Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 4:55 pm 

Wpełni podpisuję się pod słowami Pana Jana Pasiuta. Młodzik, nawet gdy przegrywa klase zawsze patrzy jeszcze z nadzieją na to, który jest w swojej kategorii wiekowej.
Zabrakło nam jeszcze tarnowskiego stanowiska do zdawania aparatur, tak aby nikogo nie kusiło włączenie je sobie w czasie biegu innych zawodników. I to zarówno dlatego, że nasza raz została odstawiona na stół bez wyłączenia a także, gdy przy tylko trzech eliminacjach w dwóch zakłócenia wysyłają nas za tor to trudno pogodzić się z osiągniętego wyniku.
Ogólnie super zawody. Marku dziękujemy za pomoc.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 5:10 pm 

Witam,

BYŁOK OK+

Tor: OK+
----------
:-) - układ - super
:-) - bandy - listwy o przekroju trójkąta - SUPER - rewelacha
:-( - Brak zabezpieczeń szczególnie niebezpiecznych miejsc (koniec prostej itd) - dyletanctwo
:-):-( - wykładzina OK - ale fałdy w eliminacjach :-(
- klaki w normie (przydałby się odkurzacz przy stanowiskach by nie brodzić w kłakach)

Przebieg zawodów (średnio :-(:-) ) - SĘDZIOWANIE (kto tu jest dla kogo?)
-----------------------------------------

OK - breloczki (tylko więcej czasu)
:-( - Dogrywanie grup eliminacyjnych

1. :-( Brak rankingu, brak zasad podziału (TS)
2. :-( zakłócenia, pomyłki w listingu (no comments)
3. :-( brak beepka oznajmiającego zaliczeenie pchełki (makabra)
4. :-( brak komentarzy (czas wyścigu, miejsca), widzowie i zawodnicy jeździli jak dzieci we mgle.
A jak komentarze to jakieś niezrozumiałe uwagi o klasie czy umiejętnościach zawodników - mało wychowacze
5. OK - Stop and go - było ale mało
6. SUPER -Regularne i szybkie wywieszanie wyników - tu sędzia może być wzorem
7. :-( By pojeździć trzeba być w paru klasach, a tu niektórzy mają do tego wielkie pretensje, bo ktoś może nie zdążyć.
8. Ten zespół sędziów miał juz niezły obyczaj używania rzutnika komputerowego, wówczas wszyscy wszystko widzą i wiedzą.

Nagrody: OK
---------------

OK - Bez podziału na grupy wiekowe, wg mnie OK, może tylko zawsze robić chocby skromne wyróżnienia dla młodzików (to jest przyszłość). Puchary ładne, dyplomy też

:-( - Dlaczego nie wydrukować dyplomów wszystkim finałistom? To nic nie kosztuje a każdy by miał co pokazać w domu (szczególnie ważne dla debiutantów i młodzików)

FAIR PLAY - w normie

Zaplecze: OK+ (super)
---------------------------

1. Dużo miejca na parkur
2. Kawa - SUPER
3. Super - Bankiet

------------------------------------
OGÓLNIE KŁODZKO THE BEST
------------------------------------

Pozdrawiam, i jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim organizatorom, zawowdnikom i ekipom.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 6:57 pm 

Co to dużo pisać jak zawsze w Kłodzku było FANTASTYCZNIE!!
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 9:00 pm 

rzeczywiście dwie sprawy z kolejnych post ow bardzo mi się podobaja. Czyli weldug mnie zeby bylo duzo lepiej niz jest to
- po pierwsze, treningi z tablica kwarcy - niewiele do tego potrzeba a efekt jest super
- po drugie - dyplomy dla wszystkich finalistow finalow A tak jak to zazwyczaj jest w Tarnowie
- po trzecie - depozyt aparatur

Mysle ze jak te trzy rzeczy pojawia sie razem juz na nastepnych zawodach to bedzie na prawde genialnie.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 10:52 pm 

Ja podpisuje się pod słowami Pana Jana Pasiuta;
Zlikwidowanie podziału na kategorie wiekowe nie było zbyt dobrym pomysłem (w prawdzie puchar zdobyty bez podziału bardziej cieszy od zdobytego tylko w swojej grupie wiekowej,), ale mimo to jestem za podziałem na grupy ( każdy puchar cieszy bardziej niż gdy nie przywozi się do domu nic).
W DTM St i DTM540 to trochę nieporozumienie, w każdej klasie ok. 30 zawodników, zrozumiałbym gdyby w klasach nie było by pełnego finału A.

Kolejną rzeczą to przebieg eliminacji.........
Tylko 3 kolejki,
Nie pełne grupy eliminacyjne (w mikro jeździły 3 modele w grupie, w I gr DTM st podobnie) – gdyby ścisnąć grupy to spokojnie można byłoby jechać 4 razy.
W czasie eliminacji ociąganie startow, a w finałach za mało czasu pomiędzy wyścigami.

Niepodobało mi sie też brak AMBrc.......

Ale poza tym hala super, tor jeszcze lepszy, wykładzina tez fantastyczna (kłaki w porównaniu do tarnowskiej - pikuś)

Jednym słowem BRAWO DLA MARKA,

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 11:19 pm 

Gdzie Ty widziałeś te 3 modele w grupie w klasie micro (przypomnę micro std. 12 zawodników, micro open 15 zawodników)

Brawo dla Marka. Kawał dobrej roboty. Najlepsze zawody pod względem organizacyjnym, obiad na hali, bankiet!!! no i nocleg na miejscu. Tor bardzo dobry, wykładzina również (myśmy nie mieli problemów z "kłaczkami" w odróżnieniu do tarnowskiej wykładziny). Minusem owszem były tylko 3 eliminacje, ale zwróćcie uwagę ilu było Zawodników!
Brak podziału na kategorie wiekowe, to napewno nie jest zachęta dla młodych modelarzy, tak jak również brak dyplomów dla wszystkich finalistów A (tak wiele to kosztuje, czy tak dużo czasu potrzeba na ich wypisanie, czy też wydrukowanie?)
Sędziowanie sprowadzało się jedynie do rozpoczynania i kończenia kolejnych biegów oraz podawania wyników "nie w tym momencie" co powodowało zdziwienie na podeście. Brak wyrażnego "piknięcia pchełki" (wielu Zawodnikom tego brakowało), o archaicznym AMB nie wspomnę (to tak jakbyśmy mercedesa trzymali w garażu, a jeżdzili trabantem :D

Marku, oby tak dalej. Czekamy na następne zaproszenie na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 16, 2006 11:26 pm 

Chylę czoła przed Markiem - taka duża impreza i dał sobie rady ze wszystkim,
gratulacje Marku !!!

Jest pewien niedosyt po tej imprezie:
1. troszeczkę "rozlazły" pierwszy dzień - rzeczywiscie można było troszeczkę ściesnic grupy eliminacyjne, i ta klasa "wynalazków" która doszła w ostatniej chwili, to wszystko wpłynęło na ilość jazd eliminacyjnych.
2.Pani Ania i pan Rafał /wielkie dzięki za sędziowanie/, wiem że trudno opanować wszystko na tak dużej imprezie, ale uważam że jesteście zbyt "tolerancyjni" wobec tego co dzieje się na torze. Efektem tego są teraz wymagajace naprawy modele. Trzeba tez panować nad tym co dzieje się na pomoście, a czasami uszy puchły od epitetów rzucanych nie tylko pod adresem kolegów ale i także pod waszym. Mam nadzieję że chociaż troszkę sie za to teraz ta "młodzież" czerwieni.
3.Brak podziału na kategorie wiekowe, albo chociazby pamiątkowe dyplomy dla pierwszej dziesiątki. Jak wiadomo tych najmłodszych nic bajdziej nie mobilizuje jak to czym moga się póżniej w domu pochwalić.
Koszt naprawdę minimalny a radości i zapału u tych najmłodszych wiele.
4.No i szkoda że brak było nowego AMB /jak dłużej poleży w szafie to go mole zjedzą, a nasze drogie breloczki straca na wartości.../

Reszta to naprawdę sam miód organizacyjny i bardzo chętnie za każdym razem będę się pisał na zawody u Marka :)

p.s. specjalne podziekowania dla pana który jeszcze przed czasem wpuścił nas na halę i dzieki niemu nie musieliśmy marznąc u "wrót raju" :D

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:53 am 

Wydaje mi się że podziału na grupy wiekowe na hali nie było nigdy,ale może się mylę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 4:42 pm 

.

Ostatnio edytowano Cz cze 05, 2014 11:06 pm przez Daniel Słomski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 6:00 pm 

witam

Uważam za zawody byly prawie doskonale ,poniewaz brakowalo depozytu aparatór i zupelnym nieporozumieniam byla klasa wynalazki oraz zrobienie grupy e18 mikro standart gdzie zawodnicy jezdzili wolniej nawet od najgorszego stocka i tylko zabierali czas jak jusz musicie jezdzic 18 to prosze tylko o open bo tu juz trzeba umiec jezdzic.Mam nadzieje ze Marku przemyslisz nasze uwagi i skorygujesz tak aby nie bylo wiecej niedosiagniec.
ps: nie odbierajcie tego jako tylko moje niezadowolenie bo zawody byly genialne tylko po co wypisywac plusy jak wszyscy je powtorzyli je po kilkanascie razy z wszystkimi plusami wyrzej wymienionymi sie calkowicie zgadzam.

JESZCZE RAZ GRATULACJE DLA MARKA KUSIAKIEWICZA!!! :D
KLODZKO RULEZZZZZ(chodz troche daleko)

pozdrawiam wszystkich Łukasz

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 7:08 pm 
Administrator forum

Łukasz, klasa E-18 podzielona zgodnie z przepisami jeździła osobno bo było dużo zawodników.
Tak naprawdę wole pooglądać wolną klasę E-18 Standard niż finał A klasy TOP-STOCK gdzie tłuczecie sie tak niemiłosiernie że aż żal na to patrzeć. Zrobiono niektórym Wam krzywdę wprowadając do tej klasy zbyt mocne silniki - efekty widać na trudnym torze na hali.

Co do ilości klas:

Wyjście jest tylko jedno - robić zawody w dwóch grupach co tydzień np. w jednym tygodniu jeżdżą klasy E-12, DTM Standard, DTM Open następnego cała reszta. Ale to raczej nie przejdzie :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 8:03 pm 

Zawody uważam za udane nowe doświadczenia, nowa wykładzina ,nowy system treningów bez knfliktów kwarców, nowe klasy (klasa bagusów przy ogólnie dużej frekfencji w innych klasach nie powinna startować, no może na treningach lub przy tym jakby zawodnicy nie dopisali. Wynik mało eliminacji.) Po doświadczeniach z zawodów uważam żę klasa 540 powinna jeździć z TopStock (ale na wózkach plastikowych) te modele robiły podobne czasy i ilość okrążeń. Promowanie klasy bez wsparcia Producenta lub Importera Tamiya to bezsens, po co te bariery w jednej klasie łatwiejszy podział na 10 osobowe grypy nie zostają zawodnicy po trzech lub czterech i jeżdżą osobno. Przy tworzeniu klasy 540 początkowo miała ona jeździć w TopStock, a tak powstała klasa która powinna zastąpić klasę standard gdzie brak kontroli silników powoduje nie zdrową konkurencje. W klasie 540 gdzie ograniczono silnik powinno się jeszcze wskazać opony jeden rodzaj (wybrać ofertę najtańszą ale cena=jakość z ofert dystrybutorów) wtedy będzie to prawdziwa rywalizacja. Klasa standard jest droższa lub równa w kosztach jak OPEN i ci którzy dobrze jeżdżą powinni o tym pomyśleć, a pozostali wejść do 540 gdzie równe zasady i frajda z wygranej (bez podejrzeń że wygrany oszukiwał) Co do micro to jest naprawdę tania klasa jeśli na wykładzinie jeździ się na silniku 300 standard model bez tubingu daje radę bezszczotkowcom to tak można jeździć. W mikro standard jest jeszcze taniej i Czesi pokazali jak te modele mogą szybko jeździć (osobiście uważam że Micro ST i Open powinno jeździć razem bo jak wyżej pisałem zostaje po kilku zawodników dla których trzeba robić dodatkowy start. Grupy były by trzy najlepsi słabsi i najsłabsi.) To moje sugestie i doświadczenia po zawodach (ogólnie doskonałych) Co do Dyplomów mogły być dla podziału wiekowego. To tyle. Pozdrawiam Grzegorz.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:10 pm 

Jak dla mnie zawody super. Marek jak zwykle zrobił wszystko by były to najlepsze zawody. Był tylko jeden wielki minus: trzy jazdy eliminacyjne!!! Całe szczęście, że atmosfera to wynagradzała bo inaczej następnym razem zastanowiłbym się 10 razy zanim pojechałbym do Kłodzka zamiast np. do Czech :wink: . Co do tematu klas to uwazam że klasy Top-stock i DTM540 powinny być połączone. Standard faktycznie jest drogi ale jest to klasa w której startuje najwięcej zawodników. Z własnego doświadczenia wiem, że fajnie jest widać własne postępy w jeździe gdzie jest się którymś z kilkunastu lub kilkudziesięciu. Poza tym jest ogromna przepaść między standardem a openem. Np. Ja i Tomek Massalski którzy zawyczaj dojeżdżamy w czołówce standardu dostajemy po 2 duble w openie (wyjątek w Kłodzku gdzie dostałem "tylko" jednego dubla od Kovala).
Pozdrawiam. Tym razem dla odmiany Paweł :P .

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 9:29 pm 
Raflee

Filip Zaremba napisał(a):
Wydaje mi się że podziału na grupy wiekowe na hali nie było nigdy,ale może się mylę.

dokladnie... wydaje.

Moim zdaniem DTM540 powinna zostac - moze jezdzic z top stockiem, ale przy klasyfikacji powinna byc od niego oddzielona. Ja sobie ostatnio tak w tej klasie wystartowalem - tylko po to, zeby sobie wiecej pojezdzic (zalozylem silnik, ktory chodzil juz w tokarce, trucku, 2 formolkach i nie wiem w czym jeszcze :D) i jakos objechalem... najezdzilem sie troche wiecej niz inni - 6 eliminacji + trening a przed startem nawet czasami opon nie smarowalem :D
Na poaczaku nie podobal mi sie pomysl utworzenia tej klasy, lecz teraz... to poprostu jest klasa dla relaxu i ja to trkatuje jako przerywnik na zaowdach ;) Jesli bedzie jezdzila dalej - bedzie tam jezdzilo sporo osob i poziom niedlugo zrobi sie bardzo wysoki. Jesli nie- osoby beda musialy isc do DTM st. gdzie bez wkladu wiekszej kasy nie maja szans powalczyc, a kasa to nie wszystko... w tej klasie bardziej liczyla sie technika, bo pol toru przejezdzalo sie bez sciagania palca z gazu :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 10:27 pm 

W niektórych postach padła propozycja połączenia 540 z TS...... , czy E18

moje zdanie na ten temat jest takie:

ZOSTAWMY JUZ W SPOKOJU KLASY DTMst, DTM open, DTM540 i Top Stock!!!!!!!!!!!!

W każdej klasie w Kłodzku było po 2-3 grupy, dajmy sobie już na wstrzymanie jesli chodzi o jakies modyfikacje tych klas !!!!

Ale jak zwykle odchodzimy od tematu, to nie jest miejsce na taką dyskusje i uważam, że to wogóle nie podlega dyskusji.

Jesli chodzi o E18 - RÓBTA co CHCETA !!!! :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona