Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 3:52 am

Czy jesteś za jedniową organizacją zawodów ?
Tak 52%  52%  [ 23 ]
Nie 48%  48%  [ 21 ]
Liczba głosów : 44
Autor
PostNapisane: Śr cze 07, 2006 7:44 am 

Zapraszam do dyskusji na temat przyszłego sezonu halowego. Przedstawię moje sugestie.

1. Propozycja organizacji zawodów w cyklu jednodniowym
Wtedy jednego dnia odbywałyby się eliminacje i finały w poszczególnych klasach. Myślę, że taki system organizacji pomógłby wielu osobom pojawić się na zawodach. Wiadomo że jednodniowy wyjazd jest o wiele łatwiejszy do zrealizowania niż dwudniowa wyprawa. Oczywiście konieczny byłby podział klas na poszczególne dni i moja propozycja jest taka:

sobota - E10 TS, 540, STD, E-18 STD i Open

niedziela- E10 Open, E12, Madfightery i bagusy o ile będą te klasy rozgrywane

Aby uniknąć braku czasu w sobotę należałoby dokonać pewnych korekt w klasach.

2. Propozycja zmian w klasach "sobotnich"
Jednym ze sposobów zmniejszenia ilości biegów w sobotę jest wymuszenie stosowania tylko srebrnego silnika w TS. Spowoduje to, że klasa ta będzie rzeczywiście dla początkujących i opuszczą ją najlepsi, którzy jeżdżą na czarnych Tamiyach (uzyskując wyniki na poziomie klasy DTM540)i przejdą do DTM540, w której notabene większość i tak jeździ. W 540 jest podział na kategorie wiekowe więc każdy odnajdzie tam swoje miejsce. Dzięki temu odpadnie conajmniej jedna grupa TS co tylko nieznacznie zwiększy ilość zawodników w 540. Kolejna sprawa to ograniczenie grup finałowych do maksymalnie dwóch - dodatkowa moblilizacja do dobrej jazdy. Kolejna kwestia to E18. Jak wiadomo w STD i Open startują prawie ci sami zawodnicy, pytanie czy klasa STD jest potrzebna ? Zapraszam do dyskusji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 09, 2006 10:01 am 

Jak widać nikt nie wyraża sprzeciwu, czyli wszyscy są ZA :idea: ?? :oops: Mi propozycje się podobają :oops:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 09, 2006 12:43 pm 

Co do mikro STD. sądze, że ta klasa powinna zostać bo jeździ w niej klika zawodników nowych a pozatym ona uczy jezdzic modelem mikro i chocby ustępować dublującym !

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 09, 2006 1:34 pm 

Zgadzam się z Erikiem, STD18 powinien zostać dla początkujących (tu może sugestia, żeby starzy wyjadacze z OPEN18 już nie robili tłoku w STD i dali pole do popisu nowym modelarzom)
Co do podziału Sobota/Niedziela generalnie może być, tylko chyba nie z takim ułożeniem klas, w sobotę chyba będzie za dużo zawodników, a w niedzielę (OPEN i E12 ) za mało.

...MadFlajery? to chyba nie ta bajka :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 09, 2006 3:09 pm 

[quote="Krzysztof Rafalski"](tu może sugestia, żeby starzy wyjadacze z OPEN18 już nie robili tłoku w STD i dali pole do popisu nowym modelarzom)
quote]

co do tego - czasem dobrze jest się "czepić" lepszego zawodnika (np. Marka Kusiakiewicza) i wtedy można się i nauczyć ładnie jechać i dobrze pojechać :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 22, 2006 12:32 pm 

Ale z tego co widac wiekszosc jest przeciwna :(

Wg mnie swietny pomysl, ze wzgledu na koszty startu w zawodach, i dajacy mozliwosc startowania w kilku klasach bez mechanika, dodatkowych kompletow ogniw, drugiej ladowarki , zasilacza, aparatury (nie kazdy ma pamiec modeli - ja nie mam) itp.

Mam nadzieje ze pomysl sie przyjmie (mimo przewazajacych sil reakcji) bo co tu duzo gadac, wracajac z Nowego Sacza zalowalem, ze nie mam dodatkowego modelu w innej klasie. Az sie prosilo zostsac dzien dluzej :)

Mysle ze obecna sytuacja faworyzuje tych ktorzy przyjezdzaja calymi rodzinami, oraz tych najbardziej zamoznych - bo majac dobry sprzet mozna sie zmiescic w czasie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 8:23 am 

proponuje, poczekac na wynik ankiety, jak wypowie sie 100 zawodnikow, czyli ca 30% zawodnikow, bedzie obraz sytuacji.

ludzie sa na wakacjach i nie mieli okazji sie wpisac.

jednodniowki to olbrzymie ulatwienie, dla mlodzikow, gdyz latwiej przekonac rodzica na wyjazd 1dno dniowy, nie wspomne o kosztach.

gorzej z klubami, gdyz dotej pory wszyscy jechali razem, obnizalo koszty transportu w klubie.

jak bedzie liczone startowe, moze znizka dla dwudniowcow?

ja jestem za jednodiowkami, z przyczyn rodzinnych, choc bede musial moim tt01 jezdzic w 540 a nawet w skrajnym przypadku w standardzie, gdyz tez bym chcial pojezdzic :-) w tym dniu co syn.

pozdrawiam wszystkich halowcow.

Mikolaj

ps: przepraszam za brak polskich liter, pisze z komorki

Tytuł:
PostNapisane: So sie 19, 2006 5:41 pm 

absolutnie jestem przeciwny rozgrywaniu zawodów w jeden dzień. Raz byłem na takich zawodach i powiedziałem sobie nigdy więcej. Mnie osobiście w żaden sposób nie będzie się opłacało jechać do takiego na przykład kłodzka gdzie będę dymał ponad 400km w jedną stronę, przyjadę na zawody już zmęczony i potem wieczorem będę wracał z zapałkami w oczach bo nie opłaca się w tym momencie kupować dobę w hotelu i jechać następnego dnia rano. Dla mnie to poroniony pomysł.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT