moje spostrzeżenia:
koła bardziej zbieżne z tyłu (większy toe-in) - model bardziej podsterowny, koła tylne mniej zbieżnie - model bardziej nadsterowny (przy przeholowaniu model staje się nerwowy na prostych - dzieje się tak w okolicach toe-in = 0 stopni, ja na dywan mam gdzieś tak między 2,5 a 1 stopień), tyłu nie należy ustawiać nigdy rozbieżnie (nie tylko w modelach 1/18 ),
zbieżność z przodu - teoria mówi, że model z kołami zbieżnymi będzie ostrzej skręcał, z kołami rozbieżnymi - model będzie stabilniejszy, jednak kosztem precyzji reakcji na skręt. w praktyce nikt chyba w modelach nie stosuje zbieżnych kół z przodu (nie wiem jak w 12kach, w 4 WD tak widziałem), wszyscy stosują mniej lub bardziej rozbieżne koła z przodu, choć istnieje możliwość ustawienia przednich kół również zbieżnie... osobiście nie eksperymentowałem z tym ustawieniem więc nie mam swojej opinii. na pewno w M18 stosując one-way`a trzeba mocniej rozchylić koła - inaczej model myszkuje i sam skręca.
a tak w ogóle polecam to:
http://www.hudy.net/xhudy/showfile.php? ... 39b1ad8c24
można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, a przy okazji - poduczyć się fachowej angielszczyzny....