Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:38 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 8:57 pm 

może zrezygnuje modelarstwa ??
sam jestem ciekawy co będzie dalej

Arturze
w boksie zawodowym są cztery główne organizacje przyznające tytuł mistrza świata

kolejność wg. prestiżu
WBC - World Boxing Council
WBA - World Boxing Association
IBF - International Boxing Federation
WBO - World Boxing Organization

oraz kilkanaście innych mniej znanych organizacji które mają swoich mistrzów
każda federacja ma swoje przepisy, sędziów, organizatorów, kibiców, fanów itd.

w Niemczech jest cykl imprez HPI Challenge, Tamiya CUP, KEIL DTM i wiele wiele innych imprez które wyłaniają swoich Mistrzów
zupełnie nie rozumiem w czym problem. Czy osoby związane z HPI w Polsce mają jakiś ukryty cel aby atakować ATA.
Rozumiem, że macie pretensje do LOK, ale nie mieszajcie w machlojki o których wszyscy piszą porządnych ludzi.
ATA to nie LOK. Nie ma tu żadnych układów, ustaleń i powiązań. To, że Pan Flisiak nie może wprowadzić do LOK żadnej klasy HPI nie jest spowodowane lobbingiem ATA, tylko brakiem chęci współpracy Ligi Obrony kraju z HPI. Proponuje aby Panowie Flisiak i Ciećwierz spotkali się i omówili podstawy współpracy i odczepili się od marki Tamiya.

Jacek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 9:01 pm 

Naprawdę Michale jak zaglębisz sie glębiej w wypowiedzi pewnych osób to dojdziesz do zdania że to wszystko jest chore. Kto w końcu podejmuje decyzje , kto formalnie odpowiada za takie posunięcia.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 9:02 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panowie bijecie piane i po co.Napisałem że w klasie ET-!0 2wd nie ma wyjątku wszyscy jadą razem.A co zrobi Firma ATA to jej sprawa i jej pieniądze a wam nic do tego.

Wiwat !!!

Panowie proponuje oraz funduje puchary i dyplomy Mistrza Polski Serpent 950 IC8 - mag, a może jeszcze zmienie w ostatniej chwili (przecież to normalne).

Jak wolność to wolność.

Proszę przy nastepnych zawodach wciągnać do kalendarza, i nie ma wyjątku wszyscy jadą razem. A co ja zrobie to jest moja sprawa i moje pieniądze a wam nic do tego - jak powiedzial C... .
Mam też inne propozycje - zainteresowani na "priv".
:twisted: :twisted: :twisted:

- kto sie dolaczy bo przeczytalem i jak widać w załączonym cytacie że z takimi rzeczami u nas nie ma problemu. Jestem Polakiem i domagam sie równomiernego traktowania mojej inicjatywy, jest to także zagwarantowane Konstytucją Europejską.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 9:14 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
może zrezygnuje modelarstwa ??
sam jestem ciekawy co będzie dalej

Arturze
w boksie zawodowym są cztery główne organizacje przyznające tytuł mistrza świata

kolejność wg. prestiżu
WBC - World Boxing Council
WBA - World Boxing Association
IBF - International Boxing Federation
WBO - World Boxing Organization

oraz kilkanaście innych mniej znanych organizacji które mają swoich mistrzów
każda federacja ma swoje przepisy, sędziów, organizatorów, kibiców, fanów itd.

w Niemczech jest cykl imprez HPI Challenge, Tamiya CUP, KEIL DTM i wiele wiele innych imprez które wyłaniają swoich Mistrzów
zupełnie nie rozumiem w czym problem. Czy osoby związane z HPI w Polsce mają jakiś ukryty cel aby atakować ATA.
Rozumiem, że macie pretensje do LOK, ale nie mieszajcie w machlojki o których wszyscy piszą porządnych ludzi.
ATA to nie LOK. Nie ma tu żadnych układów, ustaleń i powiązań. To, że Pan Flisiak nie może wprowadzić do LOK żadnej klasy HPI nie jest spowodowane lobbingiem ATA, tylko brakiem chęci współpracy Ligi Obrony kraju z HPI. Proponuje aby Panowie Flisiak i Ciećwierz spotkali się i omówili podstawy współpracy i odczepili się od marki Tamiya.

Jacek

I super, wlaśnie o to chodzi!!!!!
Nie reprezentuję tutaj niczyich interesów , zasady powinny byc równe dla wszystkich, więc poproszę p. Ciećwierza o wypowiedz w temacie czy można nadawać tytuly MP np ,,G,,. Jeżeli tak to kto będzie jeżdzil na zawody LOK-owskie? Bardzo dobrze że ta sprawa wyszla teraz , Jacku , nikt nie atakuje Tamiyi , chcemy poznać zasady które gdzieś tam powstaly pomiędzy...... no, wlaśnie , kim?
Przylączam sie do propozycji Marka Gawla, proponuję tytul MP 710.
Prawda że to po chwili robi się bez sensu i anormalne?

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 9:53 pm 

Obawiam się, że te wszystkie wasze informacje i zalecenia (oraz te inne z niczym nie związane, które nic nie wnoszą do tematu) pisane są niepotrzebnie. Szkoda klawiatury na pisanie postów, po przeczytaniu których pan Zbigniew stwierdzi:

" No tak, przecież to, co oni piszą to ja wiedziałem od dawna. Bo któż tego nie wie? Wszyscy to wiedzą. Wszyscy tak myślą! To oczywiste!! "

Proponuje, by w każdej klasie był przyznawany puchar i tytuł Mistrza... tylko jakiego mistrza. Ja osobiście wole tytuł Mistrza Świata. Wiem ze to nie lada wyczyn, ale licze w tej materii na pana Zbigniewa; przecież ów człowiek jest wszechmocny i wszechwładny - w końcu "sekretarz" (nie mylić z sekretarką) wszechwładnej organizacyji. Wystarczy mi puchar mistrza w klasie IC8 Serpent 960. Mama bedzie ze mnie dumna :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 10:01 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
No to super. Teraz będziemy mieli więcej Mistrzów.
Przypominam sobie jak to nasz przedstawiciel LOK-u usilnie przekonywal nas że tylko ta instytucja ma prawo przyznawać takie tytuly. Nie mam nic przeciwko ale teraz niech ktokolwiek zabroni Darkowi Flisiakowi przyznawania tytulów MP HPI , Ofnie czy innym dystrybutorom. Jak do tego dojdzie to gdzie podzieje się nasza nadrzędna instytucja?

Nikt nigdy nie był w stanie mi tego zabronić.
Nie zrobiłem tego tylko przez szacunek dla dotychczasowych dokonań LOK i nadal uważam ze tak organizacja w naszym kraju jest potrzebna bez względu na to jak się nazywa...
Mam nadzieję ze zaproszenie nas na CKM nie było tylko chwilowym aktem dobrej woli w celu uspokojenia atmosfery.
Jeśli dalsze działania i decyzje LOK nie pójdą w stronę obiektywnych rozwiązań nie będzie innego wyjścia tylko każdy pójdzie w swoją stronę. Jest to moim zdaniem najgorszy z możliwych scenariuszy - a jak będzie zobaczymy ?.
Jeśli wszyscy dystrybutorzy i LOK nie dogadają się to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Powinniśmy szanować się nawzajem i nie tworzyć dziwnych układów typu klasa MF.
Proponowałem na CKM oraz Panu Ciećwierzowi spotkanie zainteresowanych firm w celu omówienia planów dalszego rozwoju. Moim zdanie do póki do takiego spotkania nie dojdzie będą tylko jałowe dyskusje na forum.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 10:32 pm 
Panowie lepiej by było jak by tu padły jakieś konkretne propzycje.Pan Jacek Żurek powinien ważne informacje Uzgodnić i to On wie z kim.Jest nie dopuszczalne już po raz któryś zwracam uwage że swoimi wypowiedżiami tylko Pan szkodzi .Duże doświadczenie zawodnicze jak widzę nie idzie w parze z doświadczeniem organizacyjnym,Z całym szacunkiem dla Pana Niko muszę stwierdzić że Nikt oprócz LOK-u nie ma prawa nadawać tytułu Mistrza Polski i proszę nie robić bałaganu.
W związku ze stronniczym zachowaniem na FORUM proszę o nie pełnienie funkcji administratora oraz zaprzestanie produkcji swoich mądrości ja mam tego po dziurki w nosie .A chowanie się za plecy Pana Niko jest n ie do przyjęcia.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 11:07 pm 

...Nikt oprócz LOK-u nie ma prawa nadawać tytułu Mistrza Polski...

A LOK ma?? - Kto mu to prawo nadał i kiedy?
Może Minister Obrony Narodowej Generał Armii Wojciech Jaruzelski?
Proszę o konkrety i myślę, że nie tylko ja bym te konkrety chciał usłyszeć.
Nadal jakoś nie padła odpowiedź na moje poprzednie pytanie - czy LOK jest członkiem EFRA - jedynej organizacji w Europie zrzeszającej krajowe organizacje modelarstwa samochodowego?

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 11:20 pm 
Panie Jacku trochę spokoju.LOK jest członkiem EFRY i opłaca składke.a reszte odpowiedzi niech Pan prześle zapytanie na prv
.Administatora proszę o usunięcie teg niegodnego spotrowca tekstu Jacka O.
Jest to objaw braku inteligencji.

Ostatnio edytowano Pn maja 08, 2006 10:06 am przez Anonymous, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 11:51 pm 

Panie Jacku trochę spokju.LOK jest członkiem EFRY i opłaca składke.a reszte odpowiedzi niech Pan prześle zapytanie na prv
.Administatora proszę o usunięcie teg nie godnego spotrowca tekstu Jacka O.
Jest to objaw braku intelegencji.

Po pierwsze - to proszę najpierw zapoznać się ze słownikiem języka polskiego - "niegodnego" oraz "inteligencji" jak już.
Po drugie, to proszę mnie nie obrażać - nie widzę nic niegodnego w żadnym z moich dwóch pytań, na które nie raczy Pan odpowiedzieć, bo samo "LOK jest członkiem Efry i opłaca składke" mi nie wystarcza. Niech Pan raczej przedstawi na to jakiś dokument - myślę, że wystarczy pismo Efry, to samo tyczy się mojego drugiego pytania - poza inwektywami pod moim adresem - żadnych konkretów. Nie widzę również jakiegokolwiek sensu wysyłania pytań "na priv", gdyż dyskutowanie w ten sposób nie prowadzi do żadnych rozwiązań. Jeżeli LOK nie ma uprawnień, których posiadanie sobie uzurpuje, to tak samo może przyznać dowolny tytuł w dowolnej klasie - i o tym jest tutaj mowa.

PO TRZECIE I NAJWAŻNIEJSZE - kasowanie tego, co napisałem w rzeczywistości ma doprowadzić do tego, że niewiele osób przeczyta moje pytania - ale to nie takie proste, drogi Panie - w ten sposób nie pozbędzie się Pan niewygodnych pytań - a zapewniam Pana - temat będę drążył aż do znalezienia odpowiedzi na pytania, które zadałem - i to bez względu na to, czy to Pan udzieli mi na nie odpowiedzi, czy bardziej - moim zdaniem - miarodajne źródła. A próba obrażania mnie tu nic nie pomoże - raczej jedynie zwiększy mój upór do znalezienia prawdy.
p.s. Czytając Pańskie "trochę spokoju: odnoszę nieodparte wrażenie, że był to Pana dialog z samym sobą. :)

Ostatnio edytowano Pn maja 08, 2006 10:18 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 1:07 am 

Tylko w polsce jest mozliwe stworzenie Nowej klasy na modelu ktory TAMIYA oficjalnie wycofala z produkcji :
http://www.tamiyausa.com/product/item.p ... t-id=58275
http://www.tamiyausa.com/search.php?q=58275
Item #58275 (DISCONTINUED) :lol: :lol: :lol:

Czyzby sprzatanie magazynow :lol:

Cytuj:
Na koniec sezonu zostanie przyznany tytuł Mistrza Polski Tamiya Mad Fighter przez przedstawicielstwo Tamiya na Polskę firme ATA sp. z o.o..

Niewiedzialem ze sklep modelarski moze nadawac tytul MISTRZA POLSKI :lol:

wg. TAMIYA, dystrybutorem na polske jest HIT BIS, a nie ATA :wink:
http://tamiya.com/europe/euro.htm

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 6:49 am 

A może wprowadzić np.tytuł Mistrza Polski czerwonego nadwozia .
Z postów wynika że składka EFRA została zapłacona,a LOK ma już w garści status związku sportowego...
Dlaczego to wynika z podtekstu,a nie z oficjalnych komunikatów? :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 8:35 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Z postów wynika że składka EFRA została zapłacona,a LOK ma już w garści status związku sportowego...

Dzisiaj się dowiem u źródeł - w EFRA i Ministerstwie Sportu.
Poinformuję Kolegów, gdy uzyskam odpowiedź.

1. Krótki telefon do Ministerstwa Sportu - 0-22 522 33 15
odpowiedź na moje pytanie jest następująca:
LOK składał dwa wnioski w Komisji Sejmowej d.s. sportu o to, żeby mieć prawa polskiego związku sportowego - oba przepadły.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 9:16 am 

Panowie lepiej by było jak by tu padły jakieś konkretne propzycje.

Już kilkakrotnie proponowałem spotkanie twarzą w twarz.
Przekonał się Pan już po CKM, że ma to sens.
Proponuję, aby LOK wyznaczył termin.
Jak będziecie z tym zwlekali to tylko pogorszy sytuację a przekształcenie LOK-u w związek sportowy i tak nic nie zmieni.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 9:20 am 

Czytam sobie forum, wypowiedzi w różnych miejscach ale dotyczące w grucie tego samego. I wiem że nic nie wiem. Dlatego może ktoś mi wyjaśni i odpowie na pytanie - Co dalej?
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 103 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona