Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:21 am 
Odpowiedzi miałem nie udzielać ponieważ nie jest to Forum lokwskie.Ale po kolei.Szczególnie drażni mnie wypowiedż Pana Arka Gajzlera który nie był na zawodach a obraża sędziów i organizatora czyli mnie.Sędzią głównym był Pan Jerzy Nazarewicz klasy pierwszej sędzią komputerowym był Pan Grzegorz Szparaga klasy drugiej ,sędzią był Pan Jarosław Siwirski klasy drugiej,sędzią pomocniczym był Pan Rafał Roguski klasy trzeciej.Ja byłem odpowiedzialny za stan techniczny toru ,podłączenie prądu,nagłośnienia oraz za podłączenie komputera.Koledzy zawodnicy nowe stawki startowe obowiązują od 2 05 2006 na podstawie zarządzenia Dyrektora ZGLOK pismo w tej sprawie zostanie opublikowane na stronie LOK.Obiady kosztowały 25 zł. i proszę niech się ktoś zgłosi jeżeli płacił na moją liste inną kwote ,pieniądze wpłacałem do kasy Hotelu można to sprawdzić dzwoniąc do recepcji.Jednocześnie na zawodach kl.OFF -Road w Tarnowie będe miał do wglądu rozliczenie Michałowic.Koledzy nie mogłem przewidzieć że komputer będzie dziłał wolno oraz że wystąpi problem z programem Sparc który pierwszy raz był stosowany dla Monster Truck Za te kłopoty chcę przeprosić zawodników szczególnie za opóżnienie w startach mam nadzieje że na następnych zawodach wszystko będzie działało bez problemów.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:24 am 

Wszystkie papiery (lista założycielska 30 osob z numerami dowodów osobistych , adresami , STATUT ) mamy przygotowane od około 5 lat . I chyba ruszymy z miejsca , bo dłużej już nie ma na co czekać . :D :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:25 am 

No jato się cieszę że nie pojechałem na te zawody troszku zdrowia bym tam stracił. Mam nadzieje że na zawody w Rzeszowie uda mi się zatrudnić lepszych sędziów (chyba się pojawię w Tarnowie na elektrykach i dogram sprawę) .Teraz to troszku się boje organizacji imprezy ale drugiej strony chyba nic nie pobije tego co działo się na tej EMP. Jak już ktoś napisał strach jak by dopisała frekwencja -rzeź niewiniątek.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:32 am 

Panie Sekretarzu . Myślę , że nie powinien się Pan pokazywać w Nowym Targu , Bo wie Pan , co może się stać . :D :D :D
A co ma Pan Dyrektor (z całym szacunkiem dla Pana Dyrektora ) do wysokosci opłat startowych . A pismo po fakcie ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:37 am 

Panie Sekretarzu . Nie rób z nas idiotów . Czy program Sparc innaczej działa dla Monsterow , a innaczej dla płaskich ? :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:38 am 

Nie będę teraz dewagował, ale zdarzył się przypadek, gdzie jednemu z zawodników w klasie MT Standard, komputer zliczył mniejszą liczbę okrążeń, niż faktycznie wykonał (zliczenie: 10, wykonane okrążenia: ponad 20).
Okoliczność ta wystąpiła w 1/2 finału klasy B2. Skoro wystąpił błąd w czasie tej imprezy, to mógł on wcześniej rówenież wystąpić np. w eliminacjach.
Proszę o zrozuminie problemu: Wiadomo jest że w eliminacjach maksymalna liczba okrążeń wynosiła 10 i Ci zawodnicy przechodzili do finału. Natomiast większość zawodników wykręcała "9". Wystarczy, aby komputer nie zliczył jakiemuś zawodnikowi jednego okrążenia i np. zawodnik który wykręcił 10 okrązeń - ma wynik 9. Przecież nikt nie będzie liczył ręcznie okrążeń - bo od tego jest sprzęt- sprzęt który zawiódł !!

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:52 am 

Na starym AMB każdy zawodnik przejeżdzając przez linię startu słyszał wyrażne głośne piknięcie . W Nowym Sącze tego na nowym AMB nie było , podobno brak jakiegoś kabelka . :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 9:19 am 

Może należałoby poprosić profesjonalnego informatyka aby zrobił przegląd sprzętu. Od 10-ciu lat zajmuję się kompleksowymi wdrożeniami systemów informatycznych i to co tu czytam to wygląda na jakąś dziecinadę a nie na prefosjonalne podejście do tematu. Jak można było nie przewidzieć, że komputer będzie wolno działał ??? Przecież określenie wymagań oporogramowania w stosunku do sprzętu to jedna z pierwszych czynności jaką należy wykonać. Później przeprowadza się inwentaryzację posiadanego sprzętu i jeśli nie spełnia on wymagań należy go zmodernizować lub zastąpić nowym. Ciarki mnie przechodzą na myśl, że wdrażam system finansowo-księgowy na zbyt słabym sprzęcie, co paraliżuje pracę firmy na co zdenerwowanym pracownikom mówię: nie mogłem przewidzieć, że sprzęt jest zbyt wolny, po czym jedyne co mi pozostaje to szybka ewakuacja. Kto więc zajmuje się sprzętem komputerowym, wykorzystywanym na zawodach ? Profesjonalista czy domorosły informatyk ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 9:24 am 

moje pytanie do kolegow z RC Bziom i RC Monster i innych ktorzy startowali ze mna w Michalowicach

jaki status ma protest (podpisany przez kilkadziesiat osob) ?
czy byl zlozony do ZG LOK ?
jezeli byl zlozony, czy byl pokwitowany ?
czy znana jest odpowiedz z LOK ?
czy beda wyciagniete jakies konsekwencje przez ZG LOK ?

prosze o odpowiedz
dziekuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 9:29 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Może należałoby poprosić profesjonalnego informatyka aby zrobił przegląd sprzętu. Od 10-ciu lat zajmuję się kompleksowymi wdrożeniami systemów informatycznych i to co tu czytam to wygląda na jakąś dziecinadę a nie na prefosjonalne podejście do tematu. Jak można było nie przewidzieć, że komputer będzie wolno działał ??? Przecież określenie wymagań oporogramowania w stosunku do sprzętu to jedna z pierwszych czynności jaką należy wykonać. Później przeprowadza się inwentaryzację posiadanego sprzętu i jeśli nie spełnia on wymagań należy go zmodernizować lub zastąpić nowym. Ciarki mnie przechodzą na myśl, że wdrażam system finansowo-księgowy na zbyt słabym sprzęcie, co paraliżuje pracę firmy na co zdenerwowanym pracownikom mówię: nie mogłem przewidzieć, że sprzęt jest zbyt wolny, po czym jedyne co mi pozostaje to szybka ewakuacja. Kto więc zajmuje się sprzętem komputerowym, wykorzystywanym na zawodach ? Profesjonalista czy domorosły informatyk ?

komputer dzialal dobrze - no moze z wyjatkiem problemu ze nie drukowaly sie polskie znaki na listach, ale to jest drobiazg

problem byl fakt iz panowie sedziowie nie do konca poznali zasade dzialania programu SPARC. tu bym upatrywal przyczyny problemu

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 9:40 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Odpowiedzi miałem nie udzielać ponieważ nie jest to Forum lokwskie.

Zbyszek
nikt Ci nie zabrania pisać na forum
no chyba ze pracodawca

w chwili obecnej nawet wskazane jest abys wytlumaczyl sie ze skarg jakie sa kierowane przez zawodnikow

dziekuje i zapraszam do dyskusji

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Koledzy nie mogłem przewidzieć że komputer będzie dziłał wolno oraz że wystąpi problem z programem Sparc który pierwszy raz był stosowany dla Monster Truck Za te kłopoty chcę przeprosić zawodników szczególnie za opóżnienie w startach mam nadzieje że na następnych zawodach wszystko będzie działało bez problemów.

komputer dzialal tak wolno jak wolno dzialala jego obsluga
jezeli obsluga nie do konca sie zapoznala z programem to nie mozna winic ekipy sedziowskiej ktora sie starala. winny jest organizator ktory zmienil miejsce rozgrywania zawodow z Nowego Sacza na Warszawe oraz nie zapewnil profesjonalnej obslugi sedziowskiej.
Nie mam tu pretensji do Twoich sędziów. Robili co mogli i na co im pozwalales.

Dla mnie ciekawym bylo ze zebrales nadajniki i nikt ich nie pilnowal.
Malo tego nikt nie sprawdzil czy wszyscy oddali.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 9:43 am 

Lech Pepliński napisał(a):
Na starym AMB każdy zawodnik przejeżdzając przez linię startu słyszał wyrażne głośne piknięcie . W Nowym Sącze tego na nowym AMB nie było , podobno brak jakiegoś kabelka . :D

P. Lechu w Michałowicach pojawiło się "pikanie" w połowie pierwszego dnia, byłem przy tym jak był lutowany profesjonalny kabel przekazujący piknięcie :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:34 am 

We wszystkich postach dotyczących zawodów w Michałowicach podniesiono nieprawidłowości w sposobie prowadzenia zawodów.
W przepisach sportowych jest zapisane:
9.12. Każdemu zawodnikowi przysługuje prawo wniesienia skargi do Kolegium Sędziowskiego na postępowanie sędziego niezgodne z przepisami, jeśli jego protest nie został w tym zakresie uznany.
Zawodników kwestionujących postępowanie sędziów na zawodach w Michałowicach proszę uprzejmie o oficjalne złożenie indywidualnie lub grupowo z podpisami skargi w przedmiocie sprawy na moje ręce, ze wskazaniem naruszonego przepisu wraz z opisem, mogącym służyć za podstawę do oceny zawodów i wydania właściwej decyzji - padła tu bowiem kwestia anulowania całych zawodów.
W przedmiocie sprawy rozmawiałem z Przewodniczącym Kolegium Sędziów CKM ZG LOK Panem Marianem Taborkiem i uzgodniłem z nim spotkanie w dniu 8.05.2006 r.
Jeśli żaden z zawodników tego nie uczyni, to cała dyskusja tutaj stanie się bezprzedmiotowa.
Forum forumem, ale musi być spełniony formalny wymóg, by w przyszłości nie powtórzył się kolejny skandal.
Pod moim postem podpisuję sie jako V-ce Przewodniczący Kolegium Sędziów CKM ZG LOK.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:44 am 

Jedno jest pewne nie jade na zadne zawody LOKowskie jezli nie bedzie sedziowal ktos kto sie zna, mowa oczywiscie o p. Matukinie.
Zawody mialem organizowac, ale w tym roku napewno nie kiwne palecem w tym kierunku,bo niby z kim miabym wspolpracowac.

A tym co byli na zawodach proponuje odwiedzic strone www:

http://www.nik.gov.pl/procedura.php

A mozna tez droga sadowa, sa takie rzeczy jak niedopelnienie obowiazkow i dzialanie na szkode instytucji, a p. Cieciwerz ewidentnie dziala na szkode LOKu.

Ostatnio edytowano Pt maja 05, 2006 10:59 am przez Jakub Mazur, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:59 am 

Jakub Mazur napisał(a):
...A mozna tez droga sadowa, sa takie rzeczy jak niedopelnienie obowiazkow i dzialeni na szkode instytucji, a p. Cieciwerz ewidentnie dziala na szkode LOKu.

Droga sądowa będzie możliwa dopiero po tym, jak sport modelarski zostanie uznany zapisem w ustawie o sporcie.
Obecnie trwają zabiegi w Sejmie.
W najbliższym czasie jest organizowane spotkanie w Małopolsce działaczy z udziałem 9 zaproszonych posłów.
Media ostatnio mówiły o sprawie pewnego meczu piłkarskiego, którego wyniki zostały "zmodyfikowane" - skarżący wygrał sprawę, poleciały "głowy" i "posypały" się kary.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Następna strona