Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: Spanie na Hali
PostNapisane: N mar 19, 2006 11:11 pm 

Nie wiem,
może się mylę ale czasy się trochę zmieniły i rozwiązania tego typu jak spanie dla zawodników na hali? w marcu? na karimacie?
i to jeszcze za dopłatą to żenująca i bulwersująca sprawa!

Niech się oficjalnie wypowiedzą osoby odpowiedzialne za tego typu imprezy!

Czy my jesteśmy w Unii Europejskiej czy robimy Harcerstwo po staremu -
z lat 80-tych?

Trzeba się trochę zastanowić!
Żeby za miejsca nie przeznaczone do noclegów pobierac opłatę!

Na takie sprawy kasy nie ma żeby dofinansować mlodzierz- trzon przyszłego modelarstwa ale na starty na zawodach miedzynarodwych to kasa jest, tak?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 19, 2006 11:44 pm 

jesli ktos nie chce spac na hali, moze wybrac sie do motelu.

mysle, ze spanie na hali jest poprostu alternatywa, dla ludzi ktorzy nie chca placic 40zl za nocleg w motelu...

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 12:06 am 
Kolego w temacie nie masz zielonego pojęcia myślisz że Europa coś Ci da .W tradycji zawodów organizowanych w Warszawie były bezpłatne noclegi w Wieliszewie oraz w Radzyminie dziś trochę się zmieniło koszt 6zł to jest opłata za zużytą gorącą wode ponieważ za to się płaci.Jest wystarczająca ilość miejsc w Motelach na miejscu w Łomiankach za jedyne 40 zł.Mamy dofinansowanie do obiadu dla wszystkich zawodników.Mogę tylko przekazać że organizator oraz sędziowie planują celem pomniejszenia kosztów zawodów spać na hali.Jest kilka pomieszczeń do dyspozycji. A może rzeczywiście nie trzeba się martwić o koszty i niech wszyscy śpią w hotelach,motelach tylko za czyje pieniądze.Dla zmniejszenia kosztów sędziowie spali w budynku LOK przemieszczając się do Borzęcina i z powrotem .Uważam że założenie nowego postu jest nie na miejscu ale widocznie taka jest polska mentalność.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 1:55 pm 

Ta ciepła woda -to znaczy że można wziąść ciepły prysznic ? :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:02 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...Dla zmniejszenia kosztów sędziowie spali w budynku LOK przemieszczając się do Borzęcina i z powrotem...

Panie Zbigniewie, to straszne co Pan pisze. Jest nie do pomyślenia, by sędziowie musieli przemieszczać się na zawody! To wprost oburzajace! Nie wyobrażam sobie, by taka sytuacja mogła sie powtórzyć! Normalnie sie zbulwersowalem czytając o rzeczach, które pan napisał :!:

Panie Leszku - ciepła woda jest nie po to, by jej używać, ale po to, by za nią płacić :wink:

Ostatnio edytowano Pn mar 20, 2006 4:40 pm przez Dawid Głowacki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:22 pm 

Panie Zbyszku ! Znam takich , którzy dla zmniejszenia kosztów swoje "gumki" piorą , suszą i używają powtórnie .Dla zmniejszenia kosztów . My to nazywamy cerowaniem k......w . :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:35 pm 

Koszty były mniejsze ,ale wydatki pozostały... :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:46 pm 

Panie Leszku, chyba użył pan zbyt "przyziemnego" przykladu. Obawiam sie, ze Pan Zbigniew moze sie z tego powodu zamknac w sobie, A kto nam badzie pisal tak ladnie o LOK'u jak nie Pan Zbigniew...

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:48 pm 

Chyba trzeba sie cieszyć, że wogole jest taka możliwość

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 4:49 pm 

Szukanie oszczednosci tam gdzie nie trzeba.Sedzia musi miec przyzwoite warunki ,sam wiele razy widziałem jak sie mecza do poznych godz. nocnych z listami startowymi rozpiskami itp.Jak maja to jeszcze robic w spartanskich warunkach to im wspołczuje .

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 5:49 pm 

tak zgadzam sie Sędziowie powinni miec zapewnione normalne warunki natomiast co do samych zawodników to to jest ich wybór czy bedą spali na hali czy w motelu jednakze jest to bardzo dobre rozwiązanie poniewaz wychodzi to naprawde duzo taniej i ułatwia to niektórym mozliwosc przyjazdu :) Popieram spanie na hali dla chetnych za 6zł ! Pozdrawiam

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 6:05 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...Dla zmniejszenia kosztów sędziowie spali w budynku LOK przemieszczając się do Borzęcina i z powrotem...

Panie Zbigniewie, to straszne co Pan pisze. Jest nie do pomyślenia, by sędziowie musieli przemieszczać się na zawody! To wprost oburzajace! Nie wyobrażam sobie, by taka sytuacja mogła sie powtórzyć! Normalnie sie zbulwersowalem czytając o rzeczach, które pan napisał :!:

Dawid - czyżbyś miał jeden z tych "gorszych" dni?

A może chciałeś za wszelką cenę zabłysnąć ostrym jak skalpel, lotnym jak eter i przenikliwym niczym wzrok Supermana poczuciem humoru?

A może najzwyczajniej w świecie masz problemy ze zrozumieniem zdań dłuższych niż przeciętny sms? Twój "bufor" przepełnia się na nich, albo ucina dalszy ciąg i jesteś w stanie zrozumieć tylko pierwszą część takiego zdania? Przeczytaj cytowane przez siebie zdanie ponownie, powoli i w spokoju, jeśli to nie pomoże, poproś o pomoc kogoś dorosłego - może on Ci wyjaśni o co w nim chodzi :lol: (mam nadzieję, że jako osoba obdarzona nieprzeciętnym poczuciem humoru nie obrazisz się o tę malutką uszczypliwość :wink: )

Wracając do sedna tematu. Spanie na hali jest oferowane, bo zapewne jest na nie zapotrzebowanie. Proste. W tym roku nie byłem w Tarnowie, ale w zeszłym byłem i wiem, że wielu zawodników korzystało z tej opcji, byli nawet tacy twardziele, którzy spali na hali w Zgierzu (jeśli ktoś pamięta zeszłoroczną zimę i temperatury podczas zawodów w Zgierzu oraz temperaturę na hali to wie, że spanie tam było prawdziwym hardcore`m dla twardzieli :!:). Nie widzę niczego niestosownego w takiej propozycji. Jak ktoś chce to może podczas MP spać w jednym z kilku pięciogwiazdkowych, EUROPEJSKICH, hoteli w centrum Warszawy - polecam szczególnie Bristol, bo mają tam dobre żarcie (miałem tam kiedyś szkolenie...). Nocleg na hali to PROPOZYCJA, nie mus - nie chcesz - nie skorzystasz. Myślę, że jeśli nie będzie chętnych na tę formę noclegu, to po jakimś czasie organizatorzy sami się z niej wycofają.
No chyba, że "wyrzuty" o noclegi na hali skierowane są nie do organizatorów, ale do tych, którzy z takiej formy zakwaterowania korzystają... Ja uważam, że "każdy orze jak może" i nic mi do tego.

p.s. również przychylam się do zdania, że na sędziach i ich jakim-takim komforcie nie warto oszczędzać - i tak zarywają noce na ustawianiu klasyfikacji, grup startowych itp., a jak się nie wyśpią, to są źli na zawodach :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 6:27 pm 

Jeżeli mialem odebrać to jako komplement, to przyznaje, jeszcze nikt mnie tak nie pochwalił :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 7:00 pm 

Myślę , że nie chodzi o spanie na sali w szkole .Sami nieraz tak spaliśmy i ma to swój urok i niezapomniane wrażenia ( gadanie do nocy , jeżdzenie po nocy , jakiś browarek :D ) , ale te 6 pln . :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 20, 2006 7:37 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
wrażenia ( gadanie do nocy , jeżdzenie po nocy , jakiś browarek :D ) , ale te 6 pln . :D

Może to na browarek właśnie np.dla wożnego :idea:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona