Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 11:33 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 8:19 pm 

andropow napisał(a):
Wiec prosze nie ruszajmy wiecej tego tematu, bo zacznie sie dzielic modelarzy na biednych i bogatych. Jesli ktos tego nie rozumie, ze kogos nie stac na wyjazd na 2 koniec Polski, to brak mi slow.

a pomysl sobie poprostu ze to sa zawody, które były od początku kalendarzu.......... jesli by tak było to i tak bys nie pojechał,

to za niedługo ma dojsc do tego ze organizatorzy bedą sie pytac, w których miastach organizować zawody..., bo tam mieszkają "biedniejsi" zawodnicy?? paranoja !!!
cóż niestac Cie na wyjazd mówi sie trudno (nie Ciebie jednego), to jest taka dyscyplina ze trzeba sie liczyc nie tylko z kosztami zakupu modelu, ale tez wyjazdu na zawody.

dlamnie to wszystko jest smieszne

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 8:34 pm 

wiecie co, mnie ta cała dyskusja smieszy !

zrobiło sie to juz tradycją, że przed każdymi zawodami musi byc burza na forum,

było Blue City - nie podoba sie, bo w sklepie (i tak wiekszosc osób, które były na nie brało udział w tych zawodach)

teraz znowu ten temat !!!
Norbert chce z własnej inicjatywy zorganizowac zawody, z własnym wkładem finansowym - nie podoba sie bo w wa-wie...... "smiechu warte",
skoro sie nie podoba to mozemy wszyscy jezdzic koło domów, na parkingu (wtedy nie ma wogóle kosztów wyjazdu, noclegu), albo padła kwestia zawodów regionalnych - rece opadają....

popatrzcie na postawę najlepszych zawodniów, z których my powinnismy brac przykład - oni nie biorą udziału w takich dyskusjach bo zdają sobie z tego sprawe ze nic nie zdziałają, a na zawody i tak pojadą, nie opowiadają, że to za daleko, poprostu jadą bo zależy im na jeździe, treningu, rywalizacji,

Są zawody nalezy sie tylko cieszyc bo by mogło nie byc nic - wtedy pewnie też byłoby zle, "bo nagle odwolano zawody, a my juz zarezerwowalismy sobie czas wolny......."

Michał Poniedzielski trafnie ujął taką sytuacje:
http://www.pasjans.pl/film_ze_mucha_nie_siada.html

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:04 pm 

Drogi Kolego

czy wiesz ile może kosztowac impraza jezeli nie ma sie zaplecza w postaci ludzi ktorzy bezinteresownie pomoga w organizacji

w BC pomagali wszyscy
kazdy kto mogl i na ile mogl

prosze o odpowiedz
Dziekuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:18 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Drogi Kolego

czy wiesz ile może kosztowac impraza jezeli nie ma sie zaplecza w postaci ludzi ktorzy bezinteresownie pomoga w organizacji

w BC pomagali wszyscy
kazdy kto mogl i na ile mogl

prosze o odpowiedz
Dziekuje
Jacek

Wiem ile kosztuje zorganizowanie imprezy, wydaje mi się ze chyba źle zrozumiałeś mój post.

Zdaje sobie sprawę z tego ile pracy i pieniędzy trzeba włożyć w organizacje zawodów i szanuje wszystkich tych, którzy podejmują się tego.

Chciałem jedynie podkreślić, że za każdym razem kiedy ktoś chce cos zorganizować dla polskiej społeczności modelarzy to zawsze jest krzywda po stronie zawodników, zawsze coś nie pasuje, zamiast narzekać i wybrzydzać powinniśmy się cieszyć, że są osoby, którym zależy na tym, aby było jaknajwięcej imprez, aby propagować nasz sport.

Tą uwagą chciałem zakończyć swój udział w tym temacie, idę spać bo rano jadę do Tarnowa (nie patrząc na to, że tarnowska wykładzina strasznie się „kudli” i na to że hala ma specyficzny zapach, jadę pojeździć i o to chodzi w tym sporcie !!!!

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:21 pm 
Szczególnie TY Jacku pomagałeś, jesteś ostatnią osobą która może mówić w tej sprawie.W Blue City występowałeś jako doradca.Więc nie wiem czy masz zgodę P.Niko żeby publicznie poruszać temat pieniędzy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 10:47 pm 
Witam .Dziękuje za dobre słowo .Zapomnieliście koledzy zawodnicy o zawodach organizowanych przez LOK (czytaj Zbigniewa Ciećwierza )w Wieliszewie ,Radzyminie ,Białobrzegach,Warszawie na Abrachama i na Rakowcu w kl. buggy) gdzie dawaliśmy sobie rade oraz w Łodzi i Zgierzu wspólnie z P.Darkiem Flisiakiem oraz w Blue City razem z P.Niko.Przypomne Wam że jako jedyna Sekcja w LOK-u posiadacie kompletne urządzenie AMBRC z kompletem 10 pchełek,oraz programem Sparc 2 oraz najnowszym urządzeniem do pomiarów silników elektrycznych i zakupioną drukarką laserową.Tu na tym Forum informowąłem że osoby które chcą zorganizować zawody w roku 2006 powinny mieć uzgodnienie z Dyrekcją Zarządu Głównego.Pierwszym wyśmiewćą był P.Marek Kusiakiewicz który nie rozumiał roli LOK w sporcie modelarskim.Uzgodnienie to miało by rozdzielać zakres organizatora oraz LOK-u.O co chodzi w tej zadymie.Piszę P.Marek K..... należy założyć Związek sportowy a pieniądze da Ministerstwo Sportu a rządzić będą zawodnicy a zawody zorganizują firmy modelarskie najlepiej z funduszu europejskiego a składke do EFRY zapłacą zawodnicy no i Oni z własnych funduszy opłacą Prezesa Zwiazku razem z księgowością.Mam prawo podejmować decyzję o zawodach organizowanych przez LOK z naszych funduszy.Z dwóch ofert wybrałem Warszawę ze względów sportowych gdzie był zagwarantowany trening przez cały piątek.Jednocześnie ta decyzja nie naruszała prywatnych interesów P. Jacka O.Na Centralną Komisję zapraszałem P.Marka Kusiakiwicza oraz P.Jacka Ochocińskiego nie przyjechali do Warszawy. A teraz gardłują.Dla modelarzy samochodowych najważniejsza jest Sekcja i to co postanowi.Pisałem w ubiegłym roku że LOK nie chamuje WASZYCH działań rozpoczęta dyskusja o zmianach nie znalazła swojego finału.Mieliście koledzy podjąć działanie w Kłodzku oraz w Nowym Sączu i bez efektu.Ja bajek nie piszę tylko szczerą prawdę.Modelarstwem zajmuje się 40 lat prowadząc modelarnie w Państwowym Domu Dziecka oraz w LOK-U na Chocimskiej.Wswoich działaniach kieruje się dobrem modelarzy.W naszych działaniach rozwój modelarstwa powinien być celem nadrzędnym a nie prywata.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:37 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Problem w tym że LOK na CKM zaprasza osoby które w danej chwili sa przychylne.
Lista osób która uczestniczyła, a która z różnych względów nie jest obecnie zapraszana liczy kilka nazwisk.
Nie będę wymieniał o kogo chodzi, koledzy bardziej doinformowani wiedzą kto podpadł w niełaskę.

Pytanie jest zasadnicze.
Czy LOK jest dla nas, czy my dla niego?

Mi się wydaje, że bez LOK możemy funkcjonować.
Mamy alternatywne systemy liczenia okrążeń, mamy zaplecze w postaci działaczy, dystrybutorów, zawodników, wykwalifikowanej kadry modelarzy.

LOK de facto nie ma nic. Bez tych ludzi nie istnieje.

Dziękuję
Jacek Żurek

Informacja dla Zbyszka

Post ktory napisalem, napisalem jako modelarz a nie jako przedstawiciel ATA. Nie musicie ze wszystkimi problemami dzwonic do Niko na skarge. Prosze o troche powagi. Jezeli jest jakis problem to mozemy sobie wyjasnic. Pytanie zasadnicze, kto ma wiecej argumentow.

dziekuje
zabieram sie za odpisywanie na kolejne posty
Jacek Zurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:38 pm 

A ja organizuję zawody od trzydziestu lat wspólnie z LOK-iem i nie narzekam.
Z doświadczenia wiem że nie da się zorganizować zawodów żeby wszyscy byli w pełni zadowoleni.
Mślę że gdyby pirwotne planowane miejsce było utrzymane to nie było by dzskusji, a niektórzy niezadowoleni mieli by jeszcze (dużo) dalej do przejechania na zawody.
Jako organizator rozumię Zbyszka Ciećwierza z jego wypowiedzi wynika że wybrał najpewniejsze miejsce , gwarantujące rozegranie tej imprezy.
Ja zrobiłbym to samo zwłaszcza że planowane miejsce i potwierdzane prawie do ostatniej chwili na forum nie wypaliło.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:45 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Szczególnie TY Jacku pomagałeś, jesteś ostatnią osobą która może mówić w tej sprawie.W Blue City występowałeś jako doradca.Więc nie wiem czy masz zgodę P.Niko żeby publicznie poruszać temat pieniędzy.

W Blue City, w ATA oraz czasami na forum występuje jako doradca Niko.
Co ciekawe mnie słucha, ponieważ niestety mam racje.
Inaczej co poniektórzy by wykorzystali firmę ATA do swoich niecnych celów.

Co do pieniędzy to wole sie nie wypowiadać, omówimy sobie sprawy jakim budżetem LOK dysponuje na organizacje imprez w 2006 roku, jak sie spotkamy w rozmowie w cztery oczy. Nie chce aby czytelnicy dowiedzieli sie ze nie macie pieniędzy na nic i ze konieczna jest zbiórka kasy od zawodników na AMB. Pomińmy temat pieniędzy minutą ciszy.

Dziękuje
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:47 pm 

rozpoczalem ten temat i nie sadzilem ze przerodzi sie w taka "zadyme". Pojawily sie argumenty o odleglosci i tak dalej. A mnie sie osoiscie wydaje ze w tym temacie chodzi nie o to kto i gdzie bedzie jechal tylko wlasnie o to ze ja osobiscie czuje sie oszukany. Mamy kalendarz, mamy terminy i miejsca i ... kupa ... mialbyc lublin, nie bylo, nagle lodz, nie ma, mnie juz opadly rece bo nikt nic nie wie a my zawodnicy w tym przypadku zostalismy wprowadzeni w blad. Nie dochodze tutaj kto kogo ale wlasnie o to chodzi zeby przede wszystkim byla dobra informacja.
I tu wlasnie znowu pojawila sie dziwna informacja i znowu nie wiem co jest grane. Jesli zajrzec w kalendarz to mamy date 1-2 kwiecien mistzrostwa polski az tu nagle kilka posoto wstecz widze ze pojawia sie data 25-26 marca, co sie do cholery znowu dzieje. znowu sie rozpeta zaraz burza. Chcialbym zeby wreszcie byla jasna informacja i zeby wszystko bylo jasne za wczasu. Ja juz podalem caly terminarz zawodow mojej firmie i wiedza iedy w weekendy nie moge pracowac, i co znowu mam robic z siebie durnia. Mam nadzieje ze osoby za to odpowiedzialne wezma to sobie do serca i moze wreszcie bedzie normalna informacja bez roznych zmian i kombinacji. Tyle mam na razie w tym temacie.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 17, 2006 11:55 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam .Dziękuje za dobre słowo .Zapomnieliście koledzy zawodnicy o zawodach organizowanych przez LOK (czytaj Zbigniewa Ciećwierza )w Wieliszewie ,Radzyminie ,Białobrzegach,Warszawie na Abrachama i na Rakowcu w kl. buggy) gdzie dawaliśmy sobie rade oraz w Łodzi i Zgierzu wspólnie z P.Darkiem Flisiakiem oraz w Blue City razem z P.Niko.Przypomne Wam że jako jedyna Sekcja w LOK-u posiadacie kompletne urządzenie AMBRC z kompletem 10 pchełek,oraz programem Sparc 2 oraz najnowszym urządzeniem do pomiarów silników elektrycznych i zakupioną drukarką laserową.Tu na tym Forum informowąłem że osoby które chcą zorganizować zawody w roku 2006 powinny mieć uzgodnienie z Dyrekcją Zarządu Głównego.Pierwszym wyśmiewćą był P.Marek Kusiakiewicz który nie rozumiał roli LOK w sporcie modelarskim.Uzgodnienie to miało by rozdzielać zakres organizatora oraz LOK-u.O co chodzi w tej zadymie.Piszę P.Marek K..... należy założyć Związek sportowy a pieniądze da Ministerstwo Sportu a rządzić będą zawodnicy a zawody zorganizują firmy modelarskie najlepiej z funduszu europejskiego a składke do EFRY zapłacą zawodnicy no i Oni z własnych funduszy opłacą Prezesa Zwiazku razem z księgowością.Mam prawo podejmować decyzję o zawodach organizowanych przez LOK z naszych funduszy.Z dwóch ofert wybrałem Warszawę ze względów sportowych gdzie był zagwarantowany trening przez cały piątek.Jednocześnie ta decyzja nie naruszała prywatnych interesów P. Jacka O.Na Centralną Komisję zapraszałem P.Marka Kusiakiwicza oraz P.Jacka Ochocińskiego nie przyjechali do Warszawy. A teraz gardłują.Dla modelarzy samochodowych najważniejsza jest Sekcja i to co postanowi.Pisałem w ubiegłym roku że LOK nie chamuje WASZYCH działań rozpoczęta dyskusja o zmianach nie znalazła swojego finału.Mieliście koledzy podjąć działanie w Kłodzku oraz w Nowym Sączu i bez efektu.Ja bajek nie piszę tylko szczerą prawdę.Modelarstwem zajmuje się 40 lat prowadząc modelarnie w Państwowym Domu Dziecka oraz w LOK-U na Chocimskiej.Wswoich działaniach kieruje się dobrem modelarzy.W naszych działaniach rozwój modelarstwa powinien być celem nadrzędnym a nie prywata.

Nie bez kozery powiem, że mnie interesuje prywata.
Reprezentuje ATA ktora jest firmą, ktorej celem jest zarabianie pieniedzy a nie rozdawanie.

W tym poście mam dwa pytania, pisze jako modelarz.

1. kto i na jakiej podstawie jest zapraszany i jest członkiem Centralnej Komisji Modelarskiej. Jak sie wybieera członków, jak sie ich odwołuje i dlaczego ludzie ktorzy przez wiele lat uczestniczyli w zebraniach zostali odsunieci.

2. na jakiej podstawie imprezy dostają status eliminacji do mistrzostw polski, kto o tym decyduje i kiedy. prosze o mozliwie szybka i konkretna odpowedz.

dziekuje
Jacek Zurek

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:04 am 

Witam Wszystkich.

Nie byłem w tym temacie kilka godzin, widzę, że poszedł " mocno do przodu".

Panowie, mamy swoją sekcję, jedni mówią - działa dobrze, drudzy - źle. Nie mamy w niej wystarczającej liczby swoich reprezentantów ? A kto jest przeciwny aby oni się tam znaleźli ? Muszą być to ludzie, którym ( oprócz codziennych swoich obowiązków ) BĘDZIE SIĘ CHCIAŁO POPRACOWAĆ W SEKCJI. Nie będą ich interesowały jakieś prywatne rozgrywki lecz zdecydują się aktywnie działać w sekcji na rzecz propagowania modelarstwa. Podejrzewam, że p. Tadeusz Bernady , który jak wiecie jest komandorem sekcji nie będzie miał nic przeciwko temu, jeśli dojdą mu pomocnicy. LOK , wydaje mi się , też nie powinien mieć nic przeciwko temu ( zapraszał przecież Naszych reprezentantów na ostatni CKM, efekt - NIKT NIE PRZYJECHAŁ ). Pytam więc, do kogo mamy pretensję o zament który jest obecnie? Do siebie samych ?
Pisałem w wypowiedziach powyżej , aby zorganizować w czasie Mistrzostw Polski spotkanie wszystkich , zainteresowanych stron i tam min. wybrać reprezentatywną grupę, która w LOK-u i nie tylko będzie dbała o Nasze interesy. Dalej uważam, że w czasie Mistrzostw Polski jest na to najlepszy czas i miejsce . Czekam na Wasze sugestie, kto powinien się w tej grupie znaleźć.

Do Jacka.
ATA zrobiła ,moim zdaniem oraz sądząc po wypowiedziach na forum, DOBRE ZAWODY, i niech to DOBRE wrażenie pozostanie w opinii modelarzy. Nie mieszajmy jej do niczego więcej, aby kolejne zawody przez nią organizowane były jeszcze lepsze.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 8:13 am 

Panie Zbyszku
Jeśli naprawdę chce Pan dobrze to, dla czego notorycznie psuje Pan wszelkie pozytywne inicjatywy. Może nie zdaje Pan sobie sprawy jak wielkim darem do wkurzania ludzi Pan dysponuje.

Moje zdanie na temat zawodów w Łodzi:

1. Jeśli z kimś się rozmawia to należy być konsekwentnym. Odmawiając organizacji zawodów (nie ważne gdzie i komu) Pan Ciećwierz ewidentnie stara się pokazać, kto tu rządzi.
Za wszelką cenę podejmuje Pan próby doprowadzenia do sytuacji, w której organizatorzy będą zabiegali o Pana względy – NIE DOCZEKA PAN TEGO !!!!!!!.
Każdy komu wytnie Pan taki numer znienawidzi Pana na wieki.

2. Uważam ze, jeśli Norbert Omelańczuk chciałby honorowo podejść do problemu omawianych zawodów powinien wycofać się z organizacji swojej imprezy i zostawić pole do popisu Panu Ochocińskiemu. Jeszcze jest na to czas.

3. Jeśli Pan Żelazo lub Ochociński są „za cieńcy w uszach” aby organizować imprezy to też w przyszłości nie powinni składać nikomu takich propozycji i nie robić zamieszania.
Nie piszę „za cieńcy w uszach” po to aby Was obrazić tylko zaczynam zastanawiać się czy ta sytuacja nie jest wywołana celowo a tak faktycznie nie jesteście w stanie zorganizować tej imprezy.
Udowodnijcie ze się mylę i nie rezygnujcie z jej przeprowadzenia.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 12:59 pm 
Odpowiedzi - Bedą krótkie i na temat.
Dla P.Zelazo - podsumowanie nie zrobi łPan imprezy w Lublinie i długo będzie Pan czekał aż LOK udzieli Panu zgody na piśmie.
Dla Filipa Zaremby - LOK nie jest szkółką jeżdziecką i nie musimy robić nikogo w konia.
Dla P Jacka Ochocińskiego - Nie piszę Pan obiektywnie że byliśmy umówieni na środę w celu podjęcia ostatecznej decyzji.
Dla P.Żelazo Nie sam podejmowałem decyzje tylko po konsultacji z władzami Sekcji.Wybrana została lepsza oferta sportowa.Cieszę się że zawodnicy będą mieli nowego organizatora w systemie Xray-Chalenge.
Dla Pana Jacka Żurka Ja też bez pardonu będe atakował wszystkich ludzi i będe bacznie oserwował oraz będe drukował Wasze wypowiedzi dla przyszłych pokoleń no i żeby moglibyśmy patrzeć sobie w oczy.
Z Panem Darkiem Flisiakiem nie podejmuje dyskusji ponieważ nie jest zawodnikiem ani członkiem LOK-u oraz nie posiada licencji a reprezentuje Spółke do której ja mam osobiście dużo uwag.Dla P.Jacka Żurka -LOK istnieje bez Pana i ma się dobrze.Nie ma Pan zielonego pojęcia o Centralnej Komisji Modelarstwa LOK mógłby Pan się udać na przeszkolenie do Dyrekcji ZGLOK i wtedy zabierać głos.Cdn.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 18, 2006 4:07 pm 

Panie Zbyszku krótko i na temat.
Jak nie ma się argumentów to pisze się właśnie tak jak Pan powyżej.
Czyli wiadomo, że nie wiadomo, o co chodzi.
I jak tu z Panem dyskutować – po prostu pozbawił Pan nas wszyskich argumentów. :lol: :o :D :shock: :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona