Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 11:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:50 pm 

Jacku, mowie calkiem serio bez zadnego sarkazmu, zreszta nie od dzis sie znamy. Z tego co piszesz to wyglada na to ze te zawody moga sie udac. Powiem wiecej, moga byc na prawde niezle. Jezeli bedzie to zorganizowane tak jak mowisz to bede pierwszy ktory bedzie tobie o reszcie organizatorow gratulowal. I oczywiscie zobowiazuje sie do opisania szczegolowo imprezy w Rc Przegladzie Modelarskim (jak sie zgodzi naczelny ale chyba ztym nie bede mial problemu :wink: ). Trzymam kciuki i mimo moich obaw zabiore zone i wrocimy z urlopu dzien wczesniej i przyjedziemy na zawody, mam nadzieje ze bedzie ok.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:56 pm 

moja prośba do Wszystkich zainteresowanych

potrzebujemy waszej pomocy

jezeli mozecie opisac co mamy poprawic to obiecuje ze postaram sie aby to bylo

jak kazdy z was i ja jezdzilem na zawodach

zdaje sobie sprawe z problemow

Naszym planem jest organizacja Mistrzostw Europy Tamiya za 3 lata

tylko przy Waszym wspoludziale jestesmy w stanie to zrobic

prosze o konstruktywną krytyke i propozycje zmian w stosunku do poprzedniej imprezy w Blue City

thx
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 7:03 pm 

ok to moze ja zaczne.

Chcialbym zeby bylo rozwiazanych kilka spraw, po pierwsze to co pisales czyli zeby bron boze nie bylo mozliwosci zeby ktos nie powolany krecil sie po serwisach (to znaczy zeby na prawde ktos tego pilnowal a nie zeby bylo powiedziane ze nie wolno bo jak tam nikt nie bedzie pilnowal to na pewno ktos wejdzie). Po drugie, naglosnienie powinno byc tak zorganizowane zeby w boksach bylo doskonale slychac co sie dzieje na torze i zeby sedziowie dokladnie informowali kto akurat jedzie i kto ma sie do jazdy przygotowac bo na przyklad w Klodzku bardzo czesto slychac bylo komunikat : "dwie minuty do staru" tylko nie wiadomo kto i co. I po trzecie podest, wiem ze moga byc z nim problemy ale w poprzednich zawodach w Blue City jeden zaslanial drugiemu widocznosc. Tyle akurat teraz wymyslilem, jezeli cos sobie przypomne to na pewno napisze.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 7:18 pm 

-Kontrola techniczna <To jedna z wad rowniez Klodzka>
-Widzialem ze Sedziowie zostana postawieni na bacznosc <mam nadzieje ze tak bedzie tez na zawodach>
-Fajnie by bylo jak by ktos komentowal biegi finalowe np ,przyklad:DHI 2006 .Przedstawienie zawodnikow przed startem finalowym <to dla ludzi i dla zawodnikow>
-Kamizelki dla serwisantow<zawodnikow>lub dla specjalne oplaconych ludzi ktorzy stoja tam caly dzien .<tak bylo w Rudzie Slaskiej>

To sa chyba rzeczy ktore na Mistrzostwach Europy powiny byc .To moze byc dobra wprawka.

Co o tym myslicie???
[/list]

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 9:46 pm 

wiec teraz ja cos doloze od siebie:
Aureliusz Ciechalski napisał(a):
-Kontrola techniczna <To jedna z wad rowniez Klodzka>
-Widzialem ze Sedziowie zostana postawieni na bacznosc <mam nadzieje ze tak bedzie tez na zawodach>
-Fajnie by bylo jak by ktos komentowal biegi finalowe np ,przyklad:DHI 2006 .Przedstawienie zawodnikow przed startem finalowym <to dla ludzi i dla zawodnikow>
-Kamizelki dla serwisantow<zawodnikow>lub dla specjalne oplaconych ludzi ktorzy stoja tam caly dzien .<tak bylo w Rudzie Slaskiej>

ZGADZAM SIE!!!

i moje propozycje :
-depozyt aparatur, wiem ze ciezko bez nich w boksach ale na torze jeszcze gorzej
-wiem ze troche trudne do zorganizowania ale niech ktos stoi przed wejsciem do ATA i pilnuje, choc niech tylko sprawdza nawieszki na szyi, badz powiesmy sobie licencje ? :)
-komentowanie na zywo co sie dzieje na torze, mozna przeciez pociagnac kabel z toru do boxu i tam zamontowac glosnik(i)

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 11:48 pm 

Jeżeli można coś zasugerować to to robię:
1. Serwis - podobno ma być w oddzielnym pomieszczeniu. I bardzo dobrze. Trzeba tylko wydać zawodnikom i ich mechanikom identyfikatory. A przed wejściem postawić ochroniarza który nie wpuści nikogo bez identyfikatora.
2. Znaczna odległość serwisu od toru powoduje że nie ma potrzeby organizowania depozytu aparatur.
3. W pomieszczeniue serwisu powinno być nagłośnienie tego co dzieje się na torze. A jeżeli byłby rzutnik połączony z AMB - pełnia szczęścia. Także w strefie serwisowej tablica wyników.
4. Jest to moja sugestia = zbudować tor szybki z możliwością wyprzedzania co najmniej w kilku miejscach. Jak patrzę na zdjęcia, fimy i wyniki z zawodów zagranicznych - na większym torze kręcą co najmniej kilka kółek więcej w ciągu 5 minut. Dla zainteresowanych służę konkretnymi przykładami.
5. Bardzo ważna sprawa to zgodna z przepisami szerokość toru.
6. Moim zdaniem demonizowana jest sprawa podestu. Posłużę się tutaj również moimi obserwacjami relacji z zawodów zagranicznych. Tam pomost wysokości 1 m nie stanowi problemu. Tyle tylko że jest na tyle długi że zawodnicy mogą stać od siebie nawet co 0,5 metra.
7. Zapewnienie - koniecznie - możliwość treningów w piątek. Wiadomo że największy ruch w centrach handlowych jest w sobotę i niedzielę oraz wieczorem w piątek. Ale jeżeli centrum decyduje się wyłączyć część powierzchni na sobotę i niedzielę - to nic nie stanie się jak będzie to też piątek.
8. Precyzyjnie dograć sprawę wcześniejszego wejścia do centrum w sobotę i niedzoelę. Ochroniarze o tym muszą wiedzieć i kierować odpowiednio zawodników.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w BC. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 9:41 am 

ale 20 m to nie jest tak duzo i jednak zaklucenia moga wystapic

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 6:12 pm 

Ja tylko załuje ze to nie sa zawody GP. Zawody o randze eliminacji do MP powinny nie byc tak komercyjne. Koszty wynajecia sali nie sa tak znaczace by nie mozna bylo sie dogadac z jakims dyrektorem szkoly zwlaszcza ze w kilku miejscach juz byly organizowane zawody w wwa albo w pobliskich miejscowosciach. Bylo tam fantastycznie.
Tu obawiam sie ze nie bedzie tor odgrodzony tak jak na zawodach w HK ktore jeden z forumowiczow byl laskaw nam tutaj pokazac.

Wydaje mi sie ze sporo osob bedzie sie pałetac w poblizu toru i bardzo ale to bardzo przeszkadzac. nie mowiac juz o jakichs kradziezach.

Ale mam nadzieje ze jakos sie to ulozy.

Do Pana Zbigniewa mam pytanie czy do modeli terenowych beda skocznie?
Czy tez dopiero trzeba by je zrobic?

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 9:58 pm 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
Ja tylko załuje ze to nie sa zawody GP. Zawody o randze eliminacji do MP powinny nie byc tak komercyjne. Koszty wynajecia sali nie sa tak znaczace by nie mozna bylo sie dogadac z jakims dyrektorem szkoly zwlaszcza ze w kilku miejscach juz byly organizowane zawody w wwa albo w pobliskich miejscowosciach. Bylo tam fantastycznie.
Tu obawiam sie ze nie bedzie tor odgrodzony tak jak na zawodach w HK ktore jeden z forumowiczow byl laskaw nam tutaj pokazac.

Wydaje mi sie ze sporo osob bedzie sie pałetac w poblizu toru i bardzo ale to bardzo przeszkadzac. nie mowiac juz o jakichs kradziezach.

Ale mam nadzieje ze jakos sie to ulozy.

Do Pana Zbigniewa mam pytanie czy do modeli terenowych beda skocznie?
Czy tez dopiero trzeba by je zrobic?

1. zawody komercyjne sa bo organizuje je ATA, przedstawicielstwo TAMIYA PL
to ze jest to eliminacja MP to pomysł LOK
przekaz swoje sugestie np. w formie petycji do ZG LOK
z pewnością ktoś odpowie dlaczego BC a nie szkola podstawowa

2. tor bedzie odgrodzony bandą wysokości około 50 cm.
nikt po nim nie bedzie chodzil

3. osoby ktore beda sie paletac obok toru to zawodnicy oraz kupujacy
na torze i na podescie beda tylko uczestnicy zawodow

4. zastanawiamy sie jakie klasy maja brac udzial w zawodach
nie wiadomo czy bedzie buggy
niedawno narobiles szumu ze chcesz 1:12
teraz chcesz buggy
moze sie zdecydujesz ??

na ta chwile brane sa pod uwage
DTM OPEN i STOCK
TOP STOCK i 540
E12 E18
oraz klasa Mad Fighter jako klasa promocyja TAMIYA
jako organizator mamy prawo na Naszych zawodach promowac modele ktore sprzedajemy
dodatkowo planujemy pokazy modeli Monster Truck TAMIYA TNX
modele konkurencjne nie będą mogły brać udziału w pokazach

p.s.
dziękuje wszystkim za ciekawe pomysły
dziś na spotkaniu Patryk Raczyński oglądał plany i zadeklarowal sie ze jutro przygotuje tor. ma byc bardzo szybki i długi
Zbyszek Ciecwierz obiecal ze na tych zawodach ekipa sedziowska bedzie skladala sie z 5 osob. Do wymienionych przeze mnie wczesniej dodatkowo zbyszek chce dokoptowac Naszego kolege z Nowego Sącza Tomka Pasiuta, którego serdecznie pozdrawiam jezeli czyta forum.
Na bieżaco postaram sie informowac co udalo nam sie zalatwic a co nie. Nie chce aby ktos byl rozczarowany ze mialo byc a nie ma. Jezeli czegos nie zalatwimy to o tym napisze. Decyzja czy przyjedziecie nalezy do Was. Na tą chwile mamy juz okolo 40 zadeklarowanych zawodnikow. Mimo ze nie ma jeszcze informatora i listy na forum.

Pozdrawiam
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 10:29 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
2. tor bedzie odgrodzony bandą wysokości około 50 cm.
nikt po nim nie bedzie chodzil

1.Wedlug mnie 50 cm to troche malo biorac pod uwage np. Katowice gdzie model przeskoczyl bande :) i przejechal 5 cm od mojej nogi. Ale biorac pod uwage Klodzko to bylo by ok.
Proponuje wiec 50 cm ale 90* do podloza. Niech Komisja Sedziowska sie zabezpieczy przed atakami jakie mialy miejsce w Klodzku, przepraszam za ten stolik :D ale to zaklucenia byly ;)

2.Bedzie rzutnik? najlepiej przy torze i w boxach

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 11:10 pm 

Drogi Jacku , uwazam ze twoje posty sa agresywne.
Tak chcialem e12 i startuje w tej klasie. W kalendarzu zawodow na hale 2006 byla na tych zawodach umieszczona klasa 2wd i 4wd. Dlatego zapytuje o skocznie ktore chce wykonac.
Pozatym juz zakupilem sprzet do bagusow. I licze ze wystartuja tak jak to bylo w rozpisce zawodow.
PROSZE nie miej do mnie zadnych pretensji , ja na prawde nie wiem na jakiej zasadzie wszytko jest ustalone.

I nie traktuje tego jako zawody firmy ATA tylko jakos eliminacje do mistrzostw Polski.
nie unoś sie tak bardzo

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 24, 2006 12:58 am 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
Drogi Jacku , uwazam ze twoje posty sa agresywne.
Tak chcialem e12 i startuje w tej klasie. W kalendarzu zawodow na hale 2006 byla na tych zawodach umieszczona klasa 2wd i 4wd. Dlatego zapytuje o skocznie ktore chce wykonac.
Pozatym juz zakupilem sprzet do bagusow. I licze ze wystartuja tak jak to bylo w rozpisce zawodow.
PROSZE nie miej do mnie zadnych pretensji , ja na prawde nie wiem na jakiej zasadzie wszytko jest ustalone.

I nie traktuje tego jako zawody firmy ATA tylko jakos eliminacje do mistrzostw Polski.
nie unoś sie tak bardzo

sa to zawody ATA

eliminacja to sprawa LOK i PKMS
po raz kolejny powtarzam
Skoro LOK nie chce zawodów w szkole i chce z nami robić to chyba cos w tym jest.
Na obronę Zbyszka powiem, że to jego przełożeni podjęli taką decyzje.
Dlatego też jeżeli ktoś ma inne zdanie to proponuje w oficjalnej formie zwrócić się do Pana Dyrektora ZG LOK.

p.s.
ile "bagusów" planujesz ze bedzie moglo wystartowac
od ilości zawodników uzalezniamy czy dana klasa bedzie czy nie
wole aby bylo 5 eliminacji, 3 finaly, treningi liczone i po 10 zawodnikow w wyscigu
niz maja być 3 eliminacje, 1 final i w kazdej z klas po 3 zawdonikow

od strony promocji modelatstwa wyscigi w ktorych jest komplet modeli są bardziej efektowne

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 24, 2006 8:09 am 
Administrator forum

Jacku,

Spytam o klasę E-18 Micro standard. Z Kłodzka chce przyjechać 3 zawodników którzy jeżdża modelami tej klasy. Jeżeli dogadam się z jeszcze jedną osobą to będzie tych zawodników 5 w tej klasie. Licząc na 3-4 z polski robi się cała grupa.

Mam nadzieę że ta klasa wystartuje w BC.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 24, 2006 1:11 pm 

ja się moge jeszcze do taakowej klasy zgłosić (m18 standart )

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 24, 2006 3:08 pm 

Mam pytanie do osób odpowiedzialnych(bo już nie wiem do kogo się zwracać osobowo żeby nie urazić),czy mistrzostwa Polski zaplanowane na dzień 1-4.04.br w Warszawie,również odbędą się w sklepie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona