Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 9:56 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny p.Robercie.
Nigdzie Leszek nie napisał o nowej organizacji ani związku. Nigdzie nie było mowy na lepszych i gorszych. Jeżeli się mylę - to proszę wskazać odpowiedni cytat.
W innym miejscu napisałem coś o Armii Czerwonej. LOK był, jest i pewnie będzie. Ale to nie oznacza że nie mogą pokazać się na rynku inni organizatorzy. Jak zajrzy Pan do naszych południowych sąsiadów to zobaczy Pan że obok Mistrzostw Czech są zawody Lesters Cup, Tora Cup, Hanacky Puchar, GP Trebic i jeszcze parę innych. A u nas każde zawody muszą być eliminacją MP? A jeżeli pokaże się organizator któremu będzie zależało na zorganizowaniu zawodów które nie będą miały rangi eliminacji MP ale bedą miały tak silną obsadę że nasi zawodnicy nie zmieszczą się na pudle - to to ma być dzielenie na lepszych i gorszych? Podział jakiś się pokaże. Ale będzie on wynikał z interesów organizatora. Nie można robić zawodów na najwyższym poziomie dla wszystkich. Każdy z organizatorów będzie wybierał sobie klasy, w jakich zostaną rozegrany zawody. Ale dzięki temu możliwe będzie rozegranie zawodów jednodniowych przy 7 jazdach w każdej klasie. Wiekszośc zawodników ma po kilka pakietów akusów. Spokojnie mozna jeżdzić poszczególne biegi co 50 minut. I zaczynać zawody o godzinie 10. Dając czas na treningi od godziny 7.
Trzeba tylko aby organizator był zainteresowany zorganizowaniem zawodów o jak najwyższym poziomie sportowym. A nie żeby zebrać jak najwięcej opłat za startowe. Z czego podobno 30 % ma być przekazane do LOK-u.
I tu sprawa zasadnicza. Nie tylko w Tarnowie, ale już wcześniej w kontaktach personalnych prowadzone były rozmowy o takim projekcie.
Tyle tylko ze nikt nie myśli o zakładaniu nowej organizacji czy podziału na lepszych i gorszych. Każdy może brać sie za organizacje zawodów w jego interesujących klasach.
I to by było na tyle.
Mam tylko jeszcze jedną uwagę. To Pan razem z p.Piesio najlepiej spentowaliście uwagami o umowach pisemnych wiarygodnośc pewnego Pana. W najśmielszych marzeniach nie oczekiwałem takiej pomocy z Waszej strony.
Tadeusz Żelazo - vel Stare Żelazko

Witam p. Tadziu.

Oto cytat z wypowiedzi P. Zaremby z dnia dzisiejszego - " z przykrością natomiast muszę Pana poinformować,że w Tarnowie doszło do merytorycznego spotkania bez Pańskiego udziału.
Pewne sprawy zostały poruszone, inne wyjaśnione. Był to znakomity start do dalszych inicjatyw" koniec cytatu.
Wświetle toczącej się dyskusji i postów Marka K. z 16 lutego i 17 lutego wysnuwam wniosek,że min w Tarnowie odbyły się rozmowy o stworzeniu nowego, alternatywnego do LOK-u związku. Stwierdzenie " merytoryczne spotkanie" i " pewne sprawy " oraz " dalsze inicjatywy" jak również " nagła cisza w eterze" w tym temacie pozwalają Mi tak sądzić.

Co do dalszej Pańskiej wypowiedzi DAJ BOŻE !!!!! aby tak się stało, aby w Polsce wzorem Czech pojawiały się imprezy , które będą prowadzone i w pełni sponsorowane przez firmy dystrybuujące artykuły modelarskie i inne. Naturalną sprawą jest dla mnie, że organizatorzy tych zawodów będą sami decydowali w jakim czasie, klasach i miejscu będą odbywać się te zawody. Pod tą inicjatywą podpisuję się " obiema rękami" tak jak zapewne cały świat modelarski.

Pisząc o " umowach" - naprawdę tak uważam. Organizator kazdej imprezy, o randze Eliminacji do Mistrzostw Polski powinien taką umowę mieć na papierze nie w formie ustnej. Wtedy nie było by niedomówień.

Dziękuję za jasne przedstawienie treści rozmów w Tarnowie, jeśli wszyscy by treści pisane na forum pisali w ten sposób - z całą pewnością mniej było by niedomówień .

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:21 pm 

Panie Goś ,Zaremba to Zaremba tamto człowieku opanuj sie ,gdybys wiedział ile ten Człowiek robi dobrej roboty dla klubu w kłodzku ,
Dlatego zmien Pan Płyte .Jak sie niema Pan :evil: na kim wyładowac idz
np na siłownie .

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:51 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Pisze Zaremba Lesław do Pana Gosia.
Napiszę teraz wprost i dosadnie i może Pan wyciągnie z tego jakieś wnioski.
Gdzie Pańska "mądrość", na którą się Pan powoływał i obiecał forumowiczom nie dyskutować ze mną.Widzę,że stałem się dla Pana Tlenem i nie potrafi Pan żyć bez moich postów.Być może czuje Pan,że to poszerza pańskie horyzonty,ale ja nie będę dalej reagował na Pańskie zaczepki.
I w tym przypadku wcale nie powołam się na mądrość, tylko na czyste lenistwo i radzę Panu to samo bo jak się okazuje z tym pierwszym Panu nie wyszło.Pisze Pan o jakiś rzecznikach,szyldach, czy wnioski podpowiada Panu rozhulana wyobrażnia?
Proszę jeszcze poinformować mnie jakie środowisko Pan reprezentuje.
"I to by było na tyle" jak mawiął pewien Profesor.
Proszę pod moim adresem się wewnętrznie nie wypalać ia i tak będę następne Pańskie posty ignorował.
Pozdrawiam zmęczony po zawodach w Tarnowie Zaremba

Witam.

No to ja też konkretnie.

W pierwszym swoim poście w tym temacie ( 16 luty ) postawiłem konkretne pytanie. Skierowane było do Wszystkich. W Pańskim poście ( 16 luty ) nazwę go "Deagostini " byla zawarta pierwsza zaczepka pod Moim adresem. W kolejnym moim poście ( 16 luty ) zapytałem : Czy znów zaczyna Pan ingrzyska. Odpowiedzią był Pański post z 16 lutego nazwę go " Mądrośc P. Lesława" w którym przyczepił się Pan do " literówki" szukając dziwnych odniesień. W kolejnym moim poście ( 17 luty ) pokazałem Panu, że literówki również Pan popełnia, nie szukając z Panem awantury.

W piątek 17 lutego , publicznie poprosiłem Pana o merytoryczne przygotowanie spotkania w Łomiankach ( prywatnie uważam, że z racji częstego zabierania przez Pana głosu w wielu dyskusjach na forum był by Pan os tego jedną z najbardziej przygotowanych osób ) . Ja mówiłem poważnie ,Pan natomiast w swoim poście z 17 lutego podziękował za zaproszenie jako jeden z pierwszych lecz tą robotą chciał obarczyć Marka K. W moim koleinym poście ( 17 luty ) wytłumaczyłem Panu sytuację i zaprosiłem ponownie przygotowania spraw, o których pisałem powyżej.

Nie ustosunkował się Pan jednak, do mojej prośby ( chyba była dość konkretna ) a po powrocie z Tarnowa ( 20 lutego) napisał Pan kolejne posty odpowiadająć innym. Myślałem, że przeoczył Pan mój post i w poście z 20 lutego zapytałem ponownie o powyższe. W odpowiedzi dostałem post nazwę go " Lesław alisa Filip jak mawia Pan Janek" w którym w pełni zaczepny sposób poimformował mnie Pan o " Tarnowie" w przyznam bardzo niezrozumiały sposób. Odpowiedzią był mój post , nazwę go " Lepsi i Gorsi". Odpowiedzią jest Pański post, który jest widoczny powyżej.

Pisze Pan o zaczepkach z mojej strony. Te zaczepki były i tu mówię konkretnie - nie z mojej lecz Z PAŃSKIEJ STRONY. Wykazują to zresztą GRUNTOWNIE Pańskie posty , ujęte w tym temacie i moje na nie odpowiedzi.
Chciał Pan konkretów - proszę bardzo - w moim mniemaniu jest Pan tylko " krzykaczem na forum" jeśli ktoś poprosi Pana o zrobienie czegoś kontretnie, spycha Pan to na innych i chowa podobnie jak struś " głowę w piasek" Jeśli ktoś wyciąga konkrety z Pańskich wypowiedzi, zwala Pan to na jego " rozhukana wyobraźnię".
Jeśli chodzi o środowisko, które jak chce mi Pan wmówić reprezentuję oświadczam , że reprezentuję samego siebie, jeśli zabieram głos w czyjejś sprawie ( np. ATA ) zawsze informuję, że czy i przez kogo jestem do niej upoważniony. Pan niestety , mówiąc konktetnie nie ma tego. zwyczaju. " Mądrość " o której Pan pisze niestety została przez Pańskie zaczepki nadwyrężona , niestet powodem powyższego były dalsze Pańskie zaczepki.. Pełną BEZCZELNOŚCIĄ z Pańskiej strony jest natomiast wypowiedź cyt " ale ja nie będę dalej reagował na Pańskie zaczepki" i w pełni obrazuje ona Pańską osobowość.

Tyle konkretów połączonych ze Mną i ( zmęczonym " Panem Zarembą. Przepraszam, z góry Wszystkich, którzy będą czytali ten post. Wszystkich prócz Pana Zaremby.
Podejrzewam również , że teraz dostanę " bana" mam nadzieję,że razem z panem Zarembą ( tak chyba będzie uczciwie ).

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:55 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Panie Goś ,Zaremba to Zaremba tamto człowieku opanuj sie ,gdybys wiedział ile ten Człowiek robi dobrej roboty dla klubu w kłodzku ,
np na siłownie .

Witam.

Podejrzewam, że nie mniej niż ja na Gościeradowskiej w Warszawie, nie upoważnia go to jednak do pisania obelg i niedorzeczności na forum. Proponuję być obiektywnym, a nie trzymać stronę kolegi.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 11:30 pm 

Jestem neutralny ,wydaje mi sie ,ze wytkneliscie sobie wszystko ,co było mozliwe a tu sie okazało ,ze sie myliłem.Dlatego uwazam ,ze dalsze
postepowanie Pana oraz Lesława nic nie wniesie dla dobra modelarstwa.
Jezeli otrzyma Pana Bana ,bede protestował .
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 11:38 pm 

Witam. Czytam to co tu się dzieje i jestem w szoku.
Robercie, każdy w swoim kręgu mniej lub więcej udziela się dla modelarstwa samochodowego. To że Lesław Z. kilka razy napisał ostro w stronę LOK, to dlatego że nigdy nie można bez burzy na forum otrzymać rzeczowej odpowiedzi. Może dlatego że blisko z nimi współpracujesz tego nie widzisz. Wiele osób z kręgu modelarstwa czuje się oszukanymi lub manipulowanymi. Wielu przez to odeszło porządnych zawodników, wielu jeździ za granicę,bo mają dosyć ( przesunięć czasowych niedociągnięć itp.) Zawody, które zostały ustalone na Lublin w terminie 4-5 marca, a organizator (Tadeusz Z.) dla spełnienia oczekiwań modelarzy i sponsorów chce je przenieść do Łodzi żeby zapewnić im najwyższy poziom zostaje odsunięty. Jego ustalony termin dostaje ktoś inny, to nie tak. Nic nie mam do zawodów w Borzęcinie i super że inni podjęli się organizacji zawodów, ale to też pierwsze zawody w tym miejscu i mogą być z rangą eliminacji do MP. To właśnie o to chodzi, jak można tak swobodnie rzucać słowa na wiatr.
Zawody u Norberta mogły być jako dodatkowa impreza rangi GP.
Ten temat i inne (np. dotyczące klasy DTM540) pokazują, my swoje a „władza” swoje. W dalszym ciągu na forum nie było rzeczowej informacji ze strony władz dlaczego dopuszczono „węgiel” w DTM540. Ale na temat klas innym razem.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 11:52 pm 

Z tym szokiem jezeli chodzi o dyskusje pomiedzy mna a Robertem
to przesadziłes ,w innych tematach to ci sie nie dziwie ,ze jestes w szoku :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 12:06 am 

Pewne dyskusje wywodzą sie nie potrzebnie, zamiast konkretnych i rzeczowych odpowiedzi.
Co dotyczy szoku to nie Twoja wypowiedź i Roberta ale ogólnie tematy związane z organizacją zawodów i ustaleń między zawodnikami a LOKiem.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 7:11 am 

Robert Goś napisał(a):
np na siłownie .

Witam.

Podejrzewam, że nie mniej niż ja na Gościeradowskiej w Warszawie, nie upoważnia go to jednak do pisania obelg i niedorzeczności na forum. Proponuję być obiektywnym, a nie trzymać stronę kolegi.

Pozdrawiam
O Pana zaangazowaniu w rozwoj modelarstwa wiem doskonale.

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 10:46 am 

Grzegorz Nóżka napisał(a):
Witam. Czytam to co tu się dzieje i jestem w szoku.
Robercie, każdy w swoim kręgu mniej lub więcej udziela się dla modelarstwa samochodowego. To że Lesław Z. kilka razy napisał ostro w stronę LOK, to dlatego że nigdy nie można bez burzy na forum otrzymać rzeczowej odpowiedzi. Może dlatego że blisko z nimi współpracujesz tego nie widzisz. Wiele osób z kręgu modelarstwa czuje się oszukanymi lub manipulowanymi. Wielu przez to odeszło porządnych zawodników, wielu jeździ za granicę,bo mają dosyć ( przesunięć czasowych niedociągnięć itp.) Zawody, które zostały ustalone na Lublin w terminie 4-5 marca, a organizator (Tadeusz Z.) dla spełnienia oczekiwań modelarzy i sponsorów chce je przenieść do Łodzi żeby zapewnić im najwyższy poziom zostaje odsunięty. Jego ustalony termin dostaje ktoś inny, to nie tak. Nic nie mam do zawodów w Borzęcinie i super że inni podjęli się organizacji zawodów, ale to też pierwsze zawody w tym miejscu i mogą być z rangą eliminacji do MP. To właśnie o to chodzi, jak można tak swobodnie rzucać słowa na wiatr.
Zawody u Norberta mogły być jako dodatkowa impreza rangi GP.
Ten temat i inne (np. dotyczące klasy DTM540) pokazują, my swoje a „władza” swoje. W dalszym ciągu na forum nie było rzeczowej informacji ze strony władz dlaczego dopuszczono „węgiel” w DTM540. Ale na temat klas innym razem.

Witaj Grzesiu.

W całym tym temacie ( oraz wszelkich innych w których z nim " dyskutowałem " ) nie neguję zasług P. Lesława na żecz modelarstwa . Nie miałem również nic przeciw temu, żę ostro wypowiadał się w kierunku LKO-u. Jednak słowa, w moim mniemaniu uwłaczające ( delikatnie mówiąć ) , których do tej dyskusji użył były nie od zaakceptowania na publicznym forum. Stąd rozpoczołem z Nim dyskusję.
Post w którym piszemy pokazał potrzebę zmian i Nam zawodnikom i LOK-owi zapewne również. Jednak, jak pisał jeden z kolegów na tym forum cały czas rozmawiamy tu o skutkach, nie o przyczynach problemu. Uważam, że od przyczyn należy zacząć. Mamy swoją sekcję i w jej działalności należy tych przyczyn szukać. Gdy Tadeusz B. lub Janek M. , którzy są jak piszesz " górą" tej sekcji zabierają ( z różnych przyczyn rzadko bo rzadko) głos na forum ich wypowiedzi są natychmiast w wiekszości "torpedowane" . Dlatego nie dziwię się, że rzadko zabierają głos na forum i sekcja działa jak działa. Może od tego należało by zacząć zmiany. Ze swojej strony cały czas nawołuję do spotkania w Łomiankach i konstruktywnych tam dyskusji najpierw w ramach sekcji i później z LOK-iem.

pazdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 10:54 am 

Robert Goś napisał(a):
np na siłownie .

Witam.

Pozdrawiam
O Pana zaangazowaniu w rozwoj modelarstwa wiem doskonale.

Robert Goś

Witam Wiesiu

Patrząć z prespektywy rozwoju modelarstwa publicznie oświadczam :

JESTEM GOTÓW DO ROZEJMU Z P. ZAREMBĄ

Czy on wykaże podobne chęci ?

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 8:11 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Odpowiadam.Informator ukaże się najpóżniej we wtorek.
Cytuj:

Czy to była mowa o tym wtorku bo jeszcze jest szansa na prawdomówność tylko przez cztery godziny.
Chcieli byśmy wiedzieć gdzie te zawody są dokładnie.Jakie są możliwości zakwaterowania,bo z tego co wiem jest to jakaś mała miejscowość i hotel wypadałoby już zamówić,żeby nie wylądować byle gdzie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 21, 2006 11:55 pm 
Administrator forum

Do nieprawdy zabrakło 13 minut ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 7:33 am 

Akademickie 15 minut,nie jest żle.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 22, 2006 9:53 am 
Witam .informator był wysyłany z biura LOK o godz 16 00 a następnie z prywatnego komputera o godz.19 30.Wymaga jeszcze uzupełninia karta zgłoszeń o klase E-12 która została pominięta.Bardzo proszę Pana Marka o korektę w karcie zgłoszeń.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona