieć się o jakiś faktach po czasie dopiero wyzwala agresję...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:29 am 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Super, ze 3 dni przed o tym dopiero sie pisze... Chętnie pojechałbym ale teraz juz po ptokach... Miłej zabawy.

Nie jestes sam ;)
Zabraklo mi 3pkt. zeby byc w pierwszej trzydziestce i bez zadnych "ackji" jechac na MP :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 11:03 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Tu chodzi głównie o to żeby awantur nie było bo dowiedzieć się o jakiś faktach po czasie dopiero wyzwala agresję...

Te fakty wykreowali ci, którzy nie znaja przepisów. Ja z tymi faktami nie mam nic wspólnego.
Marek napisał już jasno co i jak.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 11:05 am 

Przecież tak jest od zawsze - skoro jest robiony ranking eliminacji, znane są przepisy (te akurat są niezmienne od lat) trzeba walczyć ;)
"zabrakło mi 3 punktów" - w klasie IC-8MT wystarczyło być na ostatnim miejscu w 3 liczonych do rankingu eliminacjach, żeby bez żadnych stresów zakwalifikować się do finału MP - to samo dotyczy zresztą większości klas - to, że nie zadbałeś - czyli nie zaangażowałeś się w jazdy na eliminacje skutkuje takim właśnie miejscem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 11:22 am 

Jacek Ochociński napisał(a):
Przecież tak jest od zawsze - skoro jest robiony ranking eliminacji, znane są przepisy (te akurat są niezmienne od lat) trzeba walczyć ;)
"zabrakło mi 3 punktów" - w klasie IC-8MT wystarczyło być na ostatnim miejscu w 3 liczonych do rankingu eliminacjach, żeby bez żadnych stresów zakwalifikować się do finału MP - to samo dotyczy zresztą większości klas - to, że nie zadbałeś - czyli nie zaangażowałeś się w jazdy na eliminacje skutkuje takim właśnie miejscem.

Nie mam zadnych pretensji ze zabraklo mi tych trzech punktow, tylko bardziej o to ze w ostaniej chwili dowiadujemy sie ze wszyscy moga brac udzial w MP...

W przepisach jest napisane ze tylko 30...

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 11:35 am 

Mariusz Nowakowski napisał(a):

Nie mam zadnych pretensji ze zabraklo mi tych trzech punktow, tylko bardziej o to ze w ostaniej chwili dowiadujemy sie ze wszyscy moga brac udzial w MP...

W przepisach jest napisane ze tylko 30...

W dalszym ciągu chyba nie rozumiesz,organizator jak wynika z wyjaśnień zorganizuje osobne zawody dla osób z poza 30 finalistów MP.
I nie jest prawdą,że wszyscy biorą udział w MP.Wszyscy mogą jechać do Nowego Targu na zawody,a to są dwie różne rzeczy.

Ps.ciekawe o której godzinie w związku z tym "wypuszczą" nas do domu :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona