Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:21 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:01 pm 

Piotr Fortuna ; oczywiście możemy po imieniu ale ja naprawdę nie wiem z kim mam przyjemność . Ojciet to czy syn ? :D

Rafał M. Tobie chyba Pan Bóg rozum odebrał z tym pomysłem . :D :D

To może wrócimy do starego systemu . Eliminacje na szczeblu miejskim- sześcu jedzie dalej , wojewódzkie, strefowe, 4 strefy po 6 zawodników =24 na Mistrzostwach Polski . To by im pasiło, no nie. :D :D

Podobno w redukcjach pływających jest tak , że wielokrotny medalista (ale model) nie może brać udziału w kolejnych zawodach .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:02 pm 

Mikołaj Barakoński napisał(a):
-W 540 i w TS - może by narzucać przełożonka (maksymalne przełożonko) - bo palenie silnika z premedytacją jest czasami sposobem na brak umiejętności, wymiana silinika co bieg nie jest rzadkością (50zł to żaden pieniądz).

To pisze zawodnik? :):)
sorry

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:14 pm 

Uderz w stół...

Jak byś czytał poprzednie posty jeden miły pan pisał że w EFIE (RFN) stosuje się takie zasady... a też napisałem, że przełożonka to punkt kontrowersyjny i swym postem utwierdziłeś mnie.

A zawodnikiem też jestem, jak wiesz..

A mój syn lat 11-cie choć by chciał to jeszcze mu praw nie dali do pisania :-):-).

Ogólnie bez urazy...

Pozdrawiam

DOPISANE -nie chce korespondować z Jackiem wydłużając posty - Jak przepisy niemieckie to głupoty i cytowanie forumowicza to głupoty to jak można nazwać inwektywe "nie pisz głupot" Jacku - to już z urazą :-) Jacku naucz się czytać

Mikołaj

(vce senior Mistrz Polski w TS, członek zespołu Mistrzów Polski w TS... to tak kto zacz. a co będzie dalej...)

Ostatnio edytowano Wt kwi 04, 2006 7:26 pm przez Mikołaj Barakoński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:19 pm 

..A zawodnikiem też jestem, jak wiesz..

to nie pisz głupot
bez urazy :)
pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:23 pm 

Panowie, po co jakieś szlabany ? Niech sobie jeździ w 540 kto chce ale niech będą klasyfikowani tylko ci, którzy nie startują w DTM S i O albo jeśli wolą będą klasyfikowani w 540 ale mimo startów w DTM S i O nie będą w tych klasach klasyfikowani. Znudzi im się szybko, każdy ma swój honor a bić słabszych to nieładnie ... :-)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:26 pm 

http://www.lrp-hpi-challenge.com/
tu jest adres przepisów z przełożeniami klasa Stok
Jak widać razem jeżdżą Hot Bodies,Tamyia 415 TRF i Sprint 2 i EP ,HPI pro3 i nikt nie kruszy kopii o węgiel.... :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:15 pm 
Raflee

Jacek Ochociński napisał(a):
Z drugiej strony widać, że 540 jest łatwym łupem dla "wyjadaczy", za jednego z których jesteś uważany - i to rzeczywiście można pomyśleć nad pewnymi ograniczeniami - ale z pewnością nie ograniczeniami typu "pierwsza 30 w TS", bo to już jest żenada.

Glownie chyba od tego sie zaczelo... uslyszalem troche rzeczy z zrodel oficilnych i nieoficialnych i zrozumialem ze to klasa nie dla mnie... Fajnie jest wygrywac, ale nie w taki sposob... chociaz od Miedzynarodowego GP w Tarnowie juz nie bylo tak latwo wygrac... ale co tam. Zrobilem swoje, teraz w Lublinie jade ostatnie zawody... tym razem Yokomem (zalatwilem elektronike :D)

Moze na nastepnym sezonie halowym wystartuje z raz, moze dwa, zeby sprawdzic jak nasi mlodzi mistrzowie smigaja :D A jesli chodzi o sprzet na ktorym sie jezdzi - wegiel nic nie daje... oprocz tego ze podnosi wartosc modelu.
Mozna miec niedrogi sprzet, ale dobrze dobrany i wykorzystany w 100% potrafi duzo dac... i nie chodzi tutaj, zeby kupowac wszystko co najdrozsze i najlepsze.
Jak dla mnie to regulator, ktory da sie zaprogramowac, akus GP 3700/IB4200, saturn, model ktory sie nie sypie i moje tajne przelozenie ([hala]6.8-7.14 :P) spokojnie moze dac wygrana.
Zadne inne ograniczenia techniczne niz te co juz sa nic nie dadza, wiec lepiej zostawic ten temat w spokoju, a zrobic cos, aby ograniczyc dostep tych objezdzonych do tej klasy :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:48 pm 

Thx, za powyzsze, to chyba zalatwia temat.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 9:28 pm 

Lechu napisał:
Cytuj:
To może wrócimy do starego systemu

może to wcale nie głupi pomysł....?

Cytuj:
Ojciet to czy syn ?

Posty podpisuję i odpowiadam za nie osobiście :D
Mój syn ma swoje konto....

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:02 pm 

Piotr Fortuna napisał(a):
Lechu:
Cytuj:
Ojciet to czy syn ?

już nawet Zarembów nie da się pomylić :):)
czekamy na podeście :)

Raflee, ja myślę, że jednak z tym brakiem różnic w modelach trochę przesadziłeś - w Kłodzku Twoje Yokomo dawało zupełnie inne rezultaty (chyba 2 sek. przewagi po eliminacjach), a i w finałach też nie było tak słodko - źle zamocowany pakiet w pierwszym i "czołówka" w trzecim finale wyeliminowały nas z walki. Nie umniejsza to faktu, że dokładałeś od Warszawy (T2) wszystkim, jak chciałeś (no, może poza ostatnią eliminacją).

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:15 pm 

zmniejszy ilość zawodnikow w klasach

Chyba nie o to nam chodzi :?

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:20 pm 

Witajcie.
To mocze podnieść nie którym ciśnienie za co przepraszam, nie to jest moim celem w poniższym tekście, lecz zwrócenie uwagi na to o co chyba nam chodzi w tej dyskusji !

Zrobiłem małe statystyki z sezonu halowego - ranking

wygląda to tak:
------------------------------------------
w top-stock jeździ - 24 (co najmniej 2 razy byli na zawodach )
z tego 12 zawodników śmiga jeszcze w innej klasie (równolegle)
z tego natomiast w pierwszej 10 jest 5 którzy zajmują w innej klasie czołowe miejsca (patrz DTM540)
-------------------------------------------
dtm540 jest 26 (co najmniej 2 razy byli na zawodach )
z tego 15 jeździ w innych klasach pokrewnych (wliczając top-stock i standard)
z tego w pierwszej 10 jest 7 osób które zajmują czołowe miejsca w innej klasie top-stock lub znajdują się w standardzie w drugiej 10 )
---------------------------------------------
standard jest 32 (co najmniej 2 razy byli na zawodach )
z tego 16 jeździ jeszcze w innych klasach pokrewnych (top-stock, dtm540)
z tego w pierwszej 10 jest 1 osoba która śmiga w klasach niższych od swojej.
natomiast 8 osób znajduje się w drugiej 10 i śmiga w klasie niżej .
----------------------------------------------
to tyle jeśli chodzi o klasy pokrewne na których ja i inni początkujący mamy zdobywać wiedzę i doświadczenie (drabinka do sukcesu)
Trzeba to troszkę pozmieniać by była konieczność walki o umiejętności i pudło ale żeby niebyło sytuacji takiej a jak jest teraz gdzie osoby z standardu (niektóre) robią sobie tak na prawdę treningi w klasach niżej („by muc się najeździć”) i skutecznie blokują możliwość rozwoju.
Zanim ktoś zacznie odpisywać na mój post proszę sobie zrobić tabelę miejsc i osób z sezonu halowego i porównać klasy top-stock, dtm540, standard i open.
Poczym porównać nazwiska i miejsca zdobyte w klasach poczym samemu zobaczyć jak to tak na prawdę jest bo tabela nie kłamie :( spróbujcie sobie pozaznaczać ile osób jeździ w klasie niżej =miejsce i ta sama osoba w klasie wyżej i jej miejsce. Można zobaczyć ciekawe rzeczy :).
Podsumowując.
Wg mnie są 2 możliwości
1. Awansów – trener widząc wyniki decyduje na przejście zawodnika do innej klasy, jeśli zawodnik niema trenera a znajduje się w dtm540 i ma 1,lub 2 miejsce przechodzi w następnym sezonie klasę wyżej (standard).
2. Silnika (wg mnie bardziej bolesna ale skuteczna) startując w top-stock, lub dtm540 oraz w standardzie zawodnik ze standardu może jechać tylko na silniku z klasy niżej czyli jeśli ktoś jedzie w top-stock i potem w standardzie obowiązuje go silnik z klasy top-stock i to samo w miedzy standard a dtm540.

Te 2 reguły nie tyczą się inny klas niż top-stock, dtm-540 i standardu.
Ja preferuje 2 punk z silnikiem co do ograniczeń sprzętowych to wydaje mi się że silnik jest skuteczną zaporą a podwozie tylko małym dodatkiem w stosunku do umiejętności które posiada zawodnik.

Wg mnie ilości startujących w danych klasach się zmniejszy ale nie przez to że będzie mniej zawodników tylko dal tego że będzie mniej osub śmigało w 2-3 klasach pokrewnych (top-stock, dtm-540 , standardzie) co powinno się przełożyć na ilości rozgrywanych kolejek.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Ostatnio edytowano Wt kwi 04, 2006 11:04 pm przez Paweł Bień, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:31 pm 
Raflee

Z Klodzkiem bylo troche inaczej... :) : brak kol, silnik dosc mocno przechodzony (wtedy juz byl po sezonie w formolce, GP w tokarce :D i jazdy truckiem po dzialce ;) ) i wtedy brakowalo mi tego "kopa" jakby nie to, ze staralem sie nie zwiedzac fragmentow toru, ktore nie zostaly przewidzine do jazdy to byloby cieniutko :)

Po tych zaowdach silnik przeszedl regeneracje :P - przetoczny, wymienione szczotki i wyczyszczony od srodka... - po tym zabiegu jakos chodzil :) ale do czasu - jak mi ktos przywalil z boku w wawie to urwalo mi ta blaszke do ktorej sie lutuje kabel - wtedy musialem kupic silnik - teraz przyszedl czas na saturna, bo tamiyi kosztowal 2x tyle i byl slabszy :P no i T2 od Wawy :)

Sadze, ze jesli np. Hudy zrobilby model, ktory mialby plyte z wlokna szklanego zamiast weglowego to wcale nie bylby on gorszy... a jesli nawet to tej roznicy nie da rady odczuc w takiej klasie jak DTM 540 :)

PS. Fakt jednak jest taki, ze T2 mi sie jezdzi lepiej niz SD, bo co x-ray to x-ray :) Dopiero teraz jak mam T2 i po ostatnich zaowdach bagusow zrozumialem, ze te modele sa praktycznie nie do zdarcia :D Zeby tu cos urwac to trzeba naprawde zdrowo w cos zadzwonic... bagusem zawadzilem jakies 3-4 razy i drut ktory trzymal rury (bandy) na prostej - a efekt byl taki: jakies 3-4 salta, ustawiamy sie w dobra strone i jedziemy dalej... :D
Ale to nie o tym tutaj... kto ma x-raya ten wie jak jest a kto nie ma to niech zainwestuje bo warto :P

Zobaczymy teraz w Lublinie jak bedzie z jazda starszym modelem w 540 :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 10:43 pm 
Raflee

Paweł Bień napisał(a):
Trzeba to troszkę pozmieniać by była konieczność walki o umiejętności i pudło ale żeby niebyło sytuacji takiej a jak jest teraz gdzie osoby z standardu (niektóre) robią sobie tak na prawdę treningi w klasach niżej („by muc się najeździć”) i skutecznie blokują możliwość rozwoju.

Czyli z tego wynika, ze osoby (napewno nei wszystkie) startujace w DTM-540 startuja tam, ze wzgledu na niski poziom i po to, zeby z zawodow przyjechac z garczkiem? Nie rozumiem dlaczego blokuja mozliwosc roznowu? Rozwoj wg. mnie to nie jest stanie na pudle, tylko umiejetnosci. Ja startujac w DTM 540 zabralem jedno miejsce w pierwszej 10 i jedno miejsce na pudle, ale chyba nie mozna powiedziec, ze zablokowalem czyjs rozwoj? Chyba ze sie myle - w takim przypadku prosze mnei uswiadomic :)
Jak dla mnie na zawodach chodzi o to, zeby byc jak najwyzej... a rozwoj polega na uczeniu sie jezdzic bez blednie, plynnie, technicznie i szybko - tak?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 11:24 pm 

No tak tylko sam zobacz w rankingu za sezon halowy jak wyglądają pierwsze 20 pozycji i jak tasują się zawodnicy w tych pokrewnych klasach gdzie top-stock i dtm540 miały być do nauki, zaraz napisze ktoś że przecież się uczy i będzie miał racje zresztą jak wszyscy na tym forum, jednak popatrzmy na to inaczej załóżmy że to szkoła a my uczniowie,
1 Top-stock - 1 klasa
2 - DTM540 2 klasa
3 - standard (wyścig zbrojeń) 3 -klasa
i tak przychodzi nowicjusz trafia do top-stock (najlepiej ) lub dtm540
ty zdobywa wiedzę i doświadczenie, jeśli zaczyna mu dobrze iść i już ma osiągnięcia typu jest w pierwszej 10 to może zacząć próbować w klasie wyżej ,. I tu są 2 wyjścia albo szkoli się dalej 2 klasie i dochodzi do pierwszej 3 poczym ma migracje do klasy wyżej albo sam decyduje o przejściu o zdobywaniu wiedzy oraz doświadczenia.
Tak ja to widzę. Może błędnie ale to nazywam zdobywaniem wiedzy i doświadczenia. Niema tu ograniczeń pod tytułem wiek , 1 start (dla próby itp tu nie chodzi oto że ktoś chce zobaczyć jak w danej klasie jest tylko o tych co walczą w rankingu sezonowym –podczas eliminacji do MP.)
Ja nie płacze ze nie mam pudla ale musi być jakieś rozsądne podejście a nie sytuacja gdzie po wklejeniu do Excela rankingu klas top-stocj dtm540 i standard oraz zaznaczeniu sobie zawodników którzy śmigają w klasie wyżej i niżej (pokrywających się oraz poukładaniu ich wg miejsca to zobaczyłem prawie same czerwone pola którymi zawodnicy byli oznaczeni y. Zobacz sam .
Jak wspomnienie było post wyżej nie chodzi mi o zawodników którzy spróbowali raz czy 2 razy pojechać tylko o 10 gdzie już niema przypadkowości w rankingu do MP i widać dokładnie wszystko.

A czy nie oto chodzi ? I właśnie dyskusja się nie toczy o tych właśnie zawodników ?

Ja jak będę miał na tyle umiejętności i możliwości sprzętowych by wystartować w standardzie to się przesiadkę bo to moja droga ewolucji

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona