Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:01 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 7:06 pm 

Witam mam pytanko co do tych grand prix ponieważ akurat chciałem zgłosci swoje uczesntictwo w zawodach patrze a tu nie ma mojej klasy mimo i z w kalendarzu na rok 2006 pisało ze na tych zawodach będzie klasa ET-10 2wd ???? czy moze mi ktoś to wytłumaczyc ? czy ona bedzie dopisana czy jak ? Pozdrawiam
i czekam na opdowiedz
Paweł

gawron89@o2.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 9:58 pm 

Cytuj:
Opłata dla osób postronnych chcących przebywać w boksach dla zawodników - 10zł

Kogo organizator ma na mysli piszac osoba "postronna"
osoby z pola, miasta, ktore chca poogladac czy np. 1 lub 2 osoby z rodziny, ktore przyjechaly z zawodnikiem (np. mama czy tata).

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 10:18 pm 

Za dyszkę będzie można pobuszować w boksach?
Tarnów ma chęć za wszelką cenę wprowadzać nowatorskie rozwiązania w celu osiągnięcia korzyści majątkowych.Poprzednio "kara"za przyjazd za póżno na zawody(organizator w sobotę spał długo i dlatgo w piątek chciał zebrać kasę),a teraz od łepka po 10 zł.
Może brać kasę za kg.bagażu,albo za kilometry przejechane,za ilość uzwojenia w silniku,od każdego koła itp.
Chyba ,że chodzi o cele wychowawcze dzieci i młodzieży,a dokładniej ich usamodzielnianie.
Trzeba mieć odwagę i powiedzieć otwarcie,że chce się więcej zarobić,a nie szukać rozwiązań, dziwolągów.
Przecież LOK daje pieniądze na El.MP.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 10:30 pm 

Ciekawi mnie uzasadnienie takiej decyzji i czy była podejmowana na trzezwo .
Boze czytasz ,a niegrzmisz

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 10:58 pm 

Moim skromnym zdaniem totalną porażką jest publikowanie w kalendarzu jakiejś klasy a potem okazuje się że tych klas nie ma.
Mnie to niedotyczy ale dotyczy mojego kolegi, co to ma byc że zawodnik przygotowuje się na zawody, wszystkie osobiste sprawy pod to ustawia a troche ponad tydzień przed zawodami dowiaduje sie że nie ma poco jechać.

Drugą sprawą jest to 10zł, rozumiem że trzeba pieniędzy ale to chyba przesada, to np. mój tata żeby posiedzieć chwile ze mną w boksie będzie musiał płacić 10zł.
Ciekawe jak to się ma do kibiców (ciekawe czy będą) i czy każdy kto da dyche będzie się nam mógł plątać między stolikami[/url]

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 11:24 pm 

pisalem na komorce reposte ale prawie konczylem i padllo.

wiec krotko.:-)

zadna postronna ani rodzina nie zaplaci za wstep do zatechlych boksow, ostatnio panowala tam swoista won polskich sal gimnastycznych.

juz w w katowicach pazerni chcieli wyludzac kase od czlonkow teamow i zawodnikow kase na wejscie na jakies targi motoryzacyjne, potem sie okazalo sie ze nie mieli kasy by odsniezyc dach.

nieudalo im sie wyrwac kasy od mojej zony, gdyz spytala kto moze jej zabronic skontrolowania organizacji imprezy gdzie jej maloletni byl uczestnikiem.

Szanuje organzatorow, gospodarzy za ich wysilek i poswiecenie, w zamian wymagam dla aktorow waszych imprez wzajemnego poszanowania a takze dla ich teamu i rodzin i przyjaciol.

jako hobbista nie mam wymagan wielkich, ale konczy sie hobby jak sie placi a zaczYna amotorszczyzna lub profesjonalizm.
jak to ma byc
miedzynarodowe to dochodzi duma narodowa, a nie wiem jak postronnosc jest po czesku i jak powiedziec im przepraszam. Moze sanitariaty bedada czystrze?

propnuje wiecej widzow, zbierajcie kase od nich kase, ale ostatnio to widownia byla pusta .

Tarnow byl do tej pory dobrze wspominany chocby za atmosfere, treningi piatkowe, za super organizacje lipcowych MP gdy inne miasto zawiodlo.
super dyplomy dla finalistow, docenienie zwyciezcow b. o profesjonalizmie (zawodnicze aspekty) Tarnowa juz pisalem na rcauto.

pozdrawiam i mam nadzieje ze dalej Tarnow jedno z ladniejszych miast Polski stanie na wysoksci zadania.

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 11:48 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Ciekawi mnie uzasadnienie takiej decyzji i czy była podejmowana na trzezwo .
Boze czytasz ,a niegrzmisz

Na posiedzeniu CKM w grudniu 2005 podjęto decyzję o pozostawieniu opłat startowych na poziomie roku 2005 tj. 10 - młodzik, 15 - junior i 25 senior za starty w zawodach eliminacyjnych. W posiedzeniu brali udział m. in. wszyscy komandorzy wszystkich sekcji i wspólnie podjęli taką decyzję.
Nie było mowy o żadnych dodatkowych opłatach.
W tytule zawodów jest: Grand Prix ale, że są one jednocześnie eliminacją to organizator nie może pozwolić sobie na samowolkę.
Na podobną pozwolił sobie na poprzednich zawodach, żądając podwójnej opłaty od zawodników, którzy nie zgłosili się do piątku osobiście w biurze organizatora. Zapomniał, że zawodnik ma prawo stawić się na zawody nawet tuż przed ostatnim biegiem eliminacyjnym
Dopiero moja interwencja przywołała organizatora do porządku. Z incydentu sporzadzono dokument, który przekazano do ZG LOK - ale jak widać organizator jest na chorobowym (ponownie) albo nie ma kto go odwołać z pełnionych funkcji.
W związku z zaistnieniem obecnie podobnej sytuacji zarząd sekcji podejmie odpowiednie kroki by jedyną pobieraną opłatą było startowe 10-15-25. W Tarnowie wraz z Panem Bernadym będę już w piątek po południu.
Na dysku zachowałem kopię informatora jako "dowód w sprawie".
--------------
Edycja dn. 8.03.2006 r. g. 11:15
Ostatnie zdanie usunąłem po wyjaśnieniu sprawy z organizatorem.

Ostatnio edytowano Śr mar 08, 2006 11:16 am przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 7:53 am 
Administrator forum

Do Wojtka Brajowskiego (jeżeli czyta to forum).

Te 10zł opłaty od wejścia do boksów to cos nie tak. Albo robimy to w ten sposób że zawodnik i jego mechanicy maja znaczki i to UPOWAŻNIA do wejścia do boksów albo dajemy sobie spokój. Mysle że powinieneś zadbac o to aby osoby POSTRONNE, nie związane z zawodnikami odpowiednio wczesniej wiedziały o tym że w PM są rozgrywane zawody, a również o to aby wiedziały że ICH miejsce jest na widowni a nie w boksach dla zawodników. Ostatnio jak byłem w Tarnowie śmiem twiedzić że NIKT o zawodach nie wiedział jak nie doszły do niego informacje poczta pantoflową.

Tyle z mojej strony.

Pisze to jako zawodnik i organizator.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 7:58 am 

Jan Matukin napisał(a):
Dopiero moja interwencja przywołała organizatora do porządku. ...

Tu Panie Janku bym polemizował,bo to mne zrugał Pan Tadeusz Bernady na forum jak burka za poruszenie tej sprawy.
Ale na szczęście już przed zawodami ,na forum było to wyjaśnione.
A młody człowiek ze "śpiochami "w oczach w sobotę i tak nie dał by nam rady....

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:32 am 
Koledzy zawodnicy opłata pobierana w Tarnowie jest następująca : 25 zł senior,15zł junior, 10 zł młodzik jako opłata startowa jest jeszcze opłata 10zł za wypożyczenie transpondera (pchełki) takie opłaty zostały ustalone na grudniowym posiedzeniu CKMLOK na inne opłaty nie wyrażono zgody.

Za chwile przekaże odpowiednie polecenie do organizatora.
Ps. macie tu przykład nie uzgadniania informatora z jednostką nadrzędną co jest nie do przyjęci w zakresie organizacyjnym.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 8:39 am 

Nasze pierwsze zawody to był Tarnów rok temu. Byliśmy "zieloni" jeszcze wtedy, ale pamiętam, że oprócz opłaty startowej zawodnika, zapłaciłem opłatę za mechanika (siebie) no i za samochód (ten którym przyjechaliśmy, czyli parking). Teraz się z tego śmieję, ale wtedy myślałem, ze to "norma", naszczęście jednorazowa, ale widzę, że pomysłowość Pana Organizatora jest wielka :D Gratuluję, może niech Pan się zastanowi, czemu wielu z Nas Zawodników nie przyjeżdza do Tarnowa na halę... zresztą co to zmieni. Są organizatorzy i Organizatorzy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 9:04 am 
Administrator forum

Własnie jestem po rozmowie z Wojtkiem Brajowskim, który podesłał mi właściwą wersje informatora (to co wyszło do mnie wcześniej to był brudnopis).

W tym informatorze juz wszystko jest OK i zmiany zostały naniesione do informatora dostepnego na RC-AUTO

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 9:13 am 

Siła Forumjest ogromna....

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 9:15 am 

aa skoro to jest EMP to czemu nie ma tam klasy E-18 micro standart ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 10:56 am 

Czemu jesteś zdziwiony, przecież im mniej klas tym więcej biegów eliminacyjnych :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona