Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 12:39 am 

Czy ktos może mi wyjaśnić jaki jest sens rozgrywania zawodów bagusów i monsterów w tym samym terminie w odległości 100 km od siebie ???
Czy nie można jednej z tych imprez przesunąć tak by zamiast dzielic zawodników na dwie grupy mozna bylo ich spotkac na obydwu imprezach.
Proponuje organizatorom oglądnięcie filmu "dla dorosłych" w którym jest instruktarz jak rozwiązać tego typu problem.

PS
Cytat z ww. filmu : "Kargul, podejdź no do płota..." :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 8:43 am 

Hmmm.. niewiem o których zawdoach mówisz ale W Zgierzu akurat 1,2 kwietnia przecież sa klasy Bagusów i Monsterów :).

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 8:46 am 

No i w Warszawie w tym samym terminie są zawody w tych samych klasach :cry:
W

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 9:00 am 

Myśle, że spokojnie można juz zamknąc temat i zaraz tłumacze dlaczego:

1. Zawody nie są rangi MP - więc nie ma dylematu gruzowisko pts kontra profesjonalny tor bez pts.
2. Organizatorzy zawodów to firmy dystrybucyjne, które mogą takie zawody i co tydzień robić, więc uwagi o jakichkolwiek zmianach terminu są nie na miejscu.
3. Jedne to hala a drugie to tor pod gołym niebem, więc masz możliwość wyboru.
4. To tylko 100km ;) i nic nie staje na przeszkodzie aby być tu i tu.

Mam nadzieje, że coraz więcej będzie takich sytuacji w których to będa na siebie nakładały dwie i więcej imprez, dzięki temu imprezy będą bardziej dopracowane, profesjonalnie przygotowane i nie będzie tam miejsca na tandete, która w zeszłym sezonie była wszechobecna na "torach" gdzie sie walczy o pts.

Jeżeli dostajecie możliwość wyboru to poprostu nauczcie się z tego korzystać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 10:37 am 

No ale po co wybierac jak chetnie bym pojechal tu i tu.
Od zeszlego roku nie bylo zawodow w spalinowych klasach off-road, a tu na raz dwie. Dalej twierdze że to bez sensu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 10:58 am 

Masz rację na dzień dzisiejszy tak to wygląda, ale jak widzisz OFNA i HPI połączyło siły i organizuje imprezę razem, jeśli dołączyła by do tego Defena i Xray to mamy praktycznie komplet, byc może tak będzie a może nie, decyzja odnośnie Defeny należy do Norberta i trzeba ją uszanować jaka by nie była. Swoją drogą myślę że połączenie tych czterech przedstawicieli w cykl imprez CHELENGE byłoby naprawdę dobre. Zobaczymy co przyszłość przyniesie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 11:01 am 

Usunąłem na prośbę zainteresowanej osoby.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 4:20 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 11:07 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
No ale po co wybierac jak chetnie bym pojechal tu i tu.
Od zeszlego roku nie bylo zawodow w spalinowych klasach off-road, a tu na raz dwie. Dalej twierdze że to bez sensu.

Pomogę ci w wyborze

w Łodzi na powietrzu - może być zimno
w Warszawie na hali - jeżeli na zewnątrz będzie ciepło to aż żal jeździć na hali

w Łodzi zawody prowadzone na urządzeniu KO PROPO
w Warszawie na AMB analogowym

w Łodzi z tego co zrozumiałem nagrody tylko dla zawodników posiadających HPI (proszę o sprostowanie jeżeli jest inaczej)
w Warszawie nagrody chyba dla każdego, dodatkowo będzie losowany model (proszę o sprostowanie jeżeli jest inaczej)

w Łodzi kilku zawodników tzw. TOP
w Warszawie większość zawodników to TOP - poziom zawodniczy będzie dużo wyższy

w Łodzi impreza sponsorowana przez dystrybutora HPI i prawdopodobnie OFNA
w Warszawie impreza sponsorowana przez dystrybutora GS i RB

Znam jeszcze kilka szczegółów imprezy w Warszawie, ale niestety nie jestem upoważniony do upublicznienia.

Ja wybieram Warszawę.
Mam bliżej, chce wyregulować nowy model, wole ścigać się z najlepszymi od razu wyjdą moje braki - kilka lat nie startowałem, wole czystą hale od błota i śniegu.

Pozdrawiam
Jacek Żurek

Ostatnio edytowano Pn mar 20, 2006 2:13 pm przez Jacek Żurek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 11:12 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Masz rację na dzień dzisiejszy tak to wygląda, ale jak widzisz OFNA i HPI połączyło siły i organizuje imprezę razem, jeśli dołączyła by do tego Defena i Xray to mamy praktycznie komplet, byc może tak będzie a może nie, decyzja odnośnie Defeny należy do Norberta i trzeba ją uszanować jaka by nie była. Swoją drogą myślę że połączenie tych czterech przedstawicieli w cykl imprez CHELENGE byłoby naprawdę dobre. Zobaczymy co przyszłość przyniesie.

Ja widze koalicje Defena, ATA i może Proxima.
W Łomiankach może się spotkamy i coś ustalimy.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 11:37 am 

W sprawię organizacji zawodów mogę powiedzieć tylko tyle.
Zarówno Defena jak i my wymyśliliśmy sobie imprezę w tym samy m terminie.
Jeśli ktoś doszukuje się w tej kwestii jakiejkolwiek wrogości to popełnia błąd, bo takiej nie ma między naszymi firmami.
Od początku wyjaśniłem na forum ze jestem otwarty na współpracę. Jak tylko dowiedziałem się, kto organizuje zawody w Wa-wie (przez długi okres było to owiane tajemnicą) zadzwoniłem do Norberta, aby rozwiązać ten problem, bo tak jak wy uważam, że ma, o co kopii kruszyć.
Norbert odpowiedział ze nie widzi możliwości połączenia naszych działań gdyż format jego imprezy nie przewiduje innych firm – partnerów niż GS i RB.
Jako handlowca nie dziwi mnie taka decyzja i wcale nie oznacza to możliwości współpracy w przyszłości.
Widzę, że wszystko, co nowe wzbudza wśród Was dużo emocji – zupełnie nie potrzebnie.

Wszystkie firmy dostały od nas propozycję współpracy. Na dzień dzisiejszy rzeczowym partnerem okazała się firma Ofna Racing Polska. Pozostałe firmy nie powiedziały ani tak ani nie. Mam wrażenie ze wolą przyjrzeć się z boku rozwojowi sytuacji.
Może się stać również tak ze postanie „inna koalicja” jak napisał Jacek Żurek.
Uważam ze każde rozwiązanie jest lepsze niż obecny stan rzeczy.
A zawodnicy powinni się tylko cieszyć, bo skorzystają na tym – na pewno nie stracą. W końcu zacznie funkcjonować wolny rynek i konkurencja.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 6:39 pm 

Jeżeli będzie 5 biegów , to można zaliczyć 2 eliminacje w Malince i 2 w Warszawie , a finał pojechać tam , gdzie sympatyczniej albo gdzie lepsze nagrody . :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 1:46 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

w Łodzi z tego co zrozumiałem nagrody tylko dla zawodników posiadających HPI (proszę o sprostowanie jeżeli jest inaczej)
w Warszawie nagrody chyba dla każdego, dodatkowo będzie losowany model (proszę o sprostowanie jeżeli jest inaczej)

Nagrody sponsorzy wreczają ludziom ze swoich teamow, Ofna dla Ofny, Hpi dla Hpi itd. Na koniec będą rozlosowane nagrody w postaci modelu HPI Micro RS4 oraz silnik FORCE .26 dla WSZYSTKICH zawodników

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 4:09 pm 

Robert Lubina napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

Nagrody sponsorzy wreczają ludziom ze swoich teamow, Ofna dla Ofny, Hpi dla Hpi itd. Na koniec będą rozlosowane nagrody w postaci modelu HPI Micro RS4 oraz silnik FORCE .26 dla WSZYSTKICH zawodników

dziękuję za informacje

pozdrawiam

PostNapisane: Cz mar 30, 2006 10:10 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Czy ktos może mi wyjaśnić jaki jest sens rozgrywania zawodów bagusów i monsterów w tym samym terminie w odległości 100 km od siebie ???
Czy nie można jednej z tych imprez przesunąć tak by zamiast dzielic zawodników na dwie grupy mozna bylo ich spotkac na obydwu imprezach.
Proponuje organizatorom oglądnięcie filmu "dla dorosłych" w którym jest instruktarz jak rozwiązać tego typu problem.

PS
Cytat z ww. filmu : "Kargul, podejdź no do płota..." :lol:

Jak widzisz pogoda zagrała na nosie niektórym jeśli chodzi o organizację zawodów...
Było wiele postów za i przeciw, ale finalnie okazało się, że zorganizowanie jednych zawodów także nie wchodzi w grę.
Pojawiły się inne anomalia organizacyjne w postaci blokowania wpisów zgłoszeniowych do zawodów w Warszawie organizowanych przez SG-RB czego wcześniej w historii RC nie było.

Cóż przyszłość projektów nieprzemyślanych przynosi nowe...

z tego typu przypadkami będziemy mieli do czynienia notorycznie, niestety niezaleznie od nas...
Dla czego? dla tego, że zgłoszenie około 70-ciu modeli MT do takich zawodów przerasta niektórych i wskazuje właściwie na sugestię rozgrywania zawodów jedynie dla tej grupy oddzielnie.
Albo dla tej grupy głównie, a dla innych klas przy okazji...

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 11:21 pm 

Na kżdych zawodach rozgrywanych za granicą obowiązują pewne określone limity, jeśli chodzi i ilość zgłaszanych zawodników.
To, że została wstrzymana rejestracja zawodników nie było złośliwością. Nie chodzi przecież o ilość, a jakość zawodów oraz bezpieczeństwo zawodników. Nie sztuka stłoczyć jak najwięcej osób, by potem nie miały one możliwośći jazdy...

Zapraszamy do konfrontacji na torze...tam można się bardziej wykazać, niż pustym gadaniem na forum i wynajdywaniem sztucznych problemów...
Na temat organizacji zawodów, wszelkich "za" i "przeciw" powinni się wypowiadać zawodnicy, którzy czynnie w nich uczestniczą. Teoretykiem może być każdy...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona