Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 2:03 pm 

Marku marketing marketingiem, ale te sprawy uważam powinny być załatwione na lini zawodnik fimowy jego sponsor. Ja nie patrzę nikomu do kieszeni czy jeździ modelem X czy Y. To Jego i Mój wolny wybór. Czy ma sponsora, który daje mu model i płaci przejazdy na zawody, płaci pensje i odżywki jest mi wszystko jedno. Ale same zawody jeżeli organizowane są również dla młodzieży muszą zawierać zasady wychowawcze /a większość takowych ma chyba takie ma założenie/ i nie powinna dyskryminować w zależności od przynależności teamowej ale nagradzać wyniki osiągnięte w sportowej walcem. Chłopak w wieku kilkunastu lat to przede wszystkim uczeń, a zabawa w modelarstwo ma mnie ojcu pomóc w jego kształtowaniu. Firmy powinny zawodników do swoich produktów zachęcać profesjonalnym do nich podejściem i włączaniem się do organizacji imprez w końcu to ich interes - wszystkich.
Żeby ta kasa nie wyszła bokiem, bo zapominacie o ważniejszych sprawach a jako organizatorzy powinniście dbać o te rzeczy i mieć coś do powiedzenia. Już nie jedna osoba zwracała uwagę, że od przedstawiciela bardziej niż nagrody oczekuje pełnego asortymentu części na każdych zawodach bo tam spotykamy się najczęściej i najłatwiej jest je zakupić. A do tej pory jak nie ma Rajdusa to lipa. Czy chodzi o to, aby na ogólnie dostępnych zawodach jeździli tylko kierowcy teamowi? Mam na myśli wszystkie firmy egzystujące w tym kraju. Amen

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 4:15 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...Dla mnie jest jasne że ROZWÓJ = KASA...

Dziękuję za szczerość.
O kulisach MG przy innej okazji.
To wszystko nie jest uczciwe, w tym konkurencja, jeśli kasa przesłania oczy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 6:40 pm 

Robert Goś napisał(a):
Jeśli uszkodzenie wachacza nastąpiło by np. w Tarnowie , niestety musieli byśmy przerwać swój udział w zawodach z tego powodu. Dlaczego ? NIKT NA ZAWODACH NIE ZAPEWNIŁ DOSTĘPU DO CZĘŚCI ZAMIENNYCH DO MODELI HPI !!!
Ostatnie zawody w Borzęcinie, uszkodziła się jedna z plastikowych zembatek. Niestety wsród znanych Mi " dystrybutorów " NIKT JEJ NIE POSIADAŁ ( 87 zębów 48 p ). Kto ją miał - JACEK OCHOCIŃSKI z Proximy i tam ją kupiłem.

Darku ( Festiwal Modelarstwa ) moje pytanie brzmi : JAK CHCESZ ABY ZAWODNICY KUPOWALI TWOJE MODELE, SKORO NA ZAWODACH NIE MOŻNA KUPIĆ DO NICH CZĘŚCI ?
Robert Goś

Witam.

Od zawodów w Kłodzku wożę ze sobą cały serwis do modeli HPI.
Byłem też w Borzecinie (sobota) niestety z powodów odemnie nie zależnych nie dotarłem tam w niedzielę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 6:52 pm 
Administrator forum

Panie Janku,

Odpowiem Panu tak jak nam odpowiadała nasza profesorka od matematyki w szkole średniej jak słyszała co opowaiadamy przy tablicy :), a mianowicie: Czy Pan sie słyszy co Pan mówi? (pisze)

Jak Pan sobie wyobraża rozwój modelarstwa bez wpompowywania kasy w imprezy? Może jakis cudowny sposób na jej pozyskanie?
Jak narazie znikąd nie słyszę że mam sie nie martwić o obsadę sędziowską, jej zakwaterowanie, wyzywienie i honorarium za prowadzenie zawodów. Kasa z powietrza sie nie bierze, niestety.

Nie opowiadajmy sobie bajek i zostawmy organizowanie imprez TYM co sie nimi zajmują. To ich (między innymi tez mój) problem skąd wezma kasę na zrobienie dobrych zawodów.

Nikt nie mówi aby wszyscy jeździli wszędzie. Każdy pojedzie tam gdzie będzie chciał i gdzie mu się będzie podobało.

Widze że wielki problem stanowi nie to że imprezy sie pokrywaja tylko kto je robi (zwłaszcza jedna z nich).

Myslę - i tutaj bez urazy - że nie jest sprawą SĘDZIEGO mieszanie sie w te sprawy. Jest Pan sędzia a równiez przewodniczącym kolegium sędziowskiego. Rozumiem że chce Pan pomóc w ułożeniu ostatecznego kształtu kalendarza zawodów. Ale o ile mnie pamięć nie myli to w Nowym Sączu była rozmowa że po ustaleniu wszystkich terminów, wszelkie inne zawody będa traktowane jako GP. Teraz jedno pytanie na koniec: Co będzie jak KAŻDA firma zacznie robić swoje zawody? I co wtedy? też będa do tych firm pretensje że terminy podają 49'38" po tym jak ktoś inny podał termin zawodów w innym miejscu?

Należy sie tylko cieszyć mnogościa imprez i tyle. Zawodnicy z biegiem czasu sami ocenia gdzie chca jechac a gdzie sobie odpuszczą.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 7:03 pm 

Panie Janku a Pan potrafi zorganizować impreze za free? Coś jest tutaj nie tak!
Cykl imprez o których mowa bedzie czymś nowym, przyciągnie firmy, zawodników, i bedzie to naprawdę coś wielkiego, czegoś takiego jeszcze nie było. Podobną imprezę organizuje Norbert i chwała mu za to, bo robi coś wspaniałego i zawodnicy SERPENTA mają możliwość wyjechania na koniec sezonu na imprezę o jakiej inni mogą pomażyć (to też jest w pewnym sensie nagroda). My organizujemy podobną imprezę, na podobnych zasadach a Pan torpeduje to jakimiś bezsensownymi wiadomościami.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 7:09 pm 

Janusz Potepa napisał(a):
Marku marketing marketingiem, ale te sprawy uważam powinny być załatwione na lini zawodnik fimowy jego sponsor. Ja nie patrzę nikomu do kieszeni czy jeździ modelem X czy Y. To Jego i Mój wolny wybór. Czy ma sponsora, który daje mu model i płaci przejazdy na zawody, płaci pensje i odżywki jest mi wszystko jedno. Ale same zawody jeżeli organizowane są również dla młodzieży muszą zawierać zasady wychowawcze /a większość takowych ma chyba takie ma założenie/ i nie powinna dyskryminować w zależności od przynależności teamowej ale nagradzać wyniki osiągnięte w sportowej walcem. Chłopak w wieku kilkunastu lat to przede wszystkim uczeń, a zabawa w modelarstwo ma mnie ojcu pomóc w jego kształtowaniu. Firmy powinny zawodników do swoich produktów zachęcać profesjonalnym do nich podejściem i włączaniem się do organizacji imprez w końcu to ich interes - wszystkich.
Żeby ta kasa nie wyszła bokiem, bo zapominacie o ważniejszych sprawach a jako organizatorzy powinniście dbać o te rzeczy i mieć coś do powiedzenia. Już nie jedna osoba zwracała uwagę, że od przedstawiciela bardziej niż nagrody oczekuje pełnego asortymentu części na każdych zawodach bo tam spotykamy się najczęściej i najłatwiej jest je zakupić. A do tej pory jak nie ma Rajdusa to lipa. Czy chodzi o to, aby na ogólnie dostępnych zawodach jeździli tylko kierowcy teamowi? Mam na myśli wszystkie firmy egzystujące w tym kraju. Amen

A ja zgadzam się z Tobą w 100%. Wlaśnie taki sposób organizowania zawodów powinien byc promowany, dla wszystkich marek bez podzialu na modele X i Y.
Niestety jest to problem i nie da sie go inaczej rozwiązać bo chodzi o kasę na organizowanie zawodów a nie można zmuszać czy angażować wszystkie sklepy czy dystrybutorów do fundowania nagród dla swoich marek. Jest to zdecydowanie temat do dyskusji, nie sądzę zeby zawodników bylo aż tak wielu żeby zawody tylko dla jednej marki mialy sens, są jednak zawody takiej rangi gdzie nie można zaangażować do wspólpracy innych dystrybutorów.
Nie można nakazać tego czy innego , mozna sugerować że jest nas zbyt malo na takie podzialy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 7:47 pm 

No coz czas pokaze ,kto podcina gałaz na ktorej siedzi.Teraz jest wyscig słów zobaczyny jaka bedzie frekwencja na poszczegolnych zawodach ,ciekawe co bedzie wazniejsze ranga imprezy czy jakas nagroda .Wydaje mi sie ,ze przy tym układzie trzeba bedzie wybierac,gdzie jechac.Nawet ,gdyby były zawody co tydzien czy ktos pomyslał czy ludzie wyrobia to finansowo ,trzeba postawic na jakosc ,a nie na ilosc,

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 8:27 pm 

Cytuj:
Nie można nakazać tego czy innego , mozna sugerować że jest nas zbyt malo na takie podzialy.

Dokładnie to samo miałem na myśli zabierając głos w pokrewnym temacie podsekcji off-road.

Cytuj:
trzeba bedzie wybierac,gdzie jechac.Nawet ,gdyby były zawody co tydzien czy ktos pomyslał czy ludzie wyrobia to finansowo ,trzeba postawic na jakosc ,a nie na ilosc,

Swięte słowa. Czy się to komuś podoba czy nie ta zabawa jest dla ludzi mogących /potrafiących/ zrezygnować z innych uciech dla klimatu i dreszyku emocji RC. Dlatego organizacje imprez i biznes plany trzeba zaczynać od tego smutnego założenia.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 9:58 pm 

- Chcą organizować imprezy - ŹLE
- Nie chcą organizować imprez - TEŻ ŹLE
- Nie chcą dawać nagród - ZUPEŁNIE ŹLE
- Chcą dawać zawodnikom swojego teamu - ZŁE, NIEMORALNE I NIEPRORODZINNE

Informacja dla osób które chcą jeździć w Challenge'u:
Do zobaczenia na pierwszych zawodach z cyklu. Ja tradycyjnie będę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 11:07 pm 

Przepraszam, nie mam zdrowia czytać tych ośmiu ekranów.
Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy będę pierwsze zawody, jakimi modelami można startować i gdzie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 11:54 pm 

Tutaj zamieściłem nieoficjalne dane:

Kalendarz:
http://strony.aster.pl/rcbziom/zawody/kalendarz/index.html

Przepisy z zeszłego sezonu:
http://strony.aster.pl/rcbziom/zawody/przepisy/index.html

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 12:02 am 

Piotr Augustynowicz napisał(a):

dzięki serdeczne, może uda się na kilka wybrać

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 1:16 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...nie jest sprawą SĘDZIEGO mieszanie sie w te sprawy. Jest Pan sędzia a równiez przewodniczącym kolegium sędziowskiego...

Jak zwykle gotów jest Pan obrazić każdego, kto nie jest z Panem. Jak widać nie jest już nam razem po drodze.
Nie wie Pan, że we wszystkich sekcjach, zarządach czy gdziekolwiek co związane jest z ruchem modelarskim są zawodnicy/modelarze, działający społecznie i pełniący funkcje, nawet sedziego. Przypomnę braci Brecklinghaus'ów i Michaela Dahm'a z Niemiec, zawodników i działaczy NAVIGI.
Tak jak Pan jako zawodnik, mam prawo jako członek zarządu sekcji i modelarz zabierać głos w każdej sprawie interesującej każdego modelarza.
Nic nie upoważnia Pana do decydowania o aktywnym uczestnictwie w dyskusji o modelarstwie kogokolwiek bez względu na pełnioną funkcję - czasy reglamentacji dawno sie skończyły. Jeśli jednak uważa Pan inaczej, to jako ADMINISTRATOR forum powinien zablokować mi dostęp do niego.
Pomimo ostatecznego rozejścia się naszych dróg nie zamierzam Pana obrażać ani też nie oczekuję kolejnych inwektyw bo nie mają one nic wspólnego z kulturą.
I na zakończenie "naszej znajomości" - prosze nie obrażać mnie kojarząc z LOK-iem - z tą instytucją nie mam nic wspólnego - nie jestem jej etatowym pracownikiem i nie biore żadnej KASY bo działam społecznie - nie jest ona dla mnie taka ważna jak dla Pana.
I żeby nie nadużywać Pańskiej cierpliwości - proszę zwrócić uwagę na informator o najbliższym Tarnowie i kto go organizuje oraz do tematu o tych zawodach - tam już zaczął się wg Pańskiego słownictwa "dym" - organizatorowi właśnie przesłoniła oczy KASA - czy to jest wychowawcze w instytucji zwanej Pałacem Młodzieży? - on przecież nie jest podstrukturą LOK-u.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 1:39 am 

Panowie Marek i Janek

Proponuje fajke pokoju.
Co wy na to??

Może być nabita zieleniną 8)

pozdr.
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 08, 2006 2:53 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Panowie Marek i Janek
Proponuje fajke pokoju.
Co wy na to??
Może być nabita zieleniną 8)
pozdr.
Jacek

Nie jest to już możliwe - słów na wiatr nie rzucam - mój przeciwnik nie pali - co najwyżej mosty, które kiedyś nas łączyły - w tym jest lepszy ode mnie.
Nie zabiegaj z mediacjami.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona