Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:25 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 3:58 pm 

Z jakimi oplatami w koncu bedzie sie wiazalo uzywanie ambrc? jezeli nie ma sie wlasnego transpondera?
czy ma to znaczenie ze startuje w kilku klasach?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 6:31 pm 
Witam Niema znaczenia w ilu klasach się startuje .Opłata jest jedna 10zł Jest jeszcze rękojma w wysokości 1oo zł która jest zwracana po zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 6:40 pm 
Podobno Lublin się wycofał.A na ten termin są inni organiztorzy.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 9:26 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Niema znaczenia w ilu klasach się startuje .Opłata jest jedna 10zł Jest jeszcze rękojma w wysokości 1oo zł która jest zwracana po zawodach.

czyli zaprzestano na tym, ze mamy i opłate doliczaną do sartowego (10zł) i kaucje (100zł)

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 10:59 pm 

Jacek Żurek napisał:
Cytuj:
Nie obrazam sie
lubie szorstką dyskusje, moze wspolnie dojdziemy do ciekawych rozwiazan

Cieszę się panie Jacku że w ten sposób podchodzi pan do sprawy.
Co do mojego rozgoryczenia to wcale nie jestem rozgoryczony tylko poprostu mam taka naturę ze staram sie interweniowac/patrz: wtrącac/ tam gdzie wydaje mi się że dzieje sie coś niesprawiedliwego.
Jesli chodzi o pchełki to jak ma pan ich tylko kilkanascie to o zbyt raczej nie ma się co martwić...
jeśli chodzi o kredyt to O.K. że jest taka możliwość zakupu transpondera, tylko chyba wie pan ile wynoszą koszty takiego kredytu.....i tu mam pytanie - czy jest pan w stanie mieć taka umowę z bankiem aby można było skorzystać z tzw. kredytu preferencyjnego czyli popularnie mówiąc 3x0?. Napewno w ten sposób można pomóc tym którzy muszą bardziej dokładnie liczyć swoje dochody.
Niestety chyba poza ATA w tej chwili nie można kupić transpondera bo o ile się orientuję to Grzesiu Rojna wycofał się w ostatniej chwili ze sprowadzania pchełek a u Jacka tez ich nie zauważyłem /jeśli się mylę to niech Jacek mnie poprawi/.

P.s.Czy gazeta o której pan mówi to może "GW' lub "ND"?

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:03 pm 
Ostateczna decyzja w sprawie kaucji zostanie pzekazana przed zawodami.Proszę o wypowiedzi w tej sprawie (w miare krótkie) celem przdstawienia stanowiska zawodników , instruktorów, działaczy a konkretnie ojców którzy razem z synami uczestniczą w zawodach - mojej Dyrekcji.

Ostatnio edytowano N sty 29, 2006 11:14 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:14 pm 

Moim zdaniem lepiej bedzie jak zostanie pobrana opłata od osób startujących na opłacenie ubezpieczenia pchełek i w przypadku zepsucia ubezpieczyciel zwróci za pchełkę oraz kontrola sedziów po wyscigu przy sprawdzaniu sprzętu czy pchełka bezpiecznie została zainstalowana

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:18 pm 
Dziękuje.Czekam na następne wypowiedzi.tak jak pisałem całe urządzenie będzie ubezpieczone.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:19 pm 

Witam panie Zbyszku :)
Czy zdaje sobie pan sprawę że:
1.wypożyczając pchełkę za opłatą i dodatkowo żądając za nią kaucję, będzie pan musiał zawrzeć z wypożyczającym "coś" w rodzaju umowy w której muszą być jasno określone prawa i obowiązki jednej i drugiej strony?
2.Biorąc kaucje będzie pan musiał konkretną pchełkę wydac do ręki na całe zawody konkretnej osobie i do tego udowodnić jej że wydaje pan pchełkę sprawna/nikt inny poza osobą która za nią wpłaca kaucję nie ma prawa jej używać, chyba że za jej zgodą/.
3.Jeśli tej samej pchełki będzie używać wiele osób to przy próbie "skasowania" czyjejś kaucji będzie się pan musiał dobrze nagłowić żeby udowodnić dlaczego, jakim sposobem pchełka uległa awarii i że wina leży po stronie tej właśnie konkretnej osoby./to też jest elektronika i czasami też ulega awarii a wtedy na jakiej podstawie wyegzekfuje pan kaucję?/

Proponuję inna formę karania zawodników którzy są niechlujni, a wyporzyczenie doliczać do opłaty startowej.

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:33 pm 

Ja mam w klubie trzech, czterech aktywnych zawodników czy za każdego wpłacę kałcje 100zł x4 to już sporo czy tylko 100zł bo mało prawdopodobne że nagle 4 pchły ulegną zniszczeniu czy dostaniemy jedna na stałe na zawody i za nią będziemy odpowiadać. Myślę że ryzyko zniszczenia jest ale ta opłata 10zł od ok 50 zawodników (500zł)to juz jest prawie na 1,5 nowej pchełki to w razie awari gwarancja, a jeśli uszkodzenie to już będa pieniądze. Nie często psują się nowe pchełki. W czechach i na słowacji urzywałem ich w spalinówkach i inni też i nic sie nie działo. Może opłata 10zł wystarczy. Oczywiście jeśli ktoś z mojej ekipy uszkodzi pchełkę to mój klub pokryje koszty, w końcu trzeba odpowiadać za transponder jak za swój. Ryzyko na pierwszych zawodach jest większe że jak zostanie uszkodzona jedna, dwie to może brakąć pieniędzy za wypożyczenie ale na kolejnych imprezach to się już więcej pieniędzy uzbiera. Pozdrawiam.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:35 pm 
Te wypowedzi mają pogłębić Naszą Wspólną Wiedze o tym problemie.Dziękuje i zapraszam następnych.Jak opracuje stanowisko to w nagrodę wyśle je do konsultacji do tych którzy odpowiedzą na mój apel.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:45 pm 

O ile mnie pamięć nie myli mniej więcej dwa lata temu LOK zbierał składkę, która miała być wykorzystana na uzupełnienie stanu pchełek. Nawet jeśli część z tej sumy została wykorzystana na opłacenie naprawy pchełek to pozostaje do dyspozycji lwia część tej składki. Z mojej oceny wynika, że powinno to stanowić mniej więcej równowartość 5 pchełek. Czy w związku z tym nie należałoby zaniechać zbierania kaucji. Tym bardziej, że stanowi to nie lada wyzwanie organizacyjne.

Piotr Fortuna napisał(a):
... a wyporzyczenie doliczać do opłaty startowej.

Tak daleko bym się nie wypuszczał. Stanowiłoby to chyba formę karania zawodników, którzy zakupili pchełki indywidualne.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:52 pm 

Tomek napisał:
Cytuj:
Tak daleko bym się nie wypuszczał. Stanowiłoby to chyba formę karania zawodników, którzy zakupili pchełki indywidualne.

Troszeczkę Tomku nie zrozumiałeś albo ja niezbyt jasno się wypowiedziałem.
Posiadacze pchełek indywidualnych płaciliby opłatę pomniejszoną o "wypożyczenie"

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2006 12:01 am 

Jeszcze jedna myśl:
Czy nie można przy zdawaniu pchełki obejżeć jej i ewentualnie zaznaczyć przy wyniku że np. ten i ten zawodnik o w tym biegu uszkodził wizualnie pchełkę(otarta, zadrapana) i jak ona później przestanie działać to wiadomo kto pierwszy zaniedbał pchłę. może to będzie rozwiązanie.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 30, 2006 12:04 am 
Panowie zbieranie opłaty za wypożyczenie pchełki nie może być łączone z opłatą startową.Są to dwa odrębne rozliczenia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona