Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 8:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 7:53 am 

Witam Wszystkich.

Jak widzicie w dniu wczorajszym ukazał się INFORMATOR - I Eliminacji o Puchar Lata pod hasłem" Jeździmy w lato z Deffeną i Atą" .
Ponieważ jest w nim kilka nieścisłości z materiałami, które wysłałem do Marka ( dziękuję mu serdecznie za opublikowanie informatora ) a nie chcę Mu zaprzątać głowy zmianami tych nieścisłości ( jak każdy z nas ma swoje sprawy zawodowe ) w tym poście chcę sprostować kilka istotnych żeczy - dotyczących INFORMATORA. Zainteresowani będą przecież śledzili ten temat.

1. Patronat sportowy nad imprezą jest w rękach PKMS oraz ZG LOK Warszawa.

2. Urządzeniem liczącym będzie jedno z dwóch urządzeń AMB ( najprawdopodobniej AMB 20 ) , drugie pojedzie na zawody w Kłodzku.

3. Są nieścisłości w dwóch rozgrywanych klasach ( wszystkie rozgrywane na tych zawodach klasy są klasami elektrycznymi ):
a) Klasa z INFORMATORA :Truck Mini, Monster Truck Mini, Buggy Mini są w formularzu zgłoszeń podane jako E-18T/MT - i tam się do nich zgłaszajcie.
b) Klasa z INFORMATORA E-10 Touring Car jest w formularzu zgłoszeń podana jako E-10 TC Standard - i w niej się zgłaszajcie.

4. Szczególami technicznymi odnośnie klas i regulaminów w tych zawodach zajmują się : Jacek Żurek tel 693 123 456 i Norbert Rękawek tel 603 111 742 i do nich kierujcie ( najlepiej na priva ) wszelkie pytania związane z powyższym.

5.Sprawami organizacyjnymi zajmuje się : Niko tel 601 333 338 i Robert Goś tel 509 043 767 i do nas kierujcie ( najlepiej na priva ) ew. zapytania w tym temacie.

6.Stoły i krzesła, jak na większości imprez plenerowych - zawodnicy organizują we własnym zakresie .

7. Na miejscu zawodów będzie możliwość zakupu obiadu ( z tej samej kuchni co w Borzęcinie ) w cenie 15 zł ( wiadomość na miejscu w biurze zawodów ).

Mam nadzieję, iż powyższym postem wyjaśniłem kilka kwestii organizacyjnych.

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 8:04 am 

Artur Powałka napisał(a):
Robert, przesuńmy I eliminację na 18 czerwca, bo w sobotę mamy Rally w Toruniu, a wszyscy chętnie wystartujemy u Ciebie

Witam Artur.

Niestety mimo szczerych chęci nie jest to możliwe ( informacje na temat Tej imprezy sa już podane w mediach, w niektórych z nich już się nawet ukazały ) . Jeśli jest taka możliwość spróbójcie przesunąć Toruń na 18 czerwca, może będą mieli taką możliwość.
Mam nadzieję, iż przyjedziecie jednak do nas ( macie dużo bliżej ).

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 8:58 am 

co z tego że bliżej, jak formuła zawodów jest nie do końca... :cry:
(patrz http://losdesperados.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=46 )

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 1:00 pm 

M18 T/MT 1:18 - w informatorze podato tylko Team Losi.

Czy to znaczy, że Xray nie może startować?! Dyskryminacja czy niedopatrzenie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 1:25 pm 

Dyskryminacja, poczytaj pierwszą stronę wątku i moje posty oraz odpowiedzi Jacka Żurka.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 1:45 pm 

niestety :-(

Artur

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 2:20 pm 

Witam Wszystkich.

Widzę, iż ( jak zwykle zresztą ) przy kolejnych zawodach organizowanych w Warszawie zaczyna się " dym".

Jak widzicie organizatorami tej imprezy są firmy Deffena i Ata - nic zdrożnego nie widzę w tym, że organizując swoją imprezę i wykładając swoje pieniądze chcą na niej promować modele firm, które sprowadzają. Nie jest to impreza rangi Eliminacji do Mistrzostw Polski - nie rozumiem więc w czym problem. Czyżby w tym, że będziecie mieli okazję pojeździć na kilku zawodach więcej ? Oczywiście mowa o tych, którzy modele sprowadzane min. przez te firmy posiadają.
Niedawno, w innym poście była mowa ( wręcz nawoływanie ) do tego typu działań i jakoś nikt nie miał nic przeciwko temu, aby tego typu zawody organizować.
Nie wszyscy z Was jeżdżą modelami , które będą dopuszczone do startu w tych zawodach, niestety nie jest to naszą winą. Może, firmy których modelami jeździcie powinny zacząć organizować podobne zawody, dla marek które sprowadzają ? Lecz o to pytajcie i tego domagajcie się od nich. Z tego co obiło mi się o uszy, na imprezie , którą organizują HPI i Ofna też promują swoje modele, nagradzają zawodników jeżdżących tylko tymi modelami i jakoś Przemkowi to nie przeszkadza ( czyżby dlatego, że Pabianice są blisko Łodzi ).

Do Przemka M. - nic nie stoi na przeszkodzie, abyś zorganizował zawody modeli firm, którymi jeździsz i wtedy cyt. " SIĘ POPISAŁ ". Krzyczeć dużo- każdy potrafi. Czekam na te zawody z niecierpliwością, obiecuję, że model jaki będzie do nich potrzebny synowi kupię.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 2:34 pm 

Robercie, w HPI Challange mogą startować modele dowolnych firm, nie ma dyskryminacji, system nagradzania owszem faworyzuje pewne firmy ale tak jak napisałem startować może każdy. Nie żalę się ani nic podobnego tylko jeśli w ten sposób ma wyglądać popularyzja modelarstwa RC w nasym kraju to sam przyznas, że coś jest nie tak. Rozumiem, że osoby mające modele określonych firm mogłyby być np. zwolnione ze startowego czy otrzymać nagrody ale definitywnie zabraniać startu innym modelom przy tak niskim stopniu rozpropagowania RC w Polsce jest moim zdaniem dużym błędem i to miałem na myśli pisząć, że PANOWIE SIĘ POPISALI.
W kwestii organizacji zawodów, nie od razu Rzym zbudowano. Właśnie szykujemy się z synem do wyjścia na piknik rodzinny do szkoły, na którym organizujemy pokazy modeli RC. Będziemy jeździć trzema modelami a pozostałe będą wystawione na stoliku aby każdy mógł je sobie obejrzeć. Jest to moje pierwsze przedsięwzięcie w dziedzinie RC, może nie jakieś wybitne ale na początku roku szkolnego chcę zorganizować dzieć RC w szkole w formie zawodów wypożyczonymi modelami oraz tym co kto ma w domu. A kto wie, może w przyszłości Robercie zawitasz z synem do Pabianic na poważniejsze zawody :-) I zapewniam Cię, że żadnego modelu nie będziesz musiał kupować, wystartujesz tym co masz.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:41 pm 

A w jaki sposób będziemy sprawdzać ilość zwojów wszystkich silników?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:48 pm 

Nowłaśnie czy nie można by dopuścić modeli innych firm tak jak robi to hpi w hpi challange. Zawodnicy mogliby startować płacąc normalne opłaty a nie otrzymując nagrody w przypadku wygranej. Myślę, że dopuszczenie modeli innych firm było by też bardzo korzystne dla firm organizujących zawody (ATA I DEFENA). Przecież organizują te zawody w celu reklamy a co to za reklama jak jeździ 15-20 modeli rozsypanych w 6 klasach. Myślę że większa ilość modeli na torze i ciągła rywalizacja pomiędzy 5-7 modelami robi większe wrażenie na publiczności.

Cytuję: "Jak widzicie organizatorami tej imprezy są firmy Deffena i Ata - nic zdrożnego nie widzę w tym, że organizując swoją imprezę i wykładając swoje pieniądze chcą na niej promować modele firm, które sprowadzają."

Panie Robercie.
Rozumiem że firmy te płacą pieniądze na te zawody, ale przecież zawodnicy też płacą pieniądze. Nie są one tak duże jak pieniądze organizatora, ale w zamian organizator promuje swoją firmę wywieszając reklamy czy dając ogłoszenia do gazet i telewizji. JEST TO PO PROSTU REKLAMA.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 4:15 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Robercie, w HPI Challange mogą startować modele dowolnych firm, nie ma dyskryminacji, system nagradzania owszem faworyzuje pewne firmy ale tak jak napisałem startować może każdy....
...tylko jeśli w ten sposób ma wyglądać popularyzja modelarstwa RC w nasym kraju ...
...W kwestii organizacji zawodów, nie od razu Rzym zbudowano. Właśnie szykujemy się z synem do wyjścia na piknik rodzinny do szkoły, na którym organizujemy pokazy modeli RC. Będziemy jeździć trzema modelami a pozostałe będą wystawione na stoliku aby każdy mógł je sobie obejrzeć. Jest to moje pierwsze przedsięwzięcie w dziedzinie RC, może nie jakieś wybitne ale na początku roku szkolnego chcę zorganizować dzieć RC w szkole w formie zawodów wypożyczonymi modelami oraz tym co kto ma w domu....

Witam

Przemku, moim zdaniem organizowanie imprezy w której mogą startować modele innych firm, które są na Polskim rynku i nagradzanie tylko " tych właściwych ", jest właśnie czystą formą dyskryminacji.

Drogi do popularyzacji modelarstwa są różne ( nie wiem , na chwilę obecną, która jest właściwa ), mam nadzieję, że impreza Deffeny i Aty też się do tego przyczyni. .

W 100 % zgodzę się z Tobą w kolejnej kwestii. Ja organizację takich zawodów, o których piszesz mam już kilkakrotnie za sobą. Jutro np. w szkole w Łomiankach ( na której boisku są przewidziane najblizsze zawody z cylku, w poście którego piszemy ) też wspólnie z Atą organizujemy jazdy pokazowe, oraz możliwość jazdy dla jej uczniów modelami ET2WD. Zabieram na te pokazy część chłopców, w których ( nie będąc modelarzem ) zaszczepiłem modelarstwo RC.

W kwestii organizacji imprezy w szkole , na drugi rok służę pomocą i doswiadczeniem ( właśnie z minioną sobotę po raz wtóry organizowałem podobną na " Gościeradowskiej ") Chętnie na Twoją zawitam.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 4:39 pm 

Wracając jeszcze dyskryminacji podwozi z obcych stajni. Czy organizatorzy czyli sklepy, które się przeplatają w tym wątku nie zdają sobie sprawy, że wiele osób z Warszawy (w przypadku ATA) zaopatrza się własnie u nich. Sporo rzeczy wolę kupic na miejscu niż ściągać przez internet. Przedstawiona tu polityka nie zachęca mnie zbytnio do kontynuowania korzystania z usług wcześniej wspomnianych sklepów. Zdarza mi się też co jakis czas zamówić również coś z DEFENY (kiedyś, gdy miałem spaliniaka było tego więcej).

Szkoda ze zamiast promować podwozia z własnej oferty sklepy nie próbują zacieśnić więzi z klientem nie patrząc na to ze modele tamiyi i serwis do nich można dostać także w innym miejscu - i to nierzadko nawet taniej.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 4:59 pm 

przeklejam swój post z forum Los Desperados:

(...) trochę jestem rozczarowany brakiem klasy DTM 540.
jeśli standard będzie wyglądał tak samo, jak w BC na Pucharze Polski (przypomnę, że jeździły AŻ 3 (trzy) osoby), to szkoda czasu.
będzie to chała (bez kruszonki), a nie zawody.

absolutnie zgadzam się, że to nie jest najlepsza metoda promowania marki. Efekt będzie gorszy niż na Pucharze, gdzie jedyna sensowna rywalizacja była w 540. teraz nawet nie będzie 540.

Będzie tylko Top Stock (WRC) i Mad Fighter. Zawody na tym ucierpią.

dodatkowo osoba definiująca klasę WRC nie bardzo miała pojęcie o modelach, które opisuje. Carson nie ma silnika blaszaka, tylko lepszy (CE-4, porównywalny z Tamiya Sport Tuned). Dokupowanie do niego blaszaka specjalnie na zawody jest .... niespecjalnie trafionym pomysłem.

Nazywanie klasy w ten sposób nawiązuje do Rally Crossu, którego chyba raczej nie będzie...

Jeśli chcecie promować konkretne marki, to zróbcie dodatkowe nagrody itp. (co już zostało opisane).
To naprawdę działa i jest OK.

Może w wielu kwestiach się z Darkiem z Łodzi (Festiwal Modelarstwa) nie zgadzam, ale Darek ma specjalne nagrody dla swojej stajni i to się sprawdza. To promuje zawodników jeżdżących HPI. Taki sam system mógłby istnieć dla Tamiyi i innych.

W Warszawie wcale nie jest tak dużo osób, które jeżdżą tylko dopuszczanymi przez Was markami. Robercie, zrób sobie przegląd Gościeradowskiej, sam zobaczysz, że Tamiya nie jest najpopularniejszą marką...

ograniczenie osób i wykluczenie większości zawodników sprowadzi te zawody do rangi podwórkowych. I nie pomoże obecność mediów...

konstruktywne wnioski:
1. dopuścić inne marki
2. zrobić klasę Masters, jak już trzeba, żeby inni mogli jeździć
3. promować określone marki przez dodatkowe nagrody i mniejsze startowe.

Zawody tworzą zawodnicy, a nie organizatorzy. Nie będzie zawodników, nie będzie zawodów

Szczerze mówiąc, po naszych rozmowach, spodziewałem się więcej.

Mój post piszę z troski i zaniepokojenia. Mam pozytywne zdanie o Niko (po godzinach wspólnych konwersacji :-) ) i nadal takie postawienie sprawy mnie irytuje. Ktoś robi wilczą robotę i mu źle doradza. Myślę, że osoby nie znające Niko mogą mieć znacznie gorsze odczucia.

Artur

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 31, 2006 6:23 pm 

Nie tego się spodziewałem.

Są szanse na jakieś zmiany?

Mariusz Koziorowicz

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 31, 2006 6:34 pm 

Robert Goś napisał(a):
Witam Wszystkich.

Widzę, iż ( jak zwykle zresztą ) przy kolejnych zawodach organizowanych w Warszawie zaczyna się " dym".

Pozdrawiam

Robert Goś

Tym razem "kisicie "się we własnym ,warszawskim sosie i też dymi,może ktoś jest dymotwórczy od Was :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona