Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 28, 2026 9:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 1:12 am 

Mi-Mix napisał(a):
Ja w swoim Merolu jeździłem wszystkimi możliwymi rodzajami napędu

Ja tyz... niezla okazja zeby sie pochwalic...
_marcin_ napisał(a):
Paweł napisał(a):
_marcin_ napisał(a):
jak bym miał do wyboru 2WD lub 4WD to wybrałbym to pierwsze

Proponuje pojezdzic troche wiecej modelami ... :wink:

sorki w mojej wypowiedzi miałem na mysli to drugie 8)

spx :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 9:46 am 
Raflee

A co do tego napędu... to male poprawki....:
- Modeleme FWD np. FF-02 całkiem nieźle sie jeździ, bo on ma dociazony przód, to ejst zupełnie cos innego niz jak sie wyciagnie np. polosie z tylu i sie proboje jeździc... ja jak wyciagnolem tylnie polosce w moim kyosho to skrecac nei mogle, jak dalem gaz na full, a modelem FF spokojnie tak mozna... wkoncu nie robiliby takiego dziadostwa, co sie skrecac nie da... w TOP-STOCKU takim mdoelem mozna nawet walczyc o pierwsza 3.
- RWD - Z tym roznie jest... zalezy od modelu, ale zwykle sa tak projektowane, zeby tyl był cieżki i sie dobrze trzymal i tak powinno byc, a jak Ty wyciagnoles pasek (albo wałek) do napedu na przód i został Ci tylko tył to napewno bedzie rzucac, bo 4WD ma rozłożony cieżar na wszystkie koła a zobacz sobie model, co ma seryjnie 2 wd, to troche inaczej to wyglada. Ja w swoim KYoshu mam dodatkowe dziury w plycie podlogowej zeby przesunac pakiet blizej tyłu, jakbym wyciadnol pasek to jeździloby sie całkiem podobniej ak normalnym 2WD
- 4WD - GÓRA!!!!!!!! ;) Od tego nei ma nic lepszego ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:12 am 

a jeśli w modelu seryjnie jest zainstalowany 2WD ale jest możliwość rozbudowy do 4WD to przypuścmy że zakładamy 2 dyfer to jego ciężar (tego dyfra) wystarczy aby dociążyć przód. powiedzmy że model waży około 2kg a dyfer 0,1kg... a może model od początku jest dociążony na 4WD i tylko czeka aż ktoś go rozbuduje... jak to jest??

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:15 am 
Raflee

Moze byc tak jak w moim, ze koszyczek na pakiet mozna przesunać do przodu, ale cos w tym stylu, w np. seryjnym Asso tc3 jest miejsc na 7cel i przeuwajac 6 cel na przód, albo na tył mozna dociazac model...
Albo przez przyklejane ciężarki np. 5g, 10g itd.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:21 am 

tylko że u mnie ten koszyczek już jest maksymalnie z przodu (jest gdzies mniej więcej na środku... no ale na 4WD u mnie na razie się nie zanosi może za rok... Raflee powiedz ile by mnie kosztowało u ciebie ściągnięcie takiego elementu?? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=31115 powiedzmy że chciałbym dac 10 euro no moze 15 euro... możesz (jeśli to możliwe) podać mi przybliżona cenę dla tych dwoch opcjii

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:25 am 
Raflee

Za 10e - 130 zl za 15e - 154 zl ,ale jak cos to trzeba z gosciem gadac, zeby po polski wyslale, bo nie zawsze chca... Liczylem to przesylka nieubezpieczona, bo ubezpieczona wyjdzie Ci ponad 200 zl ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 10:35 am 

Cytuj:

To miałabyć jakaś docinka, czy jak? bo nie zrozumiałem kontekstu...

Raflee --> Masz rację. Rozłożenie ciężaru to dosyć ważna sprawa. Ale wydaje mi się, że kombinowanie z rozłożeniem wagi ma sens tylko w topowych, zawodniczych modelach. W "zwykłych" takich jak mój kyosho alpha 2 czy tl-01 nie ma to raczej sensu. Podejrzewam również, że w samochodach które mają 2wd rozbudowywany do 4wd, nie zastanawiano się nawet zbytnio nad rozłożeniem ciężaru.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 11:40 am 

Mi-Mix nie odbieraj tego jak docinkę przypuszczam że paweł tez chciał się pochwalić i podparł się twoim postem... wczytaj się w jego zdanie

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 3:25 pm 
Loip666 Ja jestem bardziej początkujący niż ty, ale mam nadzieje że sie jeszcze podciągne :lol:
Jak sobie czegoś nie kupie to chyba zwariuje :lol: I powtarzam pytanie: Czy 4WD zbiera dużo więcej energi akumululatorkom niż 2WD ? Jest duża różnica? I jak to sie ma do prędkości, głośności itp.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 4:25 pm 

Mi-Mix napisał(a):
Cytuj:

To miałabyć jakaś docinka, czy jak? bo nie zrozumiałem kontekstu...
[quote]
Ni... tak sie pochwalilem ... :wink:
PS
4wd nie zabiera duzo wiecej pradu niz 2wd. Vmax mniej wiecej taki sam, przyspieszenie lepsze, troszeczke glosniejszy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 4:52 pm 
Tak sobie myśle że z tego to chyba nic nie wyjdzie. Po pierwsze trudno bedzie znaleźć jakiś model a po drugie problem z przesyłką...Kurde.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 6:38 pm 
Możecie podać mi linki do polskich sklepów internetowych z modelami?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 6:50 pm 

...chyba najwięcej jako takich modeli jest na www.arthobby.pl tylko chyba oni biora od ciebie zamówienie i potem dopiero sprowadzają... co nie zmienia faktu że sporo propozycji róznych autek mają na swojej stronie... po za tym u rojny chyba z pare modeli jest na www.riku.com.pl i na www.ehobby.pl jest tego tez dośc sporo

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 7:44 pm 
Jednak podziekuje za nowe modele :lol: Poszukam używanych... Bo około 600 zeta za najtańszy model to lekka przesada. I pytanie: Czy na silniku spalinowym trzeba jeździć na specjalnym paliwie ( nitrometan czy coś takiego :lol: ) Czy można Kupić normalną benzyne na CPN'ie i uszlachetnić ją jakimiś dodatkami no i oczywiście olejem ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2003 7:57 pm 

nie, cpn odpada to musi być specjalne paliwo modelarskie... ono składa się głównie z metanolu plus jakis olej i ten nitrometan, ale na paliwie bez nitrometanu tez można jeżdzic... no i takie paliwka sa kilkaktrotnie razy droższe niż te z cpn, zobacz sam http://riku.home.pl/sklep/index.php?cPath=23_24

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona