Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:05 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:08 pm 
Administrator forum

Krytykanci, a może sami zaczniecie szukać kasy na remont toru w Rudzie?

Bo krytykować to każdy potrafi, a zrobić cos pozytecznego to wprost przeciwnie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:27 pm 

Jezeli ktos podejmuje sie prowadzenia klubu to niech dba o remont , ja jestem zawodnikem, a nie Prezesem.Krytykuje bo My zawodnicy bedziemy jezdzic po tym Torze. Tor w Rudzie jest juz remontowany conajmniej 3 lat i nik nie powie ze przez 3 lata klub nie znalazl kasy na remont

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:41 pm 

I właśnie chyba zawodnikom zależy na remoncie toru i trzeba by sie zaangażować. Marek nie był prezesem klubu tylko jedynym zawodnikiem w Kłodzku jak powstawał projekt jego toru asfaltowego. Wam zawodnikom z Górnego Śląska powinno zależć na porzadnym torze. Ja do porządnego toru mam nie daleko i mogę co niedzela trenować jak chcę i na każdych zawodach będę bo mam blisko.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: N maja 21, 2006 10:47 pm 

Grzegorz Nóżka napisał(a):
I właśnie chyba zawodnikom zależy na remoncie toru i trzeba by sie zaangażować. Marek nie był prezesem klubu tylko jedynym zawodnikiem w Kłodzku jak powstawał projekt jego toru asfaltowego. Wam zawodnikom z Górnego Śląska powinno zależć na porzadnym torze. Ja do porządnego toru mam nie daleko i mogę co niedzela trenować jak chcę i na każdych zawodach będę bo mam blisko.

Ok kiedys chcielismy pomoc w wyremontowniu tego toru ,zrobic bandy ,szykany , wyrownac tor, co uslyszelismy : Ja my to zrobiemy powoli wyrychujemy to ; do dzisiaj nic nie jest zrobione wiec ...........

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 6:17 am 
Administrator forum

Aurel, z takim podejściem to za 2 lata będziecie mieli w Rudzie tor... ale do bagusów w skali 1:5 :(

jest takie powiedzenie: Jak Cie wyrzucają drzwiami to właź oknem. Nie sądze aby Przezes klubu odrzucił chęć pomocy w znalezieniu kasy na remont, a nawet jakby to zrobił - kasy i tak szukajcie, a postawcie gościa przed faktem dokonanym.
Jeżeli pozyskacie jakąkolwiek kasę na remont to kasa BĘDZIE musiała być rozliczona z danego zadania - w tym wypadku z remontu toru.

więc do dzieła, koniec z marudzeniem :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 8:05 am 

Jak jesteś Grzesiu taki mądry :D , to daj pierwszą stówkę kol. Piecha na remont toru .

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 8:29 am 

Ja mogę dać 200 na budowę toru nad morzem.... :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 8:30 am 
Administrator forum

Lechu, nikt nie mówi o dawaniu prywatnej kasy :)

Istnieje cos takiego jak dotacja celowa z Urzędu Miasta, Gminy czy Starostwa.
Kasa jest - ustala sie z firma wykonanie pewnych prac, robi odbiór a rachunek daje do urzedu. Nastepnie rozlicz sie dotację na papierze. I wszystko gra.

Ja tak dostaję kase na niektóre zawody. Po zawodach robię rozliczenie i przedstawiam rachunki. Z tym że ja najpierw wykładam swoją kaśe a potem Urząd Miasta cz inna instytucja zwraca mi pieniądze :)

Proste, nie? :) trzeba tylko chcieć :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 9:37 am 

Marek to nie jest tak jak napisales
"Aurel, z takim podejściem to za 2 lata będziecie mieli w Rudzie tor..."Toru w Rudzie nie bedzie nawet za 5 lat .
Prezes klubu zapewnial ze tor bedzie remontowany i My nie musimy nic robic (pomgac) nie chce naszej pomocy to ok , jak wiesz nie mieszkam w Rudzie Slaskiej , nie jesetm czlonkiem tego klubu wiec nie mam zamiaru go w tym momecie remontowac dlaczego???Bo okaze sie ze po remacie : Przepraszamy ale ogrodzislismy tor ,wiesz jak to jest wlasnosc klubu . Dziekujemy i dowidzenia .

P.S Kto bedzie serwisowal na 12-godz.Czy mozesz odpowiedzie w Temacie Klodzko

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 11:21 am 

Marek . Ja zrozumiałem , że my w Polsce mamy się ubiegać o pieniądze na remont toru w Rudzie Śląskiej . A Pan Piecha co ? Ja wiem , ale nie powiem . :D :D. Nie jeden raz byłem organizatorem zawodów w Trójmieście i wiem jak się pozyskuje środki pieniężne z miejskiej kasy .Zapytaj tych co byli , jakie były nagrody w Gdyni . W 80% sam to , nie chwaląc się, wychodziłem . Najprościej jest wziąść po 30 pln za startowe . :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 11:55 am 

Lech Pepliński napisał(a):
Nie jeden raz byłem organizatorem zawodów w Trójmieście i wiem jak się pozyskuje środki pieniężne z miejskiej kasy .Zapytaj tych co byli , jakie były nagrody w Gdyni . W 80% sam to , nie chwaląc się, wychodziłem. :D

Tak przy okazji nieśmiało zapytam.
Dla czego nie ma zawodów w 3 mieście. ???

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:01 pm 

Powodów jest kilka ; po pierwsze , nie żyje Aleksander Cygański , etatowy działacz LOK , kierownik działu modelarskiego w Gdańsku . To był pasjonat -organizator , aczkolwiek nigdy nie był modelarzem . To była po prostu jego praca , którą kochał . Po drugie ; zniszczony asfalt (popalone opony) na Skwerze Kościuszki przy Darze Młodzieży , jedyne miejsce w Gdyni , gdzie takie zawody można rozegrać , po trzecie ; podupadłem na zdrowiu ,jestem na rencie , ukończyłem 60 lat i po prostu mi się nie chce . : :( . A po czwarte jeden młody powiedział , że On nam pokaże jak się organizuje cykl imprez w Gdyni . No i czekamy trzeci rok . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:24 pm 

A który to taki młody ambitny?

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:31 pm 

Gdyby do zawodów w Nowym Sączu,Nowym Targu,Kłodzku doszły jeszcze zawody nad morzem,to sumując wszystkie dni bylibyśmy jak po turnusie w sanatorium(2 dni na Podhalu robią swoje-to powietrze).
Wolałbym dodać łyk jodu z morskiej bryzy,niż haust miejskiego "ozonu po genetycznych modyfikacjach",bo śląski i warszawski smog mam własny, we wrocławskim wydaniu :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 22, 2006 1:36 pm 

Dodotkowo dobrze robią podhalańskie inhalacje górnych dróg oddechowych i przewodu pokarmowego w dobrym wydaniu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona