Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 7:29 am 

Będąc na zawodach LRP przekonaliśmy się że nikt nie robi prezentów. Można było kupić opony u organizatora w tej samej cenie co w sklepie znajdującym się na hali. Kazdy mógł wybrać żródło zaopatrzenia. Jak kupił w sklepie lub miał własne - szedł do organizatora który je odpowiednio oznaczał. I koniec sprawy.
Nikt też nie zmuszał do oznakowania od razu dwóch kpl. ( bo taka liczba kpl opon była dozwolaona ).
Można tak samo zrobić i tutaj. To zespól decyduje ile kpl potrzebuje i w którym momencie wyścigu je kupi . Wydaje mi się że takie rozwiązanie pozowoli niektórym zespołom obniżyć koszt o 2 kpl opon.
Pozostaje jedynie ograniczenie max. liczby kpl. opon.
To była taka moja drobna uwaga.
Pozdrawiam. TŻ

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 9:48 am 
Administrator forum

Arturze, gwoli wyjaśnienia:

Dlaczego wypowiadasz się w temacie o którym nie masz bladego pojęcia?
Może nie zabrałbym głosu po Twoim poście ale udeża on bezpośrednio we mnie.

Widzisz: mogłem jako Organizator wszystko zamówić z LRP, mogłem nie wspominac NIKOMU skąd biorę silniki, opony i inne rzeczy, mogłem nie wspominac o upustach tylko podać gołe ceny. Mogłem ale tego nie zrobiłem.

A teraz proszę: słysze "działanie na naszą szkodę" , "Zyski dla FM".

Każdy promuje wszystko tak jak jest mu wygodniej.
Jestem wdzięczny firmie ATA za gest w którym przekazała silniki na wyścig. Tylko nikt nie zauważa że SILNIKI są do ZWROTU. jest to WYPOŻYCZENIE. Fakt że bardzo fajnie zorganizowane :)

O wyścigu 12h i kosztach z nim związanych mówiłem od samego początku, od zrodzenia się pomysłu na te zawody. Z początku założenia były inne - każdy miał mieć swój model (5 zawodników z 5 modelami). teraz FIRMY sponsorują modele - a co niektórym to mało. Zawsze chcą więcej i więcej. Czy naszą mentalnością musi byc zawsze biadolenie i szukanie negatywów wszędzie i u każdego?
Dlaczego jadąc na zawody nawet do Czech (przypomne co niektórym zawody w Svitavach - Aurel) gdzie trzeba kupić kompletne koła u Organizatora i nikogo nie interesuje że ktoś ma ten sam produkt już zakupiony.

Nikt nie zauważył że jest to prawdopodonie pierwszy 12-godzinny wyścig modeli klasy DTM na torze asfaltowym w Europie.
Ale nic to. Można godzinami dyskutować w tym temacie.

Proponuję niektórym osobom zanim zaczną pisać swoją wypowiedź na forum - przemyśłenie jej dokładnie, bo mogą spowodować więcej szkody niż pożytku.

Jako Organizator - kilka postów wcześniej - napisałem co i jak, ile czego i za ile, określiłem końcowe kwoty i terminy wpłat.
Przykro mi jeżeli komuś się to nie podoba.

Z cała stanowczością stwierdzam że wg. mnie kwota 120zł na osobe w zespole, nie jest kwotą zaporową i nie do przeskoczenia.

Jeszcze raz proponuję - zamiast tracić czas na dyskusje zacznijmy sie przygotowywać do wyścigu.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 9:55 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
W Blu City było "Wesołe Miasteczko"-zgiełk,zamieszanie, tłumy i można było coś "ustrzelić".
Prawdziwe zawody to było Kłodzko,Borzęcin ,a napewno Łomianki.
Aurel chyba gromadzisz sobie punkty u sponsora... :D

Jakie punkty????To nie ta gra , to chyba nazywa się koszykówka :twisted: :twisted: :twisted: .Chyba gołym okiem widać która propozycja była lepsza <HPI czy Tamiya> .Co do zawodów nie będę się już wypowidał które były lepiej zorganizowane bo to nie na temat.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 10:13 am 

O sprawach organizacyjnych wyścigu 12h i wyborze ofert decyduje organizator – Marek Kusiakiewicz.
Jak dowiedziałem się o imprezie przedstawiłem Markowi ofertę firm HPI jak i LRP, która została zaakceptowana.
Nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi A. Ciechalskiego uważam, że nie zasługuję na takie traktowanie.
Każdy może mieć inne zdanie, ale styl Pana Ciechalskiego to zdecydowanie przesada.

Co do wypowiedzi Pan Żurka:
Dziwi mnie, że jako doradca firmy Ata i moderator tego forum nie potrafi Pan w odpowiednim czasie porozumieć się z organizatorem zawodów i Panem Niko tylko w momencie, kiedy pojawia się informartor wprowadza zamęt i podburza ludzi.
Jak napisałem wcześniej nikt Panu Żurkowi ani firmie Ata nie zabrania organizować imprez gdzie wszystko dacie za free natomiast sianie zamętu w tym momencie do niczego nie prowadzi.

W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak ustąpić miejsca Panu Żurkowi.
Jeśli organizator wycofa się z naszej propozycji przyjmę to ze zrozumieniem.
Jest dla mnie jasne, że oferta Pan Żurka jest dla zawodników korzystniejsza i woleliby dostać koła za free. Nie trzeba nikomu tego tłumaczyć.
Rodzi się tylko pytanie czy oferta ta jest do końca przemyślana i zaakceptowana przez firmę ATA a nie jest to tylko pseudo promocja Pana Żurka.
W związku z zaistniałą sytuacją wstrzymujemy sprowadzenie opon LRP do końca tygodnia i proszę organizatora o oficjalne pisemne zamówienie oraz ostateczną odpowiedź czy korzysta z naszej oferty czy wybiera propozycję Pana Żurka.
Nie mam w zwyczaju robić nic na siłę a z pewnością nie pozwolę pomiatać ani swoją osobą ani marką LRP, która jest twórcą i pomysłodawcą tego typu wyścigów.
Czekam na rzeczową odpowiedź i szczerze mówiąc mam bardzo mieszane uczucia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 10:51 am 

Dojdzie do sytuacji,że (jak w dowcipie)otwierając konserwę natkniemy się na ATĘ.
Wprowadzenie monopolu dla jednej firmy,podważa sens organizowania takiej imprezy.Bo napewno w przyszłości umrze śmiercią naturalną z powodu braku zainteresowania sponsorów.Myślę ,że powinna się odbyć pierwsza impreza,a w przyszłym roku jak będziemy mieli pewne doświadczenia,będzie można uruchomić "wyścig"fundatorów-kto da więcej i za mniej.Jak za darmo to ja mogę nawet bieliznę osobistą przyjąć,byle nie od ATA.
PS.W wypowiedziach P.Żurka znowu odzywa się syndrom "Warszawki".
Jeszcze się jedno nie odbyło ,a już się mówi o przeniesieniu do Warszawy
i kwestionowanie upustów.Trochę brak taktu i szacunku do organizatora.

Ostatnio edytowano Wt maja 30, 2006 10:59 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 10:58 am 

Artur Powałka napisał(a):
to wymuszanie na nas zakupu innych jest ewidentnym działaniem na szkodę naszą, a na korzyść niektórych (patrz FM).

jeśli ktoś coś daje za darmo (o ile jest to porównywalne), to w czym lepsza jest oferta, za którą trzeba płacić?

Ja również uważam, że przy PEWNYM i ZAGWARANTOWANYM zbycie tylu opon zniżka 30% nie jest duża. Nawet niewielka marża gwarantuje istotny zysk dla FM, więc ta zniżka mogłaby wyglądać inaczej - lepiej.

Przy okazji tych 30% spytam się, czy dostaniemy rachunek, czy pójdzie to bez VATu i dochodowego, pod stołem???

Nie oczekuję cudów i działalności charytatywnej, ale przy takiej ilości opon można by było się spodziewać ODSPRZEDAŻY opon przez FM po kosztach, z uwzględnieniem kosztów logistyki zakupu.

Różnica w cenie wtedy będzie na pewno większa niż 30%.

Ale co tam, łatwiej krytykować ATA... "czekamy na informator"

Panie Arturze Powałka,
Nie wszędzie jest przewałka :D
Nawet ksiądz modli się za" co łaska".Co i kiedy dostał Pan w dzisiejszych czasach za darmo.Zawsze z takimi gestami kryje się interes...chyba,że jest to piątal dla menela na parkingu na bełtola(ale to też mamy w tym interes,żeby sobie poszedł... :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 2:55 pm 

Zasnął bym gdyby nie wypowiedzi Zaremby :lol:
Nie przesadzajcie z tą darmochą, potencjalni sponsorzy lepiej niech dofinansują wyjazdy zagraniczne dobrych zawodników bo na LOK to nie ma co liczyc. Sponsorzy - jest wyjazd na ME do Holandii, kto mnie zasponsoruje? Postaram się być w pierwszej setce :lol:
Marek mądrze napisal. Zawsze będzie ktoś niezadowolony a nauka na przyszlość to nie dyskutować tylko zebrać oferty, wybrać najlepszą i podać informator. Pasi to jade - nie pasi to nie jade i nie dyskutuję.
Panowie to nie EMP , obecność nieobowiązkowa , standard Klodzka znacie i chyba dobrze byloby uczestniczyć w tym pierwszym wydarzeniu.

Będzie k..... wreszcie coś dla spalinek? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:10 pm 

...

Ostatnio edytowano Wt maja 30, 2006 3:26 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:15 pm 

Na wyjazdy niestety. I tak przyjdzie mi ścigać się tylko na naszym ,,podwórku,, do usranej śmierci :lol:

:lol: Może LOK jako wiodąca organizacja ....... :lol: Dobre , co?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:38 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Sponsorzy - jest wyjazd na ME do Holandii, kto mnie zasponsoruje?

Jak jesteś do wzięcia to ja jestem zaintersowany. :D
Było by was 2 w całym kraju - Ty i Grzegorz.
Pomyśl jakie to oryginalne i wysmakowane. :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 3:49 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Sponsorzy - jest wyjazd na ME do Holandii, kto mnie zasponsoruje?

Jak jesteś do wzięcia to ja jestem zaintersowany. :D
Było by was 2 w całym kraju - Ty i Grzegorz.
Pomyśl jakie to oryginalne i wysmakowane. :D

Sprzętowo jestem zajety :lol:
Alez romantyczne- tylko ja i Grześ. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 8:14 pm 

Na wyjazdy niestety. I tak przyjdzie mi ścigać się tylko na naszym ,,podwórku,, do usranej śmierci :lol:

:lol: Może LOK jako wiodąca organizacja ....... :lol: Dobre , co?

Chyba predzej wielbład przejdzie przez ucho igielne ,jak ci lok k... zasponsoruje,Wódz sam lata za sponsorami.
Nosił wilk razy kilka ....... :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 9:33 pm 

I powiem Ci Wiesiu że tak patrząc na to wszystko to jest do d.... W zeszlym roku jak odbywaly sie imprezy tylko jednej firmy to byl wielki szum, w obecnym sezonie dodatkowe firmy robią podobny uklad. I teraz powstaje pytanie. Po co ścigać sie w EMP na nie zawsze przygotowanych torach, wykladać duże pieniądze na sprzet, startowe i inne oplaty. Wystarczy wybrac sobie dystrybutora który robi dobre zawody, kupić sobie taki model i startowac w jego cyklu imprez i jest szansa pojechac na sponsorowane Miedzynarodowe Mistrzostwe czegos tam. Nie wazne czego, ale to jest docenienie zawodnika za jego wklad, zaangażowanie i wiedzę . Niestety tak ja to widzę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 9:56 pm 

(...)
jak by nie było, i tak ktokolwiek z naszych zająłby lepsze miejsce, niż to pisane chłopakom od piłki nożnej, na których kasy idzie chyba "odrobinę" więcej, niż na modelarstwo w tym kraju.

Ostatnio edytowano Śr maja 31, 2006 7:53 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 30, 2006 10:14 pm 

Proponuję dyskusję przenieść do nowego działu "12 h antykoncepcji"
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona