Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 9:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 7:12 am 

Widzisz, to jest podobnie jak z pieniędzmi, nie są najważniejsze, ale są ważne.
Oczywiście zgadzam się z Tobą odnośnie rywalizacji, ale jakby jedno nie przeczy drugiemu. Raczej chodzi o zwiększenie rywalizacji i to jest najważniejsze dla każdego zawodnika a nagrody tylko pomagają w takiej sprawie, i właśnie o to chodzi!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 7:30 am 

Przede wszystkim nie jestem przeciwnikem Festiwalu ,moze to ktos tak błednie odebrac ,jak to widzisz bedziemy jezdzic modelami Hudy,HPI,GS
kolejnosc podana nie jest ocena modeli .I niemam zamiaru nikogo prosic o zafundowanie nagrody w trakcie HPI CH.i odwrotnie.Dlatego nie porownuj tego do pieniedzy .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 10:19 am 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Przede wszystkim nie jestem przeciwnikem Festiwalu ,moze to ktos tak błednie odebrac ,jak to widzisz bedziemy jezdzic modelami Hudy,HPI,GS
kolejnosc podana nie jest ocena modeli .I niemam zamiaru nikogo prosic o zafundowanie nagrody w trakcie HPI CH.i odwrotnie.Dlatego nie porownuj tego do pieniedzy .
Pozdrawiam

Kto prosił o nagrody? Nikt z nas nie prosił! Nie denerwuj się tak, bo nie ma o co.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 11:10 am 

Cytuj:
Jeśli LOK nie widzi potrzeby współpracy, co wielokrotnie powiedzieliście na tym forum to ja nie widzę powodu, aby firma Tamiya fundowała nagrody dla teamu Traxas, czy Losi i odwrotnie. Co w tym dziwnego ?

Mogło by się wydawać, że nic. Ale wystarczy za nagrody fundować np. paliwo, uniwersalne części typu opony, silniki itp. Najlepszy zawodnik cyklu z zabezpieczonym kompletem np. opon czy silników na nowy sezon będzie chyba nie mniej usatysfakcjonowany niż n-ty cyklu z kolejnym savem na półce. To taka propozycja, bo wygląda to bardziej na powstrzymywanie zawodników z teamu przed startami w innych imprezach. A co będzie jak w cyklu HPI Challenge w klasyfikacji nie znajdzie się żaden model firmy HPI :wink: przecież może się tak zdarzyć, że z powodów technicznych nie ukończy zawodów - anulujemy wyniki?

Cytuj:
Widzisz, to jest podobnie jak z pieniędzmi, nie są najważniejsze, ale są ważne.
Oczywiście zgadzam się z Tobą odnośnie rywalizacji, ale jakby jedno nie przeczy drugiemu. Raczej chodzi o zwiększenie rywalizacji i to jest najważniejsze dla każdego zawodnika a nagrody tylko pomagają w takiej sprawie, i właśnie o to chodzi!

Michał, czy czasem punkt siedzenia /zmiana modelu/ nie zmienił Ci punktu patrzenia /obiektywności/? Chodzi o rozwój czy tylko kasę.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 11:54 am 

Panie Januszu.
Przyzna Pan chyba ze przykład, iż w naszych zawodach żaden z zawodników nie będzie jeździł modelm HPI jest dość absurdalny.

Tak jak w ubiegłym roku staram się z wszystkich sił stworzyć jak najlepsze warunki do rozgrywania zawodów. Nie wszystko i nie od razu jest tak jak byśmy chcieli. Ale na pewno nigdy nie zabraniałem nikomu brać w nich udziału i zapraszam nawet naszych przeciwników.
Natomiast tak samo ja jak i każdy inny włącznie z Panem dbam o swoje sprawy.
Pan dba o swojego syna – zawodnika i nikt o to nie ma pretensji.
Ja i inne firmy dbamy o swoje sprawy, bo taka jest nasza rola jako dystrybutorów.
Lok będzie dbał o swoje sam i życzę mu powodzenia.
Czy w tej kwestii naprawdę trzeba mówić cokolwiek więcej?

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 11:58 am 

Janusz Potepa napisał(a):
Cytuj:

Michał, czy czasem punkt siedzenia /zmiana modelu/ nie zmienił Ci punktu patrzenia /obiektywności/? Chodzi o rozwój czy tylko kasę.

Prosta odpowiedz NIE. O jaką obiektywność chodzi konkretnie? chodzi o rozwój i o kase. Kiedyś jeździłem modelem Losi i co z tego miałem ? zdobyłem MP i co z tego? miałem tylko satysfakcje.
Jestem bardzo zadowolony z tego że jestem kierowcą firmowym zawsze miałem takie życzenie i teraz się spełniło.
Teraz mogę połaczyć dwie najważniejsze sprawy czyli przyjemność z jazd i rywalizacji oraz zmniejszenie kosztów. To jest dla mnie istotne i najważniejsze i nie widze w tym nic złego.
Z mojej strony kończe bo nie ma sensu się rozpisywać, do zobaczenia na zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 12:44 pm 

Tak jak pisałem w sobotę nie pamiętałem wszystkich dat bo szczegółowe notatki miałem w biurze.

Aktualny kalendarz:
01/02-04-2006 - Łódź - Zgierz Malinka
08/09-04-2006 - prowadzimy rozmowy na temat imprezy w Warszawie.
15/16-04-2006 - Łódź Hala – rozmawialiśmy z halą - podali nam ten termin jako wolny. Oczywiście nie mamy zamiaru robić zawodów w święta. To była pomyłka techniczna.
01-05-2006 - Warszawa
27/28-05-2006 - Łódź - Zgierz Malinka
17/18-06-2006 - Piła lub Żnin
Lipiec – na razie wolny, ale nie wykluczamy jakiejś imprezy?
19/20-08-2006 - Kłodzko
16/17-09-2006 - Warszawa
23/24-09-2006 - Poznań - Murowana Goślina

1. Na tyle na ile było to możliwe staraliśmy się nie tworzyć konfliktu z kalendarzem LOK.
2. Nie zależy nam, aby zawodnicy musieli wybierać. Wolimy żeby jeździli tu i tu.
3. Jednocześnie informuję, że terminy w drugiej połowie roku mogą ulec zmianie z różnych względów niezależnych od naszej dobrej woli.
4. Jesteśmy otwarci na dyskusje, jeśli powstanie konflikt terminów.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 1:17 pm 

Usunąłem na prośbę zainteresowanej osoby.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:53 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 2:05 pm 
Administrator forum

Heh, nieźle.
Panie Janku, kupił nie kupił Michała - ma to zerowe znaczenie. Ważne jest to o co walczymy chyba wszyscy (no chyba że sie mylę), a mianowicie jak najwięcej zawodów dobrze zorganizowanych. Czy to w świeta czy w niedzielę, nie ma to najmniejszego znaczenia. Wszystko zależy od zawodnika i jego świadomego wyboru.
I jedna malutka prośba - prosze nie mówić nam zawodnikom kiedy mamy odpoczywac a kiedy jeździć :) I nie mówie tego po złości bynajmniej :)

Gdyby to od nas, zawodników zależało i było na tyle imprez i kasy w portfelu, myśle że terminy byłyby obojetne :)

Trzeba sie powoli przyzwyczaic do myśli że jedyny kalendarz imprez który był do tej pory już nie jest jedynym. Będą coraz częściej imprezy które będą sie pokrywały i każdy pojedzie tam gdzie uzna za stosowne i gdzie będzie bliżej a atmosfera zawodów będzie mu najbardziej odpowiadać.
W Murowanej Michałowi widocznei zależy na dobrych imprezach cały czas tak jak to miało miejsce do tej pory, a pod jakim sztandarem sie to odbędzie - kogo to obchodzi. Ważne są DOBRE zawody które pozostana zawodnikom na długo w pamięci, a czy to będzie eliminacja MP, Grand Prix czy cokolwiek innego, jakie to ma znaczenie?

Stwierdzenie Pana Zbyszka że na imprezie gdzieś nie będzie sędziów wykfalifikowanych i to śwaidczy o randze sportowej imprezy - pozostawie bez komentarza. Chyba tutaj sie Pan ze mną zgodzi, prawda?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 2:18 pm 

Cytuj:
Przyzna Pan chyba ze przykład, iż w naszych zawodach żaden z zawodników nie będzie jeździł modelm HPI jest dość absurdalny.

Ale, że nie ukończy zawodów - możliwy.

Cytuj:
Pan dba o swojego syna – zawodnika i nikt o to nie ma pretensji.

Dokładnie, dlatego staram się wskazać nie prowadzącą do niczego dobrego chęć niby nie dyskryminowania startujących innymi modelami.
Może absurdalnym, ale nie możliwym będzie przypadek, że mój syn na cyklu HPI Challange będzie stawał na górze podium modelem nie HPI. A wtedy ja będę zmuszony odmówić mu przyjazdu na te zawody, bo trudnym i nie wychowawczym będzie tłumaczenie mu, że nie dostał lizaka bo mu się nie należy. /Lizaka pewnie kupię mu sam, ale uchronie od niemiłego zawodu./

Cytuj:
Nie wszystko i nie od razu jest tak jak byśmy chcieli. Ale na pewno nigdy nie zabraniałem nikomu brać w nich udziału i zapraszam nawet naszych przeciwników.

Nie jesteśmy przeciwnikami, naszymi RYWALAMI są inni zawodnicy. Wyrażam jednak opinie, że to pilnowanie interesów powinno mieć styl i zasady. Zawsze można zakończyć zabraniem zabawek i opuszczeniem piaskownicy ale czy to będzie wkładem w rozwój tej zabawy?

p.s. Czyżbym utracił przywilej bezpośredniego zwracania się? Bo nie staję po jedynie słusznej stronie? Nie jestem związany w żaden sposób z Lokiem, a po kilku latach czynnego udziału w zawodach moja lista życzeń i uwag do Loku jest długa. Gdy "Festiwal Modelarstwa" zorganizuje ich tyle pewnie też jakieś będę miał, na razie nie mam ale nie podobają mi się pewne założenia.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 2:42 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
.... na zawodach LOK-owskich właśnie tak jest ze najlepszy zawodnik dostaje dyplom, wazon i uścisk dłoni świętej trójcy. – Czyli moi zdaniem nic.

Tu sie pan Festiwal nasmiewa a dokladnie to samo proponuje :lol:
Cytuj:
dyplom i uścisk dłoni

Nagrody, dyplomy itd. to problem ORAGANIZATORA zawodow, a nie zawodnikow. Jaki inters ma firma np. TAMIYA fundowaniem nagrod na HPI CHALLANGE ?? dla nich to ZADNA reklama.
Po co dopuszczac inne modele skoro z gory sa na straconej pozycji ?? Pozatym czym sie martwic ? przeciez wg. pana SAVAGE nie ma sobie rownych i jest NAJLEPSZY na swiecie :lol: wiec jak moze nie wygrac ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 2:50 pm 

Sprzedając jakiś produkt powinno się mieć przekonanie, że jest on najlepszy.
Wychodząc z tego założenia poczynania HPI są co najmniej dziwne. Po co dawać nowe HPI użytkownikowi HPI, przecież on jest już klientem HPI. Lepiej dać model takiemu, który nie ma modelu HPI, aby poznał jego zalety i stał się zagorzałym fanem tej marki.
Tak się zyskuje nowych klientów!

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 2:59 pm 

Bonawentura napisał(a):
Sprzedając jakiś produkt powinno się mieć przekonanie, że jest on najlepszy.
Wychodząc z tego założenia poczynania HPI są co najmniej dziwne. Po co dawać nowe HPI użytkownikowi HPI, przecież on jest już klientem HPI. Lepiej dać model takiemu, który nie ma modelu HPI, aby poznał jego zalety i stał się zagorzałym fanem tej marki.
Tak się zyskuje nowych klientów!

Byc moze jest to spowodowane tym ze pozna jego WADY :lol: Bo latwiej widac wady jak sie juz cos lepszego posiadalo, a majac jako pierwszy model nie masz porownania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 4:18 pm 

Witam Wszystkich.

Od zawodów na " Abrahma " w Warszawie mój syn jeździ modelem Sprint 2 ( zaczynał nim jeździć, kiedy ten model nie był jeszcze rozpropagowany ) . Był to jego pierwszy model i jako jeden z nielicznych zawodników w tamtym czasie zdecydował się na jego zakup. Użytkowując ten model do ponad roku uważam , że jest to dobry model dla zawodnika, który zaczyna tą " zabawę". Przez rok, wymieniane były praktycznie drobiazgi ( wachacz, paski ).

No właśnie WACHACZ. Stało to się na zawodach w Zgierzu ( i całe szczęście , bo HPI ma swoją siedzibę i magazyn niedaleko ) . Jeśli uszkodzenie wachacza nastąpiło by np. w Tarnowie , niestety musieli byśmy przerwać swój udział w zawodach z tego powodu. Dlaczego ? NIKT NA ZAWODACH NIE ZAPEWNIŁ DOSTĘPU DO CZĘŚCI ZAMIENNYCH DO MODELI HPI !!! Nastąpiły pewne zmiany, HPI powołało " lokalnych dystrybutorów" KTÓŻY MIELI ZMIENIĆ TEN FAKT RZECZY. Ostatnie zawody w Borzęcinie, uszkodziła się jedna z plastikowych zembatek. Niestety wsród znanych Mi " dystrybutorów " NIKT JEJ NIE POSIADAŁ ( 87 zębów 48 p ). Kto ją miał - JACEK OCHOCIŃSKI z Proximy i tam ją kupiłem.

Darku ( Festiwal Modelarstwa ) moje pytanie brzmi : JAK CHCESZ ABY ZAWODNICY KUPOWALI TWOJE MODELE, SKORO NA ZAWODACH NIE MOŻNA KUPIĆ DO NICH CZĘŚCI ? Pamiętasz, na zawodach w Zgierzu , rozmawialiśmy jak ten stan rzeczy można zmienić, jednak dalej , jak się okazuje , w tym temacie nic się nie zmienia. Stworzyłeś dobry sklep internetowy, szybkość dostarczenia z niego wcześniej zamówionej części zaskoczyła nawet mnie ( na trzeci dzień już paski były u mnie ) . Jednak w czasie zawodów, nadal ( moim zdaniem ) nie zapewniasz pełnej dostępności części do modeli Twojej firmy, i TO jest moim zdaniem powód, że wielu zawodników nie kupuje Twoich modeli, kupuje zaś te - do których na zawodach jest dostępny tzw. serwis. PROPONUJĘ TO ZMIENIĆ, nie zaś atakować, inne konkurencyjne do Twojej Firmy za to,że lepiej umieją zorganizować swoją sprzedaż.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 4:55 pm 

Pięć lat temu w klasie DTM - Standart jeżdziło ze 30 modeli HPI , a może i więcej . Też takim jeżdziłem . :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona