Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 7:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 8:54 am 

Warszawa hala czy off road :?:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 9:38 am 

Michał Zieliński napisał(a):
Warszawa hala czy off road :?:

Zawody w Warszawie beda na hali ( jesli o to Ci chodzi ) :)

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 9:47 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
15/16-04-2006 – Łódź Hala

w Swieta :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 9:55 am 

Michał Bugajski napisał(a):
w Swieta :mrgreen:

Modelarze nie obchodzą świąt :lol:

Ostatnio edytowano N mar 05, 2006 10:47 am przez Piotr Michalski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 10:10 am 

Spokojnie napewno pomyłka ,sa rozne relacje pogladowe miedzy nami,ale nie upowaznia to nikogo do takich komentazy w strone hpi.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 10:52 am 

Modelarze są jak .... Chuck Norris :wink: twardzi i bezwzględni.
Święta nie świeta - walczyć trzeba
W

648. Memento Norris - Pamietaj o Chucku

Ostatnio edytowano N mar 05, 2006 12:15 pm przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 11:28 am 

Czy w tym roku na zawodach z cyklu HPI CHALLANGE beda dopuszczone modele wszystkich firm, czy tylko HPI??

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 1:28 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Modelarze są jak .... Chuck Norris :wink: twardzi i bezwzględni.
Święta nie świeta - walczyć trzeba
W

648. Memento Norris - Pamietaj o Chucku

Nareszcie cos z humorem :D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 2:43 pm 

nowakowski napisał(a):
Czy w tym roku na zawodach z cyklu HPI CHALLANGE beda dopuszczone modele wszystkich firm, czy tylko HPI??

Tak jak w ubiegłym roku dopuszczamy modele innych firm.
Nie wiem, kto wprowadził dezinformacje ze było inaczej.
Wielokrotnie jeździły na naszych zawodach inne marki – wystarczy obejrzeć zdjęcia z imprez.

Chcemy natomiast zrobić niezależne klasyfikację:

1. Ogólna – dyplom i uścisk dłoni – czyli ala LOK

2. oraz klasyfikacje teamów za 1,2,3, miejsce dla najlepszych zawodników Teamu. W tym przypadku firmy (partnerzy i współorganizatorzy) będą fundować nagrody dla zawodników swoich teamów. Również modele, które ufundujemy na koniec cyklu wręczane będą w klasyfikacji teamów. Mówiąc wprost zawodnik, który jeździ Savage i będzie najlepszy z wśród teamu HPI dostanie za 1 miejsce model klasy IC8MT od firmy HPI. Analogicznie w przypadku innych firm – partnerów imprezy.

3. Uznałem, że to będzie najprostsze, jasne, klarowne, bezkonfliktowe, rozwiązanie.

Dodatkowo rozszerzamy ilość klas startujących w zawodach o np. IC8T bo zarówno my jak i inne firmy mamy obecnie reprezentację w tej klasie – u nas jest to Lightning2, Ligtning Pro, Ligtning Sport. Klasy będą zbliżone do lokowskich, choć nieco zmodyfikowane zarówno w zakresie przepisów technicznych jak i sportowych.
Wytłumaczę, dla czego:
Zarówno my jak i inne firmy mamy model RTR z większym silnikiem niż dopuszcza na przykład klasa IC8T. Nie widzimy powodu, aby pozbawiać tych zawodników możliwości startu i udziału w zawodach gdyż pomimo większej pojemności silnika jego moc jak i maksymalne prędkości obrotowe nie są wyższe lub bardzo porównywalne do silników zawodniczych stosowanych w tej klasie.

Inne klasy też mogą się pojawić, ale jest to uwarunkowane tym, jakie firmy zaangażują się w organizację i współpracę.
Podam przykład.
Jeśli w zawodach lokowskich jest jakaś klasa a modeli tej klasy nie będzie w ofercie firm – partnerów imprezy – wówczas nie będziemy rozgrywać biegów tej klasy. W ubiegłym roku tak było właśnie z klasą IC8T. W HPI nie mieliśmy takiego modelu. Natomiast Pan Ochociński oferujący na rynku te modele pomimo wcześniejszych deklaracji nie brał później udziału w kosztach organizacji ani sponsorowaniu nagród, więc nie widziałem powodu, aby organizować wyścigi w tej klasie na imprezie finansowanej w całości przez nasza firmę.
Mam nadzieję ze jest to dla Was jasne i oczywiste.

Jeśli macie inne pytania lub propozycje chętnie wysłucham opinii.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 10:36 pm 

Usunąłem na prośbę zainteresowanej osoby.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:51 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 12:32 am 

Jan Matukin napisał(a):
...
....Mówiąc wprost zawodnik, który jeździ Savage i będzie najlepszy z wśród teamu HPI dostanie za 1 miejsce model klasy IC8MT od firmy HPI. Analogicznie w przypadku innych firm – partnerów imprezy...

Proszę rozważyć następującą sytuację:
Pańskie zawody wygra model LST2.
Drugi będzie TNX.
Trzeci ASSO.
Czwarty Revo.
Piąty Kyosho - ????
Szósty "przerobiony" Mugen z konwersją i resztą..
Siódmy XXXX.
Ósmy YYYY.
Dziewiąty ZZZZ.
Dziesiąty Savage.
Wg Pana kryteriów najcenniejszą nagrodę dla zawodnika, czyli model, dostanie najgorszy zawodnik, natomiast %$^%$&^%(*&^, czyli NIC dostanie najlepszy zawodnik.

Panie Janie, nic nie stoi na przeszkodzie aby to Pan ufundował nagrody dla stających na pudle. Tzn jeżeli organizator na to pozwoli, a jeżeli się nie zgodzi to zawszo może Pan zorganizować własne zawody i tam ustalać warunku wg własnego upodobania. Ten temat był wałkowany już w zeszłym roku. Organizator organizuje i to on decyduje.
Proszę także nie przepowiadać co dojedzie pierwsze do mety, jak pamiętam na pierwszych zawodach w Malince po zerknięciu na mój model stwierdził Pan, że jak eliminacje przejedzie to bedzie cud, a już finału to napewno nie ukończy. Jak było, wszyscy wiemy GS SUT był pierwszy na mecie. Dodam że modele, które Pan podał w rankingu to są rózne klasy więc niby jak mają ze sobą rywalizować ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 3:34 am 

Usunąłem na prośbę zainteresowanej osoby.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:52 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:28 am 

Panie Janku

Proszę nie wzniecać kłótni, znalazł się człowiek, który chce zorganizować cykl imprez wraz z innymi firmami, którzy fundują nagrody o jakich możemy tylko pomarzyć na zwykłych zawodach EMP lub MP a tutaj takie zimne przyjęcie. Każdy jest człowiekiem myślącym i pojedzie tam gdzie chce nawet, jeśli terminy zawodów się pokrywają, w takim wypadku będzie trzeba wybierać. Jazda modelami to sport, który kosztuje! Myślę, że upominek w postaci modelu na sam koniec sezonu to naprawdę ogromny postęp jeśli chodzi o modelarstwo samochodowe i zawody. Co z tego ze istnieje możliwość, iż pierwszy zawodnik nie otrzyma głównej nagrody, to są zawody komercyjne, poza tym myślę, że jest to wspaniała sprawa, widać po tym jak dany przedstawiciel podchodzi do sprawy zawodów, zawodników, organizacji imprez. A tak swoją drogą komercja jest wszędzie nawet w modelarstwie samochodowym i jest zjawiskiem normalnym, z którego każdy jest zadowolony, inaczej nie powstałyby te wielkie koncerny.
Moje zdanie jest takie, że z biegiem czasu podłączą się wszyscy przedstawiciele firm, ponieważ sporo osób będzie chciało walczyć o nagrody. Zawodnik firmy, która współorganizuje zawody Chelenge przemyśli 2 razy zanim podejmie decyzje czy pojechać na EMP czy na zawody rangi Chelenge.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:52 am 

Jan Matukin napisał(a):
...Wg Pana kryteriów najcenniejszą nagrodę dla zawodnika, czyli model, dostanie najgorszy zawodnik, natomiast %$^%$&^%(*&^, czyli NIC dostanie najlepszy zawodnik.

Panie Janku nie jestem pracownikiem Lok-u to po pierwsze.
Po drugie nie są to zawody w jakikolwiek sposób związane z naszą radosną organizacją wiodącą, – bo nas do tego zmusiliście.
Po trzecie jak chciałem sponsorować całe klasy i wszystkich zawodników czego dałem dowód na 1 zawodach halowych w Katowicach - wówczas Pan zaczął mieszał w przepisach. Po czwarte wszyscy Panowie jasno wyrażacie opinie, że za zarówno ja jak i inne firmy nie są dla Was partnerami do rozmów.
Po czwarte tak jak napisał Maciek Bartoszek – jeśli życzy Pan sobie być sponsorem imprezy to serdeczne zapraszamy. Każdy partner się przyda.
Podsumowując zapytam - O co Panu chodzi. ???

Co jest dziwnego w tym, że każda firma chce wspierać swój Team. Jeśłi nie potrafi Pan sobie tego wyobrazić to chyba nie zauważył Pan ze nie żyjemy już w PRL-u gdzie każdy musiał mieć po równo.

Jeśli LOK uzurpuje sobie prawo do robienia MP i nadawania tytułów to właśnie LOK jest odpowiedzialny za stworzenie równych szans i warunków do rywalizacji zarówno zawodników w klasach jak i firm istniejących na tym rynku. Jeśli LOK nie widzi potrzeby współpracy, co wielokrotnie powiedzieliście na tym forum to ja nie widzę powodu, aby firma Tamiya fundowała nagrody dla teamu Traxas, czy Losi i odwrotnie. Co w tym dziwnego ?

Co Pana tak boli skoro na zawodach LOK-owskich właśnie tak jest ze najlepszy zawodnik dostaje dyplom, wazon i uścisk dłoni świętej trójcy. – Czyli moi zdaniem nic.

Co do kolejnego postu Pana Janka nie będę się wypowiadał, bo nerwy przesłaniają Panu rozum - przeanalizujcie kalendarz to zobaczycie.
To nie ja tu mieszam tylko Lok-owcy dostają rozwolnienia, bo władza wymyka się im z rąk. Ale tak to już jest jak się nie umie ocenić siły przeciwnika. Mogliście mieć we mnie partnera teraz nie ma już odwrotu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:59 am 

Maciej Bartoszek napisał
Panie Janie, nic nie stoi na przeszkodzie aby to Pan ufundował nagrody dla stających na pudle.

Czy te nagrody sa najwazniejsze ,owszem sa dodatkiem do zakonczenia imprezy i miłym.Ale wg nas (syn Artur GRoszkowski) to nie jest powod ,aby kupowac modele danej firmy .Nam wystarczy udział i dobra lokata i to jest wazne.Stawiamy na podnoszenie poziomu jazdy i pokazanie klasy w kraju i poza nim co zreszta udowodnilismy niejednokrotnie.W ubiegłym roku Artur otrzymał puchar imienia Jeremiego Ochocinskiego za całokształt pracy modelarskiej.I to jest wazne ,ze ktos to docenił ,a nie musiał.Wiec jezeli kiedys wystartujemy w HPI Ch. i bedzie to udany start prosimy nieprzejmowac sie nagrodami ,sadze ze pozostali koledzy sa takiego zdania.
Sam pisałem raz do Zbyszka LOK ,o poprawe jakosci pucharu i dyplomu ale tylko w momencie nadania tytułu MP
pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona