Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 5:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:13 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
i dzieki temu bede jezdzil 5 eliminacji,a bzdurna ilosc klas zmniejszy sie?

Ale dzięki temu zawodnicy z mniejszym doświadczeniem będą mieli większe doświadczenie... 540 jest klasą po to aby sobie spokojnie wygrywać przy oczywiście treningu.

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:17 pm 

Wytlumacz mi w jaki sposob nabiera sie doswiadczenie jesli w klasie beda sami poczatkujacy? ciekawa teoria..
klasa by sobie spokojnie wygrywac?nie skomentuje nawet

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:21 pm 

-_-

Samym wyścigiem.

W 540 są bardzo początkujący, dopiero zaczynający. Są też nieco lepsi, i to oni są w rankingu wyżej.

No sorry, ale żaden gorszy zawodnik niema szans z kolegą z Standart czy Open nawet. 540 powstało aby zapełnić lukę między Top Stockiem a DTM Standart. 540 jest klasą dla początkująch, nie da super zawodników którzy już i tak są wysoko na podium w Standart/Open.

Co do wygrywania, przy odpowiednim sprzęcie taki średnio początkujący może się wybić, ale jak startują takie "byki" no to jak ma to zrobić?

Ps. Startujesz może w 540?

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:28 pm 

NIe,nie startuje w 540,nie bawie sie w pol srodki.
Nadal nie wytlumaczyles mi swojej teorii o lepszym zdobywaniu doswiadczenia. Od kilku postow udowadniasz,ze nie masz bladego pojecia co mowisz i boisz sie,ze jak zlikwiduje sie klase 540 to bedziesz musial sie napocic zeby cos osiagnac. Kiedys jezdzila w elektrykach glownie jedna klasa na asfalcie i na dywanie,starowalo tam 50 zawodnikow i kazdy walczyl o jak najlepsze miejsce nie myslac o pucharze. Widac,ze teraz liczy sie dla was pucharek a nie frajda z jazdy i doskonalenie umiejetnosci. A na marginesie trzeba umiec wykorzystac sprzet ktory sie ma a potem biadolic,ze sie z kims nie ma szans,jezdzac po krzakach mozna wymyslic jedna klase "surwiwal"
Jesli z miejsca chcesz wygrywac to chyba urodziles sie w innym swieice,bo na tym nie ma zadnego sportu w ktorym ma sie wszystko od razu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:32 pm 

Każdy wyścig to doświadczenie, pokonuje się zakręty, zdobywa się doświadczenie, wszystko z czasem, ale zawsze.

Klasa 540 może zostać nawet zlikwidowana tylko wtedy:
1) Będzie znowu duża luka między TS a Std.
2) Dużo zawodników nie kupi silnika za ~150 zł. Więc zawodników będzie mniej.
3) Jest to właśnie wydatek na silnik.

Jeśli nawet zlikwidują 540 (w co wątpie :lol:) to i tak będe startować w 540. Nie jestem w czołówce 540, bo startuję od dość niedawna. Skoro nie jestem w czołówce niemam co liczyć na puchar, i NIE ZALEŻY mi na tym. Zależy mi na jeździe i treningu, no i przyjemnej atmosferze.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 3:49 pm 

Dla mnie sprawa jest prosta, zawodnik, który chce jeździć w 540 i STD powinien jeździć na tym samym silniku (Stinger, Saturn, Tamiya ST) Zawodnicy będący w pierwszej 30 w STD i OP nie mogą startować w 540 jak i TS. Zawodnicy z 540 nie mogą startować w DTM Open. Na nikogo nie czekamy, jedziemy bez niego.
Kuba

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:17 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
NIe,nie startuje w 540,nie bawie sie w pol srodki.
Nadal nie wytlumaczyles mi swojej teorii o lepszym zdobywaniu doswiadczenia. Od kilku postow udowadniasz,ze nie masz bladego pojecia co mowisz i boisz sie,ze jak zlikwiduje sie klase 540 to bedziesz musial sie napocic zeby cos osiagnac. Kiedys jezdzila w elektrykach glownie jedna klasa na asfalcie i na dywanie,starowalo tam 50 zawodnikow i kazdy walczyl o jak najlepsze miejsce nie myslac o pucharze. Widac,ze teraz liczy sie dla was pucharek a nie frajda z jazdy i doskonalenie umiejetnosci. A na marginesie trzeba umiec wykorzystac sprzet ktory sie ma a potem biadolic,ze sie z kims nie ma szans,jezdzac po krzakach mozna wymyslic jedna klase "surwiwal"
Jesli z miejsca chcesz wygrywac to chyba urodziles sie w innym swieice,bo na tym nie ma zadnego sportu w ktorym ma sie wszystko od razu.

Nie do końca masz rację.Weż przykład nawet z kariery zawodników w innych sportach(choćby Kubica).
Myślę,że zebrałeś parę jobów jak "plątałeś"się no początku swojej karjery pomiędzy doświadczonymi openowcami.
Na głębokiej wodzie to chyba w wojsku uczą pływać,zresztą widać w 540- tce różnice w grupachCzym dalej od grupy A tym więcej bijatyki.
Przypomnij sobie Borzęcin gdzie dwóch zawodników odstających od reszty utrudniało Wam jazdę.Chcesz żeby było ich 10?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:17 pm 
Raflee

Jakub Franek napisał(a):
Zawodnicy będący w pierwszej 30 w STD i OP nie mogą startować w 540 jak i TS.

To jest bez sensu... ja osobiscie skonczylem z ta klasa - dam szanse mlodszym, ale to jest zamykanie drogi osobom z TS i STD do tego, zeby miec wiecej jazd... a zeby byc w pierwszej 30 w rankingu to wystarczy przytjechac DWA, MAX TRZY RAZY w ciagu sezonu na zawody... i co? Za jakies kilka lat taki zawodnik moze wejdzie do tego fianlu A...

Wg. mnie powinny byc imienne ograniczenia. Np. jezdzi tam taki jak ja... wygrywa wszystko to sie mu daje zakaz po sezonie, zeby nie startowal i jest spokoj :) Sposob napewno skuteczny, ale podobal mi sie tez ten, w ktorym po zdobyciu tytulu mistrza, zawodnik jest zmuszony do przerwy, lub opuszczenia klasy... ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:20 pm 

popieram post pana Jakub Franek

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:28 pm 

Ja też. Zawodnicy z pierwszej 30 Std/Open nie mogą jeździć w TS jak i 540.

Nowy model in soon...

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:31 pm 

Raflee napisał(a):
Cytuj:
Zawodnicy będący w pierwszej 30 w STD i OP nie mogą startować w 540 jak i TS.

To jest bez sensu... ja osobiscie skonczylem z ta klasa - dam szanse mlodszym, ale to jest zamykanie drogi osobom z TS i STD do tego, zeby miec wiecej jazd... a zeby byc w pierwszej 30 w rankingu to wystarczy przytjechac DWA, MAX TRZY RAZY w ciagu sezonu na zawody... i co? Za jakies kilka lat taki zawodnik moze wejdzie do tego fianlu A...

nie pisalem zeby TS nie mogl jezdzic w 540 ale druga sprawa masz racje z tym rankingiem musze pomyslec.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 5:31 pm 

Paweł Bień napisał(a):
popieram post pana Jakub Franek

ja ci dam Pan!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:17 pm 

do panów Lecha i Andrzeja :
Jeśli któryś z Was poczuł się urażony to bardzo przepraszam, nie to było moim zamiarem...
Jak widać różnimy się nieco swoimi poglądami, ja swoje zdanie na temat klas elektrycznych przedstawiłem na tym forum i tej wersji będę się trzymał.
ps.
moze jednak nie będziemy sobie "panować"

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:52 pm 

Michał Olech napisał(a):
Ps. Startujesz może w 540?

To jest forum dla zawodników, czy ogólny hyde park?

Raflee, nie daj się - tylko dzięki Twoim startom w 540 widać, ile młodzi muszą się jeszcze uczyć, swoją drogą już od jakiegoś czasu zastanawiam się, jak namówić Dominika do zaprzestania startów w TS właśnie dlatego, że jest jednym z najlepszych i dalszy jego rozwój jako zawodnika widzę w rywalizacji m.in. z Tobą w 540, jest dokładnie tak, jak napisał Patryk, to najlepsi wyznaczają standardy i do nich trzeba równać, a nie w dół.
Z drugiej strony widać, że 540 jest łatwym łupem dla "wyjadaczy", za jednego z których jesteś uważany - i to rzeczywiście można pomyśleć nad pewnymi ograniczeniami - ale z pewnością nie ograniczeniami typu "pierwsza 30 w TS", bo to już jest żenada.
W ostatnim sezonie halowym udział na ostatnim miejscu w 4 liczonych eliminacjach dawał 11 miejsce w TS i 16 miejsce w DTMS - czyli zakładam, że ja bym takie zajął, gdybym wziął model pod pachę i przejechał 1 kółko w 1 eliminacji i 1 kółko w 1 finale - i co - już jestem jednym z "asiorów"?? :):):)

Ostatnio edytowano Wt kwi 04, 2006 7:05 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 6:57 pm 

Długa lektura... Bartek jeżdzi w tej klasie więc jako jego trener sponsor itd... parę groszy dorzucę. (Nawiasem teraz po wygranej Bartka w TS (Mistrz Polski Młodzik) , klasa 540tka jest naturalnie nasuwającą się klasą do dalszego rozwoju.)

MOJA PROPOZYCJA:

-zasad w 540tce nie zmieniać

przyjąć zasadę ogólną:

-jedno podwozie jedna klasa (ograniczy migracje Asiorów, zmniejszy ilość zawodnikow w klasach, zwiekszy ilosc biegów) a i tak wiem że 2ch srok za ogon...

inne: (wg mnie dyskusyjne tematy ale warte uwagi)

-W 540 i w TS - może by narzucać przełożonka (maksymalne przełożonko) - bo palenie silnika z premedytacją jest czasami sposobem na brak umiejętności, wymiana silinika co bieg nie jest rzadkością (50zł to żaden pieniądz).

- OPONY - to 25%-50% sukcesu i nauka doboru jest ważna w 540.

- ASIORÓW zapraszam do 540tki ale niech jadą innym podwoziem niż tym co starują w DTMO i DTMS, ich obecność daje młodym porównanie i ustawia ich w szeregu, a przykładna jazda Asiorów to niezły materiał szkoleniowy.

- Mistrz Polski w danej klasie niższej niż DTMO powinien w następnym roku w swojej klasie mieć szlaban (minimalny szlaban = nie może ponownie zdobyć MP w danej klasie w kolejnym sezonie ) - także powinno dotyczyć młodzików. Wymusi migrację do innej klasy.

- mieszanie w klasach lub klasach pobocznych może dawać nieprzewidywalne skutki, patrz w TS - totalny brak seniorów, i ubogo w juniorów i będzie się zmniejszała ilość zawodników z czasem (to takie moje kasandrowanie)

Mikołaj

[code][/code]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona