Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:24 am 

nie tylko p.Cieslinski chcial jechac !!! inni tez ale jakos nie mieli "odwagi" tego powiedziec - bo w rozmawialem z kolegami którzy tez chcieli jechac ale ?! w koncu skonczylo sie na tym ze jechalo 7 zawodnikow ( nawet ci którzy wczesniej mowili ze nie pojada ) ja od poczatku byłem zdania ze nalezy jechac i złożyc protest - a później sie okazalo ze w finale jednak zawodnicy chca jechac - tym bardziej ze wszystkie inne klasy wystartowaly w finalach !!!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:32 am 

powiedzialem, ze tylko Pan chcial jechac, bo tylko Pan o tym mowil :)

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:53 am 

Piotr Krzyżanowski napisał(a):
w jednym z polfinalow (gdzie byl ogromny problem z pchelkami) nie bylo oficjalnych wynikow. bieg zostal powtorzony czy co?

Niestety bieg nie zostal powtorzony, sedzia uznal ten polfinal za wazny i wyniki zostalay takie jakie byly :/

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 2:03 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Panowie

"Rozmawiałem wczoraj ze Zbyszkiem i obiecywał ze wszystko będzie na czas gotowe. Dajmy mu szanse. Do zawodów pozostało parę dni.
Ja bym się bardziej obawiał o urządzenie do liczenia okrążeń, oraz o ekipę sędziowską. Ponieważ dostałem zapewnienie, że wszystko będzie dopracowane nie widzę powodów dla których mielibyśmy mieć jakiekolwiek pretensje. Jeżeli natomiast coś będzie nie tak to postaram się aby kilku znajomych redaktorów z gazet codziennych pokazało się na zawodach i opisało to co zobaczą...."

I jak tam, będziemy mieli gdzie o tych zawodach poczytać. Podaj prosze potencjalne gazetki, bo z przyczyn rodzinno-technicznych nie dotarłem
Dzięki,
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 2:50 pm 

Maciek, Janusz ......... ja poprostu nie wierze :shock: Skandal, normalnie skandal.
Sądze ze trzeba cos z tym zrobic i nie powinno sie tego tak zostawić , mowa jest o tym od dłuzszego czasu ale teraz to sie miarka przebrała , Panie Janku M. co Pan na to ?
Oficjalnie mówie przy wszystkich że boję sie jechac na następne zawody pod dowództwem Pana Sekretarza, czy jest ktos kto ma podobne odczucia ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 3:16 pm 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
Oficjalnie mówie przy wszystkich że boję sie jechac na następne zawody pod dowództwem Pana Sekretarza, czy jest ktos kto ma podobne odczucia ?

Ja jestem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 4:04 pm 

I ja jestem .

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 4:26 pm 

Mariusz Nowakowski napisał(a):
...Niestety bieg nie zostal powtorzony, sedzia uznal ten polfinal za wazny i wyniki zostalay takie jakie byly :/

Jest to wbrew przepisom.
Jeśli są problemy z biegami fianłowymi (w tym podfinałowymi) należało zastosowac te przepisy:
3.65. Przerwany bieg eliminacyjny lub pod-finałowy należy powtórzyć.
3.66. W przypadku przerwania wyścigu finałowego obowiązuje następująca procedura:
- jeżeli wyścig trwał mniej niż połowa nominalnego czasu wyścigu, wyścig należy powtórzyć,
- jeżeli wyścig finałowy został przerwany po upływie połowy nominalnego czasu wyścigu, wyniki z wyścigu zachowuje się.

3.69. Wyniki z wyścigów dodaje się otrzymując końcową klasyfikację:
- jeżeli przerwanego wyścigu nie można powtórzyć, do końcowej klasyfikacji przyjmuje się wyniki uzyskane w eliminacji,
- jeżeli wyścig trwał powyżej połowy nominalnego czasu wyścigu, przyjmuje się wyniki uzyskane w chwili przerwania wyścigu jako rezultat końcowy finału.

3.74. Jeżeli zawodów nie można kontynuować ze względu na warunki panujące na torze, a rozegrane zostały co najmniej dwa wyścigi eliminacyjne, wówczas klasyfikację końcową stanowią wyniki eliminacji.
---------------------
Jeżeli z list startowych wynikało, że będą dwa półfinały, a następnie odbył się jeden półfinał, a drugi przerwano i nie można było go powtórzyć, wówczas oba półfinały są anulowane, a wiążące są jedynie WYNIKI ELIMINACJI - wynika to z logiki przepisów - wszyscy zawodnicy MUSZĄ mieć równe szanse.
Podobna sytuacja zaistniała w Nowym Sączu - w klasach DTM-540 i E-10 rozegrano po dwa biegi finałowe (mają być trzy), ale z uwagi na opady deszczu trzecich finałów nie rozegrano, anulowano wyniki z dwóch finałów i końcowe wyniki ustalono na podstawie ELIMINACJI.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 7:37 pm 

A to mój przypadek:
Nie przedstawiono wyników po eliminacjach

Do ćwierć finału o mnie i o kilku innych zawodnikach zapomniano. Po moim ustnym proteście po baaardzo długim czasie została wywieszona dodatkowa lista do 1/4 finału grupa C1

Do 1/2 finału zostały wywieszone dwie listy jedna 6 osobowa druga chyba 10 powstało wielkie zamieszanie zwłaszcza ze mój brat był na tej liście niżej niż ja (ja 6 on 9). Oczywiście kłótnie która lista jest ważna i niejasne które pchełki pobrać.

W końcu stwierdzono, że obie są ważne !!!!
to znaczy brało się pchełki z listy 10 osobowej a startowało według 6 osobowej – a pozostałych czterech mogło się ustawić w dowolnej kolejności zamieszanie straszne.

To jeden z bardzo wielu błędów organizacji tych zawodów.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 7:40 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Jest to wbrew przepisom.

Te punkty też zostały zignorowane, jednak w całej tej sytuacji chodzi o ogólne podejście do spraw zawodów.
Dodam jeszcze p. Janku, że sędziowie chcieli puścić finał na 12 modeli co też się spotkało z kategorycznym sprzeciwem, jednak my swoje a sędziowie swoje.
W klasie MT open w finale jechało 5 modeli w tym 1 nieprzepisowy, dlatego też finał nie powinien się odbyc.
Jest jeszcze szereg takich kwiatków.

Dlatego cały czas wnioskuje o anulowanie całych zawodów.
Taka sytuacja jest niedopuszczlna.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:05 pm 

Wyobrazcie sobie Przyjaciele ,co by sie działo gdyby dopisała frekfencja zawodnikow np 3 grupy ic 8t itd,wielu nie przyjachało i DZIEKI BOGU

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:12 pm 
-=ADA$=-

niektorzy nie przyjechali bo sie tego spodziewali, i z kazda chwila widze ze podjalem dobra decyzje

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:23 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
...finał na 12 modeli...

Wg EFRA w eliminacjach może startować do 15 modeli, a w finałach do 12 modeli.
Z uwagi na fakt, że na zawodach krajowych mogą stawić się zawodnicy, z których ani jeden nie będzie posiadał indywidualnego transpondera, a w naszym użyciu jest AMBrc i AMB20, w przepisach zapisano maksimum 10 modeli w grupach eliminacyjnych i finałowych.
Maciej Bartoszek napisał(a):
...w finale jechało 5 modeli w tym 1 nieprzepisowy...

1 nieprzepisowy? - może bliższe szczegóły.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:23 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
niektorzy nie przyjechali bo sie tego spodziewali, i z kazda chwila widze ze podjalem dobra decyzje

swiete słowa ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 8:25 pm 

Jak to wygladalo z mojej strony mt standard.

Problemy sie zaczely z cwiercfinale kiedy radosnie ktorys z sedziow oznajmil przez mikrofon ze kto wygra cwierc final wchodzi do finalu. Na zdecydowany sprzeciw odpowiedziano mi ze zobaczymy co komputer zrobi - bez komentarza.
polfinal --> zalozylem pchelke zgodnie z numerem na liscie startowej. Wystartowalismy i od pierwszych okrazen sedzia nie wyczytuje mojego nazwiska (wiedzialem ze moje kolka sa liczone i jestem na prowadzeniu tylko pod innym nazwiskiem poniewaz startowalem jako pierwszy i wzglednie kontrolowalem to co sie dzieje za mna.) Inni koledzy startujacy w tym biegu mieli podobne problemy jeden z nich wycofał się zglaszajac problemy sedziemu pomocniczemu ? jednak sygnal o problemach nie dotarl do sedziego glownego.... Po zakonczonym biegu z gory sedzia zalozyl ze wziolem nie ta pchelke co trzeba.. Naszczescie to dalo sie szybko wyjasnic wziolem wlasciwa..
Prawdziwa komedia zaczela sie sekunde pozniej co do swoich rezultatow 3 zawodnikow mialo zastrzezenia. Sedzia glowny probowal zrzucic odpowiedzialnosc na zawodnikow - kazdy z osobna mial wyrazic czy chce czy nie chce powtarzac polfinal. Nastepnie probowal dopuscic do finalu zawodnikow z zastrzezeniami mowiac ze 12 zawodnikow moze pojechac bo tor duzy (na jakich zasadach i na jakiej podstawie? bo czasu przejazdu tych dwoch zawodnikow nie dalo sie odtworzyc ) . Stanelo na tym ze zadna decyzja nie zostala podjeta wyniki nie zostaly opublikowane. W drugim biegu polfinalowym osoby ktore weszly z cwiercfinalu jak to sedzia powiedzial maja zajmowac miejsca dowolnie od 6 do 10. Na tym skonczyly sie jakiekolwiek wyjasnienia zwiazane z mt standard. Nastepnie odbyly sie finaly pozostalych grup z pominieciem mt standard, bieg sponsorki ktory mial odbyc sie na zakonczenie imprezy(tak bylo ogloszone na poczatku zawodow), wreczenie pucharow ,
a potem bieg pseudo finalowy bo po oficjalnym zakonczeniu imprezy.
Wnioski wyciagnijcie sami.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 245 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna strona