Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 14, 2006 7:59 pm 

Michał Olech napisał(a):
Paweł Żelazo napisał(a):
Michał Olech napisał:
Cytuj:
Kijowo było.

chodzi mi o sam fakt, że bandy były dla modeli niebezpieczne, bo o ile ominięcie bandy było dość proste, ale inny model może jakiś model na bandę zepchąć, i wtedy co?

I ten asfalt, w NS mi się model nie ślizgał.

Michal znasz takie powiedzenie:
>> Złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy << ??

no ale wiesz to przeciez byly Twoje 5 zawody.................

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 14, 2006 8:48 pm 

Tutaj jeszcze chciałem dodać wyniki finałów z DTM 540 takie szczegółowe:)

bieg 1 - http://img56.imageshack.us/my.php?image=bieg10cs.jpg
bieg 2 - http://img330.imageshack.us/my.php?image=bieg20rn.jpg
bieg 3 - http://img330.imageshack.us/my.php?image=bieg38ir.jpg

Tytuł:
PostNapisane: N maja 14, 2006 8:53 pm 

Michał Olech napisał(a):
... "Bandy" okropne, przez nie w zasadzie nie ukończyłem żadnego biegu, no może ostatni.

....

taak a wolisz po zakręcie wjechać na model który własnie jechał przez prostą ??
podejżewam że szkodzenia były by podobne...

Jak dla mnie to zawody jako zawody super ale tor ma kilka wad
po pierwsze jest bardzo nierowny asfalt - loterią było wjechanie na jakąś nierówność..
i sądzę, że powinny choćby dwie osoby z szczotą przejść się po torze i go troche pozamiatać - okropnie dużo kamyczków itp....

a no deszczyk nam nawet nie przeszkodził :)

Tytuł:
PostNapisane: N maja 14, 2006 8:56 pm 

Eryku nie wiem czy widziałeś ale dwie duże szczoty ryżowe leżeły koło stanowiska sędziowskiego :) trza było sie pofatygować jak coś Ci przeszkadzało :p

Tytuł:
PostNapisane: N maja 14, 2006 9:00 pm 

Jacek Starostecki napisał(a):
Eryku nie wiem czy widziałeś ale dwie duże szczoty ryżowe leżeły koło stanowiska sędziowskiego :) trza było sie pofatygować jak coś Ci przeszkadzało :p

Niestety nic nie widziałem.. :) ale głównie chodizło o dzień pierwszy przed deszczem......
aaa i drogiego dnia modele sie gorzej trzymały bo cukru brakło :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 3:05 am 
Raflee

No fajnie bylo :P
ALE BAND BYLO ZA MALO!!
Bo jak ktos gdzies polecial - przynajmniej u nas w std i chcial szybko nadrobic to zasuwal po "zielonym" i juz byl do przodu o kilka sekud :| Uczciwoscia sie wygrac nie dalo... a przynajmniej mi, ale to juz nei jest wina sedziow, tylko zawodnikow... ale co tam... looz :lol:

Troche braklowalo cukru w niedziele - ale jezdzic sie dalo.

Do Marcina Olecha - a wiesz, ze ja nawet ani razu nie dotknolem zadnej bandy? Jakbys jezdzil po torze to bys nic nie lamal... tam nie ma takich dziur w ktorych zostaje kolo :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 9:06 am 

Erik Turlejski napisał:
Cytuj:
drogiego dnia modele sie gorzej trzymały bo cukru brakło

To jest fakt. Ale dla wszystkich zawodników warunki były jednakowe. Na przyszłość proponuję brać przykład ze starszych stażem zawodników. Każdą przerwę między biegami wykorzystywali do prób, aby "złapać" odpowiednią przyczepność.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 11:17 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
To jest fakt. Ale dla wszystkich zawodników warunki były jednakowe. Na przyszłość proponuję brać przykład ze starszych stażem zawodników. Każdą przerwę między biegami wykorzystywali do prób, aby "złapać" odpowiednią przyczepność.

Co do niedzieli to prawda. Jednak w sobotę zmienna przyczepność toru po deszczu spowodowała zapewne zafałszowanie wyników. W dwóch ostatnich kolejkach nie sposób było poprawić wynik. Coraz bardziej podoba mi się przez to sposób eliminacji zaproponowany przez EFRA.

Jeśli chodzi o całość to zawody podobały mi się. Był jednak jeden element, który mnie odrobinę zdziwił. W niedzielę przyjechałem na tor zaraz po 8.00. Na torze były resztki kałuż i kilka osób rozganiało je. Jednak wśród nich nie było ani jednego przedstawiciela organizatora, a jedynie kilku kolegów z różnych stron Polski (za co należą im się podziękowania).

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 1:30 pm 

mnie również podobały się zawody w Tarnowie. szkoda tylko, że frekwencja w naszej klasie była taka kiepska...

co do ilości eliminacji - ja wolę kiedy jest ich więcej - jestem kiepskim mechanikiem i dosyć dużo czasu zajmuje mi ustawianie modelu - praktycznie przed każdym biegiem eliminacyjnym coś tam poprawiam w modelu i z regóły w każdym kolejnym biegu poprawiam swoje czasy. w sezonie halowym bardzo mi brakowało tych 5-ciu eliminacji :wink:

a`propos ciekawych sposobów rozgrywania zawodów - podobał mi się ten na zawodach mikro w Kłodzku - jedna eliminacja, decydująca o przydziałach do grup, potem X finałów, przy czym o wyniku ostatecznym decyduje suma okrążeń z X - 1 finałów (odpada wynik z 1, najgorszego finału). bardzo fajny pomysł, promujący równą jazdę i jednocześnie pozwalający na jednorazową "wpadkę"... poza tym w takim systemie rozgrywania zawodów ostatecznym zwycięzcą w danej klasie może być zawodnik z finału "B".

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 2:27 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
PS.do Michała Olecha-Bandy "grają"tylko w hokeja na lodzie,w samochodach RC bandy należy unikać ,a jak się po nich jeżdzi to nie należy się z tym obnosić. Do zobaczenia w Rudzie :)

W Rudzie na szczęście nie ma band, ale za to modele się straaasznie ślizgają (po trawie) :):):)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 15, 2006 4:06 pm 

Zawody OK

Co do "band" to większym problemem są betonowe progi, miały właściwość łapania zawodnika (nie mógł wrócić :-) ). Te same progi były z jednej strony pięknie wyoblone a z innych stron stały do modelu betonową ścianą oraz ostrymi rogami,i parę karoserii ma po nich pamiątki.

Farba zielona imitująca trawniki kruszyła się i wjazd na zielone karał zawodnika dłuższym brakiem przyczepności.

Sędziowie małomówni ale uważni i wyrozumiali.

Brak komentatora, publiczność była, można było im trochę poopowiadać.

Nagrody OK, choć organizator na miejscu dowiedział się, że 540 ma podział na grupy wiekowe i 540ka nagradzana był za generalną klasyfikacje.

niektórzy mieli problem w okolicy pętli - zakłócenia - taki urok.

Wszyscy się najeździli do syta, dzięki sprawności sędziów i podporządkowaniu zawodników.

Wystąpił brak "dostawców organów" (Rojny, Rajdusa, Ochocinskiego..) ale wzajemna pomoc zawodników wyrównała tą bolączke. Tu podziękowania dla Gawlików.

Pozdrawiam

Mikołaj

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3