Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 28, 2026 6:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 12:28 pm 

W Szczecinie jest jedna mt2 z silnikiem 3.5 od Savaga. Kiedys sie z nia poscigam to zdam relacje.

Co do wytrzymalosci. Ja latam swoja OFNA podobnie jak kolega Pawel Savem 3.5 i narazie nic peklo.

Co do sensu kupowania "profesjonalnego" modelu do zabawy przed domem. Ja postawilem na FIRME. Kupilem model w bardzo dobrej cenie z dostepnymi czesciami niemalze od reki. Pewnie, ze moglem kupic Carsona, ktory pewnie sypal by sie niemilosiernie, a na czesci czekal bym z dwa tygodnie.

Co do nieporadnosci poczatkujacych przy modelach spalinowych. Ehh, nic nie bede mowil, bo juz bylo duzo powiedziane. Moze chociaz powiem tylko, ze to zalezy od tego ile kto ma pieniedzy. Tak samo z kupowaniem modelu uzywanego przez poczatkujacego. Po co to ?? Nikt nie pomyslal, ze docieranie silnika to sama przyjemnosc i nauka, ze poznawanie nowego modelu od podszewki to sama radosc i nauka.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:46 pm 

owszem, docieranie jest jak najbardziej pouczajace, ale pierwszys silnik to powiezylbym komus "w temacie", ja sam zanim dotarlem swoj pierwszy silnik zarowy (oj dawno to bylo ;D ) na wlasna reke z pierwsza zarowa poszedlem do modelarza, ktory zajmowal sie tym (modelami) niemalze profesjonalnie... jak by nie patrzec, ofna to bardzo fajny model, sam sie w niej kocham ;) jednak sumujcie sobie cene, a wyjdzie ze wszystkim (z w miare pozadna app, fail safem, i innymi gadzetami potzrbnymi do odpalenia modelu), wyjdzie ok 2000zl (tak mi sie wydaje) i nie chodzi mi o to ze carson jest niewiadomo jaki, tylko ten co dalem w linku z allegro kosztuje 700zl (a moze i mniej jak by sprzedawca chcial sie targowac) a to 1/2 ofny, zauwazcie ze na poczatku tematu, sam napisalem ze 1400zl za carsona stormracera to stanowczo ZA DUZO, pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:20 pm 

A to ta ofna jest bez aparatury? Jesli tak to wez mt2 i za 1350 masz. Do tego pakiet, grzalka itd i wyjdzie ok 1500 - ale podobnie bedzie z sotrmracerem. Tam tez trzeba kupic pare rzeczy, ale nie az tak duzo!

Tez mialem docierac silnik z kims doswiadczonym ale nie wytrzymalem, myslalem ze jest to trudne, bylo odwrotnie. Mialem troche problemow, bo zle ustawione mialem srubki ale pozniej juz wszystko ok!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:33 pm 

ofna comp lx za 1400zl to jest RTR czyli z aparatura i ze wszystkim.

nawet grzalke daja

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:59 pm 

No to nie rozumiem wypowiedzi Bolla!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 7:29 pm 

Wielkie lol

Po co do jazdy pod domem lepsza aparatura, fail safe, i inne. Mam oszczedzic na modelu z ktorego nie bede zadowolony, aby pozniej wypasic go na maxa. Mozna mi to wytlumaczyc, bo nie rozumiem. Rozmawiamy najpierw o niskich cenach, a potem wkraczamy w sfere MX-3 , fail safe i bog wie jeszcze czego.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 9:47 pm 

nie che sie klucic, a widze ze konwersacja przybiera taka forme, to jest moje prywatne zdanie, ja osobiscie zainwestowalem w fail safe, oraz w lepsza aparature od tej rtr, dobrze wiecie ze tam wsadzane sa najprostzsze modele, ale jezeli do ofny za te 1400 dozucaja wszystko, do bierz ofne... :)

PS: ale fail safe tez kup, teraz zaoszczedzisz, a przy jezdzie ci sie cos stanie (zaklocenia, zasieg) i model mozesz w drzazgi roztrzaskac... no ale Twoj wybir, pozdr

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 05, 2006 8:39 am 

Dzieki bollo. Fail safe oczywiscie sie przyda, tylko jesli ktos nie ma pieniedzy na takie rzeczy, to po co sie zarzynac. Lepsza aparatura, hmmm. Moim zdaniem do jazdy po podworku wystarczy na poczatek ta z zestawu RTR. Bardzo dobrze sie na nich jezdzi. Wiadomo, ze na FM bedzie lepiej, tylko znowu, jesli ktos nie ma pieniedzy to po co sie zarzynac.

PS. Bollo, ja tez nie chce sie klocic.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2