Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 3:51 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):
Jak zawodnicy będą narzekać to zamiast słabych imprez nie będzie ich wcale.
Nie ma w Polsce torów asfaltowych. Imprezy są organizowane w miejscach przypadkowych.

Dziękuję za uwagę
Jacek

Panie Jacku chyba Pan nie był na zawodach w Kłodzku...
Życzę Warszawie chociaż takiego toru...niespełniającego wymogów :)

Cieszę się, że jest taki tor jak w Kłodzku.
Czy to oznacza, że wszystkie imprezy mają być w Kłodzku ?
Czy Marek sobie poradzi z kilkoma imprezami np. co dwa tygodnie na przełomie maja i czerwca?
Czy zawodnicy z oddalonych miast mają ochotę tam jeździć co dwa tygodnie.
Z tego co słyszałem od zawodników z Warszawy to już im się po prostu nie chce.

Kiedyś w Nowym Sączu w jednym roku były 3 imprezy. Strefa, MP, Grand Prix.
Teraz na szczęście mamy rozrzut. Trochę tu, trochę tam. Jedne imprezy są lepsze inne gorsze.

Zapraszam do dyskusji

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 4:41 pm 

To ja jeszcze coś powiem bo w czasie zawodów nie rzucałem zbytnio pochwałami ale czytając te wypowiedzi trochę zmieniłem zdanie. Po pierwsze: przyczepność NIE była taka zła, dało się tak ustawić model aby jechał tak jak zawodnik chce, trzeba było po prostu troche przy modelu podłubać. Odległość do zawodów, nie widze powodów do narzekań w końcu to zawodnicy z centrum i północy nie raz jechali kawał na zawody żeby zobaczyć coś co ich nawet nie przypominało. Organizacja zawodów też taka zła nie była (pomijając opóźnienie przy rozpoczęciu startów) i wiem ile sił trzeba włożyć w organizacje takiej imprezy (mój tata też kieeeedyś próbował), więc rozumiem złość organizatorów z powodu uwag i będą zawsze tacy z uwagami co do organizacji - taka widać rola organizatora :D . Tor: był jaki był, po całym dniu jeżdzenia dało się wjeździć i nie zwracać uwagi na linie, deski są też choćby w Kłodzku. Tak naprawdę złe były krawężniki i to ze względu że ktoś inny mógł nas na nie wepchnąć, ale przynajmniej w IC-8 klasa zawodników okazała się na tyle wysoka, że wiedzieli, że nie opłaca się wpychać na prostej bo za dużo to może kosztować. W sumie dobrze, że zawody wogóle były, mogło być lepiej i miejmy nadzieję, że tak będzie za rok i zawody w stolicy będą wzorem dla innych. Na razie cieszmy się tym co mamy. Brawa jeszcze dla Norberta za pomysł na wreszcie jakieś inne nagrody niż standardowe "garnki".
Co do porównana z Jelczem to nie wiem o co chodzi z "zabójczymi oponami" - to są chyba najłagodniejsze bandy jakie mamy. Najchętniej nie wybierałbym między zawodami tylko pojechał na obydwie imprezy żeby móc po prostu pojeździć.

Grzesiek wiem, że nie zgasiłeś mi modelu specjalnie, że to i moje i twoje nerwy podczas finału, każdemu się zdarza, oby więcej nie :) .
Jeszcze jedno: może nie powinienem, ale powiem coś w związku ze zderzeniem Dawida z Pawłem, bo akurat jechałem przed Dawidem i widziałem całą sytuację. Paweł jeżdżenie w tej klasie wymaga już od zawodnika brania podczas jazdy pod uwagę modeli innych zawodników, a zdenerwowanie Dawida byś zrozumiał jakbyś walczył cały sezon o wysokie miejsce w Pucharze Serpenta i ktoś nie mający na nie szans zmniejszyłby twoje na miejsce w czołówce.

Jacek nie wiem kto ale ja na pewno nie jestem znudzony Kłodzkiem i ciesze się, że jest tam tak dobry tor, chociaż daleko.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 5:03 pm 

Jechaleś za mną i dales rade uciec - to wiem na pewno. Jakbyś jechał przede mną to byś sie w niego wpakował osobiście :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 6:13 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

Cieszę się, że jest taki tor jak w Kłodzku.
Czy to oznacza, że wszystkie imprezy mają być w Kłodzku ?
Czy Marek sobie poradzi z kilkoma imprezami np. co dwa tygodnie na przełomie maja i czerwca?
Czy zawodnicy z oddalonych miast mają ochotę tam jeździć co dwa tygodnie.
Z tego co słyszałem od zawodników z Warszawy to już im się po prostu nie chce.

Kiedyś w Nowym Sączu w jednym roku były 3 imprezy. Strefa, MP, Grand Prix.
Teraz na szczęście mamy rozrzut. Trochę tu, trochę tam. Jedne imprezy są lepsze inne gorsze.

Zapraszam do dyskusji

Panie Jacku nie taka była moja intencja,ale może wyliczymy zawody w tym roku w Warszawie.Reszta kraju wypada blado.
Zawody powinny odbywać się na torach i taki jest w Kłodzku.Niechęć do Kłodzka może być spowodowana zazdrością i wynikającymi z niej kompleksami.Ale osobiście znam kilku zawodników ze Stolicy i wiem,że Kłodzko sobie chwalą.Może to chodzi o ludzi z Pana otoczenia,zwłaszcza o tych którzy nigdy w Kłodzku nie byli...
W małym mieście oddalonym od sponsorów jest trudniej(i deski się maluje też do 12 w nocy,ale trzy dni wcześniej :D )

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 6:54 pm 

W każdym razie wiem, że o ile wogóle zdążyłeś zareagować to miałeś do wyboru albo model albo krawężnik - wybrałeś to co było teoretycznie miększe :wink:

I żeby nie było: nie sugeruje, że zrobiłeś to specjalnie :!:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 7:00 pm 

A wiesz co jest najśmieszniejsze z tego wszystkiego? Ja uderzywszy go w bok skasowałem przód a on bez szkód (nie wiem czy były, bo się nie chwalił) pojechał dalej.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 30, 2006 7:21 pm 

Finały.
3.18 Wyścigi finałowe rozgrywa się w oparciu o kolejność wyników eliminacji.

Wynika z tego, że jeżeli kogoś nie ma w wynikach z eliminacji, to i nie ma go w finale. Ale nawet już nie chodzi o to po prostu szkoda punktów tak by było zawsze jeszcze ciekawiej w Kłodzku chociaż i tak są małe różnice.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 12:22 am 

Marcin
Tu nic nie ma napisane ze nie moge wziac udziału w finale bo zawodnik , który sie zgłosił na zawody jest automatycznie wpisany w eliminacje a jezeli zadnej nie pojechał tzn , że zajął ostatnie miejsce
Taka sama sytuacja , miała miejsce tydzień wczesniej w Zgierzu ( na kilku innych zawodach również) gdzie jeden z zawodników nie startował w eliminacjach a wystartował w półfinale nie było protestów ,posądzania o wałki itd...
Gdyby było napisane "zawodnik który nie startował w eliminacjach nie ma prawa startu w finałach" to co innego

Dawid skoro Ty rozwaliłes przód to dlaczego ja pojechałem dalej ?? Dlatego ze piszesz głupoty bo w rozmowie ze mna po finale powiedziałes ,że zgasł silnik i nie mogłes go odpalić ale 2 dni póżniej na forum czytam ze pól modelu Ci urwało . Bądż poważny

I jeszcze jedno Marcin napisałeś:

"Paweł jeżdżenie w tej klasie wymaga już od zawodnika brania podczas jazdy pod uwagę modeli innych zawodników"

mam przez to rozumiec , że w innej nie trzeba
to powiedz to gosciowi który w zeszłym roku w Goslinie wjechal mi w dupe przez co spadłem z 2 miejscaw finale na 7 . Ja startowałem w 6 imprezach On w dwóch .
Tylko ,że ja nie płacze bo taki jest ten sport kazdemu sie moze zdarzyć
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 10:45 am 

No w sumie masz racje, ale chyba jednak żeby być zakwalifikowanym trzeba wykręcić jakikolwiek wynik, mogę się mylić, ale tak mi się wydaje. Jeżeli ten gość w Goślinie rozwalił ci model ze swojej winy, to teoretycznie powinien być ukarany, był?

PS: Swój udział w dyskusji uważam za zakończony, bo w sumie mnie nawet ona nie dotyczy i sorry jak ktoś "ucierpiał moralnie" w związku z moimi komentarzami

Ostatnio edytowano Śr lip 05, 2006 7:41 pm przez Marcin Kapkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 9:34 pm 

Marcin tak naprawde ten punkt jest niesprecyzowany i wszystko zalezy od jego interpretacji .Natomiast krew mnie zalewa jak słysze ze zrobiłem wałek jestem za stary i za poważny aby robic cos takiego .
A co do Gosliny zdarzenie miało miejsce przed samym stolikiem sedziowskim sedziowie jednak tego nie widzieli .
Po wyscigu wnoszenie protestu nie miało sensu mnie by to miejsca nie zwróciło a zawodnik który mnie trafił był doswiadczony i napewno nie zrobił tego z premedytacją .
W off roadzie jest to rzecza czesto spotykana i nikt do nikogo nie ma żalu .
A co do zderzenia to był czysty przypadek poprostu znalezlismy sie z Dawidem w złym czasie na złym zakrecie . Ja nie zrobiłem tego specjalnie a On nie miał szans na ucieczke .
Mam nadzieje Dawid, że nastepnym razem zanim napiszesz na forum takie posty przemyslisz to dwa razy ,bo po wypowiedziach zawodnika również widac jego klase .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 04, 2006 5:44 pm 

Powiem szczerze - rozwaliłeś mnie do reszty ostatnim zdaniem. Piszesz o klasie? A jaką klase masz na myśli? Nie pomyślałeś, ze zawodnik , który nie jest w stanie opanować swojego modelu też posiada jakąś klasę, dzięki której skutecznie eliminuje innych, którzy napatoczą sie w odpowiednim czasie w odpowiednie miejsce? Widzisz w moim oku włos, a belki w swoim niestety nie dostrzegasz. Przyznaje - mogłem po wyscigu nic nie mówic, spuścić głowę i odejść niemy, bo to, co powiem będzie mogło zostać wykorzystane przeciw mnie. Następnym razem zastanowie się, czy wogóle zabierac głos w dyskusji, która i tak jest ukierunkowana na odpowiedni dla niektórych tor rozumowania.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 04, 2006 7:18 pm 

Chłopaki, wyluzujcie

Dawid, a pamietasz jak "władowałes" mnie na deske na koncu prostej w półfinale ósemek w tamtym roku na zawodach w Nowym Saczu ? dzięki czemu nie ukonczyłem tego pół finału - omijajac fakt ze prowadziłem. Nic sie nie odezwałem, do dziś.
Naprawde było az tak źle zeby sie tak "żreć" ?
No chyba że było - nie wiem, mnie z Wami nie było.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 04, 2006 8:55 pm 

No to mnie załatwiłeś, na cacy. Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 7:54 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
No to mnie załatwiłeś, na cacy. Dzięki

kto mieczem wojuje...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 05, 2006 10:04 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
Następnym razem zastanowie się, czy wogóle zabierac głos w dyskusji,.

I tym optymistycznym akcentem zakończmy te jałową dyskusje .
Zapraszam do off roadów
Pozdrawiam
PS Areczku ja jestem wyluzowany

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona