Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 10:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:36 pm 

Było koło godziny 19
Po zawodach był bieg sponsorski po nim rozdanie pucharów i nagród. Większość ludzi rozjechała się do domów. Następnego dnia trzeba przecież iść do pracy/szkoły a wielu miało przed sobą kilkaset kilometrów podróży.

A tu się okazuje ze o godz. 20 rozegrano finał po prostu z tych MT które zostały. Czyli w finale pojechały (z tego co słyszałem bo mnie już tam nie było) osoby które się do niego nie zakwalifikowały.
Bardzo proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:41 pm 

Z opinii zawodników o zawodach w Michałowicach wynika, że zakończyły się skandalem.
Organizator po kryjomu bez konsultacji z zawodnikami i zarządem sekcji przeniósł je z Nowego Sacza (nowego Targu) , robiąc z tego wielką "tajemnicę" i "niespodziankę". Zapomniał, że zawody nawet na "super" torze można spartaczyć i zniesmaczyć zawodników, jeśli nie zadba się o sędziów, a raczej o jakość i poziom sędziowania.
O jednym z sędziów napisano w dziale "Sprawy ogólne (dla Zawodników)" w temacie "Regulamin organizacji zawodów":
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...W związku z oszczędnościami wprowadzonymi przez CKMLOK nie widzę potrzeby udziału Pana W zawodach w Blue City
oraz w Nowym Sączu poprostu nie ma kasy na takie przejazdy...

...to może w ogóle zrezygnować z nich?
Ale dalej napisano:
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...Zawody prowadził nowy sędzia Pan Gregorz Szparaga...

Wymieniony "sędziował" zawody Lublinie.
Czy ten "nowy sędzia" ma uprawnienia sędziowskie?:
- gdzie przeszedł kurs,
- kto zorganizował i prowadził kurs,
- gdzie "nowy sędzia" praktykował,
- kto opiniował praktykę,
- kto wydał uprawnienia?
Zawody w Michałowicach rozegrano po najmniejszych kosztach jeśli chodzi o sędziów. Nowy "sędzia" jest z W-wy. Był on też w Nowym Sączu - cały czas stał za sędziami z ręcami w kieszeni - co on robił - szpiclował czy sędziował albo "uczył się???
Pieniędzy na przyjazd Pana Jana M. nie było, ale na przejazd "nowego sędziego" do Nowego Sącza i każde inne zawody, to są????
Mówi się, że zbiera on kasę za licencje i za pchełki - przecież może ją zbierać organizator albo zarząd sekcji i przelewać w banku na konto lokowskie.
Jak widać organizator z Michałowic obudził się po zawodach z ręką w nocniku i teraz zamiast wytłumaczyć się na forum z blamażu to milczy i myje ręce
po smrodzie, jaki narobił.
A tak na marginesie , po ile płaciliscie wkoncu to startowe koledzy ?
po 25 czy po 30?
a moze tak i tak ?
Ręce opadaja, dobrze ze zostałem w Saczu.

Ostatnio edytowano Cz maja 04, 2006 8:43 pm przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:42 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
niektorzy nie przyjechali bo sie tego spodziewali, i z kazda chwila widze ze podjalem dobra decyzje

Adas pod wzgledem organizacyjnym i przygotowaniem zawodow ,toru itp było ok problem wiesz w czym tkwi poczytałes bo tu musze powiedziec ze Zbyszek i pozostali Koledzy pracujacy nad torem zrobili naprawde kawał dobrej roboty.Szkoda tylko ,ze tak sie zakonczyły miały byc super otwarciem sezonu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:53 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
niektorzy nie przyjechali bo sie tego spodziewali, i z kazda chwila widze ze podjalem dobra decyzje

Adas pod wzgledem organizacyjnym i przygotowaniem zawodow ,toru itp było ok problem wiesz w czym tkwi poczytałes bo tu musze powiedziec ze Zbyszek i pozostali Koledzy pracujacy nad torem zrobili naprawde kawał dobrej roboty.Szkoda tylko ,ze tak sie zakonczyły miały byc super otwarciem sezonu.

No tak Wiesiu, tylko powiedz sam .... będziesz chciał jeszcze kiedys jechac na impreze dwudniową 300 km w jedna strone i patrzec na zakłamaną liste finałową albo na "motających" sie sędziów którzy nie dadzą sobie nic powiedzieć ? bo ja nie.
Nie pownienem sie za duzo odzywać bo mnie na tych zawodach nie było, no ale najlepiej jest siedziec cicho i dopuścic do tego po raz drugi. Musimy w koncu zacząc mówić głośno, od tego jest to forum ......... czy nie moze sie ktos w końcu za to wziąść ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:01 pm 

A ja miałem jechać , nie pojechałem, całą środę chodziłem wściekły że taaaaaka pogoda, taaaaki tor , a mnie tam nie ma.
Ale jak sobie poczytałem Wasze posty to mi już zupełnie złość przeszła, powiem że nawet pojawiła się taka ... malusia satysfakcja ... choć boję się że cała ta dyskusja na nic się nie zda, bo Pan Sekretarz i tak coś jeszcze wymyśli ... i aż strach pomyśleć co :shock:, bo o pomyśle przeniesienia kolejnych zawodów z istniejącego kalendarza już gdzieś było napisane.

Pozdrawiam,
Wojtek

PS
Trzymajcie kciuki, jutro pierwsze spotkanie nowego klubu RC SMOKI !

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:13 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):

No tak Wiesiu, tylko powiedz sam .... będziesz chciał jeszcze kiedys jechac na impreze dwudniową 300 km w jedna strone i patrzec na zakłamaną liste finałową albo na "motających" sie sędziów którzy nie dadzą sobie nic powiedzieć ? bo ja nie.
Nie pownienem sie za duzo odzywać bo mnie na tych zawodach nie było, no ale najlepiej jest siedziec cicho i dopuścic do tego po raz drugi. Musimy w koncu zacząc mówić głośno, od tego jest to forum ......... czy nie moze sie ktos w końcu za to wziąść ?

Masz racje.
Musze ochłonac ,zrozum gdybys był na miejscu sam bys nie uwierzył w to co sie stało .

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:21 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Uchyl rąbka tajemnicy tym co nie byli . :D :D

Nie zdążyłem Lechu, sorki.
Za to koledzy mnie wyręczyli.

Cóz wypowiem się w skrócie i nie będe pisał laboratów na temat bo to nie ma sensu - będzie krótko jak w prasie.

+ za przygotowanie toru off road - chyba najlepszego "narazie" w Polsce.
+ za lokalizację w centralnej Polsce i zakwaterowanie.

- za to że komputer z oprogramowaniem całkowicie zapanował nad
sędziami - i wszystko ustawiane było na tyle na ile program pozwolił.
- za "never ending story" czyli przedłuzające sie w nieskończoność finały.
- niepoważne traktowanie zawodników.

Żeby była jasność, byłem jednym z tych zawodników , którzy wczesniej opuścili zawody ponieważ zauważyłem, że wszystko się sypie...i nie będzie lepiej a opóźnienia były coraz wieksze.
Miałem jeszcze do pokonania 350 km.

Chyle czoła przed ludźmi, którzy w ciągu 10 dni w świetle notorycznego upierdliwiania, złosliwych komentarzy wybudowali taki tor i uruchomili zawody.

Natomiast smutne jest to, że zawodnik wpłacajac opłatę startowa ma pewne oczekiwania co do jakosci i sposobu przeprowadzenia zawodów sportowych od a do z.
Ze strony opłat zawodników za start i za amortyzację AMB nie było zadnych zastrzeżeń.
Sądzę, że z drugiej strony powinno byc to samo - a nie było.

Uważam, że poprzez sposób rozegrania (ujmując ogólnie) tych zawodów nie zasługują one na rangę Eliminacji MP- to jest moje zdanie.

No i powstał laborat...

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:21 pm 

Masz racje.
Musze ochłonac ,zrozum gdybys był na miejscu sam bys nie uwierzył w to co sie stało .

z wypowiedzi kilku kolegów i paru telefonów od Artka i innych, wczułem sie w atmosfere ... dziękuje bardzo
i pomyślec ze to wszystko dla nas i za nasze pieniądze
Nic tylko lać i patrzeć czy równo puchnie :x

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:28 pm 

Piotr Augustynowicz napisał(a):
A tu się okazuje ze o godz. 20 rozegrano finał po prostu z tych MT które zostały. Czyli w finale pojechały (z tego co słyszałem bo mnie już tam nie było) osoby które się do niego nie zakwalifikowały.

Pojechali ci którzy się zakwalifikowali i byli jeszcze obecni czyli 7 osób.
Krótko mówiąc:
Tor super
organizacja NIE super
Czy mogę się dowiedzieć z jakiej okazji płaciliśmy 5zł więcej za startowe ?

pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:30 pm 

Witam

Szkoda mi Was Koledzy Modelarze. Znam to uczucie niezadowolenia i nie spelnionych celow. Moim skromnym zdaniem, bedzie to tak dlugo trwalo az nie bedzie dokladnie okreslony regulamin i kazdy bedzie wiedzial co i jak ma robic bez przyslowiowego "liberum veto", a my modelarze bedziemy wiedzieli co na nas czeka.
Fajnie ze jest TOR, ale zawody tez trzeba umiec zorganizowac.
Zapraszam do dyskusji w temacie "Regulamin organizacji zawodow"

Pozdrawiam serdecznie i zycze coraz lepszych zawodow.

Marek Gawel

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 9:39 pm 

Wojciech Forysiak napisał(a):
Piotr Augustynowicz napisał(a):

Pojechali ci którzy się zakwalifikowali i byli jeszcze obecni czyli 7 osób.
Krótko mówiąc:
Tor super
organizacja NIE super
Czy mogę się dowiedzieć z jakiej okazji płaciliśmy 5zł więcej za startowe ?

pozdrawiam

Finanse tajemnica Panstwowa

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 10:06 pm 

...
już nieważne

Ostatnio edytowano Pt maja 05, 2006 7:32 am przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 1:16 am 

wszystko co do tej pory jest napisane to sa fakty - faktem tez jest ze zrezygnowalem z finalu open MT aby wystartowac w standarcie MT - teraz czuje sie jak bym zrobil cos zlego bo uczestniczylem w chyba nielegalnym biegu finalowym MT standart ( wraz z siedmioma napalonymi na sciganie - chec rywalizacji przewazyla nad rozżaleniem z powodu calego tego zamieszania ) uczestniczylem w tym wszystkim troche jakby z boku - bo zakwalifikowalem sie do finalu pierwszego dnia i patrzylem na meki innych zawodnikow na torze ale wiekszosc bez specjalnego szemrania "pojechala" do konca - czyli do swoich finałów mimo namawiania ich aby zbojkotowac calkowicie wszystkie finaly - wiec albo oni tez chcieli rywalizowac przedewszystkim !!! a pozniej protestowac albo im to nie przeszkadzalo tak bardzo - gadamy teraz sobie na forum jak zle i niedobrze bylo - ale tak szczerze CO DALEJ !!! to nie jest forum LOKu - wiec albo musi powstac jakis zwiazek zawodnikow albo co pozostaje - napisanie pojedynczych protestow po 50 zeta od lebka - bo co innego mozna ??? takich dyskusji na forum juz bylo wiele i nic sie nie zmnienilo !!! wpadki sie zdarzaja wszedzie - czasami z niedbalstwa a czasami z nieznajomosci a kiedy indziej z czystej zlosliwosci przedmiotow martwych - tu chyba zlozylo sie wszystko w jedna calosc niestety I CO DALEJ jeszcze raz sie spytam - tez moglem narobic strasznego rabanu na GP w rembertowie bo pojawily sie zaklucenia 20 sekund po starcie ktore mnie wyeliminowaly z finalowego wyscigu - no i co by to dalo czy kogos to obchodzi - po prostu niefart - a co z finalami MP w zeszlym roku w Tarnowie kiedy sedziowie po ostatnim biegu finalowym zmienili nagle przepisy i z pierwszego miejsca w MT kolega po prostu wylecial !!! czy ktos protestował wtedy - NIKT - jesli bylo ustalone ze jedziemy sezon 2005 bez przepisow bo to poczatek tej klasy !!!! wiec moge stwierdzic ze troche chyba wszyscy przyczynilismy sie do tego ze tak jest ! pozatym jesli zadamy przestrzegania przepisow MUSIMY naszykowac sie na to ze zejscie z podestu z aparatura w reku nawet wylaczona ( zawsze mozna powiedziec ze sie wylaczylo na dole ) powinno skaczyc sie dyskwalifikacja z zawodow - tak samo serwis na torze - wielokrotnie ide na serwis i jest polowa zawodnikow reszta gada albo pali fajki - za to tez powinny byc bezwzgledne kary -tak samo jazda bez tlumika i proszenie wielokrotne o jego naprawe a pozniej udowadnianie ze to zawodnik ma racje a nie sedzia - godzimy sie na jazde po torach ktore nie sa przepisowe - godzimy sie na wiele - sedziowie borykaja sie ze starym sprzetem i z humorami zawodnikow - nie chce tu przekonac NAS ze to my jestesmy winni - tylko o to ze jezeli zadamy prezestrzegania przepisow to musimy sie przygotowac na ich przestrzeganie w kazdej formie - włącznie z serwisem - przymykamy oko na to ze komus nie odpalil model - a w sumie co to sedziego powinno obchodzic !!! jest ogloszony start a czesto przesuwa sie go o 30 sekund bo ktos prosi - sam tez pisalem czestotliwosci na listach startowych zeby nie miec konfliktow na starcie w finale bo sedziowie stwierdzili ze ich to nie interesuje - niestety "troche" kiepsko zaczal sie sezon i mam nadzieje ze sami sedziowie i organizatorzy dojda do tego ze cos trzeba z tym zrobic A MY ???!!! nie mam pojecia - jechac do LOKu i rozmawiac - ale z kim i jako kto >??? jako Janusz Cieśliński ktory smiga MT ??? w czyim imieniu - na podstawie jakiego upowaznienia ??? przeciez bylem do konca i przez caly czas inne klasy jakos nie krzyczaly ze im sie cos niepodoba - tylko ( chyba ) MT - i byla propozycja "bojkotu" wszystkich finalow z ktorej NIC nie wyszlo - bo tylko TO mogloby cos POKAZAC i "upowaznic" do przedstawienia protestu jako protestu ZAWODNIKOW a to co teraz sie dzieje - dyskusje - pojedyncze glosy ze mi pchelka nie liczyla i tp jakie maja w sumie znaczenie ????!!!! jesli tak sie czepniemy przepisow to pamietajmy ze MY tez MUSIMY ich PRZESTRZEGAC calosciowo !!!! i na koniec - sam sie rozpisalem i uwazam ze NIC z tego nie wynika - bo to TYLKO forum i jak gazete z opisem strasznej afery zmietoli sie i uzyje do podpalki w piecu - pozdrawiam sorki za haos i ewentualne bledy

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 7:31 am 

Jest jeszcze PKMS, niezależny od LOK, ma AMB, sędziów którzy potrafią go obsługiwać itd...
Moja idea to lokalne kluby ( takie jak w Kłodzku, Opolu, Murowanej, może za niedługo w Krakowie). Kluby mogły by być zrzeszone w PKMSie, raz w roku robić spotkanie przedstawicieli, a na bierząco konsultować się przez neta. Ale trzeba skończyć narzekanie - bo to nic nie daje - a zacząć coś robić. Po co ZMUSZAĆ Lok do wielkiego wysiłku jakim jest organizacja imprez, skoro jest kilka niezłych imprez, których ranga mogła by być na poziomie EMP. Przecież Blue City, Hpi, Defena itd robią imprezy na niezłym poziomie. Nie lepiej dać Im rangę EMP na określonych zasadach ??? A wygląda na to że, w przeciwieństwie do Loku IM ZALEŻY na zawodnikach i liczą się z ICH zdaniem.

Może powinniśmy zacząć od Klas IC8T/MT na przyszły sezon. Bo to z nimi jest najwięcej problemów ( przepisy, przenoszenie imprez itd).

Proponuje spotkanie na EMP w Nowym Targu. Załatwie rezerwacje w jakiejś knajpie i pogadamy w sobote wieczorem po prostu.
WSZYSCY BĘDĄ MILE WIDZIANI.

Do tego czasu spróbujcie się zorientować czy w Waszej okolicy da się założyć/uaktywnić lokalny klub.

Pozdr,
W

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 8:19 am 

Ja mam tylko jedno pytanie:
Jak LOK się ustosunkuje do całej tej sytuacji i jak w przypadku "aż" tylu niezgodności przepisowych ,które miały miejsce na imprezie - przedstawi wyniki eliminacji?
Jeżeli okarze się że zawody były rozegrane niezgodnie z przepisami - to nie można zalicvzyć punktacji do MP.

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Następna strona