Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 8:53 am 

A mówiłem żeby przenieść na 6 maja... :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 1:35 pm 

Przeniesienie terminu nic by nie zmieniło ,chyba ze wraz z innym składem sedziowskim.Byłoby wiecej zawodnikow to oaznacza wiekszy.....

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 3:09 pm 

Sędziowie mieli by więcej czasu na naukę-przecież zaczęły się matury... :D

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 8:43 pm 

Strasznie mnie ciekawi czy LOK zdając sobie sprawę i wiedząc że nastąpiło złe zlicznie okrążeń (w przypadku przynajmniej 2 zawodników -bo akurat tu wyszedł "feler") uzna wyniki klasy MT St.
Jak można zlekcewazyć zawodników - dla których oni są ??

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 8:59 pm 

:lol: Koledzy, przecież nic się nie stalo. Byly drobne trudności, male przestoje ale cel przyświeca idei. Nie zadawajcie pytań bo i tak nie uzyskacie odpowiedzi. Dla organizatora udana to byla impreza :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:22 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
:lol: Koledzy, przecież nic się nie stalo. Byly drobne trudności, male przestoje ale cel przyświeca idei. Nie zadawajcie pytań bo i tak nie uzyskacie odpowiedzi. Dla organizatora udana to byla impreza :lol:

heheheheh :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 1:41 am 

moze mi koledzy "dokopiecie" ale ......... chce sie pomadrzyc troche

bledem sedziow - podstawowym ( wedlug mnie ) bylo

1- niedopilnowanie sprawdzania zakłucen przed biegami
2- wypisania czestotliwosci w grupach a potem w finalach ( wrecz zrzucenie tego na zawodnikow )
3- dopuszczenie do bezposredniego dostepu zawodnikow do stanowiska sedziowskiego co wrecz uniemozliwialo spokojne rozwiazanie jakichkolwiek problemow przez sedziow z programem ( wyobrazcie sobie prace przy komputerze z wkurzonymi i co chwila podchodzacymi osobami za plecami )
4- brak zdecydowania co moglo doprowadzic takze do narastania zamieszania
5- nie do konca jasne komunikaty o startach co doprowadzalo do niepotrzebnego podsycania zdenerwowania zawodnikow

ze strony zawodnikow

1- jezdzilem z wlasna pchelka - ani razu nie bylo problemu - moze jednak zle zamocowanie pchelki w MT ma znaczenie dla zlego liczenia ??!! i teraz pytanie - czy sedzia ma obowiazek przed zawodami informowac zawodnikow jak montowac pchelki ??? czy zawodnicy sami powinni to wiedziec ???
2- prosze powiedziec czy bagusy i elektryki mialy problem ze zliczaniem okrazen - bo wydaje mi sie ze nie ( czy sie myle ?? )
3- czy wychodzenie na serwis jest uzaleznione od tego ile razy sedzia POPROSI o to zobowiazanych zawodnikow ???? czy zawodnicy powinni sami tego pilnowac !!! i ponosic bezwzgledne kary za brak serwisu ???
4- powinnismy CHYBA troszke spasowac z emocjami - moze to muj wrodzony optynizm ale mam nadzieje ze na nastepnych zawodach bedzie juz duzo lepiej !!!!
5- odwieczny temat zdawania pchelek - sam ze dwa razy na innych zawodach zapomnialem o tym - ale uwazam ze tez powinno byc z naszej strony zawodnikow DUZO wieksze zdyscyplinowanie pod tym wzgledem
to tez wplywa na opoznienie
6- mysle ze wieczne wytykanie organizatorom bledow przyslania nieco niedociagniecia z naszej strony
7- czy za pomylkowe zalozenie innego numeru pchelki odpowiada sedzia czy zawodnik ??? bo jesli sie nie myle byly takie przypadki ( doprowadza to do znacznego zamieszania !!! )

jeszcze raz podkreslam - nie chce zwalic winy na nas zawodnikow - ale my tez mamy obowiazki - a o uniewaznieniu wynikow pierwszej eliminacji powinni chyba zdecydowac wszyscy zawodnicy - mozliwe ze nie mam racji ale chec wystartowania w finalach zdecydowanej wiekszosci zawodnikow mimo namawiania ich zeby tego nie robili swiadczylo chyba o przelknieciu przez nich calego zamieszania jakie wyniklo na zawodach

moze na odpraiwe na 2 elimiminacji dajmy mozliwosc wypowiedzenia sie wszystkim ktorzy wystartowali w Michalowicach co mysla o nieuznaniu wynikow !!!! ( niestety mnie nie bedzie - komunia syna ) bylo by to chyba najuczciwsze

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 5:55 am 

Jezeli chodzi o ic8t wszystko odbyło sie w miare ok tylko z opoznieniem, MT open tez final odbył,ale po jego zakonczeniu zdyskwalifikowano jeden model ,chodziło o zbiornik paliwa.Najbardziej poszkodowani sa koledzy MT standart .Kolega powyzej pisze o mozliwosci zle zamontowanej pchełki mozliwe,ale w naszym przypadku pchełka była zamontowana wg wszelkich prawideł osadzona na miejscu montazowym zalecanym przez producenta i zrobionym przez niego do tego celu.Bieg tzw sponsorowany równiez odbył sie bez zakłocen.Były takze niedociagniecia ze strony zawodnikow faktycznie niektorzy przeciagali zdawanie pchełek ,z serwisem takze roznie bywało.Moja ekipa ma mały powod do narzekan były niezle wyniki itp.Uwazam ,ze nalezy pisac o niektorych sprawach ,zeby na przyszlosc organizatorzy zapoznawali sie z jakimis narastajacymi problemami.Tu był problem sedziowski ,a nie organizacyjny dlatego wieszanie psow na koledze Ciecwierzu jest błedne .Były tam drobne jakies sytuacje ,ale one nie odegrały wiekszej roli.Sam uczestnicze w organizowaniu zawodow i nie mozna winic organizatora za błedy sedziego .Prosze nie sadzic .ze jestem adwokatem kolegi Zbyszka bo sam tez wytknałem pare spraw na tym forum piszac prawde.

Pozdrawiam do zobaczenia w NT>

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 6:01 am 

Olaf Kuziemka napisał(a):
Strasznie mnie ciekawi czy LOK zdając sobie sprawę i wiedząc że nastąpiło złe zlicznie okrążeń (w przypadku przynajmniej 2 zawodników -bo akurat tu wyszedł "feler") uzna wyniki klasy MT St.
Jak można zlekcewazyć zawodników - dla których oni są ??

Na szczescie przynajmniej w jednym przypadku bład nie odegrał wiekszej roli ,zreszta skonsultujemy to z fachowcami dlaczego tak mogło sie stac .

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 8:03 am 
Administrator forum

Pytanie co do montowania pchełek na zawodach w Michałowicach - wszystkomogło być jak należy ale...
Czy petla była nad torem czy była wkopana w tor?
Jeżeli była nad torem to mogła byc za wysoko, a na torze było mokro co też miało wpływ na petlę :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 9:33 am 

pętla była wkopana;)
W moim losi probowalismy dwóch położeń pchełek na szybie po skosie i na masce, w obu położeniach urządzenie reagowało poprawnie piknięciem nawet gdy nieśliśmy model 0,5m nad ziemią .

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 6:17 pm 
Raflee

Łukasz Potępa napisał(a):
Rafał Malczyński napisał(a):
Najlepsza ekipa sedziowska jaka jest to:
P. Tadeusz Bernady i P. Jan Matukin - chyba nikt nie ma zadnwych watpliwosci dlaczego... zawody z nimi to nie jest jakies rozp...dol tylko profesionalne zawody... obsluge obydwoch AMB znaja na pamiec, nie mowiac juz o znajomosci przepisow, ktora dla sedziow jest jak BIBLIA!!

Rafał nie zapomnij jeszcze o Grześku Bernadym , który moim zdaniem nabył wiekszej wprawy niż P.Tadeusz czy P.Jan w obslugiwaniu sparca(mozna powiedzec uczen przerósł mistrza). Zreszta to wlasnie Grzesiek ustawial grupy eliminacyjne (z tego co slyszalem) ale nie potwierdze na 100% trzeba sie jego pytac. P.Zbigniew poprostu odsumol P.Jana od sedziowania a ze zaden sedzia nie znal wystarczajaco dobrze sparca to wyszlo z tego to co wyszlo moim zdaniem.

Fakt, przepraszam, zapomnialem :)

Tytuł:
PostNapisane: N maja 07, 2006 10:47 pm 
Młodzi zawodnicy jeżeli są dwie imprezy równolegle to jak uważacie kto je powinien sędziować i na jakim urządzeniu należy je obsłużyć.Zapominacie że zawody w Lublinie się odbyły i musieliśmy (jako LOK) dać sobie rade.Tak się złożyło że Pan Jan Się rozchorował a Pan Tadeusz miał pogrzeb i co miałem odwołać zawody z takim trudem zorganizowane przez Pana Tadeusza Zelazo.Jeżeli coś krytykujecie to próbujcie znależć rozwiązanie problemu.Jeżeli zostanie tylko krytka to nigdy razem nic nie wypracujemy.Pisząc to mam obawy czy mnie właściwie zrozumiecie

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 7:07 am 
Administrator forum

Jesli są dwie równoległe imprezy obsługiwane przez LOK to trzeba podzielic tak sędziów aby w każdej grupie był jeden doświadczony sędzia a nie w jednym miejscu dwóch znających się na rzeczy a w drugim dwóch żółrodziobów nie umiejących i nie dających sobie rady z urządzenbiem, sędziowaniem i znajomością przepisów.

Miejmy nadzieję że było to tylko jednorazowe niedopatrzenie organizacyjne które już nigdy nie będzie miało miejsca.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 08, 2006 8:04 am 
Panie Marku. Czy myśli Pan że dopuścił bym żeby w Warszawie nie było najlepszego sędziego .było wcześniej uzgodnoine kto ma przyjechać z grupy Sądeckiej i co wystawiono mnie nawet otym nie informując przekonałem się rano na zawodach mogę powidzieć że sie zawiodłem.Miałem o tych kłopotach nie pisać .Ja byłem przekonany że jeżeli coś zostało uzgodnione w Blue City to jest ważne.Te zawody to nie jest mój wymysł tylko działanie w kirunku pozyskania nowgo zprawdziwego zdarzenia toru mimo podglądania przez satelite i przeszkadzania nam tor został zbudowany.Tak więc wygląda to trochę inaczej.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem kary za zgłoszenie się na stronie RC AUTO a póżniej ma się organizatora w nosie i się nie przyjeżdza.Takie postępowanie trzeba napiętnować bo tworzy bałagan.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona