Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 5:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 11:01 pm 

olowaw napisał(a):
"LEPIEJ WALCZYĆ Z PRZYCZYNĄ NIŻ ZE SKUTKIEM".
Pozdro

Właśnie chodzi o walkę z "przyczyną".
Myślę, że czas jest odpowiedni, skoro LOK w osobie Pana Ciećwierza uświadomił mi, osobie z piętnastoletnim doświadczeniem w prowadzeniu firmy i zarządzaniu sporą, moim zdaniem, grupą ludzi, że nie mam pojęcia jak się układa wykładzinę na parkiecie w Hali Anilany i że z pewnoscią sobie z tym w nocy z piątku na sobotę nie poradzę (nie zapytał, czy na przykłed nie zrobi tego zorganizowana przeze mnie ekipa drużyny piłki ręcznej AZS - chłopaki na schwał), to rzeczywiście nie pozostaje mi nic innego, tylko dołączyć do "niedogranej sportowo, przepisowo i organizacyjnie" nieformalnej grupy, którą Festiwal Modelarstwa proponuje zawiązać i na tych zawodach "o pietruszkę" spróbować swoich sił.
Jedne z zawodów jako Xray, jedne jako HPI, jeszcze inne jako "puchar Pacanowa" (mam tam znajomych - serio) ranking razem - czemu nie?
Jeśli to ma pozwolić tym, którzy nie pojadą w tym sezonie na zawody do Kłodzka, Nowego Targu, Nowego Sącza, Murowanej Gośliny - dlatego, że po prostu ich NIE STAĆ na jazdę 500-700 km - to niech się ścigają z nami.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 11:09 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Mogę tylko pogratulować pomysłu organizacji zawodów w 2006.
Dla wyjaśnienia jedynym organem wydającym uprawnienia sędziowskie jest CKMLOK na wniosek sekcji samochodowej tak więc zwody które zamierza Pan zorganizować jaką będą miały range sporotową

Mogą mieć rangę imprezy Mistrzostw Polski HPI albo Pucha Polski HPI.
Nazwa jest dowolna. Można dowolnie "manipulować". Proponuje zorganizować wsparcie prezydenta Łodzi i wtedy będzie można dać Puchar Prezydenta Łodzi. Pomysłów jest wiele, wystarczy chcieć.

Dziękuje za uwage
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 11:21 pm 

Dla P.Darka o szkoleniu sędziów pisałem ale najpierw trzeba opanować nowe AMBRC aktualnie szkoli się jedna osoba..

Panie Zbyszku. Nowe AMB macie już od dłuższego czasu. Rozumiem, że mogą pojawić się obiektywne trudności w opanowaniu nowego programu i urządzenia. Niemniej w mojej ocenie, jeśli ktoś kompetentny siada do problemu a w tym przypadku jest to Pan Janek Matukin to powinno mu to zająć wraz z testami nie więcej jak tydzień.
Jeśli urządzenie macie od kilku miesięcy i odbyło się na nim kilka imprez to albo nikt nie zajmuje się nim jak powinien albo należy je reklamować, bo słyszę ze, co chwila macie jakieś kłopoty.
My pracujemy na ARC firmy KoPropo, które kosztuje kilka razy taniej i programie Laps Free. Opanowanie oprogramowania i urządzenia zajęło nam kilka dni wraz z testami i wgraniem spolszczonej wersji komunikatów głosowych.
Jak sobie nie radzicie mogę zorganizować dla LOK-u szkolenie.
Pisząc o korespondencji mam na myśli pocztę polską...

Ja też mam na myśli Pocztę Polską.
Pismo wysłałem do Zarządu LOK Pocztą poza tym na e-mail.
A może a stronie www LOK-u macie nie aktualny adres?
Co do Malinki wyjaśniam nie mogła być ogłoszona jako Eliminacja do M.P. ponieważ nie była zatwierdzona na CKMLOK a taka jest moja rola żeby tego pilnować.Pod moja nieobecność Sekcja podjeła decyzję żeby Nowy Targ był elimnacją zaco spadły na nich gromy od modelarzy.

W takim razie czy zmiany w obecnym kalendarzu były zatwierdzone przez CKM?
Najbliższe zawody mają już 3 lokalizacje Lublin, Łódź i teraz coś tam k/Warszawy (przepraszam, ale nie pamiętam nazwy). A mam wrażenie ze nadal nie jest Pan pewny gdzie się odbędą.
Panie Zbyszku wszyscy wiemy, że zależy to od Pana nie od CKM.
Jeśli miałby Pan taką wolę to tak by było, ale niestety zabrakło dobrej woli i to mnie właśnie wkurza, bo z całą premedytacja zignorował Pan moje starania i pracę związaną ze stworzeniem toru i planu imprez. Drugi raz nie dam się oszukać.
Już rok temu pisałem na forum ze ustalanie ścisłego kalendarza to tylko formalność, bo życie i tak koryguje to na kilka tygodni przed imprezą i mino najlepszej woli CKM i "wszystkich świętych" kalendarz ustalany z wyprzedzeniem kilku miesięcy może się wielokrotnie zmienić. Można go nazwać, co najwyżej założeniami wstępnymi.
Pracujemy korzystając z faksu lub poczty.Ja piszę całą korespondencję z domu zamiast oglądać TVP.Proszę o zrozumienie.

Po co Pan to pisze skoro i tak wszyscy wiemy, że nie ma to żadnego znaczenia.
Przypomnę Panu, że jak miał Pan problem z lokalizacją zawodów w czasie żałoby po śmierci Papieża. Zadzwonił Pan wówczas do mnie, aby zrobić zawody na Festiwalu Modelarstwa w późniejszym terminie. Rozmowa trwała 10 minut i wszystko było załatwione. I nie musiał Pan zwoływać CKM.

Podsumuje to tak:
Jeśli LOK – (czytajcie Pan Zbigniew Ciećwierz) ma ochotę to wszystko jest możliwe.
I nie dziwiłbym się ze tak jest jeśli dotrzymywałby Pan i pańscy ludzie danego słowa.
Niestety tu jest problem bo robi Pan co chce, nie słucha obiektywnych propozycji zmian, nie dopuszcza kompetentnych osób do decyzyjnych stanowisk i nie chce współpracować.
Dodatkowo jak powstaje problem nigdy nie widzi Pan w tym swojej winy tylko wszystkich w koło i CKM.
Przestańmy się oszukiwać bo tak jak Panu wcześniej pisałem ludzie nie są ślepi ani głusi.

Dynamiczny wzrost zainteresowania modelarstwem w ostatnich 2 latach daje LOK-owi ogromną szansę na przemiany i ugruntowanie dobrej pozycji. Niestety według mnie nie chcecie chyba z tego skorzystać bo większość Pańskich decyzji obraca się przeciwko LOK-owi.

Bardzo Pana proszę – niech Pan nie pisze na forum tylko zastanowi się nad tym wszystkim i podejmie właściwe decyzje żeby nie zmarnować kolejnego roku bo nie będzie już odwrotu.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 11:24 pm 

Powtórzę tylko to, co napisałem w poście na temat zawodów w BC:

w przepisach, które ostatnio zostały mi wręczone przez przedstawicieli "wiodącej organizacji" pojawiło się interesujące sformułowanie: "...startują zawodnicy legitymujący się ważną licencją sportową wystawioną przez organizację, upoważnioną do tego przez odpowiedni centralny urząd państwowy".
Poproszę o publiczną prezentację tego upoważnienia, bo bez tego równie dobrze mogę stwierdzić, że FINAŁ MISTRZOSTW POLSKI ODBĘDZIE SIĘ 1-2 kwietnia w Zgierzu - a organizacją nadającą TYTUŁ MISTRZA POLSKI bedzie ŁKMS - stowarzyszenie mające dokładnie takie same prawa nadawania tytułu jak LOK, czyli żadne."

Równie dobrze w tym sezonie tytuł MP może nadawać HPI jako "firma wiodąca" w organizowaniu imprez a tytuł Mistrza HPI Challenge będzie tytułem Mistrza Polski.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 11:58 pm 

Spokojnie

Jeśli chodzi o mnie „Pana Festiwala” to:
ani nie mam zamiaru tworzyć stowarzyszenia,
ani nie mam zamiaru rozdawać tytułów mistrza polski.
ani nie mam zamiaru zabierać nikomu funkcji wiodącej organizacji,
i bardzo proszę nie wkładać w moje usta takich stwierdzeń.

Ja po prostu chcę, aby było NORMALNIE
Zawodnicy się ścigają
Sędziowie sędziują
Sa normalne przepisy, które uwzględniają potrzeby promocji i wyrównują szanse.
Organizatorzy organizują
Handlowcy handlują
Itd.
Itp.
Aby wszyscy szanowali się nawzajem, bo nie ma, o co walczyć
Dopiero możemy to coś stworzyć, ale wymaga to dużo pracy i czasu.
Chciałbym po prostu, aby każdy miał swoje miejsce przy tym stole.

Jak skończą się zawody w Tarnowie możemy się spotkać i spokojnie porozmawiać?
Liczę na to ze LOK się otrząśnie i w końcu nie będzie mowy o CKM za 5 lat tylko spotkamy się w przyszłym tygodniu i pogadamy jak poważni ludzie.
Napisałem te elaboraty szczerze i na tyle na ile potrafiłem zrozumiale.
Nie chcę wywoływać żadnej burzy w szklance wody.

Jak się nie dogadamy to trudno każdy pójdzie w swoja stronę, ale dajmy sobie szansę?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:10 am 

konkurencja na rynku dystrybutorow jest juz dosc duza

mamy HPI, PROXIMA, DEFENA, ATA

oraz kilka mniejszych (przepraszam ale nie chce wszystkich wymieniac, poza tym nie wszystkich osobiscie znam)

razem wszyscy tworzą silne lobby modelarskie

proponuje na poczatek spotkanie w Naszym gronie

lokalizacja pierwszego spotkania np. Warszawa

termin dowolny dogodny dla wszystkich

mamy wspolny interes i jest szansa na porozumienie i w dalszej kolejnosci podpisanie umowy partnerskiej wspolpracy

dziekuje
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:25 am 

"...mamy wspolny interes i jest szansa na porozumienie..."

Może jako obderwator powinienem zostać tylko obserwatorem, ale wydaje mi się, iż dla dobra sprawy - zajmę głos.
Jak już pisałem "Trzeba walczyć z przyczyną, a nie ze skutkiem".
Skutek mamy jaki mamy, wystarczą te dwie strony na forum i jescze inny temat.
Natomiast zobaczmy bliżej co jest przyczyną. Wszyscy chcemy, aby było jak najlepiej dla nas modelarzy - czy ktoś stwierdzi inaczej ??, DOSTANIE BANA !!.
Panowie: moja propozycja z poprzedniego postu jest jak najbardziej odpowiednia i jeszcze jedno - neutralny grunt. Wiem, że można połączyć siły. Ta sama osoba która powiedziała mi tą mądrą myśl, powiedziała coś co powoduje,że czasami warto jest wierzyć, że "nie ma słowa nie ma". Myśle, iż jeśli będzie chęć i wola wszystkich ston, to będzie i rezultat.
Powodzenia FOR ALL

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:26 am 

O to chodzi
o to chodzi

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:39 am 

olowaw napisał(a):
"...mamy wspolny interes i jest szansa na porozumienie..."

Może jako obderwator powinienem zostać tylko obserwatorem, ale wydaje mi się, iż dla dobra sprawy - zajmę głos.
Jak już pisałem "Trzeba walczyć z przyczyną, a nie ze skutkiem".
Skutek mamy jaki mamy, wystarczą te dwie strony na forum i jescze inny temat.
Natomiast zobaczmy bliżej co jest przyczyną. Wszyscy chcemy, aby było jak najlepiej dla nas modelarzy - czy ktoś stwierdzi inaczej ??, DOSTANIE BANA !!.
Panowie: moja propozycja z poprzedniego postu jest jak najbardziej odpowiednia i jeszcze jedno - neutralny grunt. Wiem, że można połączyć siły. Ta sama osoba która powiedziała mi tą mądrą myśl, powiedziała coś co powoduje,że czasami warto jest wierzyć, że "nie ma słowa nie ma". Myśle, iż jeśli będzie chęć i wola wszystkich ston, to będzie i rezultat.
Powodzenia FOR ALL

przyczyna jest brak dobrej organizacji
skutkiem jest balagan i niezadowolenie

nikt nie dostanie bana za to ze ma inne zdanie
regulamin forum dotyczy w rownym stopniu administratorow moderatorow i userow

Dziękuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 12:46 am 

olowaw napisał(a):
storny przygotują sie do spotkania, z jakimiś założeniami - i będą potrafiły przedstawić dobre argumenty,
Pozdro

Mi chodzi tylko o to, aby ustalić reguły, powiedzieć sobie kto za co odpowiada, kto co przygotowuje, itd. Nie raz zanjdowałem się w takiej sytuacji i nie raz tworzyłem procedury dla 250 osobowej organizacji. Wiem, że wszystko jest do zrobienia i ustalenia, tylko trzeba - czasem wyciągnąć rękę, a czasem asa - niech ten as połączy nas i Was !!

Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 10:44 am 
Reprezentując LOK chodzi Mi o patnerskie zasady i przestrzeganie ustaleń.My nie napadamy na nikogo nie obrzucamy błotem cierpliwie znosimy słowa krytki ale w tym kraju musi być jakiś porządek i wzajemne poszanowanie.Panowie właściciele firm modelarskich opracujcie swoje programy na 2006 rok i je realizujcie a jeżeli uznacie że chcecie w jakimś przypadku zetkńąć się z LOK-iem to zapraszam do Dyrekcji BZGLOK na Ul. Chocimską 14.Zyczę Firmą wspaniałych efektów handlowyćh oraz sukcesów organizacyjnych. W tym temacie nie będe zabierał więcej głosu.

Ostatnio edytowano N lut 19, 2006 8:19 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 2:28 pm 

Handlowych , panie Zbyszku , handlowych . :D : :D Po 40 letnich doświadczeniach z LOK uwazam , że z Nimi nie można się dogadać . Nie ta mentalność .Oni są jak pies ogrodnika .Może trzeba zacząć rozmawiać z Panem Włodzimierzem Melionem . Tam są chyba większe szanse na sukces .

Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 3:33 pm 
Panie Lechu próbował Pan zorganizować spotkanie w Nowym Sączu i nie wyszło .A jaki jest numer Pana Licencji sportowej .

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:04 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...Nowe AMB macie już od dłuższego czasu...trudności w opanowaniu...powinno mu to zająć wraz z testami nie więcej jak tydzień...odbyło się na nim kilka imprez...nikt nie zajmuje się nim jak powinien...co chwila macie jakieś kłopoty...My pracujemy na ARC firmy KoPropo...programie Laps Free. Opanowanie oprogramowania i urządzenia zajęło nam kilka dni wraz z testami... Jak sobie nie radzicie mogę zorganizować dla LOK-u szkolenie...

Kompletny system AMBrc wraz z oprogramowaniem użyty był na dwóch zawodach (nie kilku) - w Blue City i w Tarnowie. To zbyt mało, by mógł Pan stwiedzić, że "co chwila macie jakieś kłopoty" lub "nikt nie zajmuje się nim". Urządzeniem zajmują się właściwe osoby i nie mają one z nim żadnych problemów.
Program Sparc 2 otrzymaliśmy pod koniec stycznia tuż przed zawodami w BC wraz z oryginalną anteną i okablowaniem.
O urzadzeniu KoPropo i programie Laps Free wiem tyle co Pan - więc dziekuję za zaproszenie, ale nie skorzystam.
Może natomiast Pan spróbować uruchomić program Sparc 2 z podłączonym urządzeniem KoPropo i podzielić się doświadczeniami.

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 3:48 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:12 pm 

Jak tak czytam, teraz na spokojnie to widzę jedno: macie tory, macie sprzęt, macie chęci, ale nie macie jednego - porozumienia. Może trzeba zakopać topór wojenny i zacząć wszystko od początku. Czy takie trudne jest ustalenie zasad współpracy - dla jednych to biznes, dla drugich hobby, ale przecież te dwa zagadnienia można połączyć !!, może potrzebny Wam jakiś rozjemca??.
Ile postów musi jeszcze "upłynąć" i czy drążenie tematu polepszy sytuację, obawiam się, że nie !!.
Ale to tylko moje zdanie, osoby, która czyta "przepychanki", zamiast konstruktywnych ustaleń czy działań - wspólnych działań.
Pozdro

Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona