Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 9:51 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lut 18, 2006 12:59 pm 

Nowy Challenge 2006

1. Planujemy właśnie kalendarz imprez Challenge 2006.
2. Po rozmowach w BC przeprowadzonych z firmami Ata, Defena i RcAuto jest szansa, że dogadamy się na wspólną organizację zawodów.
3. Poza firmami wymienionymi powyżej zapraszam również do współpracy innych zainteresowanych.
4. Dzięki takiemu porozumieniu w Challeng’u jeździłyby również model innych marek niż HPI. Nastąpiłaby również zmiana nazwy cyklu imprez, aby żaden z zaangażowanych dystrybutorów nie czuł się pominięty.
5. Zawody rozgrywane będą w różnych miastach Polski w zależności od możliwości lokalnych firm i organizatorów.
6. Pojawia się potrzeba lekkiej modyfikacji przepisów w stosunku do LOK-owskich. Nie po to, aby robić rewolucję, ale zrównać szanse pod względem konstrukcji i możliwości poszczególnych modeli oraz stworzyć możliwości startów w zawodach modeli, które obecnie nie maja klas.
7. Z wstępnych rozmów z zainteresowanymi wynika, że nie będą to imprezy związane z LOK. Wszyscy mają już dość braku woli współpacy ze strony LOK i narzucania nam rozwiązań odstających od bieżących potrzeb.
8. Mam nadzieję ze dzięki takiej koncepcji stworzymy warunki sprzyjające szybkiemu rozwojowi modelarstwa kołowego i poprawimy jakość rozgrywanych zawodów.
9. Niestey licząc na zmiany w LOK-u przespaliśmy sezon Halowy, ale przed nami cały on-road i off-road. Wszyscy sa już spragnieni jazdy i myślę, że jak tylko pogoda pozwoli szybko wyciągniemy maszyny z garażu.
10. Zapraszam do dyskusji zawodników i przedstawicieli firm. Jakie macie propozycje w tej kwestii. ?
11. Zainteresowanych przedstawicieli firm i organizatorów proszę o kontakt na priv. Postaramy się niebawem zorganizować jakieś spotkanie w tej sprawie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 1:31 pm 

No wkońcu :!: LOKOFF

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 1:36 pm 

Mam takie pytanie, czy nie może powstać jakaś organizacja, liga skupiająca tylko modele kołowe? Coś takiego ma miejsce w USA(wiem, że to inne klimaty, ale czemu by się na nich nie wzorować). Sami organizują mistrzostwa kraju itd. Może to jest właśnie jakieś rozwiązanie na przyszłość aby sami samochodziarze martwili się o siebie, w końcu jak widać powyżej mamy zainteresowanych rozwojem tego sportu ludzi, którzy gotowi są poświęcić swój czas.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 3:50 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Mam takie pytanie, czy nie może powstać jakaś organizacja,

Większość Polaków ma złe doświadczenia związane z przysłowiem o jaskółkach i spółkach- taki naród.
Dla tego w ubiegłym sezonie jak LOK odmówił nam współpracy przy organizacji eliminacji MP Off-road sam zająłem się sprawą. Mamy własny tor, urządzenie zliczające ARC, sędziów, fajne nagrody, własne przepisy i podsumowując ubiegłoroczne imprezy zarówno my jak i mam nadzieję zawodnicy jesteśmy zadowoleni z cyklu zawodów.
Pomysł się sprawdził i nie potrzebowałem do tego niczyjej łaski.

W tym roku chciałbym zaprosić do współpracy kompetentnych ludzi, którzy poza gadaniem są w stanie coś zrobić tak jak my w Łodzi.
Jako taki związek, stowarzyszenie, czy dowolna inna struktura powinna być raczej wynikiem dobrej współpracy partnerów a nie jej początkiem czy warunkiem.
Ja osobiście jestem zdania ze powinniśmy zacząć od działań - a nie formalności.
Jeśli współpraca dobrze się układa i pojawi się wola stworzenia formalnej struktury to jest to najmniejszy problem.
Jedyną korzyścią, którą można uzyskać przez sformalizowanie takiej działalności jest wsparcie finansowe władz miasta lub ministerstwa, ale jeśli ktoś liczy, że na tym zbuduje sukces instytucji to raczej się myli.
Przykładem niech będzie PKMS. Mają stowarzyszenie a zapytajcie ich czy dostali od władz jakieś pieniądze lub czy zorganizowali sami ostatnio jakieś zawody. Prawda jest taka, że od kilku lat są ekipą do wynajęcia. Nie piszę tego, aby wywoływać zamieszanie, ale to najlepszy przykład na to, że sama forma prawna i posiadanie statutu nie wystarczy. Ważne są możliwości finansowe lub chęć współpracy.

Mnie nie było potrzebne wsparcie władz, aby zorganizować Festiwal Modelarstwa czy cykl zawodów HPI Challenge. Pan Niko z ATY tez doskonale poradził sobie z zawodami w BC, Marek z RcAuto stworzył największe w Polsce forum i ostatnio organizuje imprezy nie prosząc nikogo o łaskę i właśnie dla tego możemy być dla siebie partnerami.

Pokazaliśmy, co potrafimy i do realizacji naszych celów nie potrzebowaliśmy niczyjej pomocy a jeśli już to za nią płacimy i to nie mało.
Mam nadzieję, że nie tylko wymienione firmy i osoby myślą podobnie i z tego wynika moja propozycja i zaproszenie wszystkich chętnych do współpracy.
Nie mam zamiaru szkodzić LOK-owi nawet jestem zainteresowany wspieraniem zawodników startujących, w MP ale moje potrzeby i wyobrażenie na temat rozwoju i promocji zdecydowanie odbiegają od ich możliwości i wyobraźni. Poza tym ostatnio LOK nas ignoruje, więc nie widzę powodu, aby czekać dłużej nie wiadomo, na co. Po prostu robię swoje a za rok zobaczymy jak to będzie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 4:35 pm 

Czy może jest już wstępnie zaplanowany termin I edycji 2006 ??

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 5:54 pm 
Panie Darku to nie LOK pana ignoruje tylko władze Sekcji którą tworzą modelarze z Panem Tadeuszem na czele.Czy Pan wysłał pismo w 2006r do Dyrekcji Biura Zarządu Głównego w Warszawie i nie dostał odpowiedzi.
Mogę tylko pogratulować pomysłu organizacji zawodów w 2006.
Dla wyjaśnienia jedynym organem wydającym uprawnienia sędziowskie jest CKMLOK na wniosek sekcji samochodowej tak więc zwody które zamierza Pan zorganizować jaką będą miały range sporotową

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 7:34 pm 

olowaw napisał(a):
Czy może jest już wstępnie zaplanowany termin I edycji 2006 ??

Poczekamy na wydarzenia w Tarnowie usiądziemy do rozmów o terminach oczywiście sprawa zależy również od zainteresowanych partnerów.
Ja w każdym razie nie będę czekał tylko działam bez względu na dalszy rozwój sytuacji. Nawet, jeśli żadna z firm się nie dołączy to będziemy działać jak w ubiegłym roku tylko x 2.

Jeśli chodzi o terminy off-road czekam tylko na pogodę.
Jeśli chodzi i hale też myślimy, aby latem pojeździć na wykładzinie elektrykami.
Jeśli chodzi o asfalt to w Łodzi jeszcze go nie mamy, ale jak się mocno „zaprę” to będzie jeszcze w tym sezonie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 7:58 pm 

I to jest podejscie do sprawy .Krotko zwiezle i na temat.
(wpadnij Darku 18-03-2006 do czech na zawody byłaby okazja spotkania
w sprawach Buggy i Mt)
Pozdrawiam
Wiesław Groszkowski
UKS SUDETY KŁODZKO

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:18 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Darku to nie LOK pana ignoruje tylko władze Sekcji którą tworzą modelarze z Panem Tadeuszem na czele.Czy Pan wysłał pismo w 2006r do Dyrekcji Biura Zarządu Głównego w Warszawie i nie dostał odpowiedzi.
Dla wyjaśnienia jedynym organem wydającym uprawnienia sędziowskie jest CKMLOK na wniosek sekcji samochodowej tak więc zwody które zamierza Pan zorganizować jaką będą miały range sporotową

P. Zbyszku. W tym poscie wyjaśnil Pan mi i kolegom zasadniczą sprawe- kto odpowiada za nasze sprawy. Może blędnie za wszystkie nasze problemy oskarżamy LOK , może wina leży trochę wcześniej w calej tej drabince, może jest gdzieś bląd. Jest to bardzo proste , wystarczy przedstawić przed sezonem sprawę jasno na co można liczyć , ile imprez uda się zfinansować itd. Oczywiście nie są to informacje na forum, wiedzielibyśmy na czym stoimy.
Każda grupa klas powinna mieć swojego przedstawiciela, liczna klasa osobno swoją osobę, taki czlowiek reprezentowalby interesy zawodników, opiniowal miejsce przeznaczone na zawody itd. Jeden czlowiek który jest obecnie nie jest w stanie ogarnąć tego wszystkiego. Moim zdaniem potrzeba kilku osób od klas elektrycznych on-road, spalinowych on-road, spalinowych off-road ( ta sama osoba reprezentowalaby elektryki off-road bo zawodników jest malo), rozważyć należy również osobę od Monsterów bo zawodników jest sporo co powinno tylko cieszyc. Oczywiście jest to zajęcie spoleczne a nie brakuje osób które moglyby się tym zająć. Jest to tylko propozycja a jakie bylyby z tego kożyści dla zawodników? Z pewnością spore, przede wszystkim nie będzie anonimowości i balaganu.
A tory które nie spelniają PODSTAWOWYCH parametrów nie będą dopuszczone do zawodów rangi eliminacji , nie wspomnę o MP.

P.S. Zawodnicy pamiętają o zawodach które Pan organizowal pod Warszawą, byly to udane imprezy, tanie noclegi( Bialobrzegi) ale pamiętamy także że dawno, dawno temu jeszcze za kadencji P. Oleńczaka kalendarz byl zamknięty przed końcem roku i nie bylo takich niespodzianek jak obecnie.
Zachcialo sie komuś zmian :lol: na ................................gorsze .Smród ciągną się latami i niepotrzebnie obrywal za to LOK.Dopiero skończyl się w ubieglym sezonie i mamy to nowe AMBrc , ale nie popadajmy w euforie, dzialac trzeba dalej.
Kiedyś nie mieliśmy wsparcia firm modelarskich , teraz można to wykorzystać ale w umiejętny sposób. Nic nie ma za darmo.
Pozdrawiam
Artur Dzierzęcki
-

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:24 pm 

Panie Darku to nie LOK pana ignoruje tylko władze Sekcji którą tworzą modelarze z Panem Tadeuszem na czele.

Z Pana wypowiedzi rozumiem, że we własnych strukturach nie możecie się dogadać?
Jak pytałem Pana o sprawy przepisów kazał mi Pan pytać Janka Matukina.
Jak pytałem Pana o terminy imprez kazał mi Pan pytać Tadeusza Bernadego.
Wszystkie moje propozycje i ustalenia miałem wysyłać pocztą e-mail.
Będąc człowiekiem rozumiejącym, co się do niego mówi tak też robiłem.
A teraz pisze Pan, że o niczym nie wie.
Sory Panie Zbyszku, ale w takim razie powinien Pan wyciągnąć konsekwencje wobec swoich kolegów.

Czy Pan wysłał pismo w 2006r do Dyrekcji Biura Zarządu Głównego w Warszawie i nie dostał odpowiedzi.

Co do pism to pierwsze wysłałem do Pańskiego zarządu z prośbą o wyjaśnienie, dla czego odmówił nam Pan eliminacji off-road na Malince. Pisałem o tym również na forum ze wysyłam taką korespondencję. Do dziś nie dostałem odpowiedzi. Proszę się, więc nie dziwić nie mam zwyczaju proponować 2 razy.

Dziękuję - też uważam ze jest "przedni"

Dla wyjaśnienia jedynym organem wydającym uprawnienia sędziowskie jest CKMLOK na wniosek sekcji samochodowej

A kogo to obchodzi?
Bo mnie wcale.
Maił Pan zorganizować szkolenia w ubiegłym roku.
Wiele osób zgłosiło chęć udziału. I co panie Zbyszku jakoś nie pamiętam, aby się odbyły.
To kolejny dowód na Wasze gadanie bez pokrycia i moim zdaniem celowe blokowanie dostępu dla zainteresowanych. Nazwałbym to wręcz działaniem utrudniającym rozwój modelarstwa samochodowego. A to już jest wbrew misji, która powinniście pełnić.
Nie chcę byc złośliwy ale widząc ostatnio zamotanie sędziów i problemy a AMB rc (bo to nowy system AMB rc, bo nowy program) to mam wrażenie ze robimy to wcale nie gorzej.
Jeśli myśli Pan, że bez Was nie damy rady w tej kwestii to popełnia Pan kolejny błąd.

tak więc zwody które zamierza Pan zorganizować jaką będą miały range sporotową

Jakiść z pewnością najwyższą a co do rangi zobaczymy ale kogo to dziś obchodzi? Niech Pan zapyta zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:40 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
wpadnij Darku 18-03-2006 do czech na zawody byłaby okazja spotkania
w sprawach Buggy i Mt

Pięknie dziękuję za zaproszenie.
Myślę poważnie o tym wyjeździe, bo od Czechów wiele można się nauczyć.
Oczywiście myślę o organizacji zawodów – sprawy sportowe zostawiam Wam i wierze, że będziecie dzielnie rywalizować.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:55 pm 

pomysl jak najbardziej mi sie podoba. Mysle ze gdyby wypalil byloby bardzo milo i sympatycznie. Jezeli bede mogl sie jakos przydac (choc mam troche zwiazane rece :] ) to postaram sie pomoc. Oby pomysl wypalil. Trzymam Darku kciuki

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 9:29 pm 
Witam Pana Artura. Dziękuje za dobre słowo.Masz racje.Ale jak to zrobić to jest sprawa modelarzy.Może na spotkaniu na HMP w Łomiankach znajdą się ochotnicy do pracy społecznej (a nie tylko do gadania) zobaczymy.Dla P.Darka o szkoleniu sędziów pisałem ale najpierw trzeba opanować nowe AMBRC aktualnie szkoli się jedna osoba.Pisząc o korespondencji mam na myśli pocztę polską.Co do Malinki wyjaśniam nie mogła być ogłoszona jako Eliminacja do M.P. ponieważ nie była zatwierdzona na CKMLOK a taka jest moja rola żeby tego pilnować.Pod moja nieobecność Sekcja podjeła decyzję żeby Nowy Targ był elimnacją zaco spadły na nich gromy od modelarzy. Wyjaśniam żeby nie było niedomówień. Pracujemy korzystając z faksu lub poczty.Ja piszę całą korespondencję z domu zamiast oglądać TVP.Proszę o zrozumienie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 10:10 pm 

Czytam ten i inne tematy forum (te trudne i obszerne) i dochodzę do wniosku, że widać zmiany(na dobre) bo na odpowiedzi w niektórych sprawach w ogóle otrzymaliśmy od LOK odpowiedzi po długim czekaniu. Tylko szkoda że tak późno. LOK chyba zrozumiał, że nie należy ignorować rozmów modelarzy na forum lecz do nich się włączać i podejmować temat. To, że są osoby które prowokują to normalne (ludzie są różni) nie należy głowy chować w piasek lecz udzielać rzeczowych odpowiedzi, a nie wymijających. (sprawa również dotyczy tematu przenoszenia zawodów, ale to już w innym temacie).
Pozdrawiam off-roadowców Grzegorz

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 10:10 pm 

Czytam już drugi temat o tym "konflikcie" zagadnieniu i nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie, które usłyszałem kiedyś od człowieka, który nauczył mnie biznesu: "LEPIEJ WALCZYĆ Z PRZYCZYNĄ NIŻ ZE SKUTKIEM".
Panowie wszyscy walczymy o to samo i nie wierzę, aby nie można było takich problemów rozwiązać. Oczywiście wydaje mi się, że nie jest to spotkanie na raz, ale jeśli dwie, czy trzy storny przygotują sie do spotkania, z jakimiś założeniami - i będą potrafiły przedstawić dobre argumenty, to myślę, że drugiej połowie roku, będzie można te tematy wspominać z uśmiechem przy piwie.
Pozdro

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona