Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 10:39 pm 

Czytając w tym temacie powyższe posty, szczególnie ten Jacka odnośnie flag, marki i dziwnego godła przypomniała mi się pewna, teraźniejsza i autentyczna anegdota. Co do firm, flag i przynależenia do danego teamu w Polsce mogę powiedzieć jedno, niezależnie jaka będzię Państwa, i Wasza reakcja.
Z okazji Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej, niemiecka firma bodajże MDM wybiła okolicznościowe medale dla Vipów i dzieci uczestniczących w całej Paradzie. Zgadniejcie z czym kojarzą się różne państwa dla Niemców.

- Holandia - tulipany i wiatraki
- Norwegi - łososie
- U.S.A - Statua Wolności
- Francja - Wieża Eifla,

I tak by można było wymieniać gdyby nie było na MŚ Polski (cieszę się że uczestniczy :D :D :D )

Polska jak to Polska,..... na medalu Niemcy wybili dwie (2-dwie szt) gęsi na łące i pastucha w kapeluszu z rózgą. Znają Nas wszędzię czyżby to nie gęsi a Kaczorki i uczłowieczony poganiacz bydła Andriu L.????
Poprotu lipa,.... Nasze władze się lekko zbużyły ale co można jeśli w dalszej kolejności to same indywidualności z pedagogiem ministrem edukacji.

Teraz poważnie, jeśli LOK lub inna wiodąca organizacja patronująca zawody rangi MP będzie zachowywała się tak jak robi to na dzień dzisiejszy, to na pewno wybiorę oferty dystrybutorów, ....wiodących organizatorów imprez, którzy potrafią profesjonalnie przygotować zawody rangi GP czy inne jak firma ATA, czy DEFENA. Poczekamy jeszcze na kryty tor w Łodzi sponsorowany przez HPI Polska i dołożę wszelkich starań aby organizowane były tam zawody. Jeszcze troszkę czasu a na MP sygnowanych przez LOK będą jeździli tylko początkujący chcący zdobyć obycie techniczno - organizacyjne zawodnicy. Chociażby jak ja ale jeśli na takich zawodach nie będzie lepszych zawodników odemnie, to niestety będę jeździł tam gdzie i oni uczestniczą bez jakiegokolwiek wyrzutu że ominął mnie tytuł MP z klasie TS, DTM-540 czy Micto standard seniorów..

Z ENERGETYCZNYM pozdrowieniem,

Arkadiusz Flejszer

Ps. Koncern w którym pracuję postaram się aby niebawem w pewnym stopniu pomógł w organizacji profesjonalnych zawodów, z tym że dla elektryków tak że energii nam nie zabraknie.

http://plock.energa.pl/index.xml

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 6:23 pm 

czegos tu nie rozumie, jaki cel chce osiagnac sprzedawca opon, jak zmusi mnie do uzycia tych opon, to z przekory juz nigdy nie kupie od niego ani opon ani...

i zrobit tak z 30tu zawodnikow.

chyba ze te opny sa tak cudowne... ale moze by dal extra po komplecie po zawodach i wowczas mialbyn szanse porownac je np z rojnoiwskimi...

moze liczy na reklame, bo opony wytrzymaly 12h, ale dlaczego moim kosztem.

pisze sie tu o sponsoringu zalog, przez dostawcow, ktory czesto jest ulamkiem kosztu zespolu.

jak ludzie podsumuja to okaze sie ze wystartuja tylko 4 zalogi obym sie mylil.

jeden dostawca wygrywa cena, drugi wiedza a trzeci wsparciem zawodnikow i imprez.

jak w handlu.

jest tesco
amway
macro
blue city
oxford street

i wszyscy prosperuja i nie filozofuja.

zawodnik wybiera kto go zasponsoruje, jesli jest na tyle dobry ze ma wziecie.

organizator 12h zabronil nam tego wyboru, wiec nastepnym razem moze byc wybor organizatorow.

wracajac do sprzedawcy opon, moze ta impreza przyniesie zysk w postaci uznania producenta za duzy jednorazowy zakup, moze reklama iz jest organizatorem 12h tez bedzie dosc wymierna a ze paru zawodnikow sie skrzywi i pokrzyczy... jest bez znaczenia.

pozdrawiam

zawody juz coraz blizej...

Mikolaj

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 6:49 pm 

Mikołaj Barakoński napisał(a):
czegos tu nie rozumie, jaki cel chce osiagnac sprzedawca opon, jak zmusi mnie do uzycia tych opon, to z przekory juz nigdy nie kupie od niego ani opon ani...

chyba ze te opny sa tak cudowne... ale moze by dal extra po komplecie po zawodach i wowczas mialbyn szanse porownac je np z rojnoiwskimi...

pisze sie tu o sponsoringu zalog, przez dostawcow, ktory czesto jest ulamkiem kosztu zespolu.

jeden dostawca wygrywa cena, drugi wiedza a trzeci wsparciem zawodnikow i imprez.

jak w handlu.

jest tesco
amway
macro
blue city
oxford street

organizator 12h zabronil nam tego wyboru, wiec nastepnym razem moze byc wybor organizatorow.

wracajac do sprzedawcy opon, moze ta impreza przyniesie zysk w postaci uznania producenta za duzy jednorazowy zakup, moze reklama iz jest organizatorem 12h tez bedzie dosc wymierna a ze paru zawodnikow sie skrzywi i pokrzyczy... jest bez znaczenia.

pozdrawiam

Mikolaj

Troszkę tu,bez obrazy, dyletanctwa.Po pierwsze każdy zawodnik wie ,że opony Vtec firmy LRP są oponami renomowanymi.Zarówno na zawodach LRP w Niemczech,jak i na GP EFRA w Pradze,a nawet na lokalnych zawodach w Svitawach obowiązkowy był zakup właśnie tych kół(kpl.sklejone z wkładkami).
Na LRP startowała czołówka światowa i nikt nie oponował.Może to życie i sytuacja w kraju jest powodem,że u nasz co niektórzy doszukują się wszędzie przekrętów.A to poprostu starając się wprowadzić standardy światowe,malkontenci dają dowód,że jesteśmy "wiochą".
Ja osobiście mając okazję z każdych zawodów przywiozłem sobie jeden dodatkowy kpl.kół z czego byłem i jestem b.zadowolony.
Skoro Reinhard i Groskamp jeżdzili na tych kołach to o czymś świadczy.
Sprawa jest prosta,jeśli warunki i przepisy nie odpowiadają nikt nikogo nie zmusza...
PS.Rozumiem,że następne zawody organizuje Pan Mikołaj-Św.Mikołaj i da wszystko za darmo.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 8:46 pm 
Administrator forum

Mikołaj,

Dobra rada na przyszłość - zanim zaczniesz cokolwiek pisać a zwłaszcza bzdury (porównując opony LRP z oponami od ROJNY) to napisz sobie wszystko w notatniku, przeczytaj 10 razy i wklej na forum jak uznasz ze wszystko jest OK.

Wyobraź sobie że KAŻDA firma która COKOLWIEK sponsoruje od naklejki na szybę samochodu poprzez modele, opony i inne rzeczy - ZAWSZE liczy na REKLAME swojego produktu. Normalna sprawa.

Zawodnik wybiera kto go zasponsoruje... i kończy się na sponsoringu rodziców :)

Już pare postów wcześniej pisałem że : WYŚCIG 12H W KŁODZKU NIE JEST NASTAWIONY NA ŻADEN ZYSK. ORGANIZUJĘ TA IMPREZĘ BO CHCĘ, BO LUBIE A NIE PO TO ŻEBY Z MODELARZY ZEDRZEĆ KASĘ DO KIESZENI.

Przytoczę jeden argument: 120zł na zawodnika w drużynie - mówię o kierowcach - nie jest zawrotną kwotą. I nie sądzę aby w tym śwaiatku w jakim się obracamy była to kwota zbyt wygórowana.

Przepraszam za ton mojej wypowiedzi ale nie lubię jak ktoś pisze rzeczy których nie przemyśli.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 9:08 pm 

Witam
Czy Organizator musi sie,az tak tłumaczyc.?
Chyba "NIE"

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 12:36 am 

Marku

BZDURY - CHMURY - poniższe przeczytałem 3razy - 10ć razy to zawiele- wybacz :-)

Pisząc to wiedziałem że dyletanci właśnie się doczepią do tego porównania z Rojną i takich wyrywczych profesjonałów moge sobie odpuśić.

A co do opon z rojny to, niektórzy uświadomią cię że stawali na pudłach we wszystkich klasach jeżdząc nie tylko na kapciach LRP.

Twój ton nie pasuje do tego forum i tematu gdyż jesteś ojcem chrzestnym tych zawodów i powinieneś uszanować uwagi i krytykę uczestników. Tu upodabniasz się do innych instytucji w działce RC nie wymienię nazw.

Łapiesz się pobocznych tematów bo wiesz, że nie masz rzeczowych argumentów by wytłumaczyć innym, że drożej to lepiej jak mogło być taniej :-)

KAŻDA FIRMA nie każe płacić innym za swoją reklamę.

Nie mam zamiaru organizować zawodów nawet 72h chyba że święty Mikołaj zainwestuje w taką imprezę.

Zawody Ty organizujesz, jak każesz płacić zapłacę i nawet po 120zł za głowę bo nie mam wyjścia, ale jakby to było 200zł to biedniejsi członkowie teamu musieliby podziękować a i teraz będzie im cięzko wyskoczyc ze stówy.

Wiem że Ty masz swój rozum i logiczny jesteś i podobnie jak ty ja też nie jestem w ciemię bity a nie umiemy sobie wytłumaczyć tej sytuacji z oponami - nie przekonałeś mnie - widocznie wszystkiego nie wiem by to zrozumieć.

Napisz na forum np: LRP wystartowało z tematem i należy mu się coś z tego a nie stać go na wyłożenie kasy na darmowe oponki albo pojsc po kosztach lub z małą stratą, a że inni mają gest i dali silniki czy budy... to niech zrobią konkurencyjne zawody i tam bawią się w świętego Mikołaja.

Pozdrawiam, mam nadzieje ze 12h będzie najlepszą imprezą roku, bo Marku przyzwyczaiłeś mnie i innych do najwyższego poziomu o czym wielokroć na tym forum pisałem oraz inni. Dobra opinia też jest powodem że parę teamów się odrazu zgłosiło.

Mikołaj (nie święty)

PS: Mi by wcale nie przeszkadzało gdyby organizatorzy zarabiali na tych imprezach.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 7:30 am 

A co do opon z rojny to, niektórzy uświadomią cię że stawali na pudłach we wszystkich klasach jeżdząc nie tylko na kapciach LRP.

Twój ton nie pasuje do tego forum i tematu gdyż jesteś ojcem chrzestnym tych zawodów i powinieneś uszanować uwagi i krytykę uczestników. Tu upodabniasz się do innych instytucji w działce RC nie wymienię nazw.

Łapiesz się pobocznych tematów bo wiesz, że nie masz rzeczowych argumentów by wytłumaczyć innym, że drożej to lepiej jak mogło być taniej :-)

KAŻDA FIRMA nie każe płacić innym za swoją reklamę.

Zawody Ty organizujesz, jak każesz płacić zapłacę i nawet po 120zł za głowę bo nie mam wyjścia, ale jakby to było 200zł to biedniejsi członkowie teamu musieliby podziękować a i teraz będzie im cięzko wyskoczyc ze stówy.

Wiem że Ty masz swój rozum i logiczny jesteś i podobnie jak ty ja też nie jestem w ciemię bity a nie umiemy sobie wytłumaczyć tej sytuacji z oponami - nie przekonałeś mnie - widocznie wszystkiego nie wiem by to zrozumieć.
Napisz na forum np: LRP wystartowało z tematem i należy mu się coś z tego a nie stać go na wyłożenie kasy na darmowe oponki albo pojsc po kosztach lub z małą stratą, a że inni mają gest i dali silniki czy budy... to niech zrobią konkurencyjne zawody i tam bawią się w świętego Mikołaja.

Pozdrawiam, mam nadzieje ze 12h będzie najlepszą imprezą roku, bo Marku przyzwyczaiłeś mnie i innych do najwyższego poziomu o czym wielokroć na tym forum pisałem oraz inni. Dobra opinia też jest powodem że parę teamów się odrazu zgłosiło.

Mikołaj (nie święty)

PS: Mi by wcale nie przeszkadzało gdyby organizatorzy zarabiali na tych imprezach.

Marek na wypowiedzi takich "fachowców"poprostu nie reaguj-to chyba impreza nie dla nich.Jak będziesz się czół ze świadomością,że komuś kazałeś zapłacić.
Pan Barakoński nie raz dał dowód małej wiedzy zawodniczej-wielokrotne problemy z kwarcami,a na imprezie w Kłodzku stworzył sytuację,mało powiedziane ,nieelegandzką z sędziami(na to wszystko patrzyła młodzież),a teraz wypowiada się na temat opon.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 10:05 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Mikołaj,

Dobra rada na przyszłość - zanim zaczniesz cokolwiek pisać a zwłaszcza bzdury (porównując opony LRP z oponami od ROJNY) to napisz sobie wszystko w notatniku, przeczytaj 10 razy i wklej na forum jak uznasz ze wszystko jest OK.

Wyobraź sobie że KAŻDA firma która COKOLWIEK sponsoruje od naklejki na szybę samochodu poprzez modele, opony i inne rzeczy - ZAWSZE liczy na REKLAME swojego produktu. Normalna sprawa.

Zawodnik wybiera kto go zasponsoruje... i kończy się na sponsoringu rodziców :)

Już pare postów wcześniej pisałem że : WYŚCIG 12H W KŁODZKU NIE JEST NASTAWIONY NA ŻADEN ZYSK. ORGANIZUJĘ TA IMPREZĘ BO CHCĘ, BO LUBIE A NIE PO TO ŻEBY Z MODELARZY ZEDRZEĆ KASĘ DO KIESZENI.

Przytoczę jeden argument: 120zł na zawodnika w drużynie - mówię o kierowcach - nie jest zawrotną kwotą. I nie sądzę aby w tym śwaiatku w jakim się obracamy była to kwota zbyt wygórowana.

Przepraszam za ton mojej wypowiedzi ale nie lubię jak ktoś pisze rzeczy których nie przemyśli.

Marek, za bardzo sie rozdrabniasz.
Wystarczyło napisać: "Jesli nie wszystkim pasuje ? przykro mi, zawsze mozna zostac w domu i oglądać Teletubisie"

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 11:35 am 

w klodzku wasz sedzia przy mlodziezy uzyl slowa na litere k.. i nie byla to kupa, sedzina gdy mnie przeprosil przy wszystkich to malo, panowie.

w 6miesiecy nowicijusze idyletanci zebrali Mp W TS..

SORRY ZENADA

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 11:50 am 

w 6miesiecy nowicijusze idyletanci zebrali Mp W TS..

SORRY ZENADA

To nie jest argument potwierdzający słuszność śmiesznych poglądów.To zabrzmiało jak w kawale cyt."a u was biją murzynów..."

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 12:08 pm 
Administrator forum

Mikołaj, chcesz argumentów? Prosze bardzo :)

1. Od zeszłego roku z chwila powstania pomysłu tego wyścigu było wiadomo że będziemy WSZYSCY jeździć na jednych oponach za które TRZEBA BĘDZIE ZAPŁACIĆ.

2. O spotkaniu na zawodach tegorocznych w Nowym Sączu było wiadomo dośc długo. Zjawiło się na nich kilka osób, którym dziekuję - Ciebie tam nie widziałem.

3. Opony LRP są dobrymi oponami i długo sie zastanawiałem nad wyborem takiej a nie innej oferty.

4. Mogłem śmiało kupic opony w dowolnym sklepie z upustem a Wam, zawodnikom sprzedać je po delikatnie niższej cenie napychając swoja kieszeń - nie zrobiłem tego.

5. Skoro tak dużo mówisz o sponsoringu, upustach to dlaczego siedisz w cieniu i nie wyszłeś z propozycją - słuchaj mam taniej to samo, załatwie i będzie OK

6. Firma ATA wyszła z propozycja darmowych silników na zasadzie wypożyczenia na zawody. Z poczatku miały to być silniki SATURN potem LRP GT4 17 zwoi ale nic nie stanęło na przeszkodzie abym zadzwonił do dostawcy i powiedział - sorki, mam za friko silniki, zawodnicy będa mieli mniej do płacenia.

7. Jeżeli uważasz że upust 30% to mało - spróbuj hurtowo kupując dostać taki upuścik - zwłaszcza że tyczy on OPON, ELEKTRONIKI, AKUSÓW.

8. A na koniec bez obrazy dla wszystkich: Czy ja kogokolwiek do czegoś zmuszam? Raczej nie. Każdy decyduje o tym czy jedzie czy też nie. Jak narazie na 45 zainteresowanych KIEROWCÓW 3 osoby mają coś za złe.

9. I na koniec: mamy zupełnie różne pojęcie o organizacji zawodów i Organizatorach. Ja uważam że imprezy powinny być na bardzo wysokim poziomie i Organizator powinien tak wszytsko pozałatwiać aby do imprezy nie dołożyć. Ty natomiast nie masz nic przeciw aby organizator na tym zarabiał.... Tylko zarobek organizatora będzie kosztem ZAWODNIKÓW - a tego chyba nie wziąłeś pod uwagę.

10. Proponuję dać spokój z dyskusją i zabać się za szlifowanie formy żeby jej nie zabrakło w całym 12-godzinnym wyścigu :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 12:19 pm 

Dziękuję za profesjonalną odpowiedź, byłem w Sączu ale nikt nie raczył mnie zaprosić na spotkanie, a miałeś przyjemność pożyczyć odemnie siliniczek :-)

Ja przyjmuje twoje argumenty.

I uznaje twoje święte prawo orgnizatora a ty nie możesz ignorować głosu dwoch szefów teamów a w moim teamie pojedzie 2MP i 1VC i 1 IIVC MP - ja nie jade :-)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 2:33 pm 

panie Leslawie, kto co ma sobie udowodnic, niech udowadnia na torze a 12h to jest najwlasciwsze miejsce. jakosc jakichs tam opon to nie byl temat mojego postu.

do zobaczenia na torze.

Mikolaj Barakonski

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 2:47 pm 

Ale to co poza torem też jest ważne dla ogólnego wizerunku...
Strasznie się Pan obnosi z tytułami,czyżby "woda sodowa"?
A na oponach LRP jeżdzi czołówka światowa i nie są to jakieś kapcie...

Ostatnio edytowano So cze 03, 2006 2:53 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So cze 03, 2006 2:51 pm 

jak w handlu.

jest tesco
amway
macro
blue city
oxford street

pozdrawiam

Mikolaj

Faktycznie nie było mowy o oponach-troszkę konsekwencji w tym co się pisze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona