Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 26, 2006 3:16 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Pominę milczeniem pewien fakt związany z zaopatrzeniem zawodników w silniki. Zainteresowane osoby dobrze wiedzą o co chodzi i dobrze by było aby zachowały pewną powściągliwość w swoich wypowiedziach. Jak widać mimo wszystko można uczciwie wygrać bez oszukiwania kolegów.

Dziękuję za uwagę
Jacek

Panie Jacku tu myślę ,że należy się jednak jakieś wyjaśnienie,gdyż posiadanie wiedzy o przestępstwie i nie powiadomienie o nim stawia daną osobę w sytuacji współudziału.Do tego ATA zajmowała się zaopatrzeniem w te silniki,a i Pańskie wypowiedzi (jak wyżej-sianie niedomówień)wzbudzają kontrowersje.
Czyż jest to swoiste odgryzanie własnego ogona?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 26, 2006 3:57 pm 
Administrator forum

Jacek Żurek napisał(a):
... Pominę milczeniem pewien fakt związany z zaopatrzeniem zawodników w silniki. Zainteresowane osoby dobrze wiedzą o co chodzi i dobrze by było aby zachowały pewną powściągliwość w swoich wypowiedziach. Jak widać mimo wszystko można uczciwie wygrać bez oszukiwania kolegów...

Jacku, ponieważ post uderza bezpośrednio we mnie jak i w moją ekipę - bo to przecież ja jako organizator zaopatrywałem zawodników w silniki.
Otóż gwoli wyjasnienia dla wszystkich zainteresowanych:

Silników było 16 + 1 do testów. Z chwila kiedy silniki przyszły do nas wybralismy z wszystkich na hamowni 10 sztuk najlepszych (porównywalnych z soba silników) i zostawilismy je na wyścig. dodam tylko że róznice pomiędzy poszczególnymi silnikami najlepszy - najgorszy siegały ok. 2500 obr/min, ok. 15% na efektywności i ok. 20W na mocy.
Z pozostałej szóstki wybraliśmy jeszcze 2 sztuki i dołaczylismy do testów z modelem Sprint 2 PRZED zawodami w Kłodzku. 3 testowane silniki były dość mocno obciążane pod różnymi przełożeniami. Mamy całą dokumentację z hamowni.

Jednak w czasie zawodów - podczas losowania silników - ekipa HPI SUDETY KŁODZKO - do swojego modelu założyła 2 silniki które ZOSTAŁY po losowaniu przez resztę zespołów.

Ot co. To tak gwoli wyjaśnienia. Mam nadzieje że to wyczerpie znamiona stwierdzenia "... bez oszukiwania kolegów.

I żeby było jasne - nie piszę tego posta w celu tłumaczenia się bo poczuwam sie do jakiejkolwiek winy. Pisze go tylko po to aby opinia o ekipie z Kłodzka przez stwierdzenie jak w/w nie była nadszarpnięta.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 26, 2006 9:05 pm 

Jak to zwykle bywa , piersi do orderów jest wiele (stary komunistyczny zwyczaj)
Czytam i oczom nie wierzę.
Już pojawiają się pomysły powielania tego typu imprezy, organizowania jej w innych miejscach w Polsce , jako imprezy imprezy przechodnie .
A czy ktoś zapytał Marka jako pomysłodawcę i realizatora imprezy " 12h Kłodzko" jak On ocenia tego typu propozycje?

Łatwo jest wejść komuś do ogrodu i sprzątnąć w "butach" dorodne warzywa. ("Wide metody SB")

Proponował bym trochę powściągliwości w tego typu propozycjach i odrobinę posznowania dla pomysłodawcy i realizatora tego typu imprezy.

Gratulacje Marku za perfekcyjną organizację "12h Kłodzko" i podziekownia za możliwość wzięcia udziału w TWOJEJ imprezie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 11:39 am 
Raflee

Paweł A. Szymański napisał(a):
Do zespołu Team Xray II - Jak się Wam sprawowały nowe ogniva - VP 4300 od Jacka.

Cos nikt tu z naszych nie zaglada to ja moze napisze...

Pierwsze wrazenie bylo poprostu tragiczne... po wlozeniu do modelu nie wiedzilismy wogole czy on byl ladowany... jazda 5 min i to tak jakby jechac na polowie gazu... ale co zrobic - mielismy jeszcze inne akusy - moje, Jacka S., Pawla... i na nich jezdzilismy, zeby troche odrobic do reszty... ale po jakims czasie przestalismy sie wyrabiach z ladowaniem naszych i trzebabylo siegnac po VP 4300 - padly nam 3 cele (chyba ze mnie jakas ominela :P), ale po ich usunieciu akusy zaczelo jakos chodzic...
AZ W KONCU!!
ostatnie 30 min - Jezdzil Jacek... ja chcialem sie jeszcze przejechac, wiec sie zmienilismy... przjechalem jednego akusa... i pozneij nasza ekipa wcisnela mi jednego z tych VP 4300 - normalnie bylem w szoku... niewiedzilem wogole co to za akus, bo nawet na Jacka selekcji Br00da takiego kopa nie bylo :D - akus wystarczyl na 17-18 min ostrej jazdy...
ale teraz mamy nauczke - akusy trzeba dobrze przygotowac a nie tylko zlutowac, naladowac i jazda...

Na poczatu bylem na "NIE" jesli chodzi o te akusy, ale po tym co zobaczylem i poczulem na tym ostatnim na kotrym jechalem to jest ot wielkie TAK :P :D
Jeszcze tylko nie wiadomo jak dluga taka ich forma sie utrzyma... ale zobaczymy :))

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 11:53 am 

Panie Matukin i Panie Jacku Żurku
W kwestii sponsoringu przed imprezą wyraźnie publicznie napisałem, że jeśli ktokolwiek chce fundować opony za free to bardzo chętnie odstąpię miejsca.
Jakoś wówczas nie byliście skorzy do podjęcia takiej decyzji (nabraliście wody w usta) a teraz zaczyna się gadka po fakcie. :D :) :D
Wszystko, co mogłem uczynić ze swojej strony to zaoferowanie super ceny.
Poza tym pragnę zwrócić uwagę ze jest jeszcze kilka firm w naszym kraju, które nie miały żadnego wkładu w tą imprezę i jakoś nikt nie szumi z tego powodu. :D
Uważam, więc ze takie dyskusje i lansowanie się po fakcie to chyba lekki brak skromności. :oops:
Poza tym nikt wam nie broni ani organizować imprez, na których wszystko jest za darmo ani organizować swojego wyścigu 6/12/24h – nawet jutro.
Oby frekwencja była większa, bo moim zdaniem to właśnie bezsensowna dyskusja Pana Żurka przed zawodami spowodowała zniechęcenie zawodników. :twisted: :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 2:08 pm 

"Wszystko, co mogłem uczynić ze swojej strony to zaoferowanie super ceny"

Już kiedyś pisałem jakie to "super ceny"

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 9:42 pm 

Usunąłem na prośbę zainteresowanej osoby.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:19 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 10:11 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...jeśli ktokolwiek chce fundować opony za free to bardzo chętnie odstąpię miejsca. ...:D :) :D ...super ceny...:D...:oops:...:twisted:...:?:

W moim poście nie wymieniłem żadnej firmy z nazwy.
"Super ceną" dokonał Pan niebywałego wysiłku za co cześć Panu i chwała, bo normalne są u każdego innego dystrybutora.
Można więc stwierdzić, że wśród sponsorów imprezy udział HPI PL był "super".

:D :) :D Dla czego zmienił Pan treść wcześniejszego postu???
Parę osób to przeczytało.

Wracając do meritum równie dobrze mogę powiedzieć, że jedyne osoby, które zarobiły na tej imprezie to chyba sędziowie. :D :oops: :oops:
Chyba, że się mylę i tez był Pan sponsorem zawodów i pracował charytatywnie. :D
Przecież dowolna firma mogła fundować, co chciała.
Dla czego nikt nie sfinansował opon, akumulatorów lub czegokolwiek innego ?
Jakoś kolejka sponsorów się nie ustawiła.
Czy ja mam jakieś obowiązki w tym zakresie?
Ciekawe, dla czego Pan tak uważa? :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 27, 2006 11:23 pm 

Ostatnio Panie Janku do treści rzadko Pan się odnosi to, chociaż błędy zostawiłem, aby miał Pan, co odpisać. :D :D :D

P.S.
Sory Marku, że nie pogratulowałem jeszcze publicznie całemu Tamowi HPI udanej imprezy. :)
Żałuje ze nie mogłem być osobiście i przepraszam za te potyczki z najważniejszymi w tym kraju, ale nie mogę ścierpieć tego, co piszą. Mam nadzieję, że chociaż inni maja trochę zabawy i nie wpłynie to negatywnie na rozwój modelarstwa samochodowego w Polsce. :D
Dla nas z Łodzi jesteś Marku wielki Highlander z gór i tak będzie na zawsze.
Wszyscy czekamy na kolejne zawody w Kłodzku. Postaram się wyciągnąć wnioski z tego wielkiego testu, jakim był wyścig 12h. Następnym razem postaram się o lepsze akcesoria a może pojedziemy na Cyklonach ?
Pogadamy przy okazji.
Do zobaczenia. :D

Tytuł: 12 godzin
PostNapisane: Pt lip 28, 2006 9:29 am 

Na temat wyścigu 12-to godzinnego jest kilka opinii pozytywnych, więc nie będę odosobniony twierdząc, iż zawody były udane .Gratuluje wszystkim ekipom wyniku i wytrwałości.
Nie ma sensu wymieniać po kolei, co robiły ekipy aby uzyskać takie wyniki, ponieważ wszyscy pracowali zgodnie i z poświęceniem. Przychylam się do opinii, że organizator, tor i boksy przygotował w sposób profesjonalny i z myślą o zawodnikach, jednak nie ustrzegł się błędów, a właściwie niedociągnięć. Przy temperaturze w cieniu około 34 stopni, winien był zapewnić, cofam, miał obowiązek zapewnić wystarczającą ilość wody do picia. W takim upale, przez cały dzień organizm powinien dostać minimum dwa litry wody i jeden gorący posiłek. Wysokość startowego (500zł na ekipę)powinno było gwarantować przynajmniej wodę do picia. Nie wszystkie ekipy miały pana Niko który miał czas i chęć dbać aby w ekipie niczego nie brakło. To tyle krytyki, mam nadzieje iż tego typu zawody nie będą ostatnimi, a inni organizatorzy zrobią je na takim samym lub wyższym poziomie. Jeszcze raz gratuluje wszystkim i do zobaczenia na zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 28, 2006 9:59 am 

Ja ze swojej strony chciałem przeprosić wszystkich którzy mogli się poczuć urażeni moimi wypowiedziami
W szczególności przepraszam Panów: Marka Kusiakiewicza, Dariusz Flisiaka, Waldemara Wolaka, Lesława Zarembe.

Temat silników został częściowo załatwiony z Markiem poza forum. Tym samym chciałbym zakończyć dyskusje na ten temat.

Nie mam w tym temacie więcej nic do dodania.

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 28, 2006 10:24 pm 

Witam i pozdrawiam wszystkich, którzy objechali te kilkaset kółek.

Tylko uczestnicy tego maratonu wiedzą ile stracili ci co nie pojechali.

Każdy chyba dochodził kilka dni do siebie, ale po tygodniu jestem przekonany, że każdy by znów wystartował. Wiemy jak byśmy pojechali jaką taktykę zastosowali by wynik był jeszcze lepszy.

Jako kierownik Tamiya II (samozwańczy kierownik, a z musu kierowca).

1. Chce podziękować wszystkim dosłownie wszystkim, którzy byli w Kłodzku. Każdy włożył chyba wszystko, przez co poziom zawodów był bardzo sportowy i emocjonujący. Żaden zespół nie czuł się bezpiecznie na swojej pozycji. Sędziowie chyba się nie napracowali a serwisu prawie nie było ;-).

2. Dziękuję NIKO i ekipie Tamiyi I. Niko swym poparciem i sponsorawniem teamow i zawodów, i wiarą w swoje zespoły był kierowcą numer 1 a Tamiya I ratowała niedoświadczony zespół Tamiyi II radą, częściami i specjalistyczną pomocą (Tata Aurela - THX) :-).

3. Organizatorowi, że wpadł na pomysł i go zrealizował a też godnym był przeciwnikiem.

4. Last but not least. Dziękuję zespołowi Tamiya II oraz wszystkim którzy ich wspierali: Krzyśkowi Hulinowi (instruktor i szef klubu i najlepszy zmieniacz baterii, Grzsesiowi Hulinowi (Junior MP TS) za najlepsze czasy i serce mechanika, Pawłowi Skalcowi - poprostu mocny punkt (to był najlepszy twój trening przed MP), Kubie Frankowi za eleastyczność i dopasowanie w nowym Teamie oraz jego rodzicom za wsparcie, Tacie Pawła za udany debiut mechanika i Bartkowi za wytrzymałość chyba był jednym z najmłodzych zawodników oraz Kindze która kibicowała wszystkim;-) i sobie za odwagę by stanąć koło mistrzów Polski na podeście.

A dlaczego byliśmy last but no least?

1. słabo mieliśmy rozeznany model - naprawy wynikłe z niedoświadczenia kierowców (np takich jak ja) trwały za długo mimo że Grzesiek czynił cuda. Next time Mechanik będzie zawodnikiem nr1. (nam na 3 cim kółku odkreciła się śrubka, co zabllokowało skręt i naprawa spowodowała że mieliśmy 80 kółek w plecy :-) na starcie.

2. nasz patent na zmiane baterii oparty o rozwiązanie z TS był dobry ale nie najlepszy z zastosowanych na 12h

3. Więcej ładowarek i więcej wentylatorów i więcej lepszych akusów... temperatura robiła swoje
4. Kierowcy młodzi i często ponosiła brawura albo zawodziły nerwy i siły, więcej dyscypliny i treningu.

5. Spektrum to podstawa.

INNE:

a. Organizatorzy i sędziowie trafili z przepisami.

Siliniki i opony były w ilościach nie rozpieszczających ale to zmuszało do myślenia. Bo co by było gdyby opony się wydarły a silniki popaliły w 10tej godzinie?.

b. Gratuluje TAMIYI I i XRAY I emocji jakie nam przyspozyli gdy walczyli o NR1 i zmieniali się na pozycji leadera.

c. Na pozstałych pozycjach łącznie z ostatnią, działy się ciekawe rzeczy.

przepraszam za długość postu ale tak długi post jak maraton.

Mikołaj

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 28, 2006 10:36 pm 

???

Ostatnio edytowano So lip 29, 2006 1:06 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 28, 2006 11:08 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Wracając do meritum równie dobrze mogę powiedzieć, że jedyne osoby, które zarobiły na tej imprezie to chyba sędziowie.
Chyba, że się mylę....

Tak - jest Pan w błędzie,jest lepiej , sędziowie po zawodach w Kłodzku już kopią fundamenty pod swoimi rezydencjami...

Tytuł:
PostNapisane: N paź 01, 2006 12:17 pm 

Wracają wspomnienia:
http://www.teamxray.com/teamxray/news/newsdesc.php?news_id=931&kategoria=931&catName=XRAY%202nd%20&%203rd%20in%20Longest-ever%20Polish%20Race

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona