Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 3:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 10:17 am 

Modelarze posiadający inne podwozia niż wymienione próbują wymóc na Nas klasę otwartą.
Impreza jest kierowana w głównej mierze do Naszych klientów, amatorów którzy nie maja nic wspólnego z wielkim świadkiem modelarskim.
Założenia są takie aby obie firmy promowały swoje modele.
Omówiliśmy sobie zagrożenia związane z ograniczeniami i wszyscy jednogłośnie się zgodzili na takie rozwiązanie jakie zostało opublikowane.

Panie Lesławie zupełnie nie rozumiem czemu taka wrogość dotycząca Naszych projektów ??
Czy w jakiś sposób uraziliśmy Pana, albo czy przeszkadzamy Panu organizując zawody ??

Proszę Nas nie atakować. Potrzebujemy pomocy i wsparcia.

Dziękuję
Jacek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 10:38 am 

_marcin_ napisał(a):
Wracając jeszcze dyskryminacji podwozi z obcych stajni.....

.....Szkoda ze zamiast promować podwozia z własnej oferty sklepy nie próbują zacieśnić więzi z klientem nie patrząc na to ze modele tamiyi i serwis do nich można dostać także w innym miejscu - i to nierzadko nawet taniej.

Witam.

_marcin_ ( nota bene mółgbyś zarejestrować się tak, jak inni zawodnicy. Wiadomo by wówczas było z kim rozmawiam ), jeśli piszesz to PISZ PRAWDĘ.
W Warszawie w sezonie halowym i , jak do tej pory letnim odbyły się zawody ( bez jak piszesz " dyskryminacji innych stajni " ):
1. Puchar Blue City - główny organizator firma ATA.
2. Borzęcin - główny organizator firma Deffena i Norbert Omelańczuk , zresztą z teamu Deffeny.
3.IV eliminacja w Blue City - główny organizator firma ATA.
4. Puchar Tamiya - organizator firma ATA.
5. Halowe mistrzostwa Polski - organizator LOK ( sponsoring nagród min. ATA i Deffena ).
6. Bemowo - organizator HPI i OFNA.
7. Michałowice - Organizator LOK ( sponsor części nagród ATA i Deffena )

Jak widzisz na SIEDEM imprez CZTERY organizowały firmy DEFFENA i ATA, w organizacji i sponsoringu DWÓCH miały znaczący udział, JEDNĄ robiło HPI i OFNA.

W okresie letnim firmy DEFFENA i ATA ( pomimo, iż są sponsorem nagród w wielu imprezach w Polsce ) robią cykl imprez w temacie, którego piszemy, a DEFFENA w czerwcu robi imprezę dla "spalinówek" w Warszawie. W okresie jesienno-zimowo-wiosennym, będziemy kontymuowali CYKL IMPREZ " JEŹDZIMY Z DEFFENĄ I ATĄ " , nie przeszkodzi to nam jednak z organizacji innych imprez, w organizacji których do tej pory uczestniczyliśmy.

Powyższe przykłady świadczą chyba wyrażnie o tym, iż robimy wiele, aby jak piszesz "zacieśniać więź z klientem".

Piszesz, że niektóre produkty można kupić na rynku taniej niz u nas ( domyślam się , że w Rojnie ). PYTAM : CO, PRÓCZ CHĘCI SPRZEDAŻY ROBI TA FIRMA DLA ROZWOJU MODELARSTWA W POLSCE ? KIEDY ODBYŁS SIĘ JAKAIMPREZA, KTÓRĄ ZORGANIZOWAŁA ? Na to pytanie odpowiedż sobie sam i jeśli piszesz , PISZ CAŁĄ PRAWDĘ.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:11 am 

Artur Powałka napisał(a):
...zrób sobie przegląd Gościeradowskiej, sam zobaczysz, że Tamiya nie jest najpopularniejszą marką...

.......sprowadzi te zawody do rangi podwórkowych....

....Zawody tworzą zawodnicy, a nie organizatorzy. Nie będzie zawodników, nie będzie zawodów.....

Witam.

Artur, część spraw, które poruszasz w swoim poście została już wyjaśniona i nie będę się powtarzał.

Właśnie patrząc na " Gościeradowską" i inne , nie powiązana z nią działania DEFFENY i ATY sądzę, iż takie zawody, które organizujemy są jak najbardziej słuszne. Założenia tej imprezy przedstawił Jacek Ż. w poście powyżej, nie będę się więc powtarzał.

Gdy organizowaliśmy pierwszą imprezę w Blue City, wiele osób przed imprezą mówiło podobnie ( byli nawet tacy, którzy kazali pływać sędziom w fontannie :wink: ) - po imprezie zdania były zupełnie inne. Może jednak oceń tą imprezę gdy już się odbędzie ?.

Słusznie , imprezę tworzą zawodnicy ( raczej jej atmosferę i klimat ). Jednak , podobnie jak nie będzie zawodników - nie będzie imprezy, to również jak nie będzie organizatorów - nie będzie imprezy ? Chęć wzięcia udziału w tej imprezie jest indywidualną sprawą każdego z jej potencjalnych uczestników. Ja w imieniu organizatorów zapraszam do wzięcia w niej udziału - zwłaszacza, że jest to PIERWSZY ETAP Z WIĘKSZEGO CYKLU IMPREZ , KTÓRE PLANUJEMY RÓWNIEŻ W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWO-WIOSENNYM ( lecz o tym w swoim czasie ). Chyba,że nie będzie na nie chętnych ?

Pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Cz cze 01, 2006 11:32 am przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:11 am 

Robercie.. dodaj jeszcze RG-GS Cup w Rembertowie 1-2.04.06.... to tez Warszawa tak jak Michalowice i Łomianki :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:16 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
Robercie.. dodaj jeszcze RG-GS Cup w Rembertowie 1-2.04.06.... to tez Warszawa tak jak Michalowice :)

pozdrawiam

Witam.

Oczywiście zapomniałem o Rembertowie - które to zawody organizowała DEFFENA. Jest więc 5/2/1 na 8 imprez, które się odbyły w Warszawie.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:43 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Panie Lesławie zupełnie nie rozumiem czemu taka wrogość dotycząca Naszych projektów ??
Czy w jakiś sposób uraziliśmy Pana, albo czy przeszkadzamy Panu organizując zawody ??

Proszę Nas nie atakować. Potrzebujemy pomocy i wsparcia.

Dziękuję
Jacek

Panie Jacku,żadnej wrogości (mój sun ma dwa Corelly RDX,a więc jak najbardziej "związany"jest z Defeną),tylko słowa Pana Gosia cyt"zawsze jak zawody w Warszawie....",a ja byłem "zadymiarzem"nr 1 przed BC,uznałem ,że są skierowane do środowiska zamiejscowego.A tymczasem spór rozwija się pomiędzy dwoma moimi oponentami,P.Gosiem i P.Powałką(obaj z Warszawy)
Z mojej strony to tylko sugestia(nie wprost),żeby połączyli siły i znależli "wspólnego wroga" dla dobra imprezy,której mogę tylko pozazdrościć(odległość).

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:57 am 

Mimo że mam dzisiaj wisielczy humor to proszę o poważną odpowiedź od organizatorów imprez w Warszawie:
Czy warto kupić drugi model aby móc startować w zawodach organizowanych najbliżej naszego miejsca zamieszkania.
Czy będą to imprezy skierowane na masowość , czy też (może nieskromne pytanie ) również na wyczyn?
A jeżeli warto to model której firmy wybrać? Aby za jakiś czas nie okazało się że trzeba będzie kupić trzeci model.
Całkowicie poważnie. TŻ

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 10:46 pm 

Warszawa, ma problem, nie ma gdzie potrenowac na asfalcie, ani tez sie poscigac.
Jak bedzie tor z prawdziwego zdarzenia, problemy znikna.

A taki Tarnow tor zrobil!?

Teraz wysilkiem spolecznikow oraz 2ch firm odbeda sie zawody onroad asfalt, ktorych do tej pory w wawie nie bylo.

jak lok i inne instytucje nie chca zrobic nic w kierunku rozwoju wyscigow onroad w Wawie to musimy dostosowac sie do formy zawodow proponowanej przez Ate iDefene.

jak zawodnikow nie bedzie, to bedzie weryfikacja zalozen.

zawody typu gp sa bardzo dobrym uzupelnieniem MP, gdyz jest szkola nowicjuszy, sa kagankiem RC.

cel jest komercyjny, a w mniejszym stopniu sportowy.

Robert zaczal od GP w BC, i zapomnial juz o tym :-)

sukces takich imprez pozwoli np: na wprowadzenie wymogu uczestnictwa w paru GP by moc wystartowac w MP.

Ata i Defena teraz powinny zadbac o frekwencje... bedzie ciezko bo wtym samym czasie sa dwie inne konkurencyjne imprezy.

pozdrawiam.

Mikolaj
Katowice-Ruda-Warszawa.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 01, 2006 11:17 pm 

Jak ma się klasa WRC do przepisów zamieszczonych na stronie RCAUTO?
W jakiej formie będzie rozgrywana ta klasa:
- rajd
- rallycross
?
Szkoda, że brakuje E10 TC 540, chętnie bym wystartował, ale na Standard jestem za "cienki" :lol: i szkoda żebym zawalał drogę innym.

RajdyRC - Wielkie emocje w małej skali
LOS DESPERADOS RC Racing & Rally Team

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 5:14 am 

Robert Goś napisał(a):
Piszesz, że niektóre produkty można kupić na rynku taniej niz u nas ( domyślam się , że w Rojnie ). PYTAM : CO, PRÓCZ CHĘCI SPRZEDAŻY ROBI TA FIRMA DLA ROZWOJU MODELARSTWA W POLSCE ?

Na przykład sprzedajemy produkty w cenie sugerowanej przez producenta, a nie z dodatkowa marżą 80% :wink: Promocja modelarstwa to nie tylko organizowanie zawodów, prawda jest taka ze większość modelarzy na świecie nie ściga się na zawodach, lecz bawi się swoimi modelami z znajomymi w wolnym czasie, modelarstwo to nie tylko ściganie się na zawodach gdzie panują chore przepisy.
Tak, TAMIYA ma swój tor gdzie odbywają się zawody raz w tygodniu, i tu można się ścigać tylko modelami TAMIYA, ALE te zawody są za darmo !! organizator nie pobiera opłat z start na takiej imprezie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 6:46 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Mimo że mam dzisiaj wisielczy humor to proszę o poważną odpowiedź od organizatorów imprez w Warszawie:
Czy warto kupić drugi model aby móc startować w zawodach organizowanych najbliżej naszego miejsca zamieszkania.
Czy będą to imprezy skierowane na masowość , czy też (może nieskromne pytanie ) również na wyczyn?
A jeżeli warto to model której firmy wybrać? Aby za jakiś czas nie okazało się że trzeba będzie kupić trzeci model.
Całkowicie poważnie. TŻ

Witam.

Tadeusz , piszę dziś mając nadzieję, iż Twój humor uległ znacznej poprawie.
1. Imprezy w klasach tj. Mad Fighter są skierowane na masowość. Klasy " wyższe" są przewidziane dla zawodników jeżdżących wyczynowo. Impreza jest połączączeniem , nowicjuszy - przyszłych, mam nadzieję następców Mistrzów z doświadczeniem ( które nowicjusze będą mogli zapewne podpatrzeć ) profesjonalnych zawodników. Zasady rywalizacji będą takie - jak na każdej profesjonalnej imprezie.
2.Nie mogę ( i nie chcę ) wypowiedać się w dwóch pozostałych kwestiach. Mogę tylko dodać, że obie firmy planują ( po zakończeniu cyklu letniego ) cykl imprez jesienno-zimowo-wiosennych i dalszą współpracę w tym zakresie.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 6:50 am 

Witam.

Mikołaj, ten problem powinien rozwiązać się w niedługim czasie i mam nadzieję w końcu czerwca będziemy mieli tor dla klas " płaskich". Rozmowy na ten temat są w toku.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 11:59 am 

Szanowny Robercie.
Wczoraj miałem wisielczy humor. Tyle że dzisiaj mam bardzo wisielczy.
I wiem że jedynym co może mi pomóc jest wyjazd na zawody. Oderwanie się od co jest na co dzień. na zawodach mimo róznych zdarzających się perturbacji odpoczywam psychicznie.
A tu nie ma żadnych zawodów RC. To może chociaż pojedziemy z Pawłem jutro na Miedzianą Górę (na pewno częś wie o co chodzi).
Pozdrawiam. TZ

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 1:25 pm 

Witam.

Tadeusz, w dniu 03-04 organizujemy zawody w BlueCity. Na Twój zły humor może to będzie lekarstwo ? :? :( :) :D :lol: . Jeśli czujesz się na siłach - serdecznie zapraszam :wink: .

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 02, 2006 2:41 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny Robercie.
Wczoraj miałem wisielczy humor. Tyle że dzisiaj mam bardzo wisielczy.
I wiem że jedynym co może mi pomóc jest wyjazd na zawody. Oderwanie się od co jest na co dzień. na zawodach mimo róznych zdarzających się perturbacji odpoczywam psychicznie.
TZ

Tadeusz to są podstawowe objawy uzależnienia-modelocholizmu.Głowa boli i dreszcze...znam to już niestety z autopsji.Byle do Kłodzka doczekać...
Poza tym grono modelarzy jest tak przesympatyczne,że tęsknimy za sobą(następna dewiacja z pogranicza homofobii) :D :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona